Van Bommel bij opening Bangsa Jawa Suriname A’dam

12

Zondag 20 december opende de Surinaams-Javaanse welzijnsvereniging Bangsa Jawa onder grote belangstelling haar nieuwe pand aan de Jan Tooropstraat 29 in Amsterdam. Onder de aanwezigen was Tweede Kamerlid Harry van Bommel die in zijn toespraak de vereniging feliciteerde met het nieuwe onderkomen. Voorzitter Carla Soemanta-Singotiko memoreerde in haar toespraak de steun die de SP in Amsterdam had gegeven bij het vinden van de juiste politieke kanalen toen de vereniging dakloos dreigde te worden.

Bangsa Jawa is al tientallen jaren actief als zelforganisatie voor Javaanse Surinamers en heeft als doel het bevorderen van emancipatie en welzijn van haar leden. De vereniging biedt activiteiten aan voor ouderen, huiswerkbegeleiding voor jongeren en is actief op gebied van cultuur en vorming. Daarnaast heeft ze een eigen zender Radio Bangsa Jawa die elke dag van 17.00 tot 19.00 uur te beluisteren is via de kabel, ether en internet.

Van Bommel sprak in zijn toespraak grote waardering uit voor het werk van Bangsa Jawa en benadrukte dat de vereniging een veel groter bereik heeft dan alleen Amsterdam. ‘Dat blijkt ook tijdens deze opening zelf aangezien er mensen zijn van ver buiten Amsterdam, ondanks de forse sneeuwval. Dat toont tevens het belang aan van de vereniging voor de Surinaams-Javaanse gemeenschap’ aldus het Kamerlid. Van Bommel sloot zijn toespraak af met aandacht voor de vliegtarieven Amsterdam-Paramaribo en verwijzing naar het rapport dat de SP samen met de Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) eerder heeft uitgegeven.
bangsa

- Advertentie -

12 REACTIES

 1. Surinaams-Javaanse gemeenschap in nederland.wat een uitdrukking.zelfs politieke eendaagse kuikens geven duidelijk aan,dat nederland voor blanken zijn.en toch kunnen de kampong beauty queen het niet kunnen begrijpen.

 2. Nr.1
  Ik begrijp uw verontwaardiging niet.Nederland is niet alleen voor de blanken.Nederland is ook voor u en onze Javaanse mede aardbewoners.
  Trouwens…we leven nu in 2009,bijna 2010.
  Laten we met deze racistische aantijgingen stoppen.Suriname en Nederland zijn één !!!!

 3. je bent surinaamse,javaanse of nederlandse.welk van de drie zijn jullie eigenlijk.of mag ik gokken,de eerste is surinaamse de tweede javaanse en de derde is nederlandse.dus geen racistische aantijgingen meer.

  lezen en begrijpen is echt moeilijk.
  nederland en suriname zijn één,wat een onzin.laat een familie lid uit suriname of java overvliegen,dan zal je zien of nederland en suriname of java één zijn.
  succes met jullie landloze goedpraterij.

 4. @ brantimaka
  wat ben jij een dom en miselijk figuur aan het worden zeg volgens mij heb jij last met begrijpelijk lezen want jou reaktie slaat nergens op yu kaw .

 5. Ik ken Bangsa Jawa en weet dat ze veel goeds doen. Daarom ben ik blij dat ze een nieuw goed onderkomen hebben.

  Dat de opportunist en onfatsoenlijke rokkenjager daar van profiteerd is jammer.

 6. Het recht!

  Eenieder heeft het recht om culturele en religieuze activiteiten te ontplooien in een ruimte die daarvoor geschikt is.
  Een culturele vereniging is nodig om de saamhorigheid onder etnisch gelijken te bevorderen. Meer is het niet! Succes Bangsa Jawa.

 7. @1 en 3
  Eenheid in verscheidenheid is een gegeven in Suriname met daarbij de eigen etnische cultuur als hooggoed.Dit moeten we ook koesteren en niets meer of minder van maken. Het is onnodig om een of ander negativiteit hier achter te zoeken.

  Ken je zelf dan ken je ook de ander.
  Dus geen etnocentrisme. Wel goed voor de vorming van een stabiele eigen identiteit.

 8. lesje/
  wat ben jij toch een wijs-neus,Bangsa Jawa is helemaal niet ter sprake geweest.de innerlijke stabiliteit bij bepaalde personen is aan het diggelen,met dit reactie weet ik nu precies met wie ik te doen hebt.

  bij mij is de identiteit belangrijk,niet de persoon.is dit begrepen.
  de gr aan C.N.en Lea,je pleeggezin

 9. De tijd van toen is al voorbij.In die tijd als brantimaka in de kampong was,zien de kampong-bewoners hem niet als een surinamer,maar als een…rmang.Vandaar dat hij nu zo reageert.Wordt verlost van het verleden en wordt vernieuwd in je denken.

 10. mariënburg is gesloten maar wat daar plaats vindt met de arme surinamers die jaren voor deze maatschappij hebben gearbeid,zijn aan hun lot overgelaten.

  zieken zonder hulp,wie kijkt naar deze arme mensen om,niemand.zelf de regering niet.de mensen hebben medicijnen nodig en kunnen dat niet betalen.wie helpt deze mensen,niemand.

  ik heb recentelijk foto`s van de erbarmelijke toestand gefotografeerd maar schaam mij om deze te publiceren.die klote hollanders hebben deze mensen als zwerfhonden achtergelaten zonder een stukje zekerheid van bestaan.

  droevig kon dit zijn,mijn kampong verleden zal ik nooit verloochenen.dit had ik niet gewild maar die klote boeroes hebben dit zo gewild.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.