zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentNaks Kaseko Loco bij Pauw & Witteman

Naks Kaseko Loco bij Pauw & Witteman

-

Does Travel - naar Suriname

DJ en presentator Guno Ravenberg, leadzanger Carlos Aaron van de Surinaamse brassband Naks Kaseko Loco en hun advocaat Gerard Roethof zijn vanavond te zien in het programma Pauw & Witteman (23.05 uur, NED 1). Zij gaan in op de arrestatie van de groep afgelopen zaterdag op Schiphol.

Toen werden alle leden van de Surinaamse brassband Naks Kaseko Loco op Schiphol opgepakt na de zogeheten 100-procentscontrole die wordt toegepast op alle vluchten vanuit Suriname. In de koffer van de geluidsman vond de marechaussee drugs.

Nadat bij geen van de andere leden van de groep drugs werden gevonden werden zij zondagavond vrij gelaten. Alleen de geluidsman en leadzanger Geralt Verweij blijven in hechtenis. Verweij weigerde mee te werken aan een bodyscan, maar ook bij hem werden geen drugs gevonden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

36 REACTIES
 1. Schande brengen ze Suriname en Surinamers toe. Geen wonder dat de 100% controle maar niet ophoudt. Ze moeten een 10 jarige ban krijgen. Dit moet een les zijn voor de andere “culturele” groepen van Suriname, dat ze verplicht een interne controle doen alvoor ze op JAPjappie airport belanden.


  Maak melding
 2. Heb de uitzending gevolgd, het is gewoon een bijna lachertje. Een advokaat die een spreekverbod op zijn kop krijg van het OM en dus niet mag praten over die “gasten” die (nog?) “vast” zitten. Het kan anders vertelde er ééntje. Ja, nu weet half Nederland dat JAP zo lek is als een baskieta.


  Maak melding
 3. zijn naam is jerrel verweij. top top top eindelijk iemand die lef heeft en ballen die niet voor deze agenten gaat buigen . deze man is een commando en hij gaat door tot het eind. goed zo jerrel van mij ben je een held voor suriname


  Maak melding
 4. Beste meneer Raj, de geluidsman was in de eerste plaats geen lid van de band, in de 2e plaats hebben wij als organisator van de tour in samenspraak met dhr. Verwey een 100% controle aangevraagd in Suriname, dat zou plaatsvinden net voor vertrek van de groep.

  De douane besloot echter maar 6 personen te controleren. Dus ik denk dat u uw wijzende vinger een andere kant op moet wijzen.

  Verder klopte de berichtgeving van de Nederlandse pers niet, een bepaald aantal heeft dit gerectificeerd (AT5, NOSradio, Wereldomroep, Vara, AD, NPS) maar het merendeel ziet in de waarheid vaak geen nieuwswaarde (Telegraaf, SBS, RTL)

  Hierbij nogmaals het kloppende verhaal:
  PERSBERICHT
  Surinaamse topformatie onterecht vastgehouden!!!

  De Surinaamse topformatie Naks Kaseko Loco, is zaterdagochtend onterecht aangehouden op Schiphol op verdenking van drugssmokkel.
  De groep die volgens de -niet kloppende- meldingen in de media uit 22 personen zou bestaan en een brassband is! zou in zijn geheel opgepakt zijn voor smokkel van harddrugs.
  Het feit wil echter dat Naks Kaseko Loco (een kasekoband) uit 17 leden bestaat verder reisde er 1 geluidsman mee en een PR man, NIEMAND van de band kwam negatief door de scan alleen de geluidsman (die dus geen bandlid is) werd betrapt met drugs. Verder liepen er een paar voor de groep onbekende personen mee waarvan er naar mijn weten, enkele wel in het bezit van drugs waren.
  Dat de Marechaussee hierop de hele band controleert is logisch, maar als dan blijkt dat men onschuldig is (ook volgens de verklaring van o.a. de geluidsman) behoort men hun ook te laten gaan. Dat er iemand die drugs smokkelt vast wordt gezet is ten alle tijde terecht, maar om onschuldige mensen na een toch al enig schaamte gevende situatie vast te zetten , terwijl zij geen strafbare feiten hebben gepleegd en louter komen voor hun optredens is hooguit schandelijk.

  Het feit dat de Marechaussee er totaal geen moeite voor doet deze onschuldige mensen zo snel mogelijk weer uit de cel te krijgen spreekt schande voor de werkwijze van deze dienst.
  Ook de verkeerde berichtgeving die door de Marechaussee doorgespeeld is aan de pers is uiterst bezwaarlijk aangezien je mag verwachten dat dit wel de juiste feiten zou moeten weergeven.

  Zelfs nadat zondagavond 17 van de bandleden waren vrijgelaten, bericht de pers dat er nog 5 bandleden vastzitten, ook dit klopt niet aangezien het hier zou gaan om de geluidsman en mensen die niks met de band van doen hadden.

  Wij vinden het zeer betreurenswaardig dat de Marechaussee en Nederlandse media zo onzorgvuldig om is gegaan met de feiten.

  Het leed en de schade die deze verkeerde berichtgeving heeft veroorzaakt, heeft een zeer grote en emotionele impact gehad op de bandleden en heeft een niet te overziene schade opgeleverd in Nederland, Suriname en de rest van de wereld waar er zich Surinamers bevinden.
  Deze foutieve, stigmatiserende berichtgeving draagt niet bij aan de positieve beeldvorming van de Surinaamse gemeenschap in het algemeen. Het zorgt er alleen voor dat men

  Wij hopen hoe dan ook dat de media en de publieke opinie de ware situatie nu inziet en hierin steun kunnen geven, aangezien het een hele zware beschuldiging is geweest ten opzichte van de band en de hele Surinaamse bevolking. Ikzelf neem nu namelijk zeer in twijfel hoezeer de berichtgevingen omtrent de vorige bandjes wel correct is geweest.


  Maak melding
 5. y ‘ab leti blakaboy, helden buigen niet.

  Die geluidsman daarentegen moeten ze als hij terug is in Suriname in een kamer stoppen en midden in de nacht wakker maken met keiharde muziek a la Guantanamo bay. en niet voor een nachtje. Soso probleem a man ey tyari dyi den trawan en tra Srananman.


  Maak melding
 6. Kijk wederom kan er niet een goed verslag geschreven worden.

  cote.
  ‘Toen werden alle leden van de Surinaamse brassband Naks Kaseko Loco op Schiphol opgepakt na de zogeheten 100-procentscontrole’

  Die is geen brassband mijngunst hoor, dit is een kasekoband is toch een hemels groot verschil….

  gaarne aanpassen mensen.


  Maak melding
 7. Power aan deze top ambassadeurs
  ik heb met vole aandacht geluister naar pauw en witteman daar heef roethof heel wat uit de doeken geleg over kilo’s die vervoerd werd uit de antillen ik vind hem mijn mening een goed gebekte advocaat petje af voor hem
  GUNO de Godvader van het Surinaamse muziek
  zag er wel wat verslagen uit maar tegen guno wil ik zegen dit moest je meemaken je kan je nu vrij uiten op de radio geef les aan onze jongeren weet dit gado na joe fesie mang
  laat je niet uit het veld slaan ding grang bigiesma e lontoe joe norma heef de stijfe holanders nu wat Losser gemaakt kijk maar naar de beelden goed zo kort om sterke formatie ze hebben zich afgevraagd wat betekend ko ko gouwtoe wel dat is een geven van moeder aarde dat in onze Surinaamse bodem zit dat ook werd weg gedragen door de slaven handelaars een kartel uit die tijd


  Maak melding
 8. Danny,
  Ik sta volledig achter je duidelijke uitleg. Sommige van onze mensen zijn net papagaaien, neem het hen maar niet kwalijk. En bovendien moeten ze ook wat te melden hebben, willen zij iets te betekenen hebben op deze site.
  In ieder geval was ik gisterenavond heel erg trots op dhr. Roethof. Zeker toen hij dat van van Mierlo en van Gogh aanhaalde. Iedereen was meteen stil vooral die Brinkman met zijn grote mond.


  Maak melding
 9. DU, jij slaaf,wil je beweren dat de Nederlandse journalisten, deze zaak niet hebben opgeblazen?Heb je goed gekeken en GELUISTERD naar wat die advocaat zei over andere bekende Blanken,die ook werden aangehouden?Heb jij ooit daar wat over gelezen of gehoord in de media?
  Jij bent nog steeds een SLAAF,Ala Sang A Japie Eh doe Joe Eh doe Toe,jij hielelikker van de blanken.


  Maak melding
 10. Joehoe, hier ben ik DU, ik ben 1 van de velen die inderdaad beweer dat minstens 60% van de Nederl.media zich bedient van riooljournalisten cq. riooljournalistiek! Dús m.a.w. kunnen we met een gerust hart stellen dat de Nederlandse media afgedaan kan worden als zwaar opruiend “RIOOLJOURNALISTIEK”!! Tevreden nu mi DU?
  REMI


  Maak melding
 11. Hi Hi HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
  soso lafoe kondre mang
  Ding sma disie na wolf in schaapskleren.
  zogenaamd ik weet van niets beambte?
  Schande voor de republiek.Zo zie je maar landgenoten ondanks dit hele gebeuren en dan nog terugkeren naar su met een paar duizende euries


  Maak melding
 12. Een aantal weken geleden wist het OM/justitie/politie ons ook al te vertellen dat Amsterdam onder vuur stond van Marokkaanse terroristen. Na 1 dag bleek het loos alarm.

  Op stille zaterdag verteld de marechaussee dat ze een 22 koppige brassband met coke hebben aangehouden. Nieuws gaat de halve wereld rond.

  Op zondag laten ze er 17 vrij, gasten treden op in Ahoy alsof er niets is gebeurt. Op maandag komen de eerste berichten dat van de 5 die zijn achtergehouden 1 clean is en bandleider, de overige 4 smokkelaars, waarvan slechts 1 smokkelaar de meegereisde technicus (dus behorende bij de band). De overige smokkelaars zijn geen onderdeel van de band.

  Als die woordvoerder van het OM nou rustig pasen was gaan vieren en ons pas op dinsdag met dit nieuws had lastiggevallen was het er een stuk genuanceerder uitgekomen.

  De Nederlandse pers doet aan de reinste riooljournalistiek. Je zou na 40 jaar Surinaamse migratie toch wel verwachten dat ze

  a) kunnen tellen. Ik zie in verschillende berichten verschillende versies van hoe groot de “brass band” is 22, 19, 17 man

  b) een Surinamer onder een steen vandaan kunnen halen om ze uit te leggen wat het verschil is tussen een brassband en Naks.


  Maak melding
 13. Heer Danny,

  Het klopt niet dat AT5 achteraf zaken heeft rechtgezet. Ik heb deze zender vanaf het begin van die kwestie gevolgd en vind dat ze steeds genuanceerd hebben bericht over de zaak. AT5 was juist het enige medium dat een eigen berichtgeving de lucht ingestuurd heeft. Het is dus niet netjes om deze omroep in een adem te noemen met die anderen. Die hadden zich inmiddels over reeds ruimschoots vergrepen aan riool praktijken. Dat ze er deels later op terug kwamen is door de enorme druk uit onze samenleving.

  Chapoo voor onze eigen mensen. Zeker zij die het allemaal goed begrepen hebben. They are always blackmailing us. Chapoo ook voor een zender als AT5 die rreds tijden die Roethof hennem gelanceerd als een zeer bekwame en talentvolle advocaat.

  Zijn ster zal daarom blijven stijgen. Mind my words.


  Maak melding
 14. Ik had al een paar dagen geleden gewag gemaakt,van het fiet,dat die band om een routine controle zou zijn aangehouden en dat er geen gronden aanwezig waren voor hun aanhouding,maar vele van onze kondre mans waren al aan het schelden- en ongenuanceerde uitlatingen aan het doen zonder het zuivere van de zaak te weten.Daarom stel ik dat surinamers geen mening hebben en dat het nu tijd wordt om onze stem te laten horen.Als het een turkse- of marrokaanse band betrof zou er staat vn beleg moeten worden afgekodigd,want dan was het oorlog.Surinamers wees niet laf en geef onze voorouders,die voor de vrijheid zijn gestorven,geen schande.Denk eens even aan het pasport dat je thans hebt of het wel de moeite waard is of dat jullie je ziel aan de diuvel hebben verkocht.In elk geval check ik jullie,sommige verstandige,maar de meeste stomme-,laffe- en vooral hebzuchtige surinamers -wie dat ook mogen zijn-?

  mika spikri


  Maak melding
 15. iedereen zijn mening en ik de mijne.jou conclussie is dat alle nederlandse journalisten rioolsjournalisten zijn einglijk doe jij het zelfde wat jij ander voor kwalijk neemt en dat is stigmatiseren .er komt en pers bericht uit en dat pakken de media op, het gaat over een risico vlucht en een risico groep waarvan de zanger al eerder opgepakt was voor drugssmokkeld, we moeten ons afvragen hoe het komt dat er tog drugs vanuit suriname naar nederland word gesmokkeld.


  Maak melding
 16. Bouterse Boereveen, en Brunswijk kunnen jou antwoord geven waarom die 100% controlle bestaat.deze lieden hebben van ons land een narcostaat gemaakt, voor 1980 gebeurde dit niet.


  Maak melding
 17. Wat sommigen hier vergeten is dat het surinaamse gemeenschap een kleine is,de geruchten machine driaat op volle toeren.voor de mensen die vinden dat alle journalisten hier in dit land rioolsjournalisten zijn wil ik adviseren om de discussie rond burgemeesten wolfsen te volgen dan krijg je een iedee hoe het hier aan toe gaat wat de media betreft. hier weet men wat de scheiding der machten is.als je niet eens ben met de berichtgeving dan stap je naar de rechter zo werkt het hier. de media hier in dit land is heel sterk en niemand snoert de media hier de mond als het om maxima gaat alexander, beatrix of wie dan ook als je iets fout hebt gedaan moet jou komen verantwoorden in de media. en als je dat niet begrijpt dan praat je over riooljournalist. de surinaamse media kunnen heel veel leren van hun nederlandse colega.


  Maak melding
 18. DE pervrijheid is één van de fundamenten van de democratie.
  onthoud dat goed.nummer 13 en 14.
  nummer 13 vergeet één belangrijk ding niet die advocaat doet zijn werk. als hij die zelfde blanken waarover jij het hebt moest verdedigen had hij naar voren gebracht dat zijn cliénten nooit eerder met drugs in aanmerking zijn gekomen en met de politie wat drugs aangaat . iedere voordeel heeft zijn nadeel mi boi.logica


  Maak melding
 19. Waar rook is er vuur. Volgens wetgeving mag je een verdachte 3 dagen vasthouden. het weekend niet meegerekend. Op grond hiervan is het mag je concluderen de duur van de vasthouding binnen het geldend kader is geweest.

  Trouwens het verbaast mij dat guno ravwenberg zo naief is. Hij is toch degene die via de media anderen waarschuwd om niet met anderen mee te lopen om verdachtmaking te voorkomen. Je weet namelijk nooit wat anderen doen, des te meer de muziekgroewpwen uit su momenteel een stigma hebben dat er altijd mensen tussen zitten die drugs meenemen.

  Controle in su is van wege corruptie niet te vertrouwen, dus had men ook op dit punt kunnen weten dat de controle in su niet 100% is.


  Maak melding
 20. Jij leugenaar DU, 100% hebben we te danken aan je Brunswijk, die namen die je daar noemt kwamen niet voor,leugenaar er werd ontzetten veel drugs gesmokkeld door die djuka`s en zover ik het weet heeft Bouta niets te doen met die djuka`s, wil je het fijne ervan weten doe navraag bij justitie of bij de douane op schiphol, 9 van de 10 bolletjesslikkers zijn djuka`s.

  En weer kan deze ziekelijk persoon DU het niet nalaten om Bouterse te betrekken op een artikel die niets van doen heeft met Bouterse.


  Maak melding
 21. Okay dan

  Het zijn geen riool journalisten, maar papegaaien.

  Nos teletext lult wat in de ruimte, het ANP ook en de rest praat en schrijft letterlijk na. In Suriname wordt er tenminste in de verschillende media divers geinformeerd. Maakt niet uit hoe (gekleurd), maar geen medium praat het andere letterlijk na.

  Hier hebben ze zogenaamd alle middelen om aan eigen berichtgeving te doen. Een persbureau kan als aanjager dienen, iets naar voren brengen, maar dan is het aan de verschillende media en hun NIET riooljournalisten om er een verantwoord en evenwichtiog bericht van de maken, door ook ‘andere’ bronnen te raadplegen.

  Dat ze vaak niet over contacten in alle netwerken beschikken getuigt van hun disinteresse voor het soort mensen als wij; inclusief Du die het maar blindelings opneemt voor iedereen die niet a prio NDP-er is.

  Daarom blijft men schijten op Srananmans. Komt door die halfslachtige figuren die zich in een identiteiscrisis bevinden. De Du’s etc…

  Naks Kaseko Loco (kennen ze geeneens uitspraoken) is geen Brass band, net zoals De Dijk geen fanfare orkest is.

  Hebben ze misschien een typfout begaan? of is het …….. vul maar zelf in


  Maak melding
 22. Du, ik moet weer constateren,dat jij niet met verstand ben geboren en derhalve geen hoofdpijn kan krijgen.Vertelt holland je ,dat ze de kleine weedteelers kapot maken,zodat de overheid van daag de dag zelf de weed kan kweken?Du wanneer die witte man zijn kleur laat zien aan jouw is het laat.Maar!:,, wiens brood men eet,diens taal men spreekt,,!.Daag domme Du!!


  Maak melding
 23. En dit nog;ik moet aan bouterse ,Boerenveen en Brunswijk vragen waarom?Dat hoeft niet ik wil zien wie wakker is.Ik verwijs naar de ,,IRT”affaire die nederland in zwang had gebracht om aan drugs te komen zonder er voor te betalen om verder te verkopen.{1991]Vandaar dat president Chirack van frankrijk nederland drug staat nummer 1 noemde.Du Ga iets nuttigs met je tijd doen,misschien een beetje nederlands les volgen of zo…?.


  Maak melding
 24. hallo mensen waar gaat de hele discusie over ?? de vraag is mag de media melden dat er leden van band uit suriname zijn opgepakt op verdenking van drugssmokkel mijn antwoord is ja.al dat andere onzin wat jullie hier vertellen slaat nergens op . die zelfde media die jullie hier van alles verwijten heeft er ook voor gezorgd dat men hun kant van het verhaal mocht vertellen bij paul & witteman. mijn vraag is waarom heeft niemand van de band de media opgezocht om hun verhaal te vertellen en afstand te nemen van iemand die wel bij de band hoord want die man is gehuurd als geluidsman alsof er hier geen betere geluidsman is.@ nummer 26 ik ken surinamers kan jij mij uitleggen wie djuka´s zijn??.. tuurlijk heeft dit artikel niets met bouterse te maken maar deze man zijn beleid heeft er wel voor geleid dat ons land verder van de normale normen en waarden is komen te staan na 1980.dat is een feit .


  Maak melding
 25. @ nummer 28 ik adviseer jou om een les algemene ontwikkeling te volgen.het is makkelijk om de uitspraak van chirac uit zijn verband te halen en hier als jou leugenachtige waarheid te vertellen. chirac bedoelde met zijn uitspraak het gedoog beleid van nederland over soft drugs.en over IRT afaire is weer zo een grote leugen van jou dat nederland goekoop aan drugs wou komen.niet voor niets is er een parlementairen enquétecommissie geweest. ik twijfel niet aan de integriteit van de bestuurders van dit land. belangrijk is dat men leerd uit fouten dat is belangrijke onderdeel in het leven die sommige surinamer niet hebben.waarom als je kritiek hebt over aantoonbare onderwerpen die fout gaan binnen onze samenleving reageren jullie persoonlijk en dom dat is een terkortkoming ik ben surinamer ik hou heel veel van mijn land maar niet ten kosten van alles.het is toch geen leugen dat brunswijk veroordeeld is voor drugs , het is geen leugen dat bouterse veroordeeld is voor drugssmokkel dat geld voor boereveen ook. het verschil is dat in suriname deze mensen als helden worden gezien.en als laats ik denk niet zwart wit voor jou nummer 29. het moment dat jij dat doe dan toon jij hoe zwak je geestelijk in elkaar zit .


  Maak melding
 26. 19-04-2009

  De 100% (vernederingen-ontbering-intimidatie)controle door de Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee op de luchthaven Schiphol bij aankomende vluchten uit Suriname.

  Bij aankomst op Schiphol van uit (JAP)luchthaven Zanderij worden alle Surinaamse reizigers geïntimideerd, gecriminaliseerd door de Nederlandse politionele/ justitiële autoriteiten m.n douane/ koninklijke marechaussee c.q. in het openbaar intieme dan wel prive vragen gesteld specifiek aan alle Surinaamse reizigers in het bij zijn van de andere reizigers, door vragen te stellen als wie heeft je ticket gekocht, waar is je ticket gekocht, waarom bent u naar Suriname geweest, wat voor werk doet u/ wat is uw beroep. Waarom bent u zolang in Suriname gebleven, waarom bent u zo kort in Suriname gebleven. Wat kan je zelf vertellen over de voorbereiding van de reis van en naar Suriname m.n de afhandelingen in Suriname bijv namen van (contact) personen, (logeer) adressen, etc. etc. etc. Deze vernederende vragen van de Surinaamse reizigers worden zonder aanziens des persoon gesteld aan jongeren, volwassenen, ouderen/ bejaarden en aan kinderen alvorens is vast komen te staan dat de desbetreffende persoon/personen een strafbare feit heeft/hebben begaan m.n. de invoer van (contrabande)goederen die vallen onder de Opiumwet.

  Al deze vragen zijn de passagiers verplicht te beantwoorden en worden gemaand medewerking te verlenen. Òf de passagiers al dan niet hun medewerking verlenen aan de Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee, kan het alsnog hele lange verontrustende uren duren, voor sommigen dagen, voordat men de luchthaven schiphol kan/mag verlaten.

  Kan iemand een zinnig antwoord geven op de vraag, wat de bestrijding van drugscriminaliteit m.n. het voorkomen van de invoer van drugs/cocaïne uit Zuid – Amerika te maken heeft, door onschuldige burgers die in Suriname zijn geboren o.a. Surinaamse volwassenen, ouderen/bejaarden te vragen wat ze in Suriname zijn gaan doen, wanneer ze voor het laatst in Suriname zijn geweest en waarom ze gekozen hebben om die x aantal dagen er te verblijven.

  En voor alle Surinaamse ingezetenen onder de Surinaams- Nederlandse reizigers hebben de Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee zo ook een web-constructie van strik vraagstelling, alvorens is vast komen te staan dat de desbetreffende persoon/personen zich schuldig heeft/hebben gemaakt aan een strafbare feit o.a. overtreding van de Opiumwet, m.n cocaïne illegaal het land binnensmokkelen.

  Iedere burger, indivudu, persoon in een waarachtige democratie is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Bij voorbaat zeggen dat iemand schuldig is kan in ons Nederlands rechtssysteem volgens mij niet eens, want iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Volgens mij is dit een van de belangrijkste bepalingen van ons Nederlands rechtssysteem.

  Door deze bepaling heeft iedereen de mogelijkheid zich te verdedigen zou je denken, en toch wordt er een wetsbepaling in een grijsgebied gecreëerd om uitsluitend alle reizigers op schiphol van Surinaamse origine m.n. Surinaamse ingezetenen alsmede Surinaamse-Nederlanders te intimideren, criminaliseren. Alle passagiers worden verdacht van drugssmokkel/drugskoeriers en worden als zodanig behandeld door de grote groep zwaar bewapende Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee.

  Bij het uit het vliegtuig stappen staat er een grote intimiderende autoritaire ontvangst commite klaar van Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee en hun grote intimiderende, angstaanjagend, drugs herdershonden als de Duitse herdershonden van de gestapo uit natie Duitsland.
  Patriot!


  Maak melding
 27. 19-04-2009

  Bij aankomst op Schiphol van uit (JAP)luchthaven Zanderij worden alle Surinaamse reizigers geïntimideerd, gecriminaliseerd door de Nederlandse politionele/ justitiële autoriteiten m.n douane/ koninklijke marechaussee c.q. in het openbaar intieme dan wel prive vragen gesteld specifiek aan alle Surinaamse reizigers in het bij zijn van de andere reizigers, door vragen te stellen als wie heeft je ticket gekocht, waar is je ticket gekocht, waarom bent u naar Suriname geweest, wat voor werk doet u/ wat is uw beroep. Waarom bent u zolang in Suriname gebleven, waarom bent u zo kort in Suriname gebleven. Wat kan je zelf vertellen over de voorbereiding van de reis van en naar Suriname m.n de afhandelingen in Suriname bijv namen van (contact) personen, (logeer) adressen, etc. etc. etc. Deze vernederende vragen van de Surinaamse reizigers worden zonder aanziens des persoon gesteld aan jongeren, volwassenen, ouderen/ bejaarden en aan kinderen alvorens is vast komen te staan dat de desbetreffende persoon/personen een strafbare feit heeft/hebben begaan m.n. de invoer van (contrabande)goederen die vallen onder de Opiumwet.
  De 100% (vernederingen-ontbering-intimidatie)controle door de Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee op de luchthaven Schiphol bij aankomende vluchten uit Suriname.

  Al deze vragen zijn de passagiers verplicht te beantwoorden en worden gemaand medewerking te verlenen. Òf de passagiers al dan niet hun medewerking verlenen aan de Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee, kan het alsnog hele lange verontrustende uren duren, voor sommigen dagen, voordat men de luchthaven schiphol kan/mag verlaten.

  Kan iemand een zinnig antwoord geven op de vraag, wat de bestrijding van drugscriminaliteit m.n. het voorkomen van de invoer van drugs/cocaïne uit Zuid – Amerika te maken heeft, door onschuldige burgers die in Suriname zijn geboren o.a. Surinaamse volwassenen, ouderen/bejaarden te vragen wat ze in Suriname zijn gaan doen, wanneer ze voor het laatst in Suriname zijn geweest en waarom ze gekozen hebben om die x aantal dagen er te verblijven.

  En voor alle Surinaamse ingezetenen onder de Surinaams- Nederlandse reizigers hebben de Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee zo ook een web-constructie van strik vraagstelling, alvorens is vast komen te staan dat de desbetreffende persoon/personen zich schuldig heeft/hebben gemaakt aan een strafbare feit o.a. overtreding van de Opiumwet, m.n cocaïne illegaal het land binnensmokkelen.

  Iedere burger, indivudu, persoon in een waarachtige democratie is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Bij voorbaat zeggen dat iemand schuldig is kan in ons Nederlands rechtssysteem volgens mij niet eens, want iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Volgens mij is dit een van de belangrijkste bepalingen van ons Nederlands rechtssysteem.

  Door deze bepaling heeft iedereen de mogelijkheid zich te verdedigen zou je denken, en toch wordt er een wetsbepaling in een grijsgebied gecreëerd om uitsluitend alle reizigers op schiphol van Surinaamse origine m.n. Surinaamse ingezetenen alsmede Surinaamse-Nederlanders te intimideren, criminaliseren. Alle passagiers worden verdacht van drugssmokkel/drugskoeriers en worden als zodanig behandeld door de grote groep zwaar bewapende Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee.

  Bij het uit het vliegtuig stappen staat er een grote intimiderende autoritaire ontvangst commite klaar van Nederlandse douane/ koninklijke marechaussee en hun grote intimiderende, angstaanjagend, drugs herdershonden als de Duitse herdershonden van de gestapo uit natie Duitsland.

  Patriot!


  Maak melding
 28. 21-04-2009
  Ik wil hier bij mijn goed gemeende excuses aanbieden aan Nederlandse (toeristen)stagiaires in rep.Suriname voor mijn ongenuanceerde, gegeneraliseerde opmerking dat kon leiden tot zero tolerance tijdens hun verblijf in rep. Suriname.

  De aanleiding van de mensonterende behandeling van de Surinaamse burgers op de Nederlandse luchthaven Schiphol door de Nederlandse justitiele/politionele autoriteiten mocht geen excuus zijn om de Nederlandse (toeristen)stasiares het zelfde lot toe te wensen in rep. Suriname

  Ik heb vernomen dat NDP daiharts niet zo blij/happig,gecharmeurt waren met de ongenuanceerde danwel emotioneerde opmerkingen van patriot aangaande zerotolerance jegens witte Nederlander m.n. witte Nederlandse (toeristen) stagiaires, in rep.Suriname.

  Vanwege de criminalisering alsmede de onmenselijke behandeling van alle (reizigers van Surinaamse origine, door de Nederlandse (justitiële)overheid op luchthaven schiphol deed patriot een ongenuanceerde, emotioneerde oproep aan de Surinaamse autoriteiten als de gewone burger om zerotolerance op tetreden tegen de Hollanders in Suriname.

  Voornemens vind de NDP het heel erg wat de Surinaamse bevolking moet ondervinden/ontberen tijdens de mensontwaardige behandeling op de Nederlandse luchthaven schiphol door Nederlandse justitiële dwaling zoals President Ronald
  Venetiaan het eerder al verwoord heeft c.q. dat hij de Nederlandse (justitiele)onmenselijke, mensontwaardig behandeling 100% cotrole op Surinamers verworpen heeft.

  President Venetiaan verklaarde ernstig protest aan te tekenen, dat Surinaamse staatsburgers of reizigers uit Suriname in de anus of in vagina worden aangerand door mensen op Schiphol en daar geplaatst door de Nederlandse Staat.
  ‘foltering’! ‘Profilering van potentiële verdachten’ van inwendig drugstransport komt volgens Venetiaan neer op ‘etnisch geweld’ tegen ‘gestigmatiseerde bevolkingsgroepen’. Niemand die de behoefte gevoelde er iets aan toe te voegen.

  Men gaat in holten van het onderlichaam wroeten of vaginaal peuteren of peuters/kinderen betasten. Ook gaat men op de mensen hun buik zitten En massale bukpartijen, poeren en wroeten, zodat een foetus er plotseling uitspringt.

  Een racistisch georiënteerde bezigheid op Schiphol, onder het toeziend oog van de Nederlandse regering in Den Haag, die staatsburgers en reizigers uit Suriname vernedert, aanrandt, verkracht en foltert. Vrij vertaald, een racistisch profiel opplakt op basis van etniciteit en daardoor stigmatiseert. Duidelijker kan het niet.

  Maar toen kwam de verrassing van het gehele debat in De Nationale Assemblée. Het Staatshoofd nam een schrijven van 19 April 2006 uit zijn arsenaal en begon het na korte inleiding voor te lezen. Een brief gericht aan Jan Peter Balkenende, minister president van het Koninkrijk der Nederlanden. Daarin werd niets aan het toeval overgelaten. Aan de Nederlandse regeringsleider werd op een dusdanige wijze van ongenoegen kenbaarheid gegeven over de mensenrechtenschendingen op Schiphol, dat Balkenende de brief nooit heeft kunnen of durven beantwoorden. Wat natuurlijk ook een juweel van een onbeschoftheid in zich draagt.
  In het schrijven van Venetiaan wordt aangegeven, dat de praktijken op Schiphol – tegen Surinaamse staatsburgers gericht – niets anders zijn dan ‘misdaden’ gecategoriseerd als ‘vernedering’, ‘aanranding’, ‘verkrachting’,
  Venetiaan belooft het parlement, dat het Koninkrijk der Nederlanden internationaal zal worden aangeklaagd. Waarschijnlijk bij de Verenigde Naties en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Want dit kan niet in een zogenaamd bevriende relatie. Wij hebben meerdere malen gewaarschuwd, dat de Nederlanders met de fikken moeten afblijven van Surinaamse staatsburgers.

  Daaropvolgend zegt Wijdenbosch:

  Dat Nederland op de één of andere manier ter verantwoordiging geroepen moet worden. “Protestnota’s helpen niet, werken niet en Nederland houdt zich niet aan de gemaakte afspraken. Wij dienen de houding van Nederland radicaal af te wijzen en moeten af van de structurele vernedering, belediging en mensonwaardige behandeling van Surinamers op Schiphol. Nederland moet worden aangeklaagd bij een internationale gerechtshof voor het schenden van de rechten van de mens, zoals vervat in diverse internationale verdragen”, zei Wijdenbosch aan het eind van zijn betoog. Nog een omaatje van 70 jaar vaginaal onderzocht, conform de Donner-doctrines, meldde Sharmilla. Er bestaat echter helemaal geen overeenstemming met Suriname uit 2003, 2004 of 2006 over de ‘Donner 100% controle dictatuur’

  Wij-denbosch gaf een dertien- tot veertiental punten aan, waaruit deze zaak zou moeten blijken. Miskraam, gerechtelijke genoegdoening van een omaatje – tachtig plus – in Haarlem (EURO 300), die in haar bejaarde kruis werd getast, enzovoort. Het werd stil in De Nationale Assem-blee. Parlementariër Sharmilla Mangal Mansaram, zelf slachtoffer van lijfelijke betasting door een stel ongelikte figuren op Schiphol,

  Wijdenbosch:
  100% controle zet Suriname in kwaad daglicht
  Jules Wijdenbosch, fractieleider van de VVV, heeft gisteren in het parlement duidelijk aangegeven, dat Nederland één der gebruikerslanden van drugs is en dat zelfs het regeringsbeleid dit stimuleert. De 100% controle op Schiphol zet volgens Wijdenbosch de Staat Suriname internationaal in een kwaad dag-licht.

  Wat in de politieke wandel gangen gesugereerd wordt is dat de NDP ideologie van tolorantie in Suriname hoog in het vaandel heeft. Voor de NDP staat tolorantie hoog in het vaandel op iedere induvidu die zich op ieder moment op Surinaams grondgebied bevind met goede bedoelingen.

  Voor de NDP moet ieder persoon ongeacht ingezetenen als niet ingezetenen bescherming van overheidswege en Surinaamse burger bevolking genieten. Het Nederlandse fenomeen 100% controle brengt daar geen verandering in de Surinaamse- NDP ideologie van tolorantie tegen Nederlandse (toeristen/stasiares)Staats burgers. Ongeacht het wanbeleid/gedrag van de Nederlandse-overheid tegen Surinaamse reizigers. Dienen wij Surinamers toeristvriendelijk te blijven zonder vreemdelingenhaat in switi sranan.
  De 100% (controle) vernedering is een politieke zaak en dient politiek opgelost te worden. De NDP zal daar wanneer nodig een passende internationaal politieke-diplomatieke steatment c.q. oplossing genereren.
  Volgens de NDP filosifie, ideologie hoort het fenomeen discriminatie c.q. racisme niet in onze mooie republiek Suriname. NDP staat voor eenheid,verbondenheid, tolorantie etc. Discriminatie c.q. racisme hoort niet onder de verschillende rassen van de Surinaamse bevolking. En discriminatie hoort niet in de Surinaamse samenleving tegen nieuwkomers c.q. westerse toeristen in de totalitiare Surinaamse tolerante samenleving.

  Aldus een steatment over de openminded, ideologie c.q. filosofie omtrent de NDP tolorantie in rep. Suriname
  ps. namens een NDP sympatisant gaf ik een reactie over de NDP ideologie omtrent de tolerantie in de Surinaamse Samenleving, (openmindet) respect jegens anderen c.q. anders denkenden.
  Patriot!
  P.s.

  President Venetiaan had protest aangetekend tegen de 100% controle, er kwam geen reactie van Balkende…

  MEGABLOK COMBINATIE zal na de verkiezingsoverwinningvan 2010 de daad bij het woord voegen!


  Maak melding
 29. 21-04-2009

  De aanleiding van de mensonterende behandeling van de Surinaamse burgers op de Nederlandse luchthaven Schiphol door de Nederlandse justitiele/politionele autoriteiten mocht geen excuus zijn om de Nederlandse (toeristen)stasiares het zelfde lot toe te wensen in rep. Suriname

  Ik heb vernomen dat NDP daiharts niet zo blij/happig,gecharmeurt waren met de ongenuanceerde danwel emotioneerde opmerkingen van patriot aangaande zerotolerance jegens witte Nederlander m.n. witte Nederlandse (toeristen) stagiaires, in rep.Suriname.

  Vanwege de criminalisering alsmede de onmenselijke behandeling van alle (reizigers van Surinaamse origine, door de Nederlandse (justitiële)overheid op luchthaven schiphol deed patriot een ongenuanceerde, emotioneerde oproep aan de Surinaamse autoriteiten als de gewone burger om zerotolerance op tetreden tegen de Hollanders in Suriname.

  Voornemens vind de NDP het heel erg wat de Surinaamse bevolking moet ondervinden/ontberen tijdens de mensontwaardige behandeling op de Nederlandse luchthaven schiphol door Nederlandse justitiële dwaling zoals President Ronald
  Venetiaan het eerder al verwoord heeft c.q. dat hij de Nederlandse (justitiele)onmenselijke, mensontwaardig behandeling 100% cotrole op Surinamers verworpen heeft.

  President Venetiaan verklaarde ernstig protest aan te tekenen, dat Surinaamse staatsburgers of reizigers uit Suriname in de anus of in vagina worden aangerand door mensen op Schiphol en daar geplaatst door de Nederlandse Staat.
  ‘foltering’! ‘Profilering van potentiële verdachten’ van inwendig drugstransport komt volgens Venetiaan neer op ‘etnisch geweld’ tegen ‘gestigmatiseerde bevolkingsgroepen’. Niemand die de behoefte gevoelde er iets aan toe te voegen.

  Men gaat in holten van het onderlichaam wroeten of vaginaal peuteren of peuters/kinderen betasten. Ook gaat men op de mensen hun buik zitten En massale bukpartijen, poeren en wroeten, zodat een foetus er plotseling uitspringt.

  Een racistisch georiënteerde bezigheid op Schiphol, onder het toeziend oog van de Nederlandse regering in Den Haag, die staatsburgers en reizigers uit Suriname vernedert, aanrandt, verkracht en foltert. Vrij vertaald, een racistisch profiel opplakt op basis van etniciteit en daardoor stigmatiseert. Duidelijker kan het niet.

  Maar toen kwam de verrassing van het gehele debat in De Nationale Assemblée. Het Staatshoofd nam een schrijven van 19 April 2006 uit zijn arsenaal en begon het na korte inleiding voor te lezen. Een brief gericht aan Jan Peter Balkenende, minister president van het Koninkrijk der Nederlanden. Daarin werd niets aan het toeval overgelaten. Aan de Nederlandse regeringsleider werd op een dusdanige wijze van ongenoegen kenbaarheid gegeven over de mensenrechtenschendingen op Schiphol, dat Balkenende de brief nooit heeft kunnen of durven beantwoorden. Wat natuurlijk ook een juweel van een onbeschoftheid in zich draagt.
  In het schrijven van Venetiaan wordt aangegeven, dat de praktijken op Schiphol – tegen Surinaamse staatsburgers gericht – niets anders zijn dan ‘misdaden’ gecategoriseerd als ‘vernedering’, ‘aanranding’, ‘verkrachting’,
  Venetiaan belooft het parlement, dat het Koninkrijk der Nederlanden internationaal zal worden aangeklaagd. Waarschijnlijk bij de Verenigde Naties en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Want dit kan niet in een zogenaamd bevriende relatie. Wij hebben meerdere malen gewaarschuwd, dat de Nederlanders met de fikken moeten afblijven van Surinaamse staatsburgers.

  Daaropvolgend zegt Wijdenbosch:

  Dat Nederland op de één of andere manier ter verantwoordiging geroepen moet worden. “Protestnota’s helpen niet, werken niet en Nederland houdt zich niet aan de gemaakte afspraken. Wij dienen de houding van Nederland radicaal af te wijzen en moeten af van de structurele vernedering, belediging en mensonwaardige behandeling van Surinamers op Schiphol. Nederland moet worden aangeklaagd bij een internationale gerechtshof voor het schenden van de rechten van de mens, zoals vervat in diverse internationale verdragen”, zei Wijdenbosch aan het eind van zijn betoog. Nog een omaatje van 70 jaar vaginaal onderzocht, conform de Donner-doctrines, meldde Sharmilla. Er bestaat echter helemaal geen overeenstemming met Suriname uit 2003, 2004 of 2006 over de ‘Donner 100% controle dictatuur’

  Wij-denbosch gaf een dertien- tot veertiental punten aan, waaruit deze zaak zou moeten blijken. Miskraam, gerechtelijke genoegdoening van een omaatje – tachtig plus – in Haarlem (EURO 300), die in haar bejaarde kruis werd getast, enzovoort. Het werd stil in De Nationale Assem-blee. Parlementariër Sharmilla Mangal Mansaram, zelf slachtoffer van lijfelijke betasting door een stel ongelikte figuren op Schiphol,

  Wijdenbosch:
  100% controle zet Suriname in kwaad daglicht
  Jules Wijdenbosch, fractieleider van de VVV, heeft gisteren in het parlement duidelijk aangegeven, dat Nederland één der gebruikerslanden van drugs is en dat zelfs het regeringsbeleid dit stimuleert. De 100% controle op Schiphol zet volgens Wijdenbosch de Staat Suriname internationaal in een kwaad dag-licht.

  Wat in de politieke wandel gangen gesugereerd wordt is dat de NDP ideologie van tolorantie in Suriname hoog in het vaandel heeft. Voor de NDP staat tolorantie hoog in het vaandel op iedere induvidu die zich op ieder moment op Surinaams grondgebied bevind met goede bedoelingen.

  Voor de NDP moet ieder persoon ongeacht ingezetenen als niet ingezetenen bescherming van overheidswege en Surinaamse burger bevolking genieten. Het Nederlandse fenomeen 100% controle brengt daar geen verandering in de Surinaamse- NDP ideologie van tolorantie tegen Nederlandse (toeristen/stasiares)Staats burgers. Ongeacht het wanbeleid/gedrag van de Nederlandse-overheid tegen Surinaamse reizigers. Dienen wij Surinamers toeristvriendelijk te blijven zonder vreemdelingenhaat in switi sranan.
  De 100% (controle) vernedering is een politieke zaak en dient politiek opgelost te worden. De NDP zal daar wanneer nodig een passende internationaal politieke-diplomatieke steatment c.q. oplossing genereren.
  Volgens de NDP filosifie, ideologie hoort het fenomeen discriminatie c.q. racisme niet in onze mooie republiek Suriname. NDP staat voor eenheid,verbondenheid, tolorantie etc. Discriminatie c.q. racisme hoort niet onder de verschillende rassen van de Surinaamse bevolking. En discriminatie hoort niet in de Surinaamse samenleving tegen nieuwkomers c.q. westerse toeristen in de totalitiare Surinaamse tolerante samenleving.

  Aldus een steatment over de openminded, ideologie c.q. filosofie omtrent de NDP tolorantie in rep. Suriname
  ps. namens een NDP sympatisant gaf ik een reactie over de NDP ideologie omtrent de tolerantie in de Surinaamse Samenleving, (openmindet) respect jegens anderen c.q. anders denkenden.
  Patriot!
  P.s.

  President Venetiaan had protest aangetekend tegen de 100% controle, er kwam geen reactie van Balkende…

  MEGABLOK COMBINATIE zal na de verkiezingsoverwinningvan 2010 de daad bij het woord voegen!


  Maak melding
 30. Met de 100% controle aan de Nederlandsekant geeft de Nederlandse overheid over duidelijk aan GEEN cocaine te willen uit SURINAME. Nu nog aan de Surinaamsekant 100% controle vooral extra voor vertrekkende passagiers en Suriname geeft overduidelijk aan niet te willen,niet meer mee te willen doen aan het ondersteunen van een”zoals velen zeggen”,”Nederland een drugstaat”. Mooier zou zijn dat de staat Suriname zelf voor hun verslaafden zorgen door alle harddrugs op te sporen, inbeslag te nemen,op zuiverheid controleren, goede afkick klinieken bouwen, woongemeenschappen voor verslaafden bouwen,aanstellen van maatschappelijkwerkers, doktoren etc hetgeen bekostigd moet,ja moet worden door het geld dat verdiend is door handel in harddrugs. Als de drugsbaronnen en aanverwanten tot inkeer zijn gekomen kunnen ze toch terugkijken op het feit dat ze hun rotzooi zelf hebben opgelost en opgeruimd uiteraard met een grote armslag van een justitiele apparaat dat ernaar streeft de wereld weer leefbaar te maken.Bij registratie moet wel aan de verslaafde verteld worden dat er crisis gaat optreden in het verstrekken van de harddrugs.Want in dit beleid = OP=OP.Nazorg aan ex-verslaafden moeten de dealers en aanverwanten betalen.OOk de drugsmensen moet van tevoren verteld worden wat hun deel gaat zijn en waarom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES