Nieuwe editie van ‘De Surinoemer’ verschenen

1

Op 21 maart 2009 verscheen op het Boekenfeest van de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam het langverwachte vijfde nummer van de Surinoemer, een gratis onafhankelijk nieuwsblad dat onregelmatig verschijnt. Het doel van de Surinoemer is de culturele interacties tussen Paramaribo en Rotterdam, die in november 2007 zijn begonnen en tot 2010 zullen voortduren, onder één noemer te brengen.

Deze dubbeldikke editie is een Vraag- en Antwoordnummer geworden. Dat wil zeggen: de pagina’s worden in beslag genomen door interviews met personen die nauw bij het ArtRoPa-project betrokken zijn. Het bevat een uitvoerig vraaggesprek met de Surinaamse kunstenaars Steve Ammersingh en Kurt Nahar, waarin ze terugblikken op hun verblijf in Rotterdam in de zomer van 2008.

In de interviews met de Rotterdamse kunstenaars Casper Hoogzaad en Arnold Schalks krijgen zij royaal de ruimte om hun Surinaamse projecten en plannen nader toe te lichten. Tenslotte komt Thomas Meijer van het Rotterdamse Centrum Beeldende Kunst aan het woord. In een diepte-interview doet hij relevante uitspraken over het ArtRoPa-project en de toekomst daarvan. Mutika (Marieke Visser) en Influenza (Jeroen Jongeleen) voorzien e.e.a. van commentaar.

Voor de lezers in Paramaribo ligt er een gratis exemplaar klaar bij het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en de Nola Hatterman Art Academy. Overige lezers kunnen de digitale versie van de laatste editie als pdf-bestand (1,6 Mb) hier downloaden.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.