Oltmans probeerde wapens te verkopen aan Bouterse

10

PARAMARIBO/DEN HAAG, 7 mei – De in 2004 overleden Nederlandse publicist Willem Oltmans heeft bemiddeld in een wapendeal tussen de veroordeelde wapenhandelaar Theo Cranendonk en de toenmalige Surinaamse legerleider Desi Bouterse. Dat blijkt uit documenten die het radioprogramma Argos heeft onderzocht en die onderwerp waren in de uitzending van Argos vandaag.

Argos citeert volgens het ANP uit brieven, faxen en verklaringen afkomstig uit het nalatenschap van Willem Oltmans waaruit blijkt dat de publicist op verzoek van Cranendonk contact legde met Bouterse over een wapendeal.

Cranendonk werd in Italië al eens tot 11 jaar cel veroordeeld voor wapenhandel aan de maffia, maar wist in 1998 op mysterieuze wijze te ontsnappen uit hechtenis. Hij woont momenteel als vrij man in Rotterdam.

Willem Oltmans is o.a. schrijver van het boek: ‘Willem Oltmans in gesprek met Desi Bouterse’ (1984), een weergave van de gesprekken die de bekende journalist na de moorden in Paramaribo in december 1982 voerde met de Surinaamse legerleider.

10 REACTIES

 1. Argos heeft laten zien wat voor inborst die criminele BEESTEN hebben die nu weer aan de macht zijn in Suriname. terwijl de bevolking in de rij stond voor hun eerste levensbehoeften keurde DDB emt zijn bende de plan goed om voor tientallen miljoen dollars aan wapens te kopen om de bevolking te onderdrukken en te vernederen.
  Er was toe ook geld voor medicijnen zo veel houd deze criminele bende van Suriname.


  Maak melding

 2. Wat is in Godsnaam daar mis mee? Een vrije burger, die wapens wil verkopen aan een legercommandant/staatshoofd. Of moesten die soldaten het soms doen met een katapult?

  De jood, die belangenloos op pad gaat moet nog geboren worden.

  Ik heb hem nog tot vervelens toe zien zitten in de wachtkamer bij Horb, die Oltmans.


  Maak melding

 3. Parapinto,
  jou reactie op nummer 3 laat wederom zien dat zelf het achterkant van een varken slimmer is dan jou.Een echte leger gebruikt geen wapens tegen zijn eigen bevolking dat doen alleen schoften en BEESTEN als Parapinto En Bouterse die lid zijn van een padvinder clubje.
  Terwijl de bevolking in felle zon in de rij moest staan voor hun eerste levensbehoefte, er geen geld was om medicijnen te kopen keurde die monster het goed om voor tientallen miljoenen aan wapens te kopen zoveel houdt hij van zijn land toch parapinto.ezels zijn slimmer dan die aanhangers van massamoordenaar en volks bedrieger Bouterse alias de slager van paramaribo.


  Maak melding

 4. Zo werkt het in de Internationale wapenhandel.Veel deals worden gesloten met behulp van tussepersonen.Er is dus nits news onder de zon.


  Maak melding

 5. Omdat hij wist dat bouterse een no-no was. Een schrijver die wapens wilt verkopen aan een bevelhebber. Het kan er bij mij niet in.


  Maak melding

 6. ParaPinto: Die Oltmans was een hele foute homofiele man. Net zo fout als die president van jou. Wat is dat voor gelul, een vrije burger die wapens wil verkopen aan een legercommandant/staatshoofd? En dat dat mag. Deze uitspraak maakt duidelijk welk soort schorremorrie je zelf bent. Je praat dit dus goed? Ga je ogenblikkelijk schamen, sukkel! Drugshandel is zeker van een andere orde? Van jou mag blijkbaar alles wat God en iedereen verboden heeft. Walgelijk!


  Maak melding

 7. Blaka bakra rustig joch, je bent al bruin genoeg van het likken. en wikileaks, jij krijgt nog een hartaanval om President DDB. Maar zegt niet dat het zijn schuld is.


  Maak melding

 8. Voor een Nederlandhater is er ooit toch een intens contact geweest .
  Voer voor psychologen om de de ontstane haat te verklaren.
  Weer eens blijkt dat toen t van pas kwam , de Nederlandse honden zoals valk ,oltmans, cranendonk en GOD weet welke nog meer goed waren en gebruikt werden om t Surinaamse volk en t land, te helpen ruineren


  Maak melding

 9. HAI Wikileaks en prik hebben jullie alles goed op orde of dit niet tjdens de binnenlandse oorlog was wie was dan toen de sponser aan binnenland en waar zouden de wapens vandaan komen vergeet niet bewapenen van beide kanten zoals het overaal in derdewereld gebeurt rara wie is de schuldige ik weet zeker dat jullie toch een weerwoord vinden om te zeggen BOUTERSE NIET DAT ALLES GOED TE PRAATEN VALT in geen van degevallen maar begin bij wortel want toen BOUTERSE SU overnam was dat ook met omwegende hulp van NL dus heeren als je wilt praaten kijk naar alles en niet alleen wat je wilt zien en hooren want vergis je niet de meeste derdewereldlanden die worden nogsteeds als slaafen behandeld net onze voorouders waar jullie soorten niet over zullen praaten doe wat EUROPA zegt of je word geboycot en BLAKA BAKRA AAN JOU GEEN WOORDEN JE NAAM ZEGT GENOEG je wenste Blank te zijn maar ben zwart en waneer je Blank was zou je wensen Zwart te zijn dus jou leven heeft voor jou geen zin denk ik zeg niet dat het zo is maar dat haal ik uit onzin die je uitkraamt maar heeren wees gerust god bless


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.