Verschuivingen politiek Suriname niet ondenkbaar

15

PARAMARIBO, 5 aug – Opmerkelijke verschuivingen in de politiek zijn niet ondenkbaar. Dit zegt oppositieparlementariër Jiwan Sital. De laatste ontwikkelingen kunnen best de prelude vormen. Desi Bouterse houdt schoonmaak om in te breken in de coalitie.

Met een dergelijke manoeuvre moet zeker rekening worden gehouden. “Exponenten van de NPS (van president Ronald Venetiaan, red.) hebben aangegeven best wel met de NDP te willen samenwerken”, zegt Sital. Voorwaarde is wel dat ‘schorriemorrie’ buiten wordt gelaten. En het is de NDP die de BVD van zakenman Dilip Sardjoe heet aangezegd de Megacombinatie te verlaten.

Dat kan als poging worden gezien de weg te plaveien naar één of andere samenwerking met de NPS. Dat kan vooral na de verkiezingen nuttig blijken. Het ziet er niet naar uit dat één van de deelnemende politieke combinaties genoeg stemmen binnenhaalt. Regeren kan dan alleen als de grootste overwinnaars, Megacombinatie en Nieuw Front, gaan samenwerken.

15 REACTIES

 1. venetiaan of bouterse moet gewoon van het toneel verdwijnen.anders komt er nooit een samenwerking tot stand.

  wat de heer jiwan sital naar voren brengt is gewoon politieke speculatie.dus meneer sital zoek u een andere toenadering met de heer dilip sardjoe.de ware toedracht zal snel aan het licht komen.
  babun tere na babun skin


  Maak melding

 2. Het gaat slecht met de Surinaamse economie.Het land heeft een president die bij persconferenties, op vragen van journalisten alleen maar antwoord met “wij werken er aan”.Dit terwijl er helemaal niets wordt gedaan.Suriname is thans afgezakt naar de rij der allerarmste landen in de wereld.Suriname heeft maar 400.000 inwoners en het bnp is 2404,- UD dollars per hoofd van de bevolking.Ghana heeft 23.832.495,inwoners ruim 24 miljoen mensen en het bnp van Ghana is 14683,- US per inwoner.Dit betekent dat Ghana per hoofd van de bevolking meer verdiend dan Suriname met een zeer kleine bevolking.De meeste Afrikaanse landen zijn in vijf jaren tijd rijker geworden dan Suriname.Deze landen hebben daadkrachtige regeringen die hun grondstoffen,goud,ijzer bauxiet,enz.enz voor een zeer goede prijs verkopen aan het buitenland.Ook laten deze landen zich niets meer wijsmaken door Europa en Amerika.Deze landen zochten steun bij Rusland,China en India, en zie daar een wonder gebeuren.


  Maak melding

 3. dhr Robert:
  Suri telt 481.267 inwoners met een BNP van 2.404.000.000. so average of 4995 per inwoner.

  Ghana telt 23.832.495 inwoners men een BNP van 14.863.000.000. so average of 623 per inwoner
  Sinds 2004 kent Suri een average groeicijfer van 5%.
  dit zijn even de feiten. en voor wonderen moet je naar Disney world!


  Maak melding

 4. Die man sital heef gelijk
  Ik hebt insait informaties dat het so is
  Dat ga beter sijn net solang wij sein DE BAAS
  Die kiezers van NPS mag wel bij kome met ons
  Maar se moete niet kome met die VHP babas
  Baas heef pas die andere padie planters gejaagt
  Se ga verliese samen met VHP en die wite van DA91
  Bouta for president
  NDP FOREVER


  Maak melding

 5. @ 2: Je vergeet er bij te zeggen dat sinds de samenwerking met landen als Rusland, India en vooral China het land Ghana bijna ecologisch naar de knoppen is. De “wederopbouw” zal t.z.t. meer kosten dan de opbrengst.


  Maak melding

 6. @ 5: Het is jammer te moeten constateren, nadat ik je relaas gelezen heb (wat me de nodige moeite heeft gekost), ik niets anders kan zeggen dat er een behoorlijke racistische ondertoon in zit. Dus is de NDP een op ethnische leest geschoeide partij, in tegenstelling tot wat velen beweren en wat ook de partijleiding in alle toonaarden zal ontkennen. Jammer.


  Maak melding

 7. Robert je zit een beetje uit je nek te kletsen. Suriname heeft de hoogste groei van de caricom. Het BNP is dus structureel toegenomen de afgelopen 8 jaren.
  Bovendien kloppen jouw BNP cijfers niet. Suriname is een middeninkomen land volgens de VN terwijl de meeste Africaanse landen behoren tot de lage inkomen landen. Kijk je cijfers goed na, of wil je gewoon de boel belazeren.


  Maak melding

 8. Robert is gewoon weer zo’n domme NDP broodschrijver die de OCER onzin hier loopt te verkondigen.

  @Robert
  Als je echt een kerel bent en als je echt enig fatsoen hebt dan veronschuldig je je hiet publiekelijk voor je volstrekt onjuiste posting.


  Maak melding

 9. DOCTOR BIGI SKRIFI

  AJERSIE TORIE

  ONEFFENHEDEN IN SURINAAMSE POLITIEK.

  Maar reeds ontmoete de gelijkschakelaar zo hier en daar in ons lieve SURINAME ONEFFENHEDEN, die zich niet naar het algemeen volks en jeugd belang glad lieten strijken. De stoute jongen, die immers zijn dingens deed vergezeld gaan met kapitaal en onkunde, WAARVAN GEEN ENKEL VAN HET ARME VOLK EN JEUGD, GEEN ENKELE BEWUSTE SURINAMER, VAN WAS GEDIEND. WANNEER IEDEREEN, HET ARME VOLK, DE JEUGD EN IEDEREEN DE BEHANDELINGEN VAN HEM MEMOREREN, EN BESEFFEN, DAT DEZE GEBEURTENIS OMRINGD WAS DOOR ONRECHT EN MACHT MISBRUIK VAN VELERLEI AARD, DAN BEHOEFE DE ARME BEVOLKING- DE JEUGD EN DE BEWUSTE SURINAMERS, DAN BEHOEVEN WIJ NOG ENKEL ZIJN GOEDE DADEN TE NOEMEN, OM DUIDELIJK TE MAKEN, WAT HIJ ALS ZAKENMAN EN POLITICI MET DE ENE HAND NAM EN WAT HIJ MET DE ANDERE HAND BEWEERDE TE GEVEN.

  Wanneer men dan denkt aan de weerbarstigheid, die de gevoelens van de arme bevolking, de jeugd en de bewuste landslieven-de Surinaamse kenmerkt, behoeft deze rijke visser er zich niet over te verwonderen, dat de nivelleringpolitiek in zekere zin het tegenovergestelde van wat de bedrijver van onrecht en onrechtmatigheid van die politiek op het oog heeft gehad: NAMELIJK NIET EGAAL WORDEN, MAAR JUIST EEN HOBBELIGE WORDEN VAN ZIJN WEG.

  Jaren moest hij, door het arme volk, de jeugd en de bewuste surinamer laten inventariseren. Niemand hoeft de verzamel werken van FREUD niet van buiten te kennen, om te begrijpen. Wanneer hij de bedorven, zieke , onrechtvaardige en onrechtmatige lucht van het pand met zulk een diepe weerzin opsnuift. Dat de voorzitter tegen hem zegt, volgens mijn gegevens mag u hier niet meer wezen. Een mogelijkheid die het aardige spreekwoord zegt; WAT NIET WEET, WAT NIET DEERT; DES TE MEER DOET KLEMMEN. DE VEGADERZAAL ZAT VOL MET MENSEN DIE, MET EEN GEHEIM IN HUN BUIK EN HERSENS, HET OUDE NUMMER VAN LIEVE HUGO ” MIRA NO MO BITI MIE” ZATEN TE LUISTEREN EN DE PAPIEREN ZATEN TE LEZEN. DEZE DOCTOR-VOOZITTER HEEFT DE BEZOEKERS VERKEERDE LECTEUR GEGEVEN OM DE TIJD TE LATEN DODEN MET ONRECHTMATIGE EN ONRECHTVAARDIGE LECTUUR.

  HET ARME VOLK, DE JEUGD EN ALLE BEWUSTE SURINAMER DENKEN U BEN GEZOND.

  DE DANK GAAT VOOR EEN GROOT DEEL AAN ONZE MINISTER-PRESIDENT.
  ZOALS ALLES TROUWENS.

  VERTEL DE WAARHEID AAN HET ARME VOLK, DE JEUGD EN IEDERE BEWUSTE SURINAMER.
  ZORG GOED VOOR IEDEREEN.
  VERGEET DE INDIANEN NIET.
  VERGEET DE MARRONS NIET.
  VERGEET DE OUDEREN NIET.
  VERGEET DE ARMEN NIET.
  VERGEET NIEMAND.
  WEES EERLIJK EN RECHTVAARDIG.
  GA NIET OM MET ONEERLIJKHEID EN ONRECHTVAARDIGHEID.
  RESPECTEER IEDEREEN, HET LANDS EN VOLKSBELANG.
  SLAAP ALTIJD MET UW OGEN OPEN.
  LAAT NIEMAND U ALS AAMBEEL GEBRUIKEN OM HUN RIJKDOM TE SMEDEN.

  DOE JE BEST, GOD / HET ARME VOLK, DE JEUGD, DE OUDEREN EN ALLE BEWUSTE SURINAMERS DOEN HUN BEST.

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR.

  STOF TOT NA DENKEN.

  MET DE VRIENDELIJKE GROETEN,

  DOCTOR BIGI SKRIFI.


  Maak melding

 10. @11 Dat blijkt in veel gevallen het probleem te zijn in Suriname, zaken worden met veel overtuiging gemeld als op waarheid berust terwijl de daadwerkelijke feiten toch wel anders zijn. het gewone volk slikt maar raak zodra er cijfers en dure woorden aan te pas komen. Kwestie van even de diepte ingaan en logisch verstand gebruiken. blijkt dat dit slechts voor een aantal is weggelegd. Veelal wordt manipulatief gedrag gebruikt om jan met de pet mee te krijgen in de te creeren hype.


  Maak melding

 11. POLITIEK SURINAME

  NDP en BVD vertegen woordigen en zitten in deze partij alleen mensen van NPS en VHP
  het zou mij niet verbazen,dat de toekomstige
  regering uit deze 2 combinatie zal bestaan
  alleen hoop ik echt,net als de anderen dat er
  partij van somo en brunsy buiten gelaten worden.
  Suriname is al lang rijp voor een nette cabinet en zelfs nodig heeft een zaken cabinet.
  Als je toekomst wil verzekeren en de toekomst wil vast leggen moet het maar nu of nooit.
  werkgelegenheid,gezondheid zorg,handel en in dustrie
  sluit de kapitalisten niet uit, vrij belegging van geld op surinaamse bank kan geen kwaad.
  Haal je eigen mensen ook terug uit het buitenland,houd ze niet op afstand.
  omhels ze.
  Wij samen kunnen een stabile regeering garanderen,voor 2010 en daarna ook.
  maar ga geen archieven bouwen,om met ze te af te rekenen.
  Dat is fout,wij horen iedereen te vegeven ,waar gewerkt wordt worden er fouten gemaakt.
  wij zullen van onze fouten leren en de anderen weg wijs maken.
  Ik leef nog steeds met de pijn van het verleden, het doet pijn,maar mijn zegen krijg u wat fout is goed te maken
  SHI VAN


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.