Surinaamse vicepresident: we zijn niet feilloos

36

PARAMARIBO, 28 okt – “We zijn niet felloos.” Dit zegt vicepresident Robet Ameerali. Recente uitglijdpartijen van ministers moeten in dat licht worden bezien. Uithalen naar journalisten hoeft niet meteen te duiden op een ingebouwde antipathie. De druk is vrij groot.

Druk dan in politieke zin. “We hadden er niet op gerekend dat we schulden zouden overnemen die langer dan acht maanden niet betaald zijn. En ook niet dat een regering (Venetiaan, red.) nog twee dagen voor haar aftreden, contracten tekent van vijftig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twintig miljoen dollar)”, zegt Ameerali. Het kan dan gebeuren dat je uit je slof schiet als journalisten lastige vragen stellen.

Maar de moed zit er nog stevig in. “We lopen niet weg. Wij zij de regering en dealen ermee. We hebben sowieso de intentie dit land naar grotere hoogten te leiden”, aldus Ameerali. De uitgaven die wat stof deden opwaaien, zijn meer een kwestie van hoe je er tegenaan kijkt. Het is meer een kwestie van een goed milieu dat prikkelt tot prestaties. “We hebben een start-up fase nodig. Als regering moeten we ons werk kunnen doen.”

36 REACTIES

 1. Volgens mij was het IMF en de Wereldbank zeer positief over het gevoerde beleid van Suriname onder president Venetiaan.
  Eens kijken hoe snel de reserves deze keer op zijn.


  Maak melding

 2. IMF raadt implementatie tweede fase FISO af

  IMF raadt implementatie tweede fase FISO af

  Het Internationaal Monetair Fonds heeft de regering, met name het Ministerie van Binnenlandse Zaken, zeer afgeraden om de tweede fase van het nieuw beloningsstructuur in te voeren. Althans niet zoals die nu is opgesteld. De organisatie vreest dat de hoge kosten, de wereldeconomische crisis en de geringe bronnen van inkomsten in combinatie met de invoering zal leiden tot zware inflatie. De kosten van de implementaire zijn hierbij het voornaamste struikelblok.
  -Sharon Lang-

  Voor de eerste noch de tweede fase van de implementatie kunnen de kosten exact worden aangegeven. Bij de eerste ligt het probleem in het feit, dat er nog niet met de minister van Financiën is nagegaan hoeveel die waren. Voor de tweede fase is er nog geen kostencalculatie gemaakt en zijn de mogelijke risico’s niet ingeschat.
  ‘Het ministerie is sinds maart bezig met het rechttrekken van oneffenheden. Ook maken de bonden gebruik van de gelegenheid om veranderingen in de functiebeschrijvingen te brengen, waarmee er ook hogere kosten gepaard gaan’. De minister van Binnenlandse Zaken Maurits Hassankhan vertelde verder, dat alhoewel de exacte cijfers niet bekend zijn, het vaststaat dat de kosten van de tweede fase implementatie hoger zullen zijn dan die van de eerste.
  Om specifieke cijfers te hebben, zal hij binnenkort een gesprek voeren met de minister van Financiën.
  Deze cijfers zullen dan worden gepresenteerd aan de regering, die op basis daarvan een beslissing over de invoering van de tweede fase zal nemen. De mening van de minister over de mogelijke situatie is, dat alle consequenties besproken moeten worden. ‘Niemand wil inflatie hebben.
  Ook de arbeiders niet. Het moet niet zo zijn dat wanneer er uitbetaald is, dat het op het moment dat zij ontvangen veel minder waard is. Deze situatie moeten wij vermijden’. De intentie voor de verdere implementatie is er wel, maar er is bij de eerste fase implementatie al besloten dat indien de situatie niet voordelig is, de zaak geen voortgang zal hebben.
  De perikelen met de verschillende overheidsbonden over de beschrijving van de functies en de mate van betrokkenheid van de bonden bij het proces, duren voort. Zo ook de gesprekken hieromtrent. Het proces van het waardevastmaken van de pensioenen wordt ook in een verlaagd tempo uitgevoerd. Volgens de minister is er wel al afgesproken, dat de tweede fase hiervan in november zal worden ingeluid.

  Deze nieuwe regering Bouterse/Ameraali begint vaste voet aan de grond te krijgen om al deze problemen op te lossen. Bij de onderhandeling met het IMF zal de president van de centrale-bank , financiering binnen halen voor de grote ontwikkelings-projecten die suriname nodig heeft om alle doelstelling te realiseren die deze regering zich gesteld heeft.


  Maak melding

 3. Als je lastige vragen van journalisten als minister niet kan beantwoorden geeft dat aan dat je niet capabel genoeg bent om die funktie te bekleden!!! Een beetje politicus kan alle vragen beantwoorden!!!!


  Maak melding

 4. Naar grote hoogte brengen met verdeel en heers politiek zeker, en kwaliteiten van het land en volk niet benutten door steeds meer gekwalificeerde mensen aan de kant te zetten en eigen poppetjes neer te zetten. Check dhr Abrahams bv. die nog liegt over al dan geen aanstelling van eigen broer. Tevens 3 drugstransporten in 2 weken!!. De vraag is of toevallig alle drugstransporten gevangen zijn!!.


  Maak melding

 5. Deze talib vp is geen haar beter dan zijn baas.Zelfde verwijzingen naar wat voorbij is.En dan de pers voor de gek houden.Heeft eidelijk een huis met erf dankzij de politiek.Anders was hij nog boven op het vermenigvuldiging gebouw.Nooit een goed antwoord kunnen geen is zijn motto.Wist dit niet dat niet.Waar was je dan al de tijd?
  Ook aan de snuif als je baas?Dan moet ik moet aannemen dat je uit het bedrijfsleven komt?Wie de kruis heeft,zegene zichzelf toch?


  Maak melding

 6. Mijn vraag is waarom alleen de vleugel waar de minister van OW zit is opgeleukt.Waarom is de rest van het gebouw zo gelaten? Werken daar mensen die minderwaardig zijn?


  Maak melding

 7. De vice-president is op zijn schreden teruggekeerd. Eerst tracht hij journalisten op afstand te houden door heel agressief gedrag te vertonen. Nu geeft hij toe een aantal uitglijders gemaakt te hebben.

  Een ieder maakt uitglijders. Maar als bewindsman moet je wel twee keer bij nadenken. Meneer Ameerali, u vervult een publieke functie en staat als zodanig dagelijks in de schijnwerpers. U dient normaal antwoord te geven op vragen van journalisten. Niet de schrik aanjagen om hen zodoende het werk onmogelijk te maken.


  Maak melding

 8. Ik citeer Ameerali

  ” De uitgaven die wat stof deden opwaaien, zijn meer een kwestie van hoe je er tegenaan kijkt. Het is meer een kwestie van een goed milieu dat prikkelt tot prestaties”

  Kijk ik heb dit vanmiddag ook geprobeerd in de stafvergadering over onze budgetoverschrijding en ze hebben me opgedonderd…wat heeft Ameerali dat ik niet heb dat hij wel met zulke uitspraken kan wegkomen?


  Maak melding

 9. ” “We hadden er niet op gerekend dat we schulden zouden overnemen die langer dan acht maanden niet betaald zijn. En ook niet dat een regering (Venetiaan, red.) nog twee dagen voor haar aftreden, contracten tekent van vijftig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twintig miljoen dollar)”, zegt Ameerali.”

  Geen enkel zinnig mens kan zich dit voorstellen, ik begrijp de reacties naar de media terdege. Het grove wanbeleid van de vorige regering is voor de media niet zo interessant, zijn zijn de futubois van deze front landverraders. Hoe kan een regering twee dagen voor zij aftreed contracten afsluiten, ik vraag mij wel af als dit niet strafbaar is. Ik zou zeggen per direct aan een wetgeving werken waarbij duidelijk staat aangegeven wanneer een regering demissionair is en wat zijn taakbevoegdheden nog zijn.

  De duizenden hectares grond die is uitgegeven vlak voor aftreding van de vorige regering moeten per decreet teruggedraaid worden, niets onderzoeken gewoon per adhoc wetgeving terugdraaien.

  “Als regering moeten we ons werk kunnen doen.”

  Goed zo, stay focus, de oppositie is met een vuil spelletje bezig, het enigste wat wij totnutoe van de oppositie hebben gehoord is negatieve reacties, leugens en verdraaiingen. Wat betekend dat de oppositie voor heeft gekozen om niet kritisch maar constructief bezig te zijn, ze hebben gewoon voor een vuile oorlog gekozen.

  Deze oorlog zal de regering moeten bestrijden wil je succesvol zijn.

  De oppositie heeft zichzelf compleet buitenspel gezet met hun handelingen, in DNA hoeft de regering geen constructieve discussies te verwachten, dus gewoon negeren die oude corrupte boeven.


  Maak melding

 10. @pitbull

  “Een beetje politicus kan alle vragen beantwoorden!!!!”

  Je hebt gelijk, front politici beantwoorden alle vragen, alleen waren het nooit waarheden wat je te horen kreeg, zo kan het ook, maar is het goed?


  Maak melding

 11. “We hebben sowieso de intentie dit land naar grotere hoogten te leiden”, aldus Ameerali.”

  Heel goed! En daarom beginnen wij eerst bij onszelf, eerst moeten wij het goed hebben. Mocht er nog een kruimel overblijven dan zijn jullie aan de beurt.


  Maak melding

 12. Deze zelfde Ameerali die aan het Bleren was dat hij elke cent kan verantwoorden, wringt zich in allerlei bochten om alle vragen, zelfs beantwoording van de globale lijnen te ontlopen.
  Dit is de geloofwaardigheid van deze regering en deze vp.
  Weg met dit zooitje!


  Maak melding

 13. Harry @5

  “De vraag is of toevallig alle drugstransporten gevangen zijn!!.”

  Die vraag hoor je aan de PG te stellen, als ik het goed heb begrepen overweegt hij nogsteeds om een onderzoek in te stellen naar de drugstransporten.

  Lees je het goed “hij overweegt”, wat alleen kan betekenen dat hij al weet dat Marrons niet betrokken zijn.

  Wbt die broer van Abrahams die volgens jou aangenomen is.

  “Is hij dan geen Surinamer, mag hij dan niet werken?” Dit zou een rasechte vhp’er je als antwoord geven.


  Maak melding

 14. Wanneer dan wel geweest??
  Nooit geweest, is en zal zijn! Zo zei het!!

  In boevenland heb je niets anders dan boeven!! boef boven boefjee!!

  Inderdaad! jullie zijn regering en dealen ermee!! Ik zeg boeeeee!!!
  Ach ja!! daar zijn jullie dit soort mensen voor om nooit feilloos te zijn!!

  Staat de geldleningen dan niet op een rekening gestort of andere schulden mee afgelost of in hun zakken gestopt? het is toch te achterhalen of niet??? malloten!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 15. naar groooottttee hoogte brengen..

  denk aan de verkrachters,rovers,oplichters ,schurken ,plunderaars,die dagelijks een ander mens benadelen die hard werken voor hun bestaan..

  worden deze misdadigers ook opgepakt,vraag aan de minis-ter jus/pol..toch geen moeilijke vraag.

  Jij minis-ter bent beveiligt door tal van veilgheids mensen van jou soort,maar het volk dan…


  Maak melding

 16. nee robbie, jij mag deze frase ‘we zijn niet feilloos’ niet en nooit meer gebruiken > waarom niet ? >> omdat jij met ‘we’ niet ‘wij mensen’ bedoelt maar wij, ndp/mc/regeer-team >>> ik vertel jou waarom jij deze fout niet (meer) mag maken : 1).je kan lezen, schrijven, nadenken > doe dat voor je gaat praten 2).je hebt de tijd, om je voor te bereiden want niemand kan een interview met je afdwingen 3).je hebt ontwikkelde kader > laat hun zaken uitzoeken als jou de tijd, de kennis of het inzicht ontbreekt 4).je hebt media-kenners binnen je eigen gelederen e/o ministerie > laat hun je vertellen wat al dan niet kan zeggen.


  Maak melding

 17. het is internationaal bekend:
  als je geld wil verdienen moet je eerst bezuinigen staats kas op orde brengen en dan kan je groeien. Geen land terwereld haalt het in zijn botter hersenen om een puin hoop achter te laten . We horen altijd de schulden niet over laten aan de kinderen: De buikriem aanhalen.
  Wat ik dus hoor is dat De minister een prikkel moeten krijgen om te kunnen exceleren.
  Dit is heel goed gepraat. Uit wie bestaat het ministerraad uit personen als Brunswijck. Wat voor kaas hebben zij gegeten van economie.
  Ik vind het triest dat er hier eerst gedacht wordt aan mijn zelf verrijken en dan de rest.
  Niet Hoe kan ik Suriname het land vooruit helpen.


  Maak melding

 18. De wens!

  De wens van iedere Surinamer, of die nou in Suriname woont of daarbuiten, is dezelfde!
  “Het moet goed gaan met Suriname en haar bevolking.”

  Bijna iedere Surinamer buiten Suriname heeft familie in Suriname wonen. De wens kan dus nooit anders zijn. Nooit!
  Hoe de reacties op dit forum ook zijn, een ieder die dit forum bezoekt en reageert is begaan met het lot van Suriname.

  Dat Ameerali zich verdedigt en journalisten afkat heeft te maken met het feit dat hij het ook goed wil doen, maar dat het hem nog niet lukt. En dat is precies wat er met deze jonge, onervaren regering gebeurt. Helaas!
  En dat er kritiek wordt geleverd op akties of handelingen van jonge regeerders moet men zien als de nodige controle. Het gaat in deze tenslotte om ‘s-lands belang.

  Ieder mens maakt fouten. Opzettelijke fouten zoals die van Abrahams en de ministerraad die een ambtenaar het salaris van Jezus geven nog voordat hij het brood heeft gebroken, zijn niet te verdedigen. Het heeft dan ook niets met “niet feilloos” te maken zoals Ameerali stelt. Het is gekwalifiseerde
  familiebevoordeling en onkunde.

  Alle mensen die kritiek leveren op dit soort zaken doen het niet om de regering te pesten maar om haar te controleren. Het gaat tenslotte om belastinggeld van hen of van familie aldaar. En dat wordt verkwanseld.

  Afgeven op de vorige regeerders, hoe die ook tekeer gegaan zijn in hun laatste dagen is dus zinloos, wanner je zelf al gauw deze grote fouten maakt.

  Politiek is overal in de wereld hetzelfde.
  Fouten maken en ter verantwoording geroepen worden. In veel landen treedt men af na een fout, alleen in Suriname windt men er natte doekjes omheen.

  Mijn wens is ook dat het goed gaat met Suriname. Van u ook?


  Maak melding

 19. He lege boot,er is genoeg in het land gebeurd om een vergadering er over te houden.Maar juf Jenny heeft de moed er niet toe hahaha,Die paar oppositie leden maken dan gehakt van de regering.En dat wil ze voorkomen.Of niet?


  Maak melding

 20. We moeten niet de schuld aan andere geven want dan blijf op een punt hangen want dit is politiek mensen vene heeft ook leuke dingens gedaan voor het land nu is jullie beurt zorg dat de overvallers afnemen maar niet toe nemen want santokhi deed beter dan deze broekie die pas komt kijken,ik bedoel misijan.dus ameeralie handen uit je zak en aan slag gaan want wij zijn gelukkig rijk aan grond stoffen.laat de land niet plunderen.


  Maak melding

 21. Ik heb nooit gehoord dat bouterse en zijn bende de schuld bij hun zelf zoeken altijd is het de schuld van een andere en die domme idioten als sosoboto geloven dat wat een figuur is die man, sosoboto iedereen die de wet overtreed is strafbaar en ook jou president die een ware slagveld heeft gemaakt van suriname en de economie vraag aan bouterse en bosje en goedshalk waar al die miljoenen zijn gebleven die zei van onze staatsbank hebben gestolen en onze goudvoorraad .


  Maak melding

 22. Augie@20,

  Juf Jenny heeft niks,notie,nada, in de melk te brokkelen. Heel in het begin hadden wij allemaal een hoge pet van haar op.

  Touwens waar zijn de overige parlementaries gebleven? Zijn ze nu al in slaap gesust, met hun vette salaris? Waar blijven ze met hun crietiese houding.

  EN WAAR BLIJFT LIMBO? MET ZIJN WAAKHOND/SPEURHOND PROGRAMMA?OF VREET HIJ NU UIT DE ZELFDE POT, DAAROM IS HIJ NIET MEER CRIETIES OP DE REGERINGS UITGAVEN?????


  Maak melding

 23. ameerali een opstart fase..
  als je geboren wordt dan heb je het nodig,
  maar jij bent geboren in de tijd van de kolonie …hoe lang is de opstart fase ?
  en als denkt dat vene een schuld heeft achtergelaten ,kom met en lijst …hoeveel ..
  want over een jaar kom je weer met een opstart fase (voor verrassingen..)
  tang boeung


  Maak melding

 24. A-meer-ali-baba-verhalen.

  Welke contracten zijn dan kort voor het aftreden getekend en met wie en voor hoeveel. Vage verhalen en meer onzin dat is tot dusver het enigste dat deze regering gepreseerd heeft.


  Maak melding

 25. Wij zijn niet feilloos!
  Maar tijdens de voordagen van de verkiezing deed jou partij het wel voorkomen alsof zij feilloos zijn door steeds te wijzen naar de vorige regering.
  Pretendeer niet de goede sint te zijn als je duidelijk laat blijken een neef te zijn vamn de duivel.


  Maak melding

 26. Nee jullie zijn jiet feilloos, maar een achterlijke zooitje onervaren bij elkaar. En dat moet een land runnen. Suriname leiden is wel iets anders dan Djinipi aan de gemenelandsweg. Want dat was het geweldige bedrijf die deze man tot aan zijn VP-schap gerunt heeft.


  Maak melding

 27. Bouta zegt tijdens perscoferentie dat zijn regering na amper 2 maanden regeren langzaam maar zeker!afdrijven van hun strategisch doel.Waar zijn ze in godsnaam mee bezig in suriname?Gooit hij nu al de handdoek in de ring?inderdaad,djompo tekie a takie a no neks…..


  Maak melding

 28. ““We lopen niet weg. Wij zij de regering en dealen ermee. We hebben sowieso de intentie dit land naar grotere hoogten te leiden”, aldus Ameerali. De uitgaven die wat stof deden opwaaien, zijn meer een kwestie van hoe je er tegenaan kijkt. Het is meer een kwestie van een goed milieu dat prikkelt tot prestaties. “We hebben een start-up fase nodig. Als regering moeten we ons werk kunnen doen.”

  Goed zo VP, deze regering heeft een duidelijke ontwikkelingsvisie, Suriname staat op een kruispunt. Het uitgestippelde beleid zal uitgevoerd moeten worden. De regering moet zijn werk doen ondanks zaken die door negativisten anders gezien zullen worden. Het is gewoon algemeen bekend dat de mens over het algemeen moeite heeft met veranderingen, de vastgeroeste fossiele front, zal elke verandering aangrijpen om de regering dwars te zitten. De aspiraties van front is niet om te presteren maar om te behouden wat ze hebben, vandaar dat ze na 10 jaar regeren nogsteeds aan het wikken en weggen waren en moeite hadden om salarissen uit te betalen. Opbouwen en presteren zijn de fronters totaal onbekende woorden.


  Maak melding

 29. Limbo zwijgt in alle talen die bedrieger juf jenny met haar schoolreis daar hoor helemaal niets meer van de jongeren zijn ook stil melvin bouva en misikeba die hebben hun hondenbrokjes gehad.te yu njang didibrie nyannyan yu go pai didibrie paimnan.


  Maak melding

 30. Heeft Sosoboto soms een probleem met zijn ras? Wil hij eigenlijk liever tot een ander (blanker misschien?) ras behoren? Hij verwijst wel erg veel naar ras. Het ras-denken zit zo ingebakken in zijn hoofd dat hij iemand niet meer als individu kan beoordelen, los van diens ras?


  Maak melding

 31. HIJ heeft een minderwaardigheidscomplex dat geld ook voor zijn moordenaars president desi bouterse.
  Bouterse zegt dat er ook blanken in suriname zijn die het zelfde verdienen als hoefdraad een heel domme opmerking van een president.
  Pinto zegt als hoefdraad blauwe ogen had niemand zou klagen een nog en sosoboto roept alles wat los en vast zit.


  Maak melding

 32. die indiaanse jongen is pers geworden,maar weet niet mee om-te-gaan..

  weet totaal geen raad hoe te sturen laatstaan besturen..geen kaas gegeten van democratie.spreekt zich zelf tegen..

  al zijn ondergeschikten zijn de zelfde soort onkundigen die ook geen raad weten met hun hoedanigheid..

  ze liegen en bedriegen stelen roven ver-rijken zich zelf met lands-middelen.

  neem nou eenvoudig een abraham amer-alie siemons ,,waanneer zouden deze mensen in een fatsoenlijk huis auto kunnen leven/rijden met hun eigen verdiensten..

  dank zij hun duistere benoemingen roven zij het land leeg ..

  het volk het land kan naar de bliksem als zij maar beter van worden..

  maar tegelijker tijd heeft het zelfde domme rot volk deze imbesielen gekozen..

  dus ba soekoe ba tjarie..


  Maak melding

 33. Sosoboto,

  Ik weet niet eens tot welk ras jij behoort. Zeer waarschijnlijk een afstammeling van de Marrons (djoeka’s, in de volksmond). En jij weet ook niet tot welk ras ik behoor. Jij denkt misschien Hindoestaan, maar dat zul je nooit te weten komen.

  Bovendien kijk ik niet naar iemands ras, maar naar de reactie die je opschrijft. En ik merk dat je steeds afgeeft op Hindoestanen (VHP’ers) en Front en hun (VHP – Hindoestanen) beticht van racisme. Terwijl juist de djoeka’s bekend staan als de grootste racisten en de minder ontwikkelde medemens. Ook Venetiaan stond bekend als racist. Het is bovendien vreemd dat men Hindoestanen nu uit de ambtenarij zet terwijl de ambtenarij van oudsher gedomineerd wordt door creolen en de Hindoestanen hier nog een grote achterstand hebben. Maar dat ga jij natuurlijk niet vertellen. Verwacht ik ook niet van jou. T.o.v. Bouterse en de MC gedraag jij je als een gelovige die alles gelooft wat de (feilbare) priester zegt, zonder gewoon eens af te wachten wat Bouterse nou echt gaat presteren. Er zijn lieden die al bij voorbaat weten dat Bouterse een ramp is, anderen zoals jij weet al bij voorbaat dat MC een zegen is. De waarheid ligt doorgaans ergens in het midden. Geen zin om MC nu al te verdedigen / af te kraken wanneer ze nog niks heeft laten zien. Wacht gewoon af en hou je hoofd koel en zet die lelijke bril van racisme van je hoofd af. Wordt geen Sosotrobie.


  Maak melding

 34. He agama koos @35

  Ik weet inderdaad niet tot welk ras je behoort, je reacties spreken boekdelen en dat is genoeg voor mij.

  Alvast een voorspoedig 2016 toegewenst.

  Oelewapper.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.