maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse kasekoband hangt ban boven het hoofd

Surinaamse kasekoband hangt ban boven het hoofd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 apr – Naks Kaseko Loco loopt kans drie jaar lang uit Nederland geweerd te worden. Dit meldt de Ware Tijd. Alle achttien bandleden worden tot persona non grata verklaard. De Nederlandse Vreemdelingendienst overweegt de maatregel in het kielzog van de aanhouding van bandleden op Schiphol. Advocaat Gerald Roethof ziet de maatregel niet zitten.

Het kan er eenvoudig niet in dat de groep tegen een ban aankijkt, terwijl er geen drugs zijn aangetroffen. “Onbegrijpelijk. Dat verbod moet worden opgeheven”, zegt Roethof. Juridische stappen worden nog overwogen. De band blijft tot eind april in Nederland voor enkele optredens. Een ban zal vooral Nederlandse fans treffen van activiteiten waar Naks Kaseko Loco een vaste attractie is geworden.

Roethof vindt dat de Nederlandse justitie best wel wat meer discretie en respect aan de dag had kunnen leggen. Bij slechts één persoon van de groep, de geluidsman, zijn drugs aangetroffen. “Het mocht een stuk genuanceerder, aangezien ze al snel wisten dat het één persoon betrof.” Bandleider Jerrel Verwey blijft nog aangehouden, omdat hij niet door de bodyscan wilde. Roethof verwacht dat ook hij gauw vrijkomt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Deze leden hebben een voorbeeld functie, verkopen het product Suriname en wederom gaan ze in de fout.
  Ze weten het en toch blijven proberen. Je zet niet alleen je zelf voor schut maar heel de Republiek Suriname en haar President. En dat is zonde voor zo’n machtig mooi land en vriendelijke cultuur.


  Maak melding
 2. Goedzo vreemdelingendienst,ban gelijk alle muziekformatie`s.
  Door deze geldwolven,moeten de goeie maar voor de kwaden betalen.
  Is een gedonder steeds met die banden,ze komen om hun mede Surinamers in Nederland te vermaken met hun muziek,maar blijkbaar is dat niet hun intentie.


  Maak melding
 3. Zeventien leden Surinaamse band weer vrij

  SCHIPHOL – Zeventien van de 22 leden van een Surinaamse muziekgroep die zaterdag op Schiphol werden aangehouden op verdenking van drugssmokkel, zijn zondag weer in vrijheid gesteld.

  De vijf anderen zitten nog vast. Dat meldde een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

  De officier van justitie besloot tot de vrijlating van de zeventien omdat er geen ernstige bezwaren zijn om ze nog langer vast te houden. Ze blijven wel verdachten.

  De vijf anderen blijven vast zitten voor verder onderzoek. Bij hen zijn drugs gevonden, vermoedelijk cocaïne.

  Controle

  De 22 personen werden zaterdag aangehouden tijdens een zogeheten 100-procentscontrole van de douane. Vorig jaar liepen op Schiphol ook al leden van twee Surinaamse bands en een Surinaamse toneelgroep tegen de lamp.

  De marechaussee onderzoekt om hoeveel drugs het gaat. Volgens mediaberichten zijn de arrestanten leden van de band Naks Kaseko Loco, die in Nederland de komende tijd een aantal optredens zou verzorgen. De woordvoerder van de marechaussee kon dat niet bevestigen.

  Dus niet een persoon maar vijf en bij hen zijn drugs(wittie) gevonden.Roethof u moet naar de juiste instelling gaan in plaats van klakkeloos de media verkeerd in te lichten of probeer je het Surinaams volk dom te houden.


  Maak melding
 4. Een bekend verhaal: Eerst ontschuldigen een wreedaardige behandeling geven.
  Maar omdat de wereld meekijkt… zich gaan beroepen op RECHT en WET.(misbruik & misleiding)
  Bekend frommel verhaal.
  …………….. …………. … .
  Laten zij heel goed kijken in de Ned’se…leef gemeenschap dan kan men hele straten gewoon afsluiten als een bewoner van een bepaalde straat met Drugs gepakt wordt.


  Maak melding
 5. Hieraan moet Front gaan werken i.p.v. ons dag in dag uit rotzooi over Baas B. te komen vertellen.

  Dit zijn de problemen anno 2009 en de bevolking niet met rotzooi uit jaren ’80 te lopen trakteren.

  Hoe zij het doen of niet zij moeten iets.
  En denk vooral aan de 2 dagen opleiding tot Diplomaat.(Front vriendjes maar niet voor Su. of Suri’s)
  ZAKKENVULLERS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Si’don and roof din Sranan pina sma din MONI.


  Maak melding
 6. Jawel verbannen maar schadeloos stellen hoor met behoorlijke cijfers hoor… geen 50 euro.

  DIT IS MENSEN MISHANDELING,VERNEDERING,VERNIETIGING.


  Maak melding
 7. Wat voor argument is dat”? “Er is maar bij één persoon één persoon van de groep, de geluidsman, drugs aangetroffen”.
  Beste heer Roethof, die ene persoon behoort wel tot de band, dus is het vanzelfsprekend dat de band in een slecht daglicht wordt gesteld. Zo gaat het overal in de wereld als een groep op stap gaat. Die geluidsman behoort dat te weten


  Maak melding
 8. ja beste mensen dat is nederland op en top, het communistische nederland laat dat duidelijk zijn.
  dingen in een bepaalde nuance brengen is er alleen bij als de vinger naar nederland word gewezen, dan worden alle advocaten en andere mannen opgetrommeld.maar in een zaak als deze is het nederland als een olifant in een porseleinkast tekeer is gegaan, daar staat deze boeroestaat bekend om. maar o wee als men een foutje tegen de nederlanddse staat maakt, dan word je financieel, menthaal gekraakt, en er word jarenlang tegen je geprocedeerd,en met heel veel geluk word er ook nog een parlementaire enquete aagehangen. maar heb jij zoals deze bandleden een probleem dan is er niemand thuis, iedereen onschuldig, en krijgt men promotie op de koop toe, als het effe kan…….en dat van onze belastingcenten…………..werkelijk schaamteloos, en ongemanierd, zoals deze mensen reeds bij mij ook te boek staan….bah,ronduit walgelijk en nu druk ik me nog zacht en netjes uit!!!!!!
  ik ben blij dat ik het communistische nederland ga verlaten, ik kom hier ook niet terug.als nederlander schaam ik me hier diep voor, ik ben hier niet op mn plek, ik wil dit stempel niet hebben!!

  rotterdamtom


  Maak melding
 9. Beste mensen we weten er het fijne nog niet van.
  Laten we eerst alle info krijgen voordat we een oordeel vellen.
  Misschien zit er nog wel veel meer achter.


  Maak melding
 10. ik wil reagereren op die opmerking van de stomme japanisie a,kromodimedjo nummer 5

  wie je wat schande is dat een leider als somohardjo die kinderen heeft verkracht toch in het parlement van suriname zit dat is schande en gronden steelt en op naam van kinderen heeft gezet dat is pas diefstal en schande hij is ook nog veroordeeld


  Maak melding
 11. kromodimedjo weet je wat schande is dat de eerste live vechtpartij op de nederlandse televisie dat het smomohardjo was vraag na mischien weet je het niet dat is pas schande voor suriname


  Maak melding
 12. ai boi wanneer gaan deze mensen eens mee stoppen .het doet me zeer dat ik zo iets moet lezen,sranan mang wanneer houden jullie op met dit .inplaats dat jullie hard werken om aan jullie centen te komen dang oeng wang tjaar a drugs .als het aan mij licht kan de nederlandse overheid harder optreden tegen deze mensen of de controle nog scherper maken nu echt gaan controleren in hun anus wil zien als het niet minder wordt.ik ben heel erg blij dat alla sma ding horie mijn part kunnen ze 10 jaren niet meer komen .a moesoe kaba nu.


  Maak melding
 13. @ramadiem(12) en sardjoe (12),
  Het laat mij koud wat jullie ervan denken omtrent de zoveelste smokkel van drugs uit Suriname door de zg. bands die hier op “tournee” zijn en of die jullie zegen hebben. Terecht de opmerking over Somo, maar dan moet je op de 1e plaats je beklag moeten doen bij de Regeering van Suriname olv. de Pres. Vene &co.die hem daar op de stoel hebben geplaats en dat dit niet kan.Ondanks de handelingen van Somo., door jullie genoemd., en dat hij toch Leiding mag geven aan de hoogste Staatsorgaan (DNA) en jullie er met haast geen woord erover hebben bij de machthebbers dan zijn jullie hypocrieter dan wat anders. Ik heb persoonlijk hierover mijn mening niet onder stoelen of banken gestoken.Ik wil mijn mij niet verlagen tot racist (japanesie) en mijn mening dat ik het een schande vind wat er op Skippie is gebeurt blijft overeind.


  Maak melding
 14. Drugscouriers mogen voor wat mij betreft aan de hoogste antroea-boom worden opgehangen, maar wij moeten niet de schijn opwekken dat de Neerlandse drugsproblematiek sec op de republiek uriname rust.

  Terwijl Suri’s bewust of onbewust te schande worden gezet komen tonnen droga het koude kikkerlandje op de meest ondenkbare wijze binnen!


  Maak melding
 15. Als een feit gepleegd is,door een lid van de groep kaseko loco uit Suriname.Dan is dit meer dan gebruikelijk,dat men de individu opsluit.

  Volgens de vreemdelingen politie is gebleken,dat de overige bandleden niks te maken hebben gehad met het binnen brengen van verboden drug in Nederland.

  Deze zijn officieus vrij gelaten,maar hoe serieus moeten wij de handeling van de vreemdelingen politie aannemen.Om toch nog te spreken over persona non grata voor alle band leden.


  Maak melding
 16. Dat is echt een schande voor het Surinaamse volk en voor Suriname zelf. Ik begrijp die bolletjes man(nen) wel, maar dit kan je niet maken, je hebt 100% controlle hier op schiphol (een groot verschil met 101% controlle op Zanderij), en jullie waren al een keer i/d problemen geraken, dus niet meer doen. Waarom proberen jullie zulke dingen niet in Moslim landen (doodstraf) of in USA (50 jaar gevangenistraf) of in Belgie (15 jaar gevangenistraf) en ook tussen verkrachters en moordenaars zitten. Ik zou die bolletjes man(nen) willen vragen om iets anders te gaan uitprobreren, uittevinden, en daardoor op een legaal manier aan de poen te komen; het is heus niet zo moeilijk, Surinamsers zijn echt vindingsrijk.
  Please remember “Stay Black”
  Groetjes
  ReddFoxx and Crew


  Maak melding
 17. en nu dan! gisteravond waren ze nog bij Pauw en Witteman op tv. en als ze nog onschuldig blijken te zijn proberen sommige Surinamers hier hen nog schuldig te verklaren. jullie lijken wel Hero Brinkman van de P.V.V. het moet je maar overkomen zoals die enige dame in de band een honderd procent controle te moeten ondergaan. zij kunnen niet afblijven om zwarten van top tot teen te controleren. toen al 300 jaar geleden. om ze te verkopen!


  Maak melding
 18. Beste mensen,
  geloof niet alles wat de pers schrijft. En lees het onderstaand persbericht, van de 5 mensen die nog vastzitten behoort slechts 1 werkelijk tot de band en die is gevrijwaard van enig drugssmokkel, hij moet echter blijven omdat de groepsvisum op zijn naam staat. De geluidsman (die geen vast lid van de groep is) wordt wel verdacht van drugssmokkel.

  PERSBERICHT
  Surinaamse topformatie onterecht vastgehouden!!!

  De Surinaamse topformatie Naks Kaseko Loco, is zaterdagochtend onterecht aangehouden op Schiphol op verdenking van drugssmokkel.
  De groep die volgens de -niet kloppende- meldingen in de media uit 22 personen zou bestaan en een brassband is! zou in zijn geheel opgepakt zijn voor smokkel van harddrugs.

  Het feit wil echter dat Naks Kaseko Loco (een kasekoband) uit 17 leden bestaat verder reisde er 1 geluidsman mee en een PR man, bij NIEMAND van de band werd er drugs geconstateerd alleen de geluidsman (die dus geen bandlid is) werd betrapt met drugs. Verder liepen er een paar voor de groep onbekende personen mee waarvan er enkele wel in het bezit van drugs waren.

  Dat de Marechaussee hierop de hele band controleert is logisch, maar als dan blijkt dat men onschuldig is (ook volgens de verklaring van o.a. de geluidsman) behoort men hun ook te laten gaan. Dat er iemand die drugs smokkelt vast wordt gezet is ten alle tijde terecht, maar om onschuldige mensen na een toch al enig schaamte gevende situatie vast te zetten , terwijl zij geen strafbare feiten hebben gepleegd en louter komen voor hun optredens is hooguit schandelijk.

  Het feit dat de Marechaussee er totaal geen moeite voor doet deze onschuldige mensen zo snel mogelijk weer uit de cel te krijgen spreekt schande voor de werkwijze van deze dienst.

  Ook de verkeerde berichtgeving die door de Marechaussee doorgespeeld is aan de pers is uiterst bezwaarlijk aangezien je mag verwachten dat dit wel de juiste feiten zou moeten weergeven.

  Zelfs nadat zondagavond 17 van de bandleden waren vrijgelaten, bericht de pers dat er nog 5 bandleden vastzitten, ook dit klopt niet aangezien het hier zou gaan om de geluidsman en mensen die niks met de band van doen hadden.

  Wij vinden het zeer betreurenswaardig dat de Marechaussee en Nederlandse media zo onzorgvuldig om is gegaan met de feiten.

  Het leed en de schade die deze verkeerde berichtgeving heeft veroorzaakt, heeft een zeer grote en emotionele impact gehad op de bandleden en heeft een niet te overziene schade opgeleverd in Nederland, Suriname en de rest van de wereld waar er zich Surinamers bevinden.
  Deze foutieve, stigmatiserende berichtgeving draagt niet bij aan de positieve beeldvorming van de Surinaamse gemeenschap in het algemeen. Het zorgt er alleen voor dat men Surinaamse bandjes bij voorbaat al als drugssmokkelaars gaat bestempelen.

  Wij hopen hoe dan ook dat de media en de publieke opinie de ware situatie nu inziet en hierin steun kunnen geven, aangezien het een hele zware beschuldiging is geweest ten opzichte van de band en de hele Surinaamse bevolking.

  Ikzelf neem nu namelijk zeer in twijfel hoezeer de berichtgevingen omtrent de vorige bandjes wel correct is geweest.


  Maak melding
 19. Iedereen klaagt over de 100% controle op Schiphol, maar wie zoekt het, het zijn toch de Surinamers, die zonder hard te werken
  “veel” geld willen verdienen en hun leven op het spel zetten(niet allemaal, met respect voor diegenen die het niet doen dus…), die uit zijn om snel “rijk’te worden door bolletjes te slikken.
  Zoek en Gij zult vinden en wat vindt de Marechaussee, ja hoor … weer bolletjes
  Ook de nederlandse bands die naar SU gaan moeten ook 100% gecontroleerd worden????


  Maak melding
 20. Beek behoort tot de groep losers die te laf zijn om hun ware identiteit kenbaar te maken. Natuurlijk is hij geen “bakra” zoals hij anderen wil laten geloven. Wees een man loser en kom er gewoon voor uit wie je in werkelijkheid bent.


  Maak melding
 21. Lasig verhaal en ik keur het ook af maar goed ,persoonlijk vindt ik het geen onderwerp om dagen bij stil te staan ,want de volgende keer wordt het onderwerp 5 maal groter.
  Op een internaionale luchthaven komt er dagelijks van alles binnen en in de havens.


  Maak melding
 22. @12 en @13 weet je wat ook een schande was voor suriname het was ook een schande toen de 2de man van het land suriname boereveen op heterdaad werd betrapt bij t maken van een drugdeal in miami goed voorbeeld voor de mannen die vinden dat ze moeten slikken dit was t eerst op de televisie te zien toen scaamde ik me echt want t was niet niks en daarna sloeg tjon van ndp nederland die brutale somo op de nederlandse televisie
  dus eerst werd boerenveen wegens drugsdeal in de boeien geslagen en op de televisie getoond
  Glenny


  Maak melding
 23. @30 ik weet niets zeg je maar het is toch waar dat boerenveen als 2de man van t land na bouterse toen bij t maken van een drugsdeal in de boeien werd geslagen en op te televisie getoond het is toch ook waar dat de bhoeda tjon van ndp nederland die brutale somo op de nederlandse televisie een paar klappen had verkocht is dit geen schande dag @30 tan boen een blije neger
  Glenny


  Maak melding
 24. J.Glenn,
  What’s going on? Heb jij wel oprechte plannen in- en met Suriname of voornemens om ook een eeuwige vluchteling te blijven. Laat ons in dat geval maar met rust.


  Maak melding
 25. ik heb de zelfde oprechte plannen met suriname die je ook heb als vluchteling is het ook prettig toeven hier vraag maar aan de surinamers die voor bouterse en aandere op de vlucht waren en hier in nederland zaten we zijn allemaal nog in leven ik kom terug naar suriname als de drugsploeg van bouterse boerenveen brunswijk en alle anderen zijn opgeruimd ook jij erbij dag pinto
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES