Chan Choennie hoogleraar Hindostaanse migratie

3

Per 1 september 2010 wordt de heer dr. C.E.S. (Chan) Choenni benoemd tot bijzonder hoogleraar Hindostaanse migratie. De leerstoel is door de Stichting Diaspora Leerstoel Lalla Rookh gevestigd aan de faculteit Letteren van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

“We zijn zeer verheugd met deze benoeming. In de heer Choenni hebben we een ervaren landgenoot gevonden, die de geschiedenis en de betekenis van de Hindostaanse migratie ook in wetenschappelijke zin op de kaart zal zetten”, aldus voorzitter Dr. K. Sietaram van de Stichting.

Professor Choenni studeerde politicologie en wetenschapsfilosofie en promoveerde in 1995 op het proefschrift „Kleur in de krijgsmacht; de integratie van jonge Surinaamse mannen in Nederland‟. Hij heeft diverse wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan over de Hindostaanse migratie en over integratie vraagstukken. Choenni is momenteel Beleidsadviseur van de Directie Kennis & Verkenningen van het Ministerie van VROM (Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu).

Hij bekleedde daarvoor verschillende functies bij enkele ministeries, werkte als wetenschappelijk medewerker aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Rijksuniversiteit Utrecht en was onderzoeker bij het Landelijk Bureau tegen Rassendiscriminatie (LBR). Ook was hij enkele jaren werkzaam in het Surinaamse welzijnswerk en heeft hij heeft verschillende maatschappelijke- en bestuurlijke functies bekleed.


3 REACTIES

 1. he jongen onze choenie is toch nog prof. geworden ,al heeft duitsland verloren jammer.
  maar onze chan choenie wordt gefeliciteerd door HENKIE uit amsterdam
  ai ik woon er nog steeds ,de aanhouder wint…
  ik weet nog toen jij student was en naar india ging ,mocht je niet in sommige disco binnen
  ook daar werd en word er gediscrimineerd ,maar jij en ik worden niet gedisco ..ik stuur wel een kaart voor je.

  met de vriendelijke groet,

  amsterdam noord


  Maak melding

 2. Heer Chan Choennie van harte gefeliciteerd.
  U is van harte gegund!! heel veel geluk en wijsheid toegewenst.

  Geef een goed voorbeeld aan een ieder als het mogelijk is svp!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.