Schoonschip op Surinaams ministerie ook standaard

31

PARAMARIBO, 3 apr – De bezem die nu door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer wordt gehaald is tegelijk gewaagd en een standaard. Wie ook achter de touwtjes trekt, kan niet anders dan zich bewust zijn van het hoogspel. Coalitiepartner Pertjajah Luhur krijgt de handschoen toegeworpen. Maar wie oordeelt dikt ook normen aan.

En de vraag is nu hoe je goed normen handhaaft op een ministerie dat handelt in een uitermate schaars goed. Suriname mag dan een groot land heten met relatief kleine bevolking, er is weinig grond beschikbaar. Bovendien is een groot deel van wat bebouwd kan worden al lang verkeerd verdeeld. Wie nu het beheer voert over zulk schaars goed moet moreel stevig in zijn schoenen staan.

In Suriname’s politieke geschiedenis is het bij herhaling bewezen: politieke partijen betalen een hoge prijs als het fout gaat. Wie zo ver wil gaan een politieke partner tegen de haren in te strijken, heeft duidelijke bedoelingen. Bedoelingen die ook de standaard zullen worden de komende jaren. De poppenmeesters kunnen dus niet anders dan herhaling voorkomen van de laatste vijf jaar grondpolitiek

31 REACTIES

 1. Suriname gaat meer en meer lijken op een Bakba Wenkri, er worden beslissingen genomen en niemand weet door wie, is toch te gek voor woorden. Om een land goed en democratisch te kunnen besturen heb je goede wetten en regels nodig.Ik heb sterk het gevoel dat er een aantal gasten in een achter kamer onder het genot van een borrel vandaag beslissen dat ze naar rechts gaan en morgen naar links,De zogenaamde Bouterse doctrine.


  Maak melding

 2. Het bewijs van de incompetentie van Venetiaan.

  En de idioten die zullen reageren en verwijzen naar het verleden van de huidige President wil ik vragen dichtbij het onderhavige probleem te blijven te weten grondzaken.

  En aan de President zou ik willen vragen dit dossier aan de justitiële autoriteiten over te dragen.


  Maak melding

 3. Ik ben zo benieuwd of dit ook een vervolg krijgt.De heer Somo is een goede pokeraar eens kijken of hij van onze Pres wint. Jammer dat er geen weddenschappen hierop gezet kan worden!( misschien een idee)


  Maak melding

 4. Een goed begin is,,,

  iedereen die één vierkante meter grond bezit in sme minstens tien cent per vierkante meter aan belasting moet betalen ongeacht de grote..

  Indien verhuurt aan derden dan ieder de helft zowel de eigenaar als de huurder,zo komt niemand er onderuit..

  Dus heren/dames gebruik je verstand en doe je werk..

  ook ddb ronny somo en alle djoekas waar ze ook wonen moeten betalen en al die groot grond bezitters..

  maakt niet uit welke titel die grond heeft..

  dat is tenminste ordening registratie en zo kom je ook te weten wie hoeveel grond bezit..


  Maak melding

 5. Onder de brug bij Anke Franke.

  Daar verkoopt men eiken hout. Maar dat hout dat wil niet branden, mensen, mensen wat een
  TONEEL!

  Er is nog maar weinig bouwgrond over toch? Doek dan het hele ministerie op! Schoon schip maken doe je op een goede manier en niet half.

  Ook het Ande-Ande-lumut spel met chantage en bedrog vermongen met rauwe seks moet een halt worden toegeroepen. Dit zijn allemaal crepeerders en geen regeerders.


  Maak melding

 6. Deze minister kan als hij wilt heel eenvoudig na gaan welke personen het geweest zijn, die de laatste tien jaren op een of ander manier grondstukken uit de handen van de staat gekregen hebben en hoe groot deze stukken zijn en indien ze wat betaald hebben hoe groot deze bedrag geweest zijn, verder staan deze bedragen in relatie tot de grote van de grondstukken.Het moet streng verboden zijn dat mensen zich ten koste van nalatigheid en corruptie zich bereiken.Je kunt corruptie bestrijden door samen werking, eerlijkheid en solidariteit met je mede mensen.


  Maak melding

 7. Schoon schip ??? Jaaaaaaaa!!!!! Somohardjo gelijk opsluiten .Hij heeft kilo`s boter op zijn hoofd !!!!

  Dan maak je volgens mij één goed begin…..maar wie is de volgende???? Vul maar aan.Lands belang? Lobie Sranang…..door wie???? Allemaal eigen belang.Lands belang kennen zij dáár absoluut niet .

  Groet,(veel wijsheid !)


  Maak melding

 8. Boeven dus schurken moet jij door het raam naar buiten gooien….stoelen en tafels gebruikt men om op de koppen te gooien.
  Rovers bende onderleiding van de NPS…. Ro Veniksaan.Somo neem ik niet kwalijk…Veniksaan is veels te dom.


  Maak melding

 9. Ik snap de NDP en zijn aanhangers echt niet meer, mijn vraag is waarom werk je dan samen met een partij als PL? dit geeft de betrouwbaarheid van Bouterse en zijn bende weer. of is deze onderzoek een zeer goedkope manier om te scoren, ik zelf denkt van wel want als er strafbare feiten zijn gepleegd dan stap je naar de rechter zo gaat het in ieder fatsoenlijke rechtsstaat. Deze regering kan niet naar de rechter stappen, dat zal gezichtverlies zijn voor de president die de rechtsgang in Suriname minacht. wat mij al hele tijd opvalt is de rol van de vice president in Suriname het lijkt alsof deze man president van Suriname is terwijl de rolverdeling duidelijk is dat wanneer de president uitlandig is, of ziek is, de vice president het over moet nemen.


  Maak melding

 10. “Schoonschip op Surinaams ministerie ook standaard”

  Maar natuurlijk, we hebben eindelijk een regering aan de macht die orde op zaken wil stellen, coalitie partner of niet zal eraan moeten geloven.

  Het probleem in Suriname is en blijft, dat mochten zaken door justitie onderzocht moeten worden, van vele front partijen de top in de bak zal moeten verdwijnen, ze hebben allemaal boter op hun hoofd, deze mensen zijn door en door corrupt.

  Deze corruptelingen zullen zoals Somo nu al doet, schreeuwen dat het een scenario is om de oppositie uit te schakelen.

  De Nederlandse politiek en pers die deze vazallen het graag weer aan de macht ziet komen, zal dit soort onderzoeken natuurlijk misbruiken om te schreeuwen nieuw dictatuur in Suriname.

  De domme Surinamers zoals DAS en NEUS bijvoorbeeld zullen schreeuwen ik heb het toch gezegd. En het balletje is weer rond,


  Maak melding

 11. @ M. Doorntje,
  Jij bent een schreeuwlelijk die binnen kort heel hard op jou bek zal gaan.de voorteken zijn al zichtbaar, als jij ze ook wil zien moet je jou hoofd uit die plee halen van de MC halen, jij houdt ervan om tegen het zere been van andere te schoppen, maar wanneer jij aan de beurt ben dan huil je als ee kleinkind, of het is het een complot, of de hele wereld is tegen jou Baas die heel veel op zijn kerfstok heeft maar mag niemand wat van zeggen want Doorntje verklaard een massamoordenaar heilig en onschendbaar .


  Maak melding

 12. Ach wikifreak ik ben een schreeuwlelijk en jij bent nogsteeds onze waterkant dorpsgek die steeds weer op zijn bek valt maar het nogsteeds niet door heeft omdat jouw gekke kop in een of andere rectum vastzit.

  Ik zal jullie blijven wijzen op jullie tekortkomingen en daar grossier jij in.


  Maak melding

 13. Dit is een mooie scenario. alle partijen zullen een keer door de molen van Bouterse gehaald worden.
  Somo wordt nu opgeofferd met zijn partij om schoonscchip te maken op een ministerie. dit is de enige manier om het te doen en dan kan Bouterse scoren. en dat is ook heel goed dat het gebeurd.
  zo komen de surinamers achter wat die apen steeds aan het verdelen zijn terwijl een burger die een stuk aanvraagd, jaren moet wachten.

  de VHP is inmiddels al gepeild om de plaats van de partij van Somo in te nemen. daarna zal de partij van Brunsie aan de beurt komen om eruitgegooid te worden met zijn BEP en ABOP.
  tel de zetels maar op dan kan je zien dat er altijd verder geregeerd kan worden zonder deze 2 partijen.
  want bouterse is al president en er moet minimaal een meerderheid zijn in de regering om hem naar huis te sturen.
  de ministeries van Somo en Brunsie zal naar VHP gaan en dan wordt er netjes verder geregeerd zonder problemen.
  dit zal het land ook ten goede komen.

  tel de zetels met mijn combinaties maar op en dan kom je tot een verassend conclusie met dit Scenario.

  en dit is de werkelijkheid.

  note my marks.

  Raga


  Maak melding

 14. Doornroosje,ga maar weer slapen man.Ik word er misselijk van je gedraai hier.Jouw pres heeft nooit enige waardering gehad voor het volk.Toen hij geen verhoging kreeg,heeft hij met geweld naar de staatskas gegrepen.Daarvoor moet hij alvast gevonnist worden.En dan nog voor al de andere misdaden die hij gepleegd heeft.Pinto loopt ermee dat er zoveel kameraden zijn gevallen in de smerige oorlog onder ons.Maar als die bout niet naar de staatskas had gegrepen,was er ook niets gebeurd.
  De inhaligheid van ons volk kent geen grenzen.Bout herhaald steeds dezelfde zetten,maar het volk wil niet geloven dat iemand zo slecht kan zijn.Ze hebben al die jaren niet door dat hoe meer bout beloofd,hoe minder ze zullen krijgen.


  Maak melding

 15. Ach Coebie op 13, je snapt er de ballen niet van. Jij denkt dat je wakker bent, terwijl je gewoon slaap wandelt. Het stom geklets van je hier dat is pas echt irritant, ik schaam me dood voor jullie domheid.


  Maak melding

 16. hahaahahaaa, ai mi boi ,
  Raga, dus zo denken jullie van de NDP ? zalige mijn oma zei,no kenki uma leki ondrobruku.
  Bouterse kenki partij leki ondrobruku , ga maar na vanaf de regering chin a sen hoeveel politici Bouterse heeft versleten ik schat over de 200 honderd, nu richt hij zijn pijlen op VHP dan hebben we alles al gehad, dan kunnen jullie tegen die incompetente lijder van jullie zeggen je hebt alles geprobeerd maar de fout licht echt bij jou want niets lukt met jou alleen beloftes en achteruitgang kent deze massamoordenaar. @Doornroosje jij mag mij noemen hoe je maar wil, ik lig daar niet wakker. figuren die een massamoordenaar aanbidden vindt ik zielige nietsnutten. ik vraag mij af wat voor opvoeders dit soort gasten zijn, hoe brengen ze de jeugd normen en waarden bij terwijl hij een moordenaar, drugshandelaar aanbid.


  Maak melding

 17. M.doorn,

  Wanneer geef jij je grond terug aan het volk?
  Jij bent toch ook zo’n viezerik als Somohardjo.
  Tonen jullie maar eens aan hoe het kan dat jullie zoveel grond bezitten en dat dit allemaal mogelijk is met dat Rooijens van jullie!
  Ik noem het nog steeds jatten van het volk!

  Ps Pinto had ik haast te pakken gehad nu jij nog. O ja ik heb die grijze Toyota thundra


  Maak melding

 18. Piet Paniek het wordt tijd je nick te veranderen in ‘Priet Praat’.

  He freak op 17, ik verwoord alleen wat duidelijk zichtbaar is. Beschuldig mij dus niet van je gek gedrag, malloot.


  Maak melding

 19. @20

  Hoi met priet praat.
  Waarheid doen pijn hè m.doorn?
  Maar je geeft geen antwoord vriend van doorn.
  Hoe kom jij aan zoveel grond?


  Maak melding

 20. Doornroosje wil DAS bij de NEUS nemen.

  Kan, maar dan moet je van betere huize komen.
  To the point! Hoeveel moordenaars, boeven, schurken, verkrachters zitten in de huidige regering?

  OK! Er is grond onwettelijk verkregen en gegeven door Jon Tjien Fa e.a. Daar moet justitie optreden.

  OK! De huidige president van Suriname is hoofdverantwoordelijke van de 8 december moorden. Moet justitie dat dan laten gaan?
  Daarnaast heeft hij zichzelf enorm verrijkt samen met zijn coupe-plegers en dat doet hij nog steeds door vrouw, zoon en vrienden te belonen. Zit Doornroosje daarbij?

  Je ogen open houden wil zeggen dat je alles moet zien Doornroosje. Maar de poep uit de kont van Desi verhindert je zicht.


  Maak melding

 21. he mnr Doorn ga zo door met de waarheid vertellen en maak je niet druk met de negativisten ze zijn allemaal familie van de front regeerders,die niet meer kunnen profiteren.

  Allemaal,Neus ,Henk Mollenaar,Piet paniek,wikileaks,Jacobus,..enz
  allemaal zijn ze gerelateerd aan de front bestuurders

  Ze kunnen dus niet anders dan het wanbeleid van hun familieledn goed te schrijven.


  Maak melding

 22. @ doorntje ,
  jij bent zo slim dat jij jou zelf een coebie noemt, op nummer 16 zeg jij dat nummer 13 een coebie is zie je niet dat jij krankjorum begint te worden.@ sliem , de waarheid van de NDPers is gebaseerd op leugens, bedrog geschiedvervalsing, hypothese , en doctrine.
  Mijn waarheid baseer ik op feitelijke waarheden en voorbeelden die makkelijk te controleren zijn.


  Maak melding

 23. “To the point! Hoeveel moordenaars, boeven, schurken, verkrachters zitten in de huidige regering?”

  DAS de onnozole ziel stelt bovenstaande in reactie 22 aan M. Doorn. DAS stelt ook dat M. Doorn van goede huize moet komen.

  Nu weet ik uit ervaring dat DAS niet veel weet, maar veel schrijft.

  Ok to the point DAS. In de huige regering zit er niemand die voor diefstal, moord of verkrachting is veroordeeld door een rechter in Suriname.

  Noem mij een minister die wel veroordeeld is en ik kom die laarzen van de slavenhouders persoonlijk uit je mars trekken.


  Maak melding

 24. @25

  Haha u geeft hier duidelijk zwart op wit aan dat er criminelen en misdadigers in de regering zitten maar zolang ze niet veroordeeld zijn zijn ze niet schuldig bevonden volgens onze doctor domoor m.doornlikker.

  Ik hoop dat ik je een keer echt te pakken krijg in een meeting.
  En dat krijg je veel dingen te zien en daarna een paar weken niks.
  Iedereen weet waarom deze doornlikker effe niks kan zien Maarja Pietje word niet veroordeeld dus is niet schuldig haha….
  Het klopt helemaal zoals andere forumleden het zeggen het stront van je heer hindert je zicht.
  Kun jij trouwens wel typen met zoveel stront aan je vingers?

  Hoe ben je trouwens aan je grond gekomen doornlikker?


  Maak melding

 25. @sliem,

  Betekend dat niet sliem?
  Sta je ook al op de loonlijst van je heer desi of ben je nu aan het solliciteren?
  Likken kun je al dus dat zal desi wel lekker vinden maar pas op dat Pinto en doornlikker niet hun portie stront mislopen.
  Maarja jullie heer heeft voldoende voor zijn volgelingen


  Maak melding

 26. M.Doorn,
  Ik zal jou een paar namen noemen van mensen die hoge positie bekleden in deze regering.
  1) Desi Bouterse is veroordeeld voor drugshandel en moet terechtstaan voor massamoord.
  2)alibux heeft de staat suriname voor meer dan een half miljoen euro opgelicht en is daarvoor veroordeeld, nu is hij adviseur van bouterse, en verdiend nu 15.253,11 srd per maand.
  3)bosje heeft op naam van de staat suriname flinke inkopen gedaan voor meer dan 100,000 dollars, nu is hij adviseur van Bouta en verdiend daarmee 24,639,22 srd per maand.
  4) amafo moest aftreden voor het misbruiken van staatsgeld en is nu minister in het criminele kabinet van bouterse.
  5)Dino Bouterse is veroordeeld , en toch benoemt tot hoofd van een gewapende macht in suriname. abrahams bevoorrecht zijn familie met het verbouwen van zijn kantoor.ze zijn stuk voor stuk criminele recidivisten.


  Maak melding

 27. Sliem, ik zal de front broodschrijvers hier altijd de waarheid blijven vertellen. De front leugens mogen nooit een eigen leven gaan leiden.

  He prietpraat dat je jezelf serieus neemt, wil ik begrijpen, maar ga niet vanuit dat ik dat ook ga doen.

  Geschifte Wikifreak dat je niet weet wat een regering is, verbaasd mij niet. Trouwens niets uit de koker van jouw of DAS verbaasd mij nog, we kunnen alles van jullie soort verwachten. Jouw verwijzing naar de berechting van de grootste Surinaamse volksleider in Nederland, bevestigd alles. Jullie zijn het verachtelijke soort Surinamers.


  Maak melding

 28. @ M.Doorn ,
  Jou reactie laat zien hoe kleingeestig,dom en onwetend jij bent,je ontloopt iedere feitelijke discussie omdat niemand kwaad,misdaad onderdrukking,achteruitgang , genocide kan verdedigen. Blijf maar in jou waan geloven M.Doorn, ik vraag jou al een hele tijd om mijn uit te leggen waar jij jou mening op baseer, een heel simpele vraag aan iemand die deze forum vol schrijft met onzin leugens bedrog, retoriek, dogma en doctrine.


  Maak melding

 29. Dat doorn ding heb ik gelezen en hij spartelt als een vis op het droge.Nog even en hij begint overal spoken te zien.Alles valt hij twee benig aan zonder te weten waarover de groten praatten.Sarie torie.Dat een volwassene zo door draait.Maar ach,door vrouw en kind verlaten worden…..

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.