zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVp Brunswijk: "Niet minister Amoksi maar de politie moet het werk doen"

Vp Brunswijk: “Niet minister Amoksi maar de politie moet het werk doen”

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk is het totaal niet eens met de opmerking van enkele oud-ministers die eerder gesteld hebben dat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie de eer aan zichzelf zou moeten houden. Volgens Brunswijk is het niet de taak van Amoksi om de criminelen in het land aan te pakken, maar van de politie. Deze zou haar taken beter en gerichter moeten uitvoeren.

“Niet de minister moet het werk doen. De politie moet het werk doen. De minister kan toch niet achter criminelen aangaan? Ik kan dat ook niet doenā€, benadrukt Brunswijk. De tweede man van het land stelt dat de bewindsman automatisch geen porā€™ neng (slechte naam) zal krijgen wanneer de politie beter functioneert.

“Natuurlijk is de minister politiek verantwoordelijk voor Justitie en Politie, maar de politie moet het werk doen. En de politie is nu bezig het werk te doenā€, aldus de vp die stelt dat er voldoende maatregelen zijn getroffen om nu efficiĆ«nt en snel op te treden bij criminele activiteiten.

Brunswijk steekt niet onder stoelen of banken dat de criminaliteitsgolf in Suriname mogelijk te wijten is aan de economische situatie in het land, waarbij werkloosheid heel hoog is. Echter benadrukt hij dat dit toch niemand het recht geeft om andere mensen te gaan beroven of bestelen.

“Maar we moeten dan ook werken naar werkgelegenheid, zodat ook een aantal mensen geholpen kunnen worden aan werkā€, aldus de vp.

De klare taal die Brunswijk vorige week in De Nationale Assemblee Suriname (DNA) heeft gesproken met betrekking tot het optreden tegen criminelen, heeft volgens hem wel de nodige resultaten opgeleverd.

“Ik denk niet dat het verergerd is. We waren al in een criminele sfeer en we hebben die oproep gedaan. Er zijn natuurlijk een aantal dingen gebeurd, maar de zichtbaarheid van de politie is wel te zien. En wanneer er iets is gebeurd, worden de daders ook opgepakt. Dus er wordt gewerkt. Natuurlijk ga je niet binnen Ć©Ć©n dag dat ding laten keren, maar er is in ieder geval een duidelijk signaal gegeven aan de criminelen dat ze worden aangepakt. En dat zullen we blijven doenā€, aldus Brunswijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Hallo de slimste VP ter wereld RB, die lontoe ede als jij is
    toch de baas van Jus /Pol ???? Hij moet de opdracht geven aan
    de korpschef dat deze moet optreden tegen de criminelen!
    Zijn manschappen en niet persoonlijk Want
    straks ga je denken dat Amoksi Alesie, de straat op moet gaan
    in een pro wagen! Je bent een ” Koning ” tevens (Vieze ) pres
    zonder verstand. Je bent al een koning van je eigen mensen,
    probeer ook Pres te worden van ze !!! Laten ze jou benoemen
    tot Pres van hun! “Dies na heri sari tori” Sranan ka helemaal
    now now!!!!!

    sari tori
    Jacko


    Maak melding
  2. De neergang van mentaliteit, gedrag, fatsoen en meer komt mede door het beginsel van lead by example. Wanneer een land al 49 jaar moreel ethisch slechte keuzes maakt, zal de criminaliteit hoogtij vieren. Wanneer de leiders criminelen zijn zal een volk dat voorbeeld volgen.

    Wetten, regels en maatregelen worden al 49 jaren niet gemaakt om zaken op orde te stellen.
    Ook de leiders die zogenaamd geen crimineel zijn. Gooien hun Eer aan een kant om toch met criminelen te regeren. Zo doet het volk het dan ook.
    Goed voorbeeld doet volgen.
    Daarom kiest men geen brug naar Frans Guyana, om een crimineel te beschermen. En degenen die meewerken aan dit alles zijn zelfs erger.

    Een failes state die door de schuld van Nederland zo is geworden. Zij hebben dit volk bij elkaar gebracht en zij dienen het te leiden.
    Dit land is een free for all geworden van volkeren die er pas 200 jaar en korter zijn. Niemand geeft om het land men komt rooft en denkt niet aan de omgeving.

    Let erop het is nog geen natie!

    Waarom zeurt men steeds met India?
    Omdat men nog geen Surinamer is.
    Daarom de corruptie, daarom slecht werk op de wegen en de trottoirs.
    Daarm geeft men geen snars om het land

    Echt barbaren in een mooi potentieel land

    Schamen jullie je

    Een land zonder radar om drugs toe te laten

    Een land zonder normen en waarden.

    God helpt u dit land en haalt u de corruptelingen weg. En voor degenen die hun land van herkomst missen: gaan jullie terug aub.


    Maak melding
  3. Wat een stomme opmerking. Laat hij gaan kijken wie op station uitvlught werkt : niemand !!! Er is daar duidelijk voelbaar en zichtbaar de concurrentie tussen abop en vhp!!!!!


    Maak melding
  4. Dan moet die AmoksiAlesi harder optreden toch om de dieners op zijn plek te krijgen of zie ik het verkeerd??!

    Don kaw!! RB!!! Ach wat doe je met een garnalenhersen!!


    Maak melding
  5. Als het Volk nu niet WAKKER is en op 25 mei 2025 wederom op deze CRIMINEEL gaat stemmen zijn zij dommer dan een EZEL.Deze BOEF kan jou belangen niet behartigen in het buitenland…omdat hij GEZOCHT wordt. STEM dus SLIMMER en niet op LOZERS……OENG WIKI


    Maak melding
  6. Dit is precies iets wat hij een keer moet gaan roepen en uitleggen aan het volk dat de president het niet in zijn eentje kan en dat iedereen zijn best moet doen. Dus niet alleen opnemen voor een minister die jou partijgenoot is, maar ook opkomen voor je press of coalitiegenoot.


    Maak melding
  7. Niveau 6e klas lagere school.
    Koning dong kaw is Niet instaat om zijn stelling met argumenten te onderbouwen en heeft toch ambities om president te worden.
    Ik zeg, laat het maar gebeuren. Het land is toch al naar de verdoemenis.


    Maak melding
  8. De VP heeft gelijk, de min is politiek verantwoordelijk. Uitvallers van de Lagere school en andere ā€œndp posterplakkersā€ zijn 10 jrn lang ingelijfd bij de politie> het resultaat is nu voelbaar in de maatschappij.
    Het leger moet nu ook ingezet worden evenals de burgers( cameras en selfdefence) om de criminaliteit in te dammen. Gelukkig zijn er nieuwe groepen( mensen met wat meer inzicht) nu in opleiding>> pribleem blijft hoe van de reeds met balk en ster looende leeghoifden uit het systeem te zetten>> 2 tooklojoā€™s zijn er al uitā€¦ de min moet idd specifieke opdrachten geven aan de korpschef šŸ˜‚šŸ˜‚
    Nog 1-2 jrn om ā€œde politieā€ weer op een fatsoenlijk nivo te krijgen>> gi for it min Amoksie!! Set eng kong, no mekie den man law joe..


    Maak melding
  9. Het is een grote schande dat de vp een relatie heeft met Wortel. Een criminele relatie. Een matie, het zijn criminelen onder elkaar. Beestachtig. Nooit hoor ik een journalist een vraag stellen over deze relatie. Meest waardeloze journalisten die Suriname rijk is.
    Ook in het DNA is dit niet aangekaart.
    Deze man is een schande voor het land Suriname om met een crimineel bevriend te zijn met bloed aan zijn handen.


    Maak melding
  10. Bij Justie en Politie w3oedt er een politieke strijd tusse4n ABOP en VHP. De abangi’s van ABOP willen door gaan met het afbreken van wet en recht welks was ingezet door paars.


    Maak melding
  11. Wanneer deze man wat te melden heeft, is het altijd pissen in de broek.
    Jammer voor iemand die bachelor is en meer.
    Wie neemt de gezagsdragers in dit land serieus.

    De politie moet alle middelen ter beschikking hebben om de samenleving te dienen.
    Wie is degene die dat mogelijk moet maken.

    Men heeft de politie gemarginaliseerd zodat de criminaliteit verder mag floreren.
    Crimineel belang staat voor landsbelang.

    Dit vertoon is door de samenleving zelf bewerkstelligd.
    De gegoeden uitgesloten.
    Wanneer een samenleving allerhande criminelen, dubieuze personen en niet goed geschoolden aanbid en kiest om het land te besturen, moet men niets anders verwachten.
    De uitspraken die gedaan worden, spreken boekdelen en getuigd van incompetentie en letterlijk lak hebben aan wie dan ook.

    De zaken die deze man ruiterlijk en openlijk beaamt zijn zo schaamteloos en ongehoord voor een bestuurder en wel de tweede man.


    Maak melding
  12. Ze spelen elkaar de hete aardappel toe. Niemand wil het in de mond houden.Ze kotsen het allemaal uit. In feite blameren ze elkaar. Maar er zijn nog steeds van die verdwaalde geesten in de VHP die zodanig geprogrammeerd zijn waardoor zij de vorige regering continu de schuld blijven geven van het falend beleid. Ik heb me laten vertellen dat er ook steeds minder Hollandse stagiares in Suriname zijn.Bij elke vlucht verlaten zij het land. De VHP is geen politieke partij om trots op te zijn.Laten we hopen dat Abop het zinkend schip verlaat net zoals de NPS dat heeft gedaan.Maar het kwaad is al geschied.Ook NPS gaat de rekening gepresenteerd krijgen.


    Maak melding
  13. @ RobG
    Dat doet @ Debby ook, alleen maar zeiken op Chan.
    En ik heb de ” Idee ” dat ji en @ Debby, hetzelfde
    persoon zijn (bent) Ik moet erbij zeggen: Chan staat
    machteloos wat het geld betreft, Su is failliet achter
    gelaten door de man, die je graag verwend.

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  14. @JZwartmans, voor typen als Chan is het nooit genoeg geld. Die man en zijn innercircle adviseurs zetten de mensen op een verkeerd been. Er zijn zoveel inkomsten uit goud en aardolie. Daarnaast betaalt die man geen schulden, veel subsidies zijn afgeschaft, btw is ingevoerd,enz. Hoe is het mogelijk dat er geen geld is. Het volk krijgt ook geen inzage in de inkomsten van de overheid. Er is geen transparantie. Wie moet deze man nog vertrouwen na de vele halve waarheden en de hele leugens waarmee hij de mensen naar zijn hand heeft weten te zetten.Kortom dit zaakje stinkt naar verrotte vis.


    Maak melding
  15. Brunsi heeft gelijk als hij stelt dat de economische situatie, de oorzaak is van deze toename van criminele activiteiten! Hij zegt ook dat de regering moet zorgen voor werkgelegenheid!

    Helaas hebben de president en zijn dreamteam, prioriteiten die niet in het belang zijn van de mofina wan! Werkgelegenheid creƫren is ze vreemd. We wachten nu op een Fid van total energies en op de eerstvolgende tranche van het IMF! De regering financiert vrijwel niets. Suriname is afhankelijk van lenen en schenkingen om te doen wat er gedaan moet worden.

    Het is triest om vast te stellen dat ook deze regering faalt om doelgericht, zaken aan te pakken en vooruit te kijken ipv achteruit! De president is ruim een week in China geweest, maar heeft niet de behoefte om de resultaten van dit bezoek te delen met de inwoners van ons mooi land Suriname! De beste man voelt zich ver verheven boven ieder individu die hier woont..

    Etniciteit speelt de afgelopen 4 jr een hoofdrol in het benoemen van personen op cruciale posities. We hebben te maken met ministers van hindustaanse, Marron en Javaanse afkomst, de weerspiegeling van de partijen die nu aan de macht zijn. De overige inwoners van het land, moeten het maar verdragen.

    Sari tori


    Maak melding
  16. @ redactie Waterkant.net

    Waarom worden reacties selectief geplaatst ?
    Wat is uw beleid ?
    Of is het een strategie om lezers vaker terug te roepen ?

    Mvg. Para Express


    Maak melding
  17. Net als dat jaren geleden gebeurde in de straten van Port Au Prince in Haiti met de tonton maqoute van Duvalier papaDoc., hebben ook hier de rondhoofdige tontonmakoeten van Kawneng uit rancune een tegenstaander aangevallen en mishandeld, nog met niet vermoord. Kawneng moet zijn bek dichthouden, wij zijn niet als de Haitianen en zullen eens voor altijd deze geel/zwarte criminele rommel opruimen. De aanstaande verkiezingen zullen de toon zetten daarvoor.


    Maak melding
  18. “Niemand wil het in de mond houden.Ze kotsen het allemaal uit…..”
    ===========================

    Hahaha, jij bent de enige nog die het allemaal doorslikt zeker????

    Zelden zoveel BS commentaar gehoord, mensen reageren alleen maar om te reageren….


    Maak melding
  19. De ezel (lees: Brunswijk) loopt achter de wagen (lees: Amoksi) aan.
    Waar blijven de beloofde middelen voor Juspol. Amoksi moet er werk van maken. Amoksi is verantwoordelijk, zegt zelf de VP, de politie moet het werk doen, laat Amoksi dan zijn verantwoordelijkheid nemen en de politie of andere justitionele instanties aan het werk zetten.
    Bij de toewijzing van dit ministerie had men kunnen bevroeden dat het verkeerd zou aflopen. Wie in godsnaam laat een ministerie besturen door een lid van de Abop waar de familie Brunswijk heerst.
    Onderleiding van deze minister (lees: futuboi) is de politie krachteloos. De achterban van deze partij heeft, door de maatschappelijk verloedering en achterstelling, de criminaliteit doen verergeren. De minister gaat niet tegen zijn eigen stemvee onpopulaire maatregelen nemen.
    Brunswijk is niet de persoon die het goede voorbeeld moet gevenšŸ¤£ dat weten we onderhand toch wel en toch gebeurt hetšŸ™ˆšŸ™ˆ


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES