Richard Krajicek zoekt ex-coach in Suriname op

4

PARAMARIBO, 1 okt – De Nederlandse tennissuperster, Richard Krajicek, gaat binnenkort naar Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Krajicek en drie andere leden van de Nederlandse gouden tennisgeneratie, Jaco Eltingh, Jan Siemerink en Paul Haarhuis, zoeken hun voormalige bondscoach, Stanley Franker, op.

Franker woont al enkele jaren weer in zijn geboorteland. Het bijzondere aan het bezoek is dat het niet zomaar een trip is naar de tropen. “Dat ze langskomen is hun manier van uiting geven aan de goede werkrelatie die we hadden en dat ik hen beschouwde als mijn zonen”, zegt Franker. Uiteraard biedt het familiebezoek ook een unieke kans. Het bezoek van ongeveer een week is ook voor kennisoverdracht.

De lokale tennisjeugd krijgt gratis clinics. Ook dat is bijzonder. “Als je deze jongens moet betalen, ben je al gauw vijftigduizend euro kwijt”, aldus Franker. Het kwartet zal ook enkele demonstratiewedstrijden spelen. Vanwege het bezoek is de tennisbaan van sportclub Oase aangepast aan internationale maatstaven. Het bezoek is gepland voor eind oktober en duurt ongeveer een week.


4 REACTIES

  1. Suriname kent alleen maar toppers!!
    Stanley Franker, Ruud Gullit, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Bryan Bijlhout, te veel om op te noemen,..het zit in ons ,..we zijn vechters, strijders en als we samen bundelen?? zijn we niet te stoppen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.