zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameSomohardjo zal regering Suriname niet ondermijnen

Somohardjo zal regering Suriname niet ondermijnen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jun – Paul Somohardjo, leider van de Volks Alliantie, werkt niet mee aan complotten tegen de aanstaande regering. Als die complotten gesmeed worden bij de verliezers van de verkiezingen, is hij daar niet bij. Het Nieuw Front moet zich maar bij zijn verlies neerleggen.

De leiders hadden immers voldoende gelegenheid een beter resultaat te trekken. Dat het Nieuw Front uiteen is gevallen is niet mijn schuld. Ik heb alles gedaan om deze samenwerking in stand te houden”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Zijn voorstel om beter gewaardeerd te worden op de kandidatenlijsten werd afgewezen. Er was dan ook geen andere keus dan vertrekken.

Het is dan ook niet terecht dat NPS-leider Ronald Venetiaan nu Somohardjo de zwarte piet toeschuift. De Volks Alliantie wil nu niets anders dan een zelfstandige fractie vormen in het parlement. Voor ideeën als het vormen van een coalitie om de Mega Combinatie uit te sluiten, is er geen interesse. Somohardjo heeft al toegezegd de eventuele kandidatuur te steunen van Desi Bouterse als president.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. Somo is keihard weggestuurd door NDP.
  We willen hem niet.
  Toch blijft hij likken en slijmen.
  We willen jou niet meneer.
  We willen vooruit.
  Als we jouw nemen.
  Dan gaat NDP bij volgende verkiezing zeker kapot.


  Maak melding
 2. Als het al zo zou zijn dat het FRONT enkel en alleen geinteresseerd is in het tegen- werken van de nieuwe heersers, met als doel zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen en hen te doen falen, dan is het uitermate triest gesteld met het moraal binnen de SME (FRONT) politici.

  Waar zijn wij dan in godsnaam mee bezig? Eigen macht en het land desnoods de vernieling in helpen?

  Accepteer uw verlies en stel U positief op. Indien de tijd daar is dan krijgt U ongetwijfeld weer een kans als U het verdient.

  Die kans moet U dan ook gewoon door de kiezer weer geschonken worden, net zoals het U nu ontnomen is.

  Wat heeft SME eraan als wij (oppositie) er enkel gaan zitten om de DWARSBOMEN?

  Kan men in SME nooit constructief aan iets meewerken indien men zelf ziet dat het positief kan uitpakken voor HET LAND SURINAME ?

  En wij geven om het land? Laat mij niet lachen. Men geeft vooral om het EIGEN BELANG ten koste van het VOLK.


  Maak melding
 3. Schande voor de verliezers dat zij niet eens kunnen afwachten tot de verkiezing bindend verklaard is. Deze haat dragende figuren zijn reeds afgewezen door de kiezers , maar door hun haat en corruptie zijn zij bang om de macht te verliezen. Ik hoop dat de gene die gefraudeerd heeft de bak in draaid. Alles wordt tot in puntjes onderzocht en waar er onregelmatigheden zijn gepleegd, zal dan de gepaste maatregelen tegen deze lieden worden ondernomen.

  Er komen ook nieuwe rechters om vrindjes politiek uit te sluiten. Wacht maar af, denk men soms dat wij grappen maken met het land’s bestuur.


  Maak melding
 4. hoezo, niet ondermijnen > is je ‘aadat’= gewoonte, pae ! >> herinner :1).de nps ondermijnd en eruit gegooid 2).ten tijde van nov. 1975 : de toenmalige regering ondermijnd door zoveel javanen naar blanda te doen vluchten 3).je bevrijdingsraad steunde het jungle commando en daarmee ondermijnde je de toen zittende regering 4).laatst nog het front ondermijnd en de verkiezingen verloren.


  Maak melding
 5. Hopelijk spreekt Somo een keer de waarheid. Alhoewel Pae helemaal niet te vertrouwen is.

  Want het is gewoon in en intriest met het front! Omdat ze verloren hebben en Bouterse gewonnen heeft moet het hele land kapot gemaakt worden. Nu is helemaal duidelijk dat de front partijen niet van het land Suriname houden maar alleen van zichzelf. Al 30 jaar gebruikt men 8dec. voor politiek gewin en nu daar dat geen effect meer heeft gehad komen alle parsi oso en lage manieren naar buiten om de komende regering te ondermijnen nog voordat die regering gestalte heeft gekregen.


  Maak melding
 6. Schande en nogmaals schande in onze democratische Republiek Suriname.

  Waar zijn onze leugenachtige fronters, die beweren dat vene en co principiele lij(ei)ders zijn met tien vieze vuile vingers natuurlijk.

  vhp en Sardjoe samen mogen wat somo betreft in hun schemerige complot kamer stikken.

  Vene wil regering vormen met NF partners, hij is niet blij met delen van NF staat in krant, deze ezel snapt nogsteeds niet dat VA en A-combinatie apart hebben meegaan aan de verkiezingen en niet deel uitmaken van NF.

  check de verkiezingsuitslag.

  VHP= 8 zetels
  A-Comb= 7 zetels
  AV = 6 zetels
  NPS = 4 zetels
  DA = 1 zetel
  SPA = 1 zetel

  maw nps is de vierde partij binnen front qua grootte, en zullen natuurlijk het presidentschap weer opeisen. wat een loosers zijn het.

  In MC zijn er geen hindostanen en creolen maar gewoon Surinamers, snappen de front ezels dat nog nie, verdeel en heers periode is voorbij.


  Maak melding
 7. Het politieke spel moet men kunnen spelen en Somo is een van de personen die het spel in de genen heeft meegekregen.Er zijn geen rancune gevoelens bij hem.Hij pastte daarom ook niet in het Nieuw Front. De man heeft duidelijk gezien dat de A-combinatie hem een stap voor is geweest.Hij wacht gewoon af tot hij aan de beurtn komt.


  Maak melding
 8. @4
  Beste Theo, citaat:”Ik hoop dat de gene die gefraudeerd heeft de bak in draaid. Alles wordt tot in puntjes onderzocht en waar er onregelmatigheden zijn gepleegd, zal dan de gepaste maatregelen tegen deze lieden worden ondernomen”. Geldt dit in jou perceptie ook voor Drughandelaren en moordenaars? Of ben je zeer selectief.
  Ook stel jij vast:”Er komen ook nieuwe rechters om vrindjes politiek uit te sluiten”.
  Bedoel jij dat vriendjes uit de vorige regering vervangen zullen worden door vriendjes van de nieuwe regering?
  Jij zegt ook:”Wacht maar af….”. Ga jij en je vriendjes de rest van Suriname bedreigen? Ga je weer de machinepistool pakken en Surinaamse intellectuelen op de vlucht neerschieten? Man of vrouw die je bent, jouw biologische Genen en DNA structuur is volkomen mismaakt. Laat je nakijken en produceer zeker geen nakomelingen met zulke genen. Deze genen zijn een vloek voor Suriname.


  Maak melding
 9. Sardjoe komt naar Nederland voor een paar dagen bij terugkomst probeert hij gelijk middels een complot de boel te saboteren.
  Ra Ra wie hem dat heeft ingefluisterd??!!
  Zijn zieke zoon heeft zich in drie dagen herstelt!
  De wonderen zijn de wereld niet uit!!


  Maak melding
 10. Ja, de druiven zijn zuur voor Somo. Niemand wil verder met deze onbetrouwbare factor. Hij zegt nooit wat hij bedoelt, maar hoopt altijd tussen de mazen, mee te liften.
  Hij had er weer opgerekend dat hij mee kon met NDP. Die hebben hem behoorlijk afgestraft. De kruik gaat zo lang te water, tot……… Met dit geslijm hoopt hij witte voetjes bij NDP te halen. Hem binnenhalen staat gelijk aan zelfmoord van je coalitie. Wat voegt hij , behalve een heleboel schandalen toe. Bij het kiezen uit 2 kwaden is hij GEEN partij.
  Dag Somo.


  Maak melding
 11. Moro dyarusu nanga bigi ai e Doro

  n p s voorzitter ronald venetiaan zegt erg diep teleurgesteld te zijn in delen van de nieuw frontpartners.hij verweet de ex-partners v.a en a c ontrouw,respectloos en principeloos te zijn.

  somohardjo is er bekaaid van afgekomen.hij zou voor tien zetels gaan.hij heeft ternauwernood zes kunnen behalen.(n p s amper 4)ook zijn ambitie voor het president en vice presidentschap is in rook opgegaan.

  het staatshoofd gaat verder venetiaan schoof zijn ex-partners ook de verkiezingsnederlaag van het nieuw front in de schoenen.in de politiek gaat het niet alleen om zetelwinst.men moet ook respect, principes en zuiverheid kennen en hebben.
  predikte de n p s voorzitter.

  als de vos de passie preekt,boer pas op je ganzen/kippen

  de partijstructuren van de n p s hebben op geen enkele manier laten doorschemeren geen vertrouwen meer te hebben in hun voorzitter na de uitslag van de verkiezingen
  van 25 mei.de partijleden hebben aangegeven dat zij als collectief dit resultaat gehaald hebben en wensen dan ook een gedeelde verantwoordelijkheid te dragen.dit meldt de partij namens de voorzitter.

  het komt de partijleden wel vreemd voor dat sommige personen en media menen dat n p s voorzitter ronald venetiaan consequenties moet verbinden aan de uitslag van de verkiezingen,net als premier balkenende in nederland die na de verkiezingsnederlaag gelijk opstapte.

  wanneer het bepaalde mensen goed uitkomt is men wel bereid om vreemde culturen naar binnen te halen om hun standpunt te rechtvaardigen.

  een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

  om te beginnen,trekt alvast je pyjama uit dat je dag en nacht aan hebt.en lering trekken uit jouw verkiezingsnederlaag.in plaats anderen op een zeer afschuwelijk manier de schuld te geven en op de koop toe bezig zijn deze te krenken.

  jullie ouderwetse n p s-ers zijn dom en achterlijk zoniet een lijdensweg met jullie machtsblindheid.


  Maak melding
 12. Als ik mijn flap-oren te luisteren leg kom ik tot de onthutsende ontdekking dat el-Vene hard op weg is om een kleine Robbert Mugabe te worden.

  Nunca zei ooit eens, “te tigri de na busi en meki babari, na nowtu a de”.

  Johan Adolf Pengel deed daar een schepje boven op. “de leider, die faalt moet gaan.”


  Maak melding
 13. @Beste Pardesi
  Rambocus had het ook met uzi geprobeerd, maar hij had geen ballen daarom is hij toen vermorseld. Verder moet je aan de contrakie voor-ouders van jouw vragen waartoe de hollanders in staat zijn te doen. Heb je nooit gehoord van een politieke vooroordeling. Nu heb je mannen met ballen en hersens aan de macht en daardoor raken jullie bevreesd voor gerechtigheid. Wees maar goed bang ja, want wij komen eraan om jullie te pakken haaaaaaa!!!!!Fraudeurs

  Afrikaanse genen zijn de beste genen, simpel omdat wij de eerste mensen waren en zijn die de beschaving in deze wereld hebben gebracht.
  Dus jouw genen zijn tweede hands. Sorry !!


  Maak melding
 14. Wat een verrader is die Somo toch.
  Je moet een morgen als je uit je bed komt voor de spiegel gaan staan en goed naar je zelf kijken en je zelf de vraag stellen.
  Ben ik een verrader.
  Je zal kotsen van je zelf als je tenminste een JEJE hebt.

  Jij hebt DDB toch Moordenaar genoemd in het programa van Karel de Graaf… Of weet je dat niet meer.

  Joe na JEJE Somo


  Maak melding
 15. Beste mensen, de kiezer heeft gesproken en wij allen zullen hun keuze moeten accepteren. Ik ben het ook niet eens als er lieden zijn die de zaak willen frustreren. Echter, wat heeft de NDP gedaan toen zij in de oppositie was? Ze hadden geen enkel respect voor de regering. Zij zijn degenen die voortdurend ervoor zosrgden dat er gee quorum was. Waar praten wij over? Beste mensen, Een aantal Surinamers is onbekend met haar historie. Mij lijkt het dat we iets meer gaan doen met ons kennis over de historie. Natuurlijk zou ik willen dat men hun verlies accepteert, maar ik vind het hypocriet als lieden van MC hierover klagen. Vlgs mij zouden zij er goed aan doen met feiten aan te komen, het volk te informeren en hun plan kenbaar maken. Wat wel/niet kan en waarom. Veel tijd verspillen aan intriges lijkt mij zinloos. Ze kennen hun pappenheimers en het verbaast mij dat ze ingaan op hetgeen Somo zegt. Volgens mij zat ook hij in het Parlement of niet? Wie heeft ervoor gezorgd dat grote stukken land naar een bepaalde groep ging? Wie heeft het de speculanten bhoorlijk moeilijk gemaakt? Ik vind wel dat wat niet van jou is, niet onrechtmatigd geeigend moet worden. Beste mensen ik hoor steeds weer dat er een nw wind gaat waaien. Ga aan het werk, je hebt geen tijd te verliezen. We moeten niet wachten tot die 5 zittingsjaren voorbij zijn, maar regelmatig zouden wij hen ter verantwoording moeten roepen. Naar de stand van zaken informeren. Wij hebben ook onze verantwoordelijkheid. zowel in Suriname, maar ook de Surinamers in Nederland hebben een taak. Als ik jullie zou vragen om maandelijks een bepaald bedrag te storten t.b.v. de ontwikkeling van een paar projekten in Sranan, zouden jullie dat doen? Kijk maar naar andere groepen in Nederland, de topvoetballers afkomstig uit Afrika. Als er één iets in Sranan wil doen zijn wij het die willen boycotten. Voelen we ons dan bedreigd omdat we ons aangesproken voelen. Hier zitten en niets doen, maar van alles via de radio uitkramen is makkelijk. Daadwerkelijk iets doen, hier en in Sranan is daadkracht tonen. Laten ook wij niet alleen praten, maar doen, dan dragen wij nog meer bij aan de ontwikkeling van land en volk


  Maak melding
 16. Beste mensen, de kiezer heeft gesproken en wij allen zullen hun keuze moeten accepteren. Ik ben het ook niet eens als er lieden zijn die de zaak willen frustreren. Echter, wat heeft de NDP gedaan toen zij in de oppositie was? Ze hadden geen enkel respect voor de regering. Zij zijn degenen die voortdurend ervoor zorgden dat er geen quorum was. Waar praten wij over? Beste mensen, Een aantal Surinamers is onbekend met haar historie. Mij lijkt het dat we iets meer gaan doen met ons kennis over de historie. Natuurlijk zou ik willen dat men hun verlies accepteert, maar ik vind het hypocriet als lieden van MC hierover klagen. Vlgs mij zouden zij er goed aan doen met feiten aan te komen, het volk te informeren en hun plan kenbaar maken. Wat wel/niet kan en waarom. Veel tijd verspillen aan intriges lijkt mij zinloos. Ze kennen hun pappenheimers en het verbaast mij dat ze ingaan op hetgeen Somo zegt. Volgens mij zat ook hij in de regering of niet? Wie heeft ervoor gezorgd dat grote stukken land naar een bepaalde groep ging? Wie heeft het de speculanten behoorlijk moeilijk gemaakt? Ik vind wel dat wat niet van jou is, niet onrechtmatigd toegeeigend mag worden. Beste mensen ik hoor steeds weer dat er een nw wind gaat waaien. Ga aan het werk, je hebt geen tijd te verliezen. We moeten niet wachten tot die 5 zittingsjaren voorbij zijn, maar regelmatig zouden wij de regering ter verantwoording moeten roepen. Naar de stand van zaken informeren, vragen wat wel/niet lukt en waarom. Wij hebben ook onze verantwoordelijkheid. zowel in Suriname, maar ook de Surinamers in Nederland hebben een taak. Als ik jullie zou vragen om maandelijks een bepaald bedrag te storten t.b.v. de ontwikkeling van een paar projekten in Sranan, zouden jullie dat doen? Kijk maar naar andere groepen in Nederland, bv. de topvoetballers afkomstig uit Afrika. Als er één Surinamer(uit Nederland) iets in Sranan wil doen zijn wij het die hem/haar willen boycotten. Voelen we ons dan bedreigd omdat we ons aangesproken voelen. Hier zitten en niets doen, maar van alles via de radio uitkramen en op internet is makkelijk. Daadwerkelijk iets doen, hier en in Sranan is daadkracht tonen. Laten ook wij niet alleen praten, maar doen, dan dragen wij nog meer bij aan de ontwikkeling van land en volk


  Maak melding
 17. Jongens geven jullie Venetiaan nog eens vijf jaren, hij heeft de smaak te pakken en blijkbaar at all cost niet van zins om af te treden. Als hij een coup kon plegen had hij het gedaan, believe me!


  Maak melding
 18. Helaas, de adviezen die Sardjoe, heeft gekregen inclusief dat extra bedrag aan euro,s, lukt het niet om Somohardjo en Brunswijk weer in te lijven.
  Nee, en daag niemand uit om te zeggen hoeveel want het bewijs is er,gelukkig staat het vast dat niemand nu narigheid wil, wel blijven de juiste mensen alert.


  Maak melding
 19. Hai Baja,

  Geen enkele postiefe reactie op Somo’s besluit…maar juist negatieve en rasistiche opmerkingen..raar hor..misschien omdat tie javaan is…hai baja, zielig hor.
  NDP forever…is zeker een nps er……whahahahahahhaha,

  DJ CLUE


  Maak melding
 20. hahahhhahaa pinto waar haal jij het lef vandaan om vene met mugabe te vergelijken die man heeft zich aan zijn woord gehouden suriname kon op 25-5-2010 naar de stembus iets wat die echte mugabe van suriname jarenlang heeft tegengehouden. pinto zie je niet hoe hypocriet jij ben bouterse heeft een grote puinhoop van gemaakt en die mag blijven van jou, wat bouterse in korte tijd heeft misdaan in suriname is velen malen erger dan wat ieder democratisch gekozen regering in suriname hebben gedaan pinto.


  Maak melding
 21. Omdat hij het zo goed heeft gedaan zit hij nu met 4 zetels en MC van Bouta met 23.

  DU, yu na wang buriki? Ik beschouw je als alge oftewel bynikker/uitschot!

  Je zit weer uit je vette nek te ellen DU.


  Maak melding
 22. @17 Geachte Theo,
  Als de Afrikaanse genen de beste genen zijn…. dan is de evolutie aan deze genen voorbij gegaan. Het waren en zijn Bonobo’s gebleven. Noem een Afrikaan en/of een Afrikaans land dat door de eeuwen heen vooruit is gegaan en door Afro’s goed worden bestuurd. Kijk heel dichtbij naar de gevluchte slaven/Djoeka’s in SME. Zij leven onder dezelfde omstandigheden als 300 jaar geleden. Onze genen hebben zich wel aan de ruimte en tijd aangepast en zijn geëvolueerd. Dus beste Theo wie heeft nu goede genen? Ik weet het, niet jij!!

  Rambocus had eerste moeten schieten en dan praten, maar Hindustanen geven de ander tot nu toe altijd een kans, omdat hun God Sri Krishna zetelt in de harten van alle levende wezen, dus ook in Theo. In Afrika vermorzelt men wel zijn eigen volk (Zimbabwe, Kongo, Darfur etc). Mijn contrakie voorouders hebben hun lemen hutten overleefd en hun nazaten wonen nu in mooie huizen, waarvan jij slechts kunt dromen. Beste Theo, wij Hindustanen raken niet bevreesd maar wij hebben normen, waarden en fatsoen en dat komt door onze aangepaste genen. Beste Theo, jij verlaagt je tot aan de bodem. Wij zijn niet meer bang, maar kunnen nu ook met DRUGS en Wapens omgaan. De tijd dat jij komt om ons te pakken is allang voorbij. Mijn advies aan je is om eerst een paar volkverraders bij de NDP te pakken, namelijk Pahlad, Parmessar, Doekhie en nog een paar. Maar let goed op of zij niet jou als eerste te grazen nemen. Zij weten net als jij wat Drugs en wapens zijn. Jij zult ons dan een grote dienst bewijzen. Hoe vond jij dit gesprek gaan?


  Maak melding
 23. Er zijn een paar mensen die nooit met een oplossing van het probleem komen. Nogmaals: MC moet niet van alles uit de kast halen om de ander te bekladden. Zij moet aangeven feitelijke informatie en aangeven wat zij denken dat ons te wachten staat en wat zij van ons verwacht. Niet alleen van de Surinamers in Sranan, maar ook wij die hier in Nederland wonen. Ik vind ook dat er mensen zijn die aangeven dat niets in Nederland goed is. Het is makkelijk om af te geven, maar heel moeilijk om met konkrete acties en voorstellen te komen. Suriname heeft ook jou met je eeuwigdurende loze kritieken niet nodig, daar jij niets voor het land kan betekenen. Laat mij je zeggen: iedereen heeft iets te bieden, echter je moet het willen. Laten wij met elkaar bedenken wat we voor ons land kunnen betekenen. We zijn creatief genoeg. Zet jou gereedschap in en help mee aan de opbouw van Sranan. Inplaats van met vakantie naar Sranan te gaan en mooi weer te gaan spelen kunnen we 1 week gebruiken om vrijwilligerswerk te doen. Ik ken een paar mensen die onder het mom vam vakantie, bergen werk verzetten in Sranan en JIJ? Vorm een groep en bespreek met elkaar wat je wilt gaan doen. Deze media leent zich ook voor dit soort zaken. Ik werk als ik in Sranan ben. Let wel no kos´Holland, bikas´na djaso jé fen´yu brede. kritisch mag je wel zijn hoor? maar kom ook met oplossingen-ideeen.


  Maak melding
 24. Feit is en blijft dat NDP geen racistische op etnische leest geschoeide partij is. Iedereen die een bijdrage wil leveren ter ontwikkeling van ons geliefde Suriname is er welkom. Dat kan je niet zeggen van de meeste andere partijen in Suriname.

  I Rest my case.


  Maak melding
 25. “MC moet niet van alles uit de kast halen om de ander te bekladden. Zij moet aangeven feitelijke informatie en aangeven wat zij denken dat ons te wachten staat en wat zij van ons verwacht.”

  Dit zegt Bouterse, staat hier op waterkant:

  “PARAMARIBO, 12 jun – De nieuwe regering erft een lege pot. Dit zegt voorzitter Desi Bouterse van de Mega Combinatie, MC. Schulden en uitgaven steken ver boven de inkomsten uit. Het financieringstekort van de overheid loopt tegen de miljard Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen euro) aan. De huidige regeerders laten een tijdbom achter.

  Die heeft verschillende uitingsvormen. “Er is veel te veel geld in omloop. Het aantal ambtenaren heeft een recordhoogte bereikt en hun lonen stegen met ruim zestig procent. De monetaire reserve van ruim zeshonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijftig miljoen euro, red.) bestaat waarschijnlijk alleen op papier”, zei Bouterse tijdens een partijbijeenkomst.

  De nieuwe regering komt dus voor gigantische uitdagingen te staan. Onder meer moeten de wisselkoersen en de inflatie worden beheerst. “De problemen zijn groot.”

  Dit zegt Hildenberg, staat ook hier op waterkant:

  “PARAMARIBO, 16 jun – Het wordt in financieel opzicht niet bepaald makkelijk de komende tijd. Minister Humphrey Hildenberg van Financiën verwacht dat de nieuwe regeerders al gauw in zwaar weer terecht zullen komen. “Ik voorspel zelfs al op heel korte termijn op haar uitgaven zal moeten letten. Dat men zal moeten letten op de tarieven en die zal moeten aanpassen.”

  Denken dat er ergens geld zit om populistische projecten mee te betalen is zelfmisleiding. De monetaire reserve van ruim zeshonderd miljoen dollar is er voor het dekken van de importen. “Als mensen aangeven dat er zoveel geld is opgepot, hebben ze het aan het verkeerde eind”, zegt Hildenberg. Het geld is goed voor drie maanden import als de staatsinkomsten zouden uitvallen.”

  Volgens mij heeft de Heer Bouterse het aan het juiste eind, het is feitelijk en bevestigd door Hildenberg, het tekort op de staatsbegroting is ook een feit, dit kan iedereen verifieren. Alleen kan niemand de monetaire reserve verifieren, er is sinds 2002 geen jaarverslag gepubliceerd, dus terecht dat de heer Bouterse zegt “dat het waarschijnlijk alleen op papier bestaat”

  Wat hij eraan gaat doen staat er ook, er komt een beleidsnota.

  Wat hij van iedereen verwacht, is simpel, het is werk geblazen, aanpoten iedereen wroko de fu du. Het land moet eindelijk ontwikkeled worden, dat kan alleen met vereende krachten.


  Maak melding
 26. Voor Somo zelf hoop ik van ganze harte dat hij een keer volwassen en betrouwbaar wordt door zijn woord te houden.Tot absolute heil van de republiek Suriname.


  Maak melding
 27. Afrikaanse genen zijn de beste genen, simpel omdat wij de eerste mensen waren en zijn die de beschaving in deze wereld hebben gebracht.
  Dus jouw genen zijn tweede hands. Sorry !!

  Over welke afride beschaving heb jij het Theo ???? Nog nooit van gehoord.
  Wil je me zeggen dat de afride soort de pyramides heeft gebouwd¿¿¿¿¿

  Waarom hebben de blanke meesters de beste genen in ghana gekocht met kraaltjes en spiegeltjes, vastgeketend in het ruim van het schip naar suriname getransporteerd??????

  Ik bedoel als je intelligente genen had, had men je opgehaald met een cruiseschip met zwembad en luxe slaapkamers met een 5 sterren restaurant aan boord.

  Waarom hebben zwart afrikaanse landen op het wk een blanke als coach¿¿¿¿¿¿¿¿¿
  Is er tactisch toch iets mis met de afride soort¿¿¿¿¿¿¿¿¿


  Maak melding
 28. Deze Pindaman van de partij Papaya Rumoer heeft geen poten meer om op te staan!! Hij is weg gebonsjoerd! Soso takie a man this aj doe!

  De ondertstaande zegt al genoeg:

  Somohardjo zei tegenover de Times of Suriname. Zijn voorstel om beter gewaardeerd te worden op de kandidatenlijsten werd afgewezen. Er was dan ook geen andere keus dan vertrekken naar de SantoBoma Jail. Schande!!! LVE-TIME


  Maak melding
 29. Heer Bouterse moet niet doen alsof hij niet wist wat er aan de hand is. Hij heeft in zijn toekomstig kabinet mensen die dicht bij het vuur zaten en hij zou ook hen hierop kunnen aanspreken. Informatie uit de eerste hand dus. Wat hij doet is de media oid te gebruiken om van alles de ether in te gooien. Hij zou de Acombinatie en PL kunnen vragen hoe dat mogelijk is geweest dat finan cien op een dergelijk nivo functioneerde. Waarom hierover nauwelijks is gecommuniceerd
  binnen het parlement. Daarnaast zeg ik, als je weet wat je te wachten staat, dan moet je niet doen alsof je verrast bent. Waarom doe je dan mee met de verkiezingen? Hij geeft aan dat hij het beter wil gaan doen, omdat hij vindt dat het land niet goed bestuurd wordt. voor een deel heeft hij gelijk, maar zijn partij, die sterk vertegenwoordigd is
  geweest in de oppositie, heeft zich niet sterk gemanifesteerd. Hildenberg geeft impliciet aan hoe hij al die jaren heeft moeten functioneren. Bouterse, als je zegt dat je in het belang van het volk bezig wil gaan dan verwacht ik van jou dat je met Hildenberg in het belang van Sranan praat en informeert hoe het komt dat financien op bovengenoemd manier funktioneert. Geef duidelijk aan hoe de vork precies in de steel zit. Wees transparant. Over de salarissen van de ambtenaren het volgende: Het zijn ook leden van NDP die staking van ambtenaren behoorlijk gesteund hebben. Ergens moeten we beginnen met mind shifting. Een ander manier van de zaken aan te pakken. Sommige mensen houden van die djugu djugu. Ze hebben geen belang bij constructieve discussies. Na mi, blijf meedenken op een constructieve manier.


  Maak melding
 30. @ pinto,
  je hebt mensen die mij kwalijk nemen waneer ik woorden als dom kudde denkers onwetend gebruikt, ik vraag aan die mensen wat voor woorden ik moet gebruiken voor de bouterse aanhangers die dit net vervuilen met hun onzin leugens bedrog en verwepelijk idealen.
  leest a.u.b reaktie nummer 15,16 wat deze gasten niet willen weten of onder ogen willen zien is dat er een oorlog aan te pas moest komen op bouterse te dwingen om verkiezingen te houden, een oorlog met velen onschuldige slachtoffers een oorlog die mijn land kapot heeft gemaakt nu zitten wij met honderden ptss slachtoffers en met een getraumatiseerd volk, pinto vene heeft zich keurig aan de democratische regels gehouden zoals het hoord dat kan jij niet van bouterse zeggen pinto jij en teotje zijn de domste jongens van de klas. de vergelijking van bouterse met mugabe gaat wel op ze hebben bijde de economie van hun land kapot gemaakt ze geven heel veel geld uit terwijl hun volk in armoede leeft bouterse deed dat in brazilie hij kocht daar miljoenen aan wapens om zijn eigen volk te onderdrukken en te vermoorden, mugabe geeft honderd-duizende dollars uit voor zijn verjaardag zijn vrouw doet dure aankopen in het buitenland terwijl zijn volk op de rand van de afgrond leeft. pinto iedere mens met een beetje moraal in zijn donder moet afstand van dit soort misdadige misleiders nemen en vooral zwarte mensen, maar inplaats daarvan aanbidden zwarte mensen dit soort duivels daarom komen zwarte mensen niet vooruit.
  pinto er zijn veel onderzoeken gedaan hoe het komt dat slachtoffers van hun daders gaan houden het zogenaamde stockholm-syndroom patricia hearts is een bekenende voorbeeld en recent nog Natascha kampusch. wat ik hiermee wil aangeven is dat jullie gedrag verklaarbaar is, dictators tasten ook het moraal van volk aan ze vernietigen alle maatschapelijk waarden.ik heb vernomen dat bouterse tegen woordig de geestelijk toer op is gegaan de surinaamse jim jones.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES