Reeks van activiteiten in Den Haag i.v.m. ‘Divali’

1

Op 5 november viert de Hindoestaanse gemeenschap in huiselijke kring het lichtjes feest ‘Divali’. Om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan wordt er op het wijkpark in Transvaal een gezamenlijke viering georganiseerd. Leerlingen van de Hindoe basisschool Shri Vishnu en de Nutsschool MM Boldingh (algemeen onderwijs) zullen op 4 november gezamenlijk lichtjes (Diya´s) aansteken op het wijkpark.

‘Het initiatief voor de activiteit is afkomstig van het Haagse PvdA raadslid Rajesh Ramnewash. Juist op Divali dat jeugd voor verbondenheid kiest in de stad en niet voor tweedeling’, aldus Ramnewash. Een deel van het wijkpark zal oplichten door het plezier van de kinderen en hun lichtjes. De lichtjes zullen in een waterbassin in de vorm van een lotus bloem worden geplaatst. Het waterbassin wordt gemaakt door Kunstenaarscollectief Topaze.

De activiteit maakt onderdeel uit van een reeks van activiteiten die in Den Haag plaatsvinden. De festival week start met een bhaithak ghana wedstrijd in feestzaal Tropical tussen Hindoestaanse muzikanten uit Nederland en Suriname. En op zaterdag 6 november is er een fakkeloptocht georganiseerd door de Hindoe basisschool Vahon.

1 REACTIE

  1. Dus het is wel samenwerken tussen Sme en NL wat Bouta niets van af wilde weten!!!

    Ik vernam dat hij van Nederland af wilde!!!! Is dit een aftrap???

    dan… een goede zaak!!! Dus ook geen € 500,-verplichte wissel op Luchthaven Zanderij door de Nederlanders en geen € 1500,– voor de Surinamers.

    Wiep-Ding


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.