Uitspraken president Suriname ongepast, ongehoord

34

PARAMARIBO, 7 mei – “Het was ongepast, ongehoord, volkomen buiten de orde en hij was polariserend bezig.” Dit zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) over de fikse sneer van president Desi Bouterse richting parlement. Het steekt vooral dat het komt van de man die in 1980 het parlement aan de kant zette. “Heel pijnlijk.”

Dat is zo ongeveer het algemene sentiment binnen het parlement. Kennelijk had ook de coalitie niet voorzien dat nota bene op de jaardag van het parlement zo’n klap zou worden uitgedeeld. Bouterse twijfelt ronduit aan de kwaliteit van het parlement. “We hadden niet gedacht dat hij zich zo zou gedragen”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd. voor haar is het een trap na.

“Een misplaatste grap”, zegt Melvin Bouva van Bouterse’s NDP. Hij kan zich zo’n uitspraak niet voorstellen met een parlement waar Jennifer Simons leiding aan geeft. Die zet zich juist in om de kwaliteit van de debatten op te voeren. Trainingen, een novum voor het parlement, zijn aan de orde van de dag. Voor Rabin Parmessar (Mega Combinatie, NDP) is er geen vuiltje aan de lucht.

Bouterse deed niet meer dan een ‘logische oproep’, een soort beroep op het parlement om beter te gaan functioneren. “Wat de president bedoelt is namelijk om in zijn algemeenheid het niveau te verheffen. Laten we kritischer zijn en kritischer naar de zaken kijken. Dat is een oproep die hij geplaatst heeft. En dat zie ik positief in”, zegt Parmessar tegenover Dagblad Suriname.

34 REACTIES

 1. Parmessar
  Parmessar
  Parmessar

  Dat je het niet begrepen hebt, toont het gelijk van DDB. Zelf was DDB altijd de grootste afwezige in het parlement.
  Ik ben nu niet geïnteresseerd in de reacties van de overige parlementsleden. Ik ben geïnteresseerd in de reactie van mevrouw Jennifer Simons.

  Overigens vind ik dat zij als voorzitter van het parlement haar taak niet goed heeft uitgevoerd. Hoe kan het zo zijn dat alleen DDB en zij het woord hebben gevoerd? Hoe is het mogelijk dat DDB anderhalf uur de tijd heeft gekregen om zijn zegje te doen? Bij dit soort aangelegenheden is het gebruikelijk dat in ieder geval alle fractieleiders 10 minuten hun zegje doen.

  Dit is gewoon een schande voor de democratie.


  Maak melding

 2. Ach mevr. wijdenbosch u bent onderdeel van de oude politiek, een politiek die niet boven zichzelf wil uitstijgen.

  Wat de President precies heeft gezegd is alom bekend, bij deze zal ik het weer herhalen, het niveau van ONZE DNA IS BIJZONDER LAAG. Er zitten vooral binnen front mensen die alleen maar polariserend bezig zijn, schelden en niets anders.

  Dat front de salariering tijdens het vorig kabinet heeft verhoogd is een schande, het beste zou zijn als jullie het teveel verdiende bedrag terug storten tbv de mofina wang.

  De kwaliteit ligt niet aan de MC’ers of Mevr. Simons als voorzitter dat alleen is een verademing, maar het ondermaatse gedrag van de fronters trekt het niveau danig naar beneden.

  Niet vergeten jullie wilden Somo weer als Voorzitter zegt toch genoeg.


  Maak melding

 3. De man die op 25 februari 1980 het parlement aan de kant zette.

  Wanneer Bouterse en anderen na allerlei Nederlandse beroeps militaire leerscholen voet aan Surinaamse wal zetten en zij door een premier HAE worden uitgemaakt voor weesparaat-padvinders en nota bene de burger politie op hen afstuurt om hen gewapenderhand te ontzetten, dan schuiven zij de loop van die uzi in jou neusgaten ja.

  Ben je helemaal gek geworden???


  Maak melding

 4. “Bouterse twijfelt aan de kwaliteit van het parlement” sneert hij afgelopen dagen in `t Surinaamse parlement. Heel pijnlijk.Dat hij zo iets in een parlement roept, die hij(voor één deel) zelf bij elkaar heeft'”geraapt”.

  Wij hebben altijd ,aan zijn kwaliteiten getwijfelt !Nú laat hij ook aan zijn eigen mensen zien,dat zijn kwaliteiten van 0,0 waarde is.Rond uit cero,cero…….gaat nú zo iemand Suirname naar hogere niveau`s brengen? Ik denk het niet. Komende tijd gaat hij de eene fout op de andere maken.Tot dat één individu (meer heb je niet nodig)goed zijn ogen opend en er naar handelt.

  Wat Rabin Pramessar betreft; hij is een bange schijterd geworden, sinds hij die klap van Bouterse heeft gekregen in de verkiezingstijd.Van hem hoeven wij, niks meer(positiefs)te verwachten !Hij is nú gewoon een mee loper van Desie Delano Bouterse.

  Groet,(Veel wijsheid !!!!)


  Maak melding

 5. Bouterse wil op alles en iedereen kritiek leveren maar wanneer hij zelf aan de beurt is dan is er stront aan knikker.
  Het echt onbegrijpelijk hoe een land zich de les laat voor lezen door veroordeelde crimineel die alleen de mulo school heeft doorlopen.
  Men zegt in het land der blinden is één oog koning.Suriname zet zich zelf echt te kijk door deze moorddadige president .


  Maak melding

 6. kent u woorden…

  Ik ddb doet niet mee in die poppenkast en daarom ben ik ddb meer dan zes maanden in de vorige kabinet weggebleven..

  totdat dé voor-zitter éne el somo hem ddb geroyeerd heeft van het parlement..


  Maak melding

 7. President Bouterse sprak woorden die ik al jaren geleden heb uitgesproken. Het Surinaamse perlement is een grote poppenkast.Maar ik maak wel een uitzondering voor een aantal politiek goed geschoolde en oprechte politici.Venetiaan en zijn aanhang zijn meesters in het verdraaien van de waarheid, het traineren van vraagstukken. Het is toch ongehoord als je moet vernemen dat de regering Venetiaan het afgelopen jaar helemaal geen buitenlandse betalingsverplichtingen is nagekomen.En Venetiaan en zijn toneelspelers maar liegen dat er geen vuiltje in de lucht is.


  Maak melding

 8. velen denken het zelfde over de dna dus het is niet nieuws wat de president zegd maar niets wat ddb zegd is goed bij sommigen hij had het mischien anders kunnen verwoorden maar het zei zo het moet juist een stimulans zijn voor de leden hun werk beter te doen.


  Maak melding

 9. Eindelijk wordt men wakker. DDB is reeds bezig het parlement buiten spel te zetten. Het “Vierde Macht” is nu aan het regeren, namelijk zijn kabinet. Ameraali en de zijnen zijn maar marionetten in deze.


  Maak melding

 10. Neen mijnheer Parmessar,moet terug naar de schoolbanken hij loopt de feiten te verdraaien of mischien moet er Hindustaans gesproken worden in het parelement,want van nederlands heeft hij geen kaas van gegeten.wat een grappenmaker zeg,Het Heerschap Bouterse heeft wederom getoond schijt te hebben aan de geldende morele opvattingen in de Surinaamse samenleving.

  Wie denkt de man wel dat ie is?.Dit maak ik voor het eerst mee,ik wist natuurlijk al dat het geen mannetje was van normen en waarden maar dit slaat echt alles wat een hork.


  Maak melding

 11. Parmessar heeft domweg 100% GELIJK.
  Wie durft te zeggen dat dit geen waarheid is.

  Waarschijnlijk zal het nu onder deze voorzitter beter lopen, maar de oppositie weet maar een ding zij moeten zich als belhamel’s gedragen om aandacht te krijgen…zogenaamd scoren…ondertussen laten zij lands & volks zaken(belang) voor wat het is, en gaan gaan over tot partij belang & handelaren…dus machtswellustig(een zeer zieklijke neiging)


  Maak melding

 12. Waarom bedanken de parlementariër niet voor de baan..

  schaf het parlement af en laat dddb zelf zijn rotzooi opknappen..

  zolang deze crimie bende aan de macht is,zal sme nooit verder komen..

  Dus zeg ik,houdt de eer aan je zelf h/dames parlementariërs en wacht tot de volgende verkiezng..

  denk goed na,dit zelfde rot volk gaat jou straffen..

  Het beste voor het land SME is,een zaken kabinet die alles moet voorbereiden alle wetten moet maken, grondwet wijzigen, landelijk evenredigheids stelsel invoeren,een goed gezondheids zorg voor iedereen invoeren..,,waarbij ieder burger verplicht verzekerd is..

  Nieuw parlement met harde eisen aan de kandidaten


  Maak melding

 13. Het is een schande dat een moordenaar op zo een dag het woord mocht voeren. Maar al die dombos die denken dat Bouterse een democraat is. Hier met zijn toespraak bewijst hij wat hij is . Niet meer dan een ordinaire boef, drugsdealer en moordenaar.


  Maak melding

 14. reacties keer op keer van dhr Bouterse op het functioneren van het sur.parlement.Sinds ’s mensen heugenis heeft het parlement(wetgever))niet naar behoren gefunctioneerd.Voor de coupe was al een zooitje.Tijdens en erna de coupe was een chaos.Vene-tijd was ook belabberd en wil deze man(Presi)op de rails te krigen,maar zal het hem lukken?Hij is er ook verantwoordelijk voor…veel soekses!


  Maak melding

 15. Ach laat de DNA zichzelf bewijzen en het geleuter van de afgelopen 20 jaar ontstijgen.

  Laat ze het ongelijk van de President bewijzen. De DNA MOET voorvarend te werk gaan en eindelijk de belangen van het volk behartigen, laat ze wetten maken en aannemen, laat ze de grondwet eindelijk een keer afmaken, laat ze eindelijk de regering constructief begeleiden en controleren, laat ze boven partijpolitiek ontstijgen en het gekissebis en ondermaatse gedrag achterwege laten.

  Dat is de trigger die de President ze geeft, komt nog bij dat de President met zijn uitspraak iedereen verantwoordelijk stelt dus ook mensen van zijn eigen partij. Nee geen partijpolitiek geleuter maar iedereen moet zijn taken naar behoren uitvoeren.

  Surinamers moeten eindelijk boven zichzelf uitstijgen willen we het land duurzaam ontwikkelen, onze middelmatige instelling is funest geweest.

  Zoals ik eerder heb gesteld we hebben misschien wel de beste regering ooit in Suriname, laten we samen wat van maken.

  Trouwens wanneer hebben we ooit een Front DNA lid zo luid en duidelijk zijn eigen regering kritisch aanspreekt zoals Misikeba dat heeft gedaan, wanneer hebben we vene in de DNA zijn eigen coalitie in de DNA zo horen aanspreken. Nog nooit.

  Change has come, iedereen zal eraan moeten geloven, ook de NDP’ers of MC’ers.

  Suriname eindelijk voorwaarts.


  Maak melding

 16. Lees #2.super “intelligente” uitspraken.

  Quote: ”mevr. Wijdenbosch is van de oude politiek”.
  Die oude indiaan en die oude javaan behoren zeker tot de tot de Y-Generatie!
  Dus niet…..
  Dat zijn nou de echte fossielen.

  Quote: “jullie wilden somo als voorzitter”
  Somo heeft zijn miljoenen geïncasseerd en zit hoog en droog in de coalitie.
  Ze waren verplicht somo om te kopen, zonder somo zijn ze nergens.
  Niks geen domeingrond-onderzoek= grote doofpotaffaire.

  Mevr Wijdenbosch heeft absoluut gelijk, stelletje ongeleide projectielen.

  Wat wel klopt: hij wordt ondersteund door dna-leden van een zeer laag niveau…..(IQ)
  helemaal mee eens.

  Het is nu afwachten totdat juf Jenny instort.
  Juf Jenny ziet er erg afgemat uit, zielig hoor!

  Go home, enough is enough!!
  Gaarne vertalen op zijn ingies,


  Maak melding

 17. Als bout zo over het parlement denkt dan is zijn verkiezing tot staatshoofd ook niet legitiem geschied.Gezien dat de vertegenwoordiging niet naar behoren functioneert.In een manke parlement gekozen worden levert een ernstige strafbare feit op tot landverraad zelfs.Als bout het gevang in gaat,gaan lackin als diplomaat en verbindings man,doornroosje de burikoe als notulist mee uit solidariteit met hem mee.En parmessar nemen ze als bal om te trappen.

  Cobie.


  Maak melding

 18. @ M.Doorn,
  jij bent volgens en dom en vergeetachtig, maar ik zal jou helpen weet jij nog wat er gebeurde toen misikaba en bouva opelijk kritiek hadden over de armoede in de samenleving, ze werden tot de orde geroepen door hun Baas bouterse ze mogen geen kritiek meer hebben op dictator bouterse zijn wanbeleid.ze zijn verplicht met open ogen de afgrond in te lopen.


  Maak melding

 19. Esmerald op 17 lukt het een beetje? Door je best blijven doen hoor, wie weet zal je ooit begrijpend kunnen lezen.

  Wikifreak je bent te overmoedig geraakt door al het dom geklets hier, mij zal je nooit kunnen helpen. Hoe durf je? dit is idioterie ten top.


  Maak melding

 20. Beste Surie`s,stemmer op de NDP;

  wat riepen jullie vóór-en na de verkiezingen ? O jaa……..Des voor Press !!!!!!! Zien jullie nu zelf wat jullie Pres tot staat is ? Wat hij nú tentoon spreid ! Zijn jullie nú blij?! Kom eerlijk er voor uit. “Nogmaals,gefeliciteerd” !!!!!

  Die man heeft gewoon weg GEEN kwaliteiten om Suriname voor uit te brengen !

  Moro é doro….blijf maar opletten !

  Groet,(Veel wijsheid !!!!!)


  Maak melding

 21. @20,

  Tja m.doornlikker wat is hierop je antwoord.
  Trouwens toevallig ben ik achter gekomen dat jij een ambtelijke functie bekleed net als ik. Alleen zit er een verschil ik heb deze functie niet gekregen omdat een of andere baas mijn moeder had verwend.

  M.doorn ik heb een echte affectie tegen jou verdikkeme wat kun jij liegen heb jij een cursus bij venetiaan gevolgd ofzo?


  Maak melding

 22. laten wij elkaar vooral niet voor de gek houden en pretenderen dat het parlement goed heeft gefunctioneerd in de afgelopen 20 tot 25 jaar. de president heeft groot gelijk dit aan de kaak te stellen en i.p.v. te zeuren laten parlementariers als ruth wijdenbosch die daar al jaren zitten eindelijk eens een keer hun taken serieus nemen en zich daadwerkelijk in zetten om significante veranderingen door te voeren. het is vaak gebeurd in het parlement dat men er alleen op uit was elkaar te beledigen en tegen te werken, van constructiviteit was er geen sprake en dat was de reden dat bouterse toentertijd uit het parlement is weggebleven. laten wij eens keer eerlijk wezen over het functioneren van ons parlement en professionaliteit en klasse eisen, want al jaren is het een stijlloze bende.


  Maak melding

 23. internationaal is ons parlement al jaren een joke. misschien is dat een motivatie om beter te willen zijn en ons te onthouden van dom commentaar en de waarheid onder ogen te zien.


  Maak melding

 24. internationaal is ons parlement als jaren een joke. misschien is dat een motivatie om beter en stijlvoller te willen zijn en ons te onthouden van dom commentaar en de waarheid eindelijk onder ogen zien


  Maak melding

 25. Ik was van de morgen op het kabinet van de president. Ik kan aan al die loosers vertellen dat er heel serieuse zaken staan te gebeuren in dit land. Bouta heeft geen tijd om tijd aan jullie te verliezen. Volg de objectieve media, de komende dagen.


  Maak melding

 26. WEet waarom het parlement niet goed functioneerd?
  Ideologie en bestuurskunde ontbreken.Iedereen praat zoals hij/zij “gebekt”is.Eigenbelang eerst,dan de rest.Ook de heer Carl Breeveld spreekt vanuit zijn christelijk overtuiging,geloof,hoop en liefde,maar daar koop je geen er,batjauw mee.Van ander pol.partijen kennen we al.Eerst ik ,de rest kan stikken.


  Maak melding

 27. #24 De kleine leugenaar

  Hoi hoi,

  Dit begrijp ik niet zo goed:
  “ik heb deze functie niet gekregen omdat een of andere baas mijn moeder had verwend.”

  Aub uitleggen, want ik ben een beetje dom, begrijp je?


  Maak melding

 28. #28 Paraatje,

  Als chauffeur of als voorbereider ten behoeve van de bermrede?

  Maar waarom moet heel MC aanwezig zijn als de pres. verantwoording aflegt tegenover het DNA, dus het volk.
  Dat is ongehoord. Zijn de leden van MC werkloos of spookambtenaren?

  De onzekerheid viert hoogtij bij de coalitie.
  Het stemvee wordt opgetrommeld om de pres bij te staan bij zijn uitleg over de regeringsverklaring.

  Dit geeft aan dat er angst heerst! Als je stevig in je schoenen staat dan heb je geen hulp nodig.
  Het stemvee wordt met gratuzzz eten en drinken gelokt.

  Waak ervoor dat het plein tot berm wordt verheven.

  Zie starnieuws voor meer info, http://suriname.nu/101/starnieuwssuriname.html
  De coalitie is bezig een grote happening te organiseren voor het gebouw van De Nationale Assemblee. Het initiatief hiertoe gaat uit van de Mega Combinatie.

  Beste paraman, wist je dat woensdag gehaktdag is!


  Maak melding

 29. Wat wij wel kunnen constateren is dat in de republiek suriname, met een parlementaire democratie nooit genocide heeft plaats gevonden,er zijn nooit tegenstanders van wie dan ook zonder proces afgeslacht,er is nooit een regering per telefoon afgezet er zijn nooit journalisten vermoord om hun mening,er zijn nooit media huizen in brand geschoten door militairen, er was nooit een avondklok, er zijn nooit zwangere vrouwen kinderen koelbloedig afgeslacht dit gebeurde allemaal tijdens Bouterse zijn militaire dictatuur.Dus mariska en de rest van die ezels wat willen jullie vertel het mij maar want ik snap jullie echt niet meer.


  Maak melding

 30. @Paraman #28

  Zit je weer gewichtig te doen vanuit je kamer 3 hoog achter in de Pijp? Je posting slaat nergens op en geeft uitsluitend inzicht in jouw psyche. 🙁


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.