Suriname betaalt voor exploratie met aardolie

5

PARAMARIBO, 1 okt – Suriname zal in natura betalen voor exploratie naar aardolie voor de kust. In het productiedelingscontract van Staatsolie en de Europese multinational Tullow Oil wordt dit met zoveel woorden aangegeven. Tullow Oil neemt alle kosten voor zijn rekening. Wordt olie gevonden, dan is het delen.

Een deel van wat Staatsolie’s partner toekomt, is voor de gemaakte kosten. “In the oil business it takes a lot of money to make some money”, zegt Staatsolie-directeur Marc Waaldijk. Met die wetenschap gaat Tullow Oil aan de slag. Met goede hoop. “We zijn al bezig in Guyana en Frans Guyana en hopen winbare hoeveelheden te vinden in het Guyana-bekken”, zegt Ian Dunleavey, topfunctionaris van Tullow Oil. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de investering de moeite waard is.

Tullow Oil gaat Blok 47 exploreren, een gebied van ruim tweeduizend vierkante kilometer voor de kust. Volgens Waaldijk is bescherming van het milieu goed geregeld. In het gebied bevinden zich onder meer dolfijnen. De multinational werkt al samen met Paradise Oil, een dochtermaatschappij van Staatsolie. Samen wordt aan land geboord. Waaldijk ziet ook daar goede perspectieven.


5 REACTIES

 1. Paradise Oil heeft geboord naar olie voor de coroniaanse kust, op alle tien plekken is olie aan getroffen, maar men weet niet waar de grote bron is. Aan de plannen van Zijne Excellentie DD Bouterse gezien , is meer bekend dan men de wereld wil laten geloven.

  Verder is het contrat dat gesloten is een goede contract aangezien voor SME voorlopig niet mogelijk is zo’n oparatie eigen-handig uit te voeren,265 km van de kust in diepzee naar olie te gaan boren. In ieder geval een investeerder er bij.


  Maak melding

 2. Doe je best “DE UITWEG”, per slot van rekening heb ik geen enkele gek stokken en of stenen zien gooien naar een manjaboom, die hoegenaamd geen manja’s draagt. We zijn als krabben in een vat en dat is verwerpelijk!!!


  Maak melding

 3. pinto ,
  Ik zie dagelijks gekken en gestoorden hier op dit forum misdaad en moord verheerlijk verdedigen goed praten dat is verwerpelijk en immoreel pinto.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.