zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSymposium 'Herstelbetaling, Kolonialisme en Slavernij'

Symposium ‘Herstelbetaling, Kolonialisme en Slavernij’

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 27 juni 2010 van 10.00 uur tot 17.00 uur wordt in het gebouw van de Vereniging Ons Suriname een internationaal symposium “Herstelbetalingen, Kolonialisme en Slavernij” georganiseerd. Tijdens het symposium presenteren wetenschappers uit diverse landen papers over dit thema. Het symposium wordt georganiseerd door de Vereniging Ons Suriname en het International Institute for Scientific Research (IISR) met ondersteuning van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee).

Het symposium wordt geopend door Prof. Dr. Humprey Lamur, die toonaangevende studies heeft verricht op het gebied van slavernijgeschiedenis. Drs. Armand Zunder, econoom, presenteert de resultaten van een diepgaande studie over de omvang van herstelbetalingen voor het kolonialisme in Suriname.

Veronique Helenon, Associate Professor aan de Florida International University maakt een vergelijking tussen de discussie over herstelbetalingen in Frankrijk en de Verenigde Staten. Fernne Brennan, Senior Lecturer aan de University of Essex behandelt de discussie in Engeland en gaat in op de juridische aspecten van herstelbetalingen.

Ramon Grosfoguel, Associate Professor aan de University of California Berkely maakt een vergelijking tussen herstelbetalingen voor de Joodse en de zwarte holocaust. De dagvoorzitter van de conferentie is de Surinaamse econoom en historicus Sandew Hira. De voertaal tijdens het symposium is Engels.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Herstelbetalingen?moeten de Romeinen ook herstelbetalingen verichtenom omdat ze de Batavieren van hun woonplek wilden verdrijven?opzouten met dat gezeik gewoon accepteren dat de tijden toen anders waren,gaat Desiree Delano ook herstelbetalingen doen aan de nabestaanden van 8 december?ik dacht het niet,hoe komt een sergeant sportinstructeur trouwens aan zoveel prive bezittingen?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES