Clark Accord geridderd in ziekenhuis

6

De Surinaams-Nederlandse schrijver Clark Accord ontvangt zaterdag in het Onze Lieve Vrouwengasthuis te Amsterdam een hoge onderscheiding die hem is toegekend door de Surinaamse president Bouterse. De Ere-Orde van de Gele Ster zal Accord worden opgespeld door de Surinaamse ambassadeur in Nederland.

De besloten plechtigheid vindt plaats in het ziekenhuis omdat Accord zeer ernstig ziek is. Omdat hij niet naar Suriname kan reizen is besloten om de onderscheiding in Paramaribo aan Accords broer te overhandigen. Die reisde afgelopen donderdag met het lintje naar Amsterdam. De Ere-Orde van de Gele Ster is een hoge onderscheiding die wordt toegekend voor verdiensten aan staat en volk van de Republiek Suriname.

Accord (50) werd in 1999 beroemd met zijn boek De koningin van Paramaribo, het verhaal van de Surinaamse prostituee Maxi Linder. Van het boek werden in 28 drukken meer dan 100.000 exemplaren verkocht.
(Bron: Radio Nederland Wereldomroep)

6 REACTIES

 1. Waarom komt DDB niet zelf om het speltje uit te reiken. De overheid wil best beloven dat hij alle gelegenheid krijgt om onder politie escorte naar het OLVG te gaan en daar de ceremonie uit te voeren. Daarna krijgt hij dan netjes prive vervoer aangeboden. 😉 😆


  Maak melding

 2. Deze hoge onderscheiding is besmet door een aantal figuren die drager zijn geworden van deze hoge onderscheiding, en dat vindt ik heel erg kwalijk.Ik vindt dat alleen mensen met onbesproken gedrag, voorbeeld functie en hele goede staat van dienst zo onderscheiding mogen krijgen anders heeft deze onderscheiding geen enkele waarde.mijn mening.


  Maak melding

 3. Neus,
  In jou drang om alles te slopen wat er te slopen valt heb jij het niet eens door dat het hier om een ernstig zieke Srananmang gaat.

  Een beetje respect mag er wel van af!

  Maar daar moet je helaas niet Neus als alias voeren.


  Maak melding

 4. Het blijkt maar weer aan de povere reacties.

  Wij staan voor in de rij om die andere, die over de schreef gaat te vermorselen.

  Een minuut complimentjes zijn er niet voor zij die zulks verdienen.

  Na unu tante tan so????


  Maak melding

 5. Parapinto,
  wat ben jij een hele grote huichelaar een pilaarbijter,farizees.verwijs jij niet meer naar alphen aan de rijn of die gestoorde die in reed op onze lieve Koninging,. parapinto jij bent een laffe hond zonder tanden.


  Maak melding

 6. Wikifriki,
  Jij lijkt niet alleen op- maar zo zoetjes aan begin jij je wel te gedragen als bubu beti jory! Ga jij inrijden op, dan zijn we tenminste ………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.