Ferrier gaat spannende dagen tegemoet

28

“Onze bezwaren zijn niet weggenomen”. Dat waren de woorden van CDA kamerlid Kathleen Ferrier, op de ochtend na een vijftien uur durende marathonvergadering. Samen met haar mede dissident Ad Koppejan voerde zij tot diep in de nacht van woensdag op donderdag gesprekken met de CDA top.

CDA-leider Verhagen deed zijn uiterste best om de twee achter het akkoord te krijgen. Daar werden medeonderhandelaar Ank Bijleveld, Piet Hein Donner en Camiel Eurlings ook nog bijgehaald. Maar de twee dissidenten hielden voet bij stuk en stellen hun eindoordeel uit tot na het CDA-congres, dat morgen wordt gehouden.

Ze zijn ervan overtuigd dat in elk geval een behoorlijk deel van de CDA-leden hen op het partijcongres in de Arnhemse Rijnhal zal steunen. Gaat de meerderheid van het congres akkoord met het nieuwe kabinet, dan moeten de dissidenten zich voegen, redeneren de voorstanders in de fractie.

Lees ook: ‘Ferrier wacht stemming en sfeer congres af‘.


28 REACTIES

 1. Kathleen Ferrier, de almachtige de here in de hemel gaat je straffen als je gewoon mee waait met de wind. De surinaamse gemeenschap gaat je het heel erg kwalijk nemen als je instemd met dit vervloekt beleid. God zij met u!


  Maak melding

 2. Ik ben benieuwd of “Ferrier” de CDA gaat verlaten indien zij haar zin niet krijgt (de bezwaren door de partij niet worden weggenomen).
  Indien de “bezwaren niet worden weggenomen” en zij verlaat de partij niet dan vind ik haar een “GROTE HUIGELAAR” van surinaamse origine net als haar overleden vader (Johan Ferrier).


  Maak melding

 3. Geachte mevrouw Ferrier, uw vader was in Suriname de Vader des Vaderlands. Hij was hoofdonderwijzer, statenlid, minister, premier en president. U bent geboren en getogen in Suriname en ervaart hoe de diverse rassen (bevolkingsgroepen) heel vreedzaam met en naast elkaar leven. Indien u zal instemmen met een coalitie waarin een racistische partij zitting neemt, wiens leider onder het mom van vrijheid van meningsuiting allerlei racistische holle frasen en beledigingen naar andere groepen schreeuwt, zal uw vader Dr. Johan Ferrier, zeker zich in zijn graf keren. Wees daarom standvastig en blijf strijden voor een mulitculturele samenleving waarin iedere bevolkingsgroep zich vrij kan bewegen en te mogen gaan en staan waar zij hebben wil… Hori vaste sang yu habi…


  Maak melding

 4. ik heb the belief dat ferrier goed is gedocumenteerd en de vijanden van de menselijkheid kan doorstaan.een ding moeten wij niet uit oog verliezen,dat het gaat om de vele domme uitspraken van wilders over de allochtonen en in het bijzonder de islam.

  hoe kan men in hemelsnaam deze man nog geloven.straks vertrekt hij naar duitsland om aldaar het volk op te jutten tegen de islam en de allochtonen,dit is een zeer kwalijke zaak.men gebruikt wilders met zijn achterban om de haat en wrok dat is opgekropt bij velen in de nederlandse maatschappij en niet te vergeten de verschillende politieke leiders.

  eindelijk hebben zij een idioot als wilders ontdekt om als een soort van springplank te dienen,om met zijn gedoogde steun,hun snode doel te bereiken.

  om eerlijk te zijn,ik ben ook niet eens met bepaalde handelingen van de moslims,die dingen zijn allang achterhaald en past helemaal niet meer in deze tijd.maar betekend ook weer niet dat de fascist wilders iedereen over een kam scheert.

  hij mag zeker zijn mening hebben,maar niet provoceren/terroriseren van anderen.


  Maak melding

 5. Ik hoop van harte dat mevrouw Ferrier t LEF,de MOED en VERPLICHTING jegens haar mede Surinamers in Nederland heeft, om N E E tegen deze onzin waar we mee opgescheept worden , te zeggen. Stand up for what you believe in, stand up for your right to say : NO
  A.U.B. laat u niet omlullen door die gladjanus van een verhagen.
  Als ik naar de smoelwerken van gladjakkers rutte , verhagen en peroxide blondie wilders kijk , dan heb ik al gegeten en gedronken , en heb ik enkel nog braakneigingen.


  Maak melding

 6. Een aantal reaktie hier zie ik als krokodillentranen velen van jullie hebben gekozen voor een massamoordenaar als president, sterker nog jullie verdedigen de misdaden van bouterse hier op dit net met hand en tand daarom vindt jullie reaktie hypocriet, als iemand bewezen heeft dat hij de vijand van de menselijkheid is dan is dat bouterse wel. dus de aanhangers van bouterse moeten hun hypocriete revolutionaire smoel dicht houden waneer het gaat om moreel etische onderwerp zoals deze. Dit is democratie daar kunnen die gasten in suriname veel van leren .
  Een mooie vergewlijking met de pvv en de ndp is dat één het heeft over vrijheid terwijl hij vrijheden van een anderen wil beperken , De andere heeft het over democratie terwijl hij de grootste schender van de democratie rechten en vrijheden in suriname is.


  Maak melding

 7. Als ras-VVD-er vind ik dit een goed en evenwichtig akkoord. Het is trouwens een VVD-CDA kabinet en geen kabinet met de PVV. Dat de PVV gedoogsteun verleent om dit kabinet mogelijk te maken doet er in feite niet aan toe. Het zijn VVD en CDA ministers die het beleid gaan maken en daar mag je gerust over zijn. Die hele heise is echt overdreven.

  Er zijn veel problemen in Nederland met criminele allochtonen (Antillianen, Marokkanen en ook Surinamers). Hoewel dit een relatief kleine groep betreft is de uitstraling naar de maatschappij heel groot.

  Alle allochtonen worden nu over een kam geschoren, ook de vele goeden moeten lijden onder deze onverbeterlijke dwazen.

  Je krijgt in dit land alle mogelijkheden om je te ontplooien, je kan en mag elke studie volgen die je wilt. Er zijn volop carriere kansen, maar je hoort wel je sociale netwerk in orde te hebben. De keus is aan jou als individu, ga je op in de Nederlandse maatschappij (integreren) dan voel je geen enkele belemmering in je carriere en in je sociale leven. Kies je voor je eigen groep dan moet je ook accepteren dat het moeilijk wordt om je in deze maatschappij te handhaven. In een westerse maatschappij is minder sprake van sociale cohesie als in een overwegend niet-westerse maatschappij.

  Het gaat in de eerste plaats om het gevoel die men heeft en gevoel is niet hetzelfde als de realiteit van de dag. Gevoel werkt ook heel polariserend naar anderen, zie de aanhang van de PVV die groeiende is door de bouw van steeds meer moskeeen en het dragen van boerka’s. De moslims dragen zelf bij aan een onbehaaglijk gevoel bij de autochtone bevolking, omdat zij zich steeds beroepen op artikel 1 van de Grondwet die vrijheid van godsdienst en meningsuiting waarborgt.

  Het leven in een westerse maatschappij is hard, men is meer op zichzelf aangewezen, ondanks dat er goede sociale voorzieningen zijn. Er dit is het grote knelpunt voor niet-westerse allochtonen. Ze komen naar dit land, genieten van alle sociale voorzieningen , maar willen blijven leven als in hun geboorteland. Deze 2 uitersten zijn niet verenigbaar, je moet een keuze maken. En dat geldt ook voor je eigen geloofsbelijdenis, aanpassen is de motto.

  Nederland was tot voor kort een heel vriendelijk en gastvrij land. Door alles te gedogen, van moslimfanatici tot het drugsbeleid is het nu verworden tot een intolerant land binnen de Europese gemeenschap en daarbuiten.

  Dit kon niet zo doorgaan. Er moet direct, hard en zonder enige uitzondering worden ingegrepen om het land weer leefbaar te maken voor de inwoners van dit land.

  Surinamers kunnen hun eigen land niet veilig krijgen en aan de reacties hier te lezen is hun kennis van Nederland miniem. Dat Wilders zo van leer trekt tegen de Moslims in Nederland is hun eigen schuld. Je komt als gast naar Nederland en vervolgens moeten de autochtone bewoners van dit land jou achterlijke leefwijze accepteren als de norm.

  Moslims in Suriname zijn heel tolerant en modern in hun opvattingen. Maar diezelfde groep Moslims in Nederland hebben heel andere en radicale opvattingen over hun geloofsbelijdenenis. Zij prediken de Islam zoals die in het radicale Pakistan wordt belijd. Surinaamse Moslims in Nederland zijn vrij radicaal in hun opvattingen en hele families worden voor de keus gesteld: meedoen of als een paria te worden aangezien.
  De sociale druk onder de Surinaamse Moslims is heel groot, vooral onder invloed van de Pakistaanse gemeenschap in Nederland.

  En zo is het ook gesteld met de Turken, Marokkanen enz. In hun thuisland zijn ze vooruitstrevender en hebben moderne westerse opvattingen, terwijl dezelfde groep mensen in Europa heel conservatieve en radicale opvattingen op na houden t.o.v. vrouwen en niet-moslims. En dit zorgt voor achterstand.

  Kathleen Ferrier heeft geen enkele uitstraling naar de Surinaamse gemeenschap in Nederland, het aantal voorkeurstemmen voor dit kamerlid is ca 3000, terwijl ca. 35.000 nodig zijn om met voorkeurstemmen gekozen te worden in de 2e kamer. Op grond van welk mandaat zou zij tegen willen stemmen? Tegenstemmen mag, dan ook gelijk je zetel in de 2e kamer inleveren.

  Dit kabinet is een must om rust en orde in het land terug te brengen. Een ieder mag zijn eigen opvattingen over hebben, maar doe het zuiver en verschuil je niet achter de mening van anderen.


  Maak melding

 8. Mevrouw Ferrier,

  Het is pijnlijk, maar in uw eentje kunt u de wereld niet veranderen.
  Het is wel een begin, uw standpunt is duidelijk.

  Als ik de berichten mag geloven is Koppejan reeds bezweken. Er zijn nog een aantal CDA “prominenten”, die tegen zullen stemmen, maar dat zet nog geen zoden aan de dijk. Hun bedje is reeds gespreid, ze vinden zo een andere job.

  Als het CDA tegenwerkt wordt ze in het geheel weggevaagd.
  Dus:“ If you can’t fight the man join him”.

  Laat wilders maar tonen wat ie kan. Laat de boel maar escaleren, dan zijn we voor goed van hem af. Dat hoop ik tenminste. Jammer dat hij geen minister van Integratie of Buza is geworden, dan waren de rapen gaar.

  In principe stelt dit regeer-akkoord weinig voor. Markje is bezweken, het programma is linkser dan links. Geen hervormingen als die maar pres. kan zijn. jammer..

  Go with the flow, en wacht af! Gooi het maar op:”omwille van het volk” :).
  We zullen zien wat dit Dalton-team ervan bakt.
  Success!!!!


  Maak melding

 9. Als Mevrouw Ferrier slim is, en dat is ze, dan verlaat ze de politiek niet. In ieder geval niet om deze reden. Tot nu toe heeft ze het politieke spel goed gespeeld, en de kunst is, om in de toekomst vanuit haar rol als parlementarier de boel intensief te monitoren en er kort op te zitten. Ze is volgens mij niet van plan om over te komen als een verwend kind dat hard wegloopt als ze haar zin niet krijgt.

  Gelukkig zit politiek niet zo in mekaar.

  Groet,


  Maak melding

 10. Interesante discussie hier.
  Iemand schrijft Ik heb de beliefe dat ferrier goed is gedocumenteerd en de vijand van de menselijkheid kan doorstaan.
  Het verbaast mij dat figuren hier op dit net die surinaams grootste massamoordenaar van de afgelopen 30 jaren verdedigen dit durven te zeggen dit noem ik hypocisie van de hoogste plank.


  Maak melding

 11. Gerda Havertong heeft in intervieuw gezegt dat zij zich inpast en niet aanpast en daar ben ik helemaal met haar eens je kan met behoud van jou dierbaar is gewoon in andere samenleving inpassen ik ben suriname en dat zal ik blijven tot mijn dood en ik vindt dat ik mij prima in deze samenleving hebt ingepast, kijk maar naar een fries of twentenaar die in een andere grote stad gaat wonen die passen zich ook in met behoudt van hun eigen dingens die hun dierbaar is.ik vindt dat iedereen die naar dit land komt respect moet hebben voor de normen en waarden van dit land en ook de wetten en regels en doe je dat niet of wil jij dat niet op grond van jou geloof dan ben ik het met wilders eens dan moet je vertekken.


  Maak melding

 12. Ach Ferrier gaat zo lang mee, ze zou moeten weten, dat haar stem niet geteld wordt. Die rechtse regering komt er, met of zonder Ferrier.

  Haar politieke rol is hoe dan ook uitgespeeld, als ze nu eruit stapt of in de fractie blijft, het is over.

  Twee reacties wil ik wel, uit pikken.

  “Go with the flow, en wacht af! Gooi het maar op:”omwille van het volk””

  Bovenstaande adviseerd Esmeralda, nu vraag ik aan haar, waarom neem jij niet deze grondhouding aan tegen de Surinaamse regering?

  Aan Muriel wil ik dit zeggen, jou reactie wilde ik ook gelezen, ik ben direkkt mee gekapt na je eerste alinea.

  “Het is trouwens een VVD-CDA kabinet en geen kabinet met de PVV. Dat de PVV gedoogsteun verleent om dit kabinet mogelijk te maken doet er in feite niet aan toe. Het zijn VVD en CDA ministers die het beleid gaan maken en daar mag je gerust over zijn.”

  Als PVV het beleid niet steunt, bestaat het kabinet niet meer, voor elke beleidsplan, wetgeving, begroting enz. enz. die door de tweede kamer goedgekeurd moet worden hebben ze de steun van VVV nodig (samen een kleine meerderheid van 74 zetels, weet je nog).

  Als je zelfs dit niet weet!! weet je wat laat maar.


  Maak melding

 13. @ Sosoboto (Soengoboto)

  Als je niet in Nederland woont, begrijp je de Nederlandse politiek ook niet.

  Dan had je de rest van mijn commentaar maar moeten lezen, maar begrijpend lezen schijnt nogal ingewikkeld voor je te zijn.

  In Suriname leven verschillende bevolkingsgroepen, met een verschillende geloofsovertuiging en cultuur vreedzaam naast en met elkaar.

  Helaas is dat in Nederland niet meer mogelijk. In nog geen 20 jaar tijd is er een ware invasie van Moslims over de hele wereld, die niet van plan zijn de normen en waarden die jij en ik delen vanuit onze Surinaamse achtergrond en opvoeding, te delen met de Nederlanders (allochtoon en autochtoon). Je bent een Moslim of een Afvallige (niet-Moslim) in hun ogen.

  Hun motto is: wij zijn hier, wij blijven hier en zo willen wij leven. Geen integratie, geen assimilatie, maar acceptatie van ons geloofsovertuiging en leefwijze. Met verwijzing naar art 1 Grondwet voor vrijheid van geloofsbelijdenis.

  Zij dringen hun levenswijze aan de rest van de bevolking op en dat is een brug te ver. Ook de Surinaamse Nederlanders zijn het slachtoffer van, onze hart en leefwijze ligt toch dicht bij de Nederlandse cultuur. Dat is ook hetgene wat ons Nederlanders bindt.

  En dan zeg ik wat de gemiddelde autochtone, blanke Nederlander, van denkt en voelt: als jij zo graag je leefwijze en geloof wilt belijden en op dezelfde manier als in je thuisland, wat doe jij dan hier? Alleen om te teren op onze sociale voorzieningen?

  Dit is een discussie tussen jou en mij die gevoerd wordt vanuit 2 verschillende optieken en een andere belevingswereld.

  Jij hebt je niet verdiept in een leefwereld die hard, maar tegelijkertijd heel sociaal is. Vanuit jou optiek is elke blanke een uitbuiter, een nazaat van een slavendrijver en per definitie onbetrouwbaar en gierig.

  Mijn lieve vriend(in) Sosoboto, gooi die oogkleppen een keer af en bekijk de wereld vanuit een andere bril. De wereld van vandaag is een geheel andere dan in de jaren zeventig (of i.e.g. na de 2e wereldoorlog).

  De Islam cultuur is nu, na de machtsovername in Iran door de Ayatollahs, veranderd, de Palestijnse kwestie zorgt nog steeds voor een brandhaard in de wereld en zo kan ik wel doorgaan. Maar om de mening van anderen te bekritiseren is wel heel kort door de bocht.

  Dat de PVV gedoogsteun verleent aan dit kabinet van VVD en CDA is niet erg, er is haast geen enkele andere regeringscombinatie denkbaar en wij hebben een regering nodig die het land op een gedegen manier kan besturen.

  Zowel de VVD als het CDA hebben de afgelopen 30 jaar wisselend in diverse regeringscombinaties gezeten en hebben een ongekende bestuurskracht. Denk je nou echt dat Wilders in zijn uppie met zijn retoriek opgewassen is tegen zoveel bestuurskracht?

  Over 4 jaar zijn er weer verkiezingen en dan kan je de balans opmaken, dan zal blijken of het een verkeerde beslissing is geweest van VVD en CDA om gedoogsteun van de PVV te accepteren. Tot dan hoop ik op het allerbeste voor deze regeringscombinatie.

  Trouwens het regeerakkoord is linkser dan het ooit met de PVDA had kunnen worden. De PVDA wenste de pensioenleeftijd op te schroeven naar 67 (wordt nu 66), de werkeloosheids-uitkeringen blijven 3 jaar (PVDA wenste max 1 jaar) en ook de AOW gaat op vooruit evenals het dierenwelzijn. Dit zijn slechts een paar linkse paradepaardjes die nu een nog linksere signatuur krijgen.

  Ik snap al die heise over een kabinet met gedoogsteun van de PVV eerlijk gezegd niet.

  Ook de SGP met zijn 2 zetels verleent gedoogsteun aan dit kabinet in ruil voor hun belangrijkste partijstandpunt inzake de vele koopzondagen. De SGP ziet net als de PVV de radicale Islam als een bron van grote zorg.
  Dus ook zonder de 2 dissidenten kan deze regeringscombinatie het goed overleven.

  In elk geval is mijn dochter wel blij dat ze hopelijk weer zonder angst met de tram en bus kan reizen. Ze is zo vaak aangerand en lastig gevallen door die kut-Marokkanen dat ze zelfs het openbaar vervoer ging mijden. Maar daar denken mensen als jij, Sosoboto, niet aan: wij verlangen terug naar een leefbaar Nederland waar weer orde heerst!

  Maar maak jij je liever zorgen over de naderende rechtszaak van je Bassie Bouterse. Als die Boto omslaat dan lig je in het diepe water en aangezien jij niet kan zwemmen zul je meegesleurd worden met de woelige stroom !


  Maak melding

 14. wiens brood men eet diens woord men spreekt.
  ferrier heeft christen brood gegeten dus gaat ze ook voor christenen.
  dus heeft ze geen eigen mening maar mening van de kolonisten.


  Maak melding

 15. @ roy .
  wat voor brood eet jij??
  @ sosoboto als wij als rechtgeaarde surinamers onze terechte bezorgheid uiten over de man die alle democratische grondrechten van mijn landgenoten in suriname zeer grof heeft geschonden en vetrapt dan mag dat niet in de ogen van een stelletje domme ezels die bouterse aanbidden hoe rijm jij dat met jou reaktie op nummer 16.
  Ik ben het eens met nummer 17 ik voeg eraan toe dat het ook geld voor veel surinamer die hier wonen.Over de terechte kritiek van nummer 17 over die kut marokkanen wil dit kwijt in suriname doen ze het zelfde waneer het gaat over brazilianen chinezen en onze binnenlandse broeders.


  Maak melding

 16. @17 mriel,

  Vind je jezelf niet grappig? In je vorige posting, heb je blijk gegeven dat je niets snapt van de Nederlandse politiek. Ik vertel je hoe het precies werkt, ipv een bedankje kom je doodleuk weer met een andere stelling die kant nog wal raakt.”

  “Als je niet in Nederland woont, begrijp je de Nederlandse politiek ook niet.”

  Ik hoop dus echt niet dat je bovenstaande meent.

  Zolang je mij niet bedankt weiger ik dus je vorige stuk te lezen. 17 heb ik dus wel gedaan, je hebt er wel een potje van gemaakt, je haalt alles door elkaar, generaliseer enz. enz.

  Ik zal hieronder verder op ingaan, alleen wil ik eerst hierop ingaan.

  Je zegt.
  “Ze is zo vaak aangerand en lastig gevallen door die kut-Marokkanen dat ze zelfs het openbaar vervoer ging mijden.”

  Allereerst vind ik het heel erg dat bovenstaande jou dochter is overkomen, ik hoop dat ze het goed maakt.

  Ik denk dat bovenstaande ervaring je behoorlijk negatief heeft beinvloed, waardoor je zaken zo anders ziet, die tegenstrijdigheid in je betoog is te opvallend.

  Maar goed, ik begrijp als je op basis van jou ervaring op PVV heb gestemd.

  Nu even jou betoog analyseren.

  “In Suriname leven verschillende bevolkingsgroepen, met een verschillende geloofsovertuiging en cultuur vreedzaam naast en met elkaar.

  Helaas is dat in Nederland niet meer mogelijk.”

  Volgens mij overdrijf je behoorlijk hier, ik denk dat er wat problemen zijn met Antilianen en Marokkanen als je de pers mag geloven vooral in de grote steden,

  Maar om te stellen dat het niet meer mogelijk is dat mensen in NEDERLAND met verschillende geloofsovertuiging en cultuur niet meer samen kunnen wonen, “het is onmogelijk”.

  Als het onmogelijk is, wat is dan de oplossing van PVV of VVD of de komende gedoogregering. Kantons instellen en segregatie propageren dus. Is dat de oplossing.

  “Geen integratie, geen assimilatie, maar acceptatie van ons geloofsovertuiging en leefwijze.”

  Schat als ze zeggen “geen assimilatie” hebben ze gelijk. Assimilatie eisen van een minderheid wordt als een internationaal schending van mensenrechten gezien.

  Nu wil ik van jou weten als integratie met behoud van geloofsovertuiging en leefwijze niet mogelijk is, sluiten ze elkaar uit?

  Of wil je gewoon hier keihard stellen dat Moslims nooit kunnen en willen integreren, want ze willen hun geloofsovertuiging en cultuur . (ik weet niet wat je met leefwijze bedoeld dus heb ik het vervangen met cutuur, omdat we het over Moslims hebben die overal vandaan komen hebben ze allemaal een andere leefwijze die je onder cultuur kan plaatsen)

  Zo hebben Surinaamse Moslims een andere cultuur/leefwijze dan Turken.

  Als ik jou betoog zo lees, kunnen Surinaamse moslims ook niet integreren.

  “Zij dringen hun levenswijze aan de rest van de bevolking op en dat is een brug te ver. Ook de Surinaamse Nederlanders zijn het slachtoffer van, onze hart en leefwijze ligt toch dicht bij de Nederlandse cultuur. Dat is ook hetgene wat ons Nederlanders bindt.”

  “Zij dringen”, Hoe doen ze dat dan? Ze zijn in de minderheid, je hebt heel veel gewone moslims die gewoon werken, naar school gaan en die misschien nooit naar de Moskee gaan, of juist alleen gewoon naar de Moskee gaan, die gewoon met iedereen willen samenleven.

  Trouwens Prinses Maxima zei dat er niet zoiets als Nederlandse cultuur bestaat, tenminste je kan het niet definieren.

  Misschien dat je kan nader uitleggen hoe de Surinaamse hart en leefwijze dichter bij de Nederlandse cultuur ligt. Ik denk dat de gemiddelde witte Nederlander die op PVV stemt heel anders over denkt, maar goed dat dat even terzijde.

  “En dan zeg ik wat de gemiddelde autochtone, blanke Nederlander, van denkt en voelt: als jij zo graag je leefwijze en geloof wilt belijden en op dezelfde manier als in je thuisland, wat doe jij dan hier? Alleen om te teren op onze sociale voorzieningen?”

  Dit zou een echte PVV’er ook zeggen tegen een Surinaamse Nederlander denk je niet. Momenteel zijn zijn er 1,2 miljoen PVV’ers.

  Trouwens als Wilders fulmineert tegen ALLOCHTONEN, denk je oprecht dat hij al die andere buitenlanders bedoeld behalve de SURINAAMSE Nederlanders.

  “Dit is een discussie tussen jou en mij die gevoerd wordt vanuit 2 verschillende optieken en een andere belevingswereld.

  Jij hebt je niet verdiept in een leefwereld die hard, maar tegelijkertijd heel sociaal is. Vanuit jou optiek is elke blanke een uitbuiter, een nazaat van een slavendrijver en per definitie onbetrouwbaar en gierig.”

  Hier moet ik je gelukkig gelijk geven, we voeren de discussie inderdaad vanuit 2 verschillende optieken en een andere belevingswereld.

  Ik generaliseer niet, dat is dom en geeft eigenlijk aan dat je een beperkte belevingswereld heb.

  Jij doet dat wel, je gooit alle Moslims op een hele grote hoop. Vanuit jou optiek zou het dus ook logisch moeten zijn als ik alle witte mensen uitbuiters, nazaat van een slavendrijver en per definitie onbetrouwbaar en gierig vind.”

  “Dat de PVV gedoogsteun verleent aan dit kabinet van VVD en CDA is niet erg, er is haast geen enkele andere regeringscombinatie denkbaar en wij hebben een regering nodig die het land op een gedegen manier kan besturen.”

  Muriel, weet je wel hoeveel andere regeringscombinaties er wel degelijk mogelijk waren.

  “Zowel de VVD als het CDA hebben de afgelopen 30 jaar wisselend in diverse regeringscombinaties gezeten en hebben een ongekende bestuurskracht. Denk je nou echt dat Wilders in zijn uppie met zijn retoriek opgewassen is tegen zoveel bestuurskracht?

  Eerlijk gezegd snap ik bovenstaande niet. Wat wel een feit is, wilders heeft in zijn uppie VVD en CDA in zijn zak, als hij de stekker uittrekt valt dit kabinet met al hun bestuurskracht.

  “Over 4 jaar zijn er weer verkiezingen en dan kan je de balans opmaken, dan zal blijken of het een verkeerde beslissing is geweest van VVD en CDA om gedoogsteun van de PVV te accepteren. Tot dan hoop ik op het allerbeste voor deze regeringscombinatie.”

  Mooi, te toont tenminste je Loyaliteit aan Nederland. Waarom neem je deze houduing niet aan jegens de Surinaamse regering, waarom niet na 5 jaar beoordelen en het allerbeste hopen voor President Bouterse en regering.

  “Maar maak jij je liever zorgen over de naderende rechtszaak van je Bassie Bouterse.

  “Naderende rechtzaak,” ik weet maar van een naderende rechtszaak en dat is tegen Wilders, hij wordt beschuldigd van haatzaaien en racisme.

  “Als die Boto omslaat dan lig je in het diepe water en aangezien jij niet kan zwemmen zul je meegesleurd worden met de woelige stroom !”

  He, ik heb nieuws voor je, we hebben al een hele tijd geleden leren zwemmen, ja , ik geeft toe we konden vroeger niet zo goed zwemmen.
  Dus no spang, a boto disi o doro pe a musu doro. Ook die grote hoge golven die worden opggeworpen van links en rechts zullen we overleven, het zal niet makkelijk gaan, maar met Godswil wie sa doro.


  Maak melding

 17. Stelletje vrijwillige bannelingen, die vanuit hun derde en vierde rangs positie in het hoge noorden, in Suriname iets in de melk te brokkelen willen hebben.

  Als jullie zo hard je best hadden gedaan met anti-propaganda dan was Bouta vandaag niet de President van dit land.


  Maak melding

 18. @21

  Er staat geen anti President Bouterse tirade in mijn reactie dus is het flut.

  Maak je niet druk de machtigste man van Nederland zonder enig verantwoordelijkheid genaamd wilders, zal ook gekke Surinamers als jou aan het werk zetten. Je gaat je niet kunnen beroepen op jou Bouterse trauma.


  Maak melding

 19. De joodse mens heeft het in dit land voor ´t zeggen.Wilders speelt dat goed uit.Nederland heeft een oorlog verleden 30/45 en onze Geert zind op zoete wraak,het lijk als of hij de zwakheden vande nerderlanders kent.Het draaiboek vande PVV heeft veel over-een-komsten met 30-45.Waarom is hij blij als de ambassadeur van Indonesië min of meer zijn woorden inslik?


  Maak melding

 20. Nerderland is een voorbeeld in de wereld hoe de democratie werkt neem daar een voorbeeld aan dat geld ook voor jou moordenaars president DB.
  Hier in dit land zal het nooit gebeuren dat één persoon de alleenmacht heeft, in suriname wel en wij hebben kunnen zien wat de gevolgen zijn van waneer een populist, charlatan, psychopaat alle macht bezit mensen werden van hun bed gelicht om nooit meer terug te komen vrouwen en kinderen werden zonder pardon afgeslacht.in nederland gaat men beter om met de rechten van de mens jou moordenaars president kan daar wat van leren sosoboto. @ pinto 70% van de surinamers hebben verstand, 30 % niet en jij en sosoboto horen bij de laaste groep.


  Maak melding

 21. @ sosoboto en de rest van de volgers.
  Weet jij wie geestelijk gestoord zijn?
  Dat zijn de mensen die met open ogen achter een charmante psychopaat aan lopen, de debielen zijn idioten die het verhaal van op de vlucht neergeschoten geloven . je ben een idioot en een debiel als jij geloofd in een massamoordenaar en genocyde pleger je ben een onmens als jij de misdaden van iemand als bouterse goed probeerd te praten het enige wat nog rest is dat bouterse jullie zijn bolus geeft om op te eten.


  Maak melding

 22. En hebben we plotseling geen problemen genoeg in Suriname om ons bezig te houden met het reilen en zeilen van Nederland?Wilders noch Ferrier gaan de problemen van de misdadige djoeka’s voor ons oplossen.Probeer wat te bedenken dat de senioren een gegarandeerd goede oude dag hebben en goede medische zorg.Laat de doden hun doden begraven staat er ergens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.