zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentIn Suriname opgenomen film op Filmfestival

In Suriname opgenomen film op Filmfestival

-

Does Travel - naar Suriname

Het programma van de 39-ste editie van het Internationaal Filmfestival Rotterdam(IFFR), dat duurt van 27 januari tot 7 februari, is bekend. Een van de films die geprogrammeerd staat is ‘Let Each One Go Where He May’ van de uit Chicago afkomstige filmmaker Ben Russell, dat geheel in Suriname gefilmd is.

Het verhaal is een reflectie op de geschiedenis van Surinaamse migranten en slaven door een van de meest vooraanstaande experimentele filmmakers van deze tijd, in dertien takes van elk tien minuten. Hij volgt twee broers die dezelfde reis gaan maken als hun voorouders na ontsnapping uit de Nederlandse slavernij. Dit vanuit de buitenwijken van Paramaribo, via bospaadjes, goudmijnen en rivieren, naar een Marron-dorp.

Het resultaat is een reflectie op de geschiedenis van gedwongen migratie en een diepzinnig onderzoek naar de culturele eigenschappen van het kijken en tonen zelf. Klik hier voor meer informatie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES