Bouterse geeft parlement Suriname veeg uit de pan

29

PARAMARIBO, 7 mei – “Het kan niet volgehouden worden dat de resultaten bevredigend zijn.” Dit zegt president Desiré Bouterse over het functioneren van het parlement. Zeker de laatste twintig jaren zijn de prestaties pover. Ook de verhoudingen binnen het parlement zelf doorstaan de toets der kritiek niet.

“De scherpe polarisatie die we beleven, stelt ons minder hoopvol”, zei Bouterse. De herdenking van honderd en vijf en veertig jaar Surinaams parlement bleek een uitermate geschikte gelegenheid te spuien. En hoe! “Het huidige parlement heeft niet de kwaliteiten die van een nationale volksvertegenwoordiging verwacht mogen worden.” De resultaten zijn er ook naar.

En dan (nogmaals) de roep tot eensgezindheid. “We mogen toch blij zijn dat we erin slagen een redelijk bestuur van de grond te krijgen. Ik hoop dat het niet lang zal duren voordat het besef ontstaat dat we de handen in elkaar moeten slaan om gezamenlijk de kar te trekken. Dat is noodzakelijk om de samenleving te ontwikkelen naar het niveau waarop de ambities van het volk waarheid worden”, aldus Bouterse.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Hier wordt het gekozen parlement weer duidelijk geschoffeerd door een president die nauwelijks de kennis zelf in huis heeft. Bovendien vergeet hij dat het parlement ook uit leden van zijn eigen coalitie bestaat. Dit is weer de zoveelste keer dat hij minachting heeft voor het volk. Is het voor die hielen- en gatlikkers nou nog niet duidelijk?


  Maak melding

 2. Aldus onze dorps idioot en megalomaan gek DD.Bouterse.De man die op 25 feb 1980 het parlement naar huis heeft geschoten zegt nu dat het parlement niet goed functioneert het moet niet gekker in Suriname worden, een massamoordenaar en anti democraat vertel het volk dat het parlement niet goed werkt.


  Maak melding

 3. 16 van de 200 jaar had front de meerderheid in de DNA, in al die jaren hebben ze niet de grondwet kunnen aanpassen of wetten kunnen maken, tot de dag van vandaag wordt er nog geregeerd op basis van decreten genomen in de 80’er jaren, schande en nogmaals schande.

  Gelukkig hebben we een President die durft te zeggen zoals het is.

  Als front de moed en durf heeft gehad om Somo weer voor te dragen als Voorie in 2010, ondanks hij de afgelopen 5 jaar als voorzitter van de DNA een grote puinzooi heeft gemaakt, zegt ons genoeg.

  “Het huidige parlement heeft niet de kwaliteiten die van een nationale volksvertegenwoordiging verwacht mogen worden.” De resultaten zijn er ook naar. ”

  De resultaten zijn er inderdaad naar, de fronters lees oppositie hebben in 8 maanden niet een keer een voorstel in de DNA ingediend. Het enigste wat we totnutoe van ze hebben gehoord in de DNA zijn racistische uitspraken, leugens, verdraaiingen en gekonkel, niets poitiefs. En deze polarisatie zal ze de nek omdraaien, want het volk van Suriname slaapt niet meer, ze weten wat ze willen en hebben alle vertrouwen in misschien wel de beste regering ooit in Suriname.


  Maak melding

 4. DE oppositie , in t vorig kabinet weet er alles van.
  Maar een ding is duidelijk , dat de leden van de combinatie, en t gros van t parlement een bij elkaar geraapt zootje is, dat er zit om t zitten , voor de naam en privileges.Voor de rest stelt t geen hol voor.

  Als Surinaamse mens zou je er bijna in een deuk liggen van t lachen als t niet om van te huilen is.

  De gotspe alleen al , van degen die de uitspraak heeft gedaan.Maar hij kan t weten .
  Deze persoon moet zich schamen om hiermee te komen ,maar deze veeg uit de pan is duidelijk voor de oppositie. Immers zijn mc, t zijn ja-knikkers die krijgen voorgeschreven en VOORAL gedicteerd wat ze wel en niet mogen denken, doen en laten, die hebben niks in de melk te brokkelen .
  Als ze een opdracht krijgen vragen ze zich niet eens af wat de bedoeling is ,zoals : waarom?
  wanneer ik beveel : “spring , dan springen jullie, zonder te vragen waarom , maar wel met de vraag : “hoe hoog”, waarbij ze t zowat in hun broek doen.
  Zo geindoctrineerd en gebrainwashed als ze zijn is t credo en en mantra op de berm.
  Wie niet met mijn wil meegaat, is tegen mij en moet maar voor de gevolgen instaan.
  En dus ja-knikken en buigen als een knipmes, of t doen aan publiek geslijm a la mi sie keba .


  Maak melding

 5. Bouterse:
  “Het huidige parlement heeft niet de kwaliteiten die van een nationale volksvertegenwoordiging verwacht mogen worden. De resultaten zijn er ook naar”

  Hoe krijgt Bouterse het uit zijn strot. Vul in plaats van ‘Het huidige parlement” in “De regering” . Het is niet te begrijpen dat dit soort onzin wordt geaccepteerd.


  Maak melding

 6. Come again Bouta?? ‘Het huidige parlement heeft niet de kwaliteiten die van een nationale volksvertegenwoordiging mag worden verwacht’.

  En u zo welbespraken, amper verschijnende, ultieme vertegenwoordiger van de natie beschikt uiteraard wel over deze kwaliteiten?

  Je maakt het je haters in en buiten parlement wel errugg makkelijk 😉


  Maak melding

 7. Hij kon niet anders als je zegt dat iets een poppenkast is moet je de gelegenheid te baat nemen om aan te geven waarom je dat zegt. Geen enkele geschikter moment dan op een jubileum feest van die poppenkast. Krom is echter dat je je wel door die poppenkast hebt laten verkiezen tot president. Wat ben jij dan?????????????


  Maak melding

 8. Dit is praat van een anti-democraat.

  Hij zegt eigenlijk dat het volk jaar in jaar uit voor niet capabele volksvertegenwoordigers kiest en dat hij het volk wil helpen om de capabelen voortaan in de assemblee te krijgen.
  Dus nog meer Dino’s, Abrahamsen, Naarendorpen en Limburgen…


  Maak melding

 9. NDP Retoriek,
  Vertel die ezels van ocer over 300 kolonisatie dan kan je zo jou eigen falen, misdaden, incompetentie verbloemen.
  het zelfde zie je hier op dit forum, die zelfde Retoriek wordt toegepast door die ezels van de NDP die misdaad, onderdrukking,vernedering,dictatuur, moord, genocide, achteruitgang en mensenrechten schending verheerlijken.


  Maak melding

 10. Ik heb de reactie van Vene gelezen over hetgeen de president gezond zou hebben over van het parlement. Gelukkig kan ik ook goed en kritisch luisteren. En ik moet helaas constateren dat of de journalist heeft Vene’s woorden verdraaid of Vene lijdt aan minder waardigheids complex sinds hij in de oppositie banken zit. Bouterse heeft slechts kritiek op het parlement geleverd, omdat nieuwfront in 1987 het Surinaamse volk had beloofd ja te stemmen voor de nieuwe grondwet, met de belofte deze te veranderen. (nu hoor ik max 15 jaar) je kunt uitrekenen na ruim 23 jaar, wordt nogsteeds met dezelfde grondwet gewerkt. Dit is het onvermogen van het parlement geweest tot nu toe. En laten wij wel eerlijk zijn, het Nieuw Front van van de afgelopen 23 jaar, ruim 19 jaar aan de macht geweest. Sterker en hebben jaren een ruime 2/3 meerderheid gehad van meer dan 34 parlementszetels. Dus als Vene juist is geciteerd door de journalist dan voelt hij zich wel in zijn hemdje gezet door de president DDB.


  Maak melding

 11. ‘Het kan niet volgehouden worden dat de resultaten bevredigend zijn’.En dat zegt de man die zich een kleptocratie geschapen heeft en de kar van het volk de afgrond in sleurt.Niet te geloven dat hij dan de schuld op het parlement afschuift.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Toen hij voor het eerst tot lid was gekozen had hij gezegd, dat hij de kwaliteit in het parlement zou verbeteren.

  Hij is nooit in het parlement verschenen.

  Het parlement kent geen bermcultuur en – terminologie


  Maak melding

 13. Dus toen hij in de assemblee zat functioneerde hij volgens eigen zeggen ook niet. Wat een zelfkennis van die clown. Bouterse de Musical schrijft zichzelf.
  Ook geeft hij toe dat de huidige samenstelling niet representatief is!
  Nog even en hij geeft ote dat hij een komediant is. Er is nog plek bij Comedy Central.


  Maak melding

 14. Gelijk heeft de President. In plaats van oplossingen aan te dragen voor de noden van het volk lopen grote mannen en vrouwen op staats kosten te kissebissen, louter om deze regering naar huis te sturen. Stelletje oplichters.


  Maak melding

 15. bouterse zelf is een ongeschoolde ongeletterde analfabeet..

  laat hij een dialoog voeren met elk journalist of een student v/h sme-se universiteit of een gewone geschoolde surinamer,dat durft hij niet nooit..

  De grootste crimie rondloopt in sme.

  durft niet nergers zich te openbaren laatstaan naar het buitenland gaan zelfstandig..

  wat een grote hufter hoofd verdachte van de december moorden 8-12-1982..

  laat hij daaromtrent zijn mond open maken..

  als hij een kerel is met ballen,laat hij eerlijk zeggen wat er en hoe het is gebeurt..

  wat betekend op de vlucht dood geschoten,terwijl de mensen door zijn opdracht uit huis zijn gehaald en opgesloten in het fort even later waren ze dood..

  wie heeft Goodding dood geschoten

  geeft uitleg ;; het waren zij of ik..

  de domste lijder die deze natie moet ontberen..


  Maak melding

 16. Ik heb nu overtuigd dat de aanhangers van Bouterse net zo dom zijn als het achtereind van een varken.Parapinto en M.doorn horen daar ook bij.


  Maak melding

 17. Progressief denken en vooruit denken en werk verrichten voor het volk.. Wanneer een de waarheid uitspreek worden een hoop dingen aangehaald die geen betrekking hebben op de realiteit. en zo hobbelt Suriname door en door..

  Lang leve Suriname.. aangezien men het nooit leert.


  Maak melding

 18. Parapinto,
  Een paar voorbeelden waar jij niets van zegt.
  Desi zijn lieveling verdiend 8000 srd daar hoef zij alleen met kinderen op de foto.
  Abrahams zijn familie mag zijn werkruimte renoveren voor meer dat een miljoen euro.
  Dino Bouterse koopt een wagen van 400,000 euro.
  criminele adviseurs van Bouterse namelijk bosje en alibux verdienen een vermogen, even een kleine greep. parapinto Wanneer haal je jou water hoofd uit Bouterse zijn achterwerk mi boi want je gaat stikken .


  Maak melding

 19. Wat hebben jullie vrijwillige ballingen het toch moeilijk met de ontwikkelingen in een land waar jullie defacto geen sier om geven.

  Anders was je niet op de vlucht geslagen.

  Met onwillige HONDEN is het slecht hazen vangen.


  Maak melding

 20. surinamers ook al heeft bouterse dat gezegd heeft hij gelijk of niet,reageer niet op de persoon maar op de item dan pas zijn wij op de goede weg god bless you all.


  Maak melding

 21. @Surinam Radical Rebel

  Kun je ook concreet maken wat jij verstaat onder retoriek die je post? Wat versta je concreet en meetbaar onder: Progressief denken en vooruit denken en werk verrichten voor het volk..

  Volgens mij verstaat iedereen daar nml iets heel anders onder.


  Maak melding

 22. Best Wikileaks,
  moet je als je de gelegenheid hebt een boek over Moboto Sese Seko lezen.Je gaat er versteld van staan welke gelijkenis in voorkomt met bout.Trouwens die heette ook desire.Maar je leert ook eruit dat dictators in gevangenschap overlijden.
  Mvg,
  Cobie.


  Maak melding

 23. @ jacobus,
  bedankt voor jou advies.
  Ik weet dat Désiré B en Désiré M heel veel gelijkenissen hebben de laatste is volgens mij in marroko begraven wie weet waar de eerste zal worden begraven als het aan mij licht net als BL zeemansgraf voer voor de haaien.
  Het is best wel jammer dat onze landgenoten en vooral de jongeren dit soort informatie niet willen of kunnen bemachtigen om te zien wat voor ellende de dictatuur wereldwijd heeft veroorzaakt. daarom zie ik als een morele plicht om die adoratie,aanbidding,verafgoding van Massamoordenaar Bouterse met al mij beschikbare middelen te ontkrachten.


  Maak melding

 24. Reageerder,
  Met minimaal 15.000 stemmen per verkiezing kan Bouta zich wel wat veroorloven toch.

  Die UZI is uit het zicht en dat is jullie a P in the A!

  Jullie zijn slechte verliezers.


  Maak melding

 25. @ parapinto,
  Dus Suriname bezit 15.000 ezels, bedankt voor jou advies mi boi.
  Hij draag die UZI niet meer, heeft hij aan zijn zoon overgelaten en zijn loopjongens yu buri yu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.