Dit jaar ook Keti Koti vering in Leeuwarden

3

Op woensdag 1 juli 2009 wordt in Leeuwarden stilgestaan bij de Dag van de Afschaffing van de Slavernij (Keti-Koti). Keti-Koti wordt al sinds 2002 georganiseerd in de grote steden, en is vanaf 2009 ook in Noord-Nederland.

Alleen al in de steden Leeuwarden, Groningen en Assen wonen ruim 17.500 mensen van Surinaamse, Antilliaanse of Afrikaanse afkomst. In de stad Leeuwarden alleen al 7.500 mensen. In de noordelijke provincies als geheel hebben we het over 40.000 mensen.

Nu het ook in het Noorden wordt herdacht, is het voor de Surinaamse en Antilliaanse Gemeenschap en ook voor de Afrikaanse gemeenschap een erkenning voor hun verleden, dat men slachtoffer was, maar dat men uiteindelijk overwinnaar is.


3 REACTIES

 1. Keti Koti of slavenketting zal blijven bestaan. Creolen moeten nog veel leren. De meesten waarderen hun vrouwen en kinderen niet. Keti Koti heeft niks met Creolen te maken en past zelf niet. Waardeert je vrouw, kinderen en dan ben je een man. Jullie moeten leren bij jou vrouw te blijven.


  Maak melding

 2. Wie gaat dat vieren een koloniale halfgaar ja.
  Moet een dag van nooit meer geen enkel baas spelen over een ander volk.

  Wie gaat einde Katibo vieren ben je wel heel.
  Jij hebt niks en ook niks voor terug gehad enkel en alleen koloniaal bezit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.