Modernisering gronddata Suriname gevoelige zaak

3

PARAMARIBO, 5 aug – Het moderniseren van het databestand over grondbezit ligt vrij gevoelig. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De gevoeligheid is de laatste jaren meer dan duidelijk geweest. Het Glis-project dat de modernisering moest dragen, loopt jaren achter.

Politiek zijn er nogal wat meningsverschillen. Onder meer coalitiepartner Pertjajah Luhur van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo ziet het project niet zitten. De behandeling van de bijbehorende wet is dan ook zo lang mogelijk uitgesteld. Nu kan dat niet meer. Nederland dreigt de hulp aan het project stop te zetten als de wet uitblijft. Dus moet het maar. “Maar er is meer nodig”, zegt Van Ravenswaay.

Als de wet er eenmaal is, moet die ook werken. Informatie over grondbezit is vooral een issue omdat er makkelijk mee geknoeid kan worden. De wet heeft alleen zin als alle actoren meewerken. Overheid, notarissen en grondhandelaren zullen moeten meewerken en data afstaan. “Als het bestand achterloopt, is de informatie verkeerd”, aldus Van Ravenswaay. En dan is alle moeite voor niets.

3 REACTIES

 1. Het Glis-project dat de modernisering moest dragen,loopt jaren achter.

  zelfs een koe van zondag zou dit kunnen weten
  de waarborgt som,dat men bij de swm en de ebs
  moet neertellen wordt ook niet een succes.want nog steeds worden er in woonwijken op toerbeurten de energie afgebroken.


  Maak melding

 2. Gaarne mijn bijdrage aan dit onderwerp:

  1.Geachte hr/mevr. Brantimaka: Liever geen commentaar dan wel commentaar die geen betrekking heeft met het onderwerp. Blijf ver weg van onderwerpen waarvan je geen kennis of nauwelijks kennis heeft.
  2.Geachte hr. Somohardjo en partijleden van de PL. Wetenschap zoals dat wordt toegespast in het GLIS projekt is allergisch voor politiek zoals die wordt beoefend door PL.
  Dus blijf ver weg van projekten die goed worden uitgevoerd door deskundigen ter zake.
  Het advies om weg te blijven is om te voorkomen dat het besmet kan worden gelijk de H1N1 griep (Mexicaanse griep). De kans om dood te gaan is groot. In het belang van land en volk doe ik op u een beroep.

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.