zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenPolitiekSuriname schaft Indiase legerhelikopters aan

Suriname schaft Indiase legerhelikopters aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 feb – Suriname gaat drie legerhelikopters kopen van India. Dit meldt het ministerie van Defensie. Het betreft een voorfinanciering uit een Indiase kredietlijn. Minister Ivan Fernald van Defensie is momenteel in Bangalore, India, voor het finaliseren van de koop.

Onder meer is het de bedoeling het koopcontract te tekenen. Vooraf is met meerdere bedrijven onderhandeld. “De aankoop vloeit voort uit de behoefte van het Nationaal Leger om conform zijn grondwettelijke taken op elke gewenst of noodzakelijk moment, met elke gewenste of noodzakelijke eenheid of eenheden, op elk deel van het Surinaams territoir aanwezig te zijn”, meldt Defensie.

Ook zal ander materiaal worden aangeschaft. Gedacht wordt aan vaartuigen voor grenscontrole en communicatieapparatuur. De helikopters zullen onder meer ingezet worden bij de kustbewaking. Fernald bekijkt ook mogelijkheden voor kaderopleidingen in India. Behalve India, bieden ook China en de Verenigde Staten van Amerika het Surinaamse leger omvangrijke steun.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Ik zou geen Indiase helikopters kopen alhoewel ze goedkoper zijn.Heeft de Surinaamse leger deze helikopters gevlogen? Hoe zijn de test resultaten geweest.Zijn het tweedehandse helikopters.Ik vind het prima dat nu eindelijk de kust van Suriname goed bewaakt wordt want zoals ik het in vorige artikelen over de visvangst voor de kust van Suriname er over had,zijn er vis piraten die clandestien vissen in de Surinaamse vis gebieden.Suriname moet een GPS systeem opbouwen om zijn eigen kust onder ogen te houden.


  Maak melding
 2. Ik ben techneut, weinig technisch is mij vreemd.
  Ik hoop van ganze harte dat het een lang en gelukkig huwlijk mag worden. Vooralsnog was ik mijn gezicht al een hele tijd in overheids technisch-Siriname.


  Maak melding
 3. Heel goede optie,
  moet het perce een amerikaanse en/of europese ding zijn voordat het goed werkt.

  Ik weet niet waarom zulke achterlijke opmerkingen worden gemaakt terwijl we in een heel ander tijdperk leven.
  en johan.
  weet jij wat een GPS is.
  Wie gaat het voor je bedienen om je eigen kust in de gaten te houden. en denk je dat het gratis is.
  het moet continu door geupdate worden en als je geen info levert krijg je mooie witte of grijze lappen te zien.

  Papo


  Maak melding
 4. Nou we moeten die indiase troep niet.

  We moeten high tech helikopters van afrikaanse makelij kopen. Het is immers gebleken dat het betrouwbare en duurzame helikopters ontworpen door echte afrikaanse engineers. We moeten geen troep uit india en china.


  Maak melding
 5. Ze kunnen beter een helikopter aanschaffen voor de criminliteiten. Met een infrarood camera voornamelijk voor de rovers s’avonds.

  Dan weet je ook “zeker” dat deze niet voor prive doeleinde wordt gebruikt, want soms is er geen pro wagens beschikbaar bij een noodgeval. Schandalig.

  Alhoewel, in Suriname is alles mogelijk. Ze maken misbruik van alles.


  Maak melding
 6. Dames heren wij hebben een test piloot…TEKFULUKU…maar eerst moet hij de Heli’s uit India testen….even betrouwbaar als de motoren van de pompgemalen uit India.

  I sa jeri babari……..@@@@..

  Op een of ander manier ziet u zelf hoe Front problemen zoekt wie koopt nu Heli’s uit India…weg geleend geld, nu betalen(moeten) wij ontwikkelings kosten betalen voor iets vol mankementen.


  Maak melding
 7. waarheid,

  Je vergeet een ding de helikopter waarmee brunswijk over het binnenland vloog ten tijde van de overstroming was wel degelijk van afrikaanse makelij.
  Misschien weet je het niet sikorsky was van geboorte een afrikaan de russen hebben hem ontvoerd naar rusland.

  Maar heel de wereld besteld afrikaanse helikopters kijk maar naar usa europa en azie. Allemaal heel goede high tech helicopters made in ghana.


  Maak melding
 8. Mijne heren,
  Wij moeten positief zijn en niet altijd aan de kant voor sabiso spelen. Ga er van uit dat de betreffende
  persoon veel resuirge heeft gedaan een machien aan te schaffen die zijn taken aan kan. Nu en in de nabije toekomst.Want laten wij eerlijk de criminelen gebruiken ook het nieuwste van het nieuwste. De betreffende minister weet dat ook maar ja of hij ervaring heeft in shoppen moet nog blijken.


  Maak melding
 9. DU#11,
  Jij schijnt heimwee te hebben naar die militairetijd. Wat jij hier weer neerzet slaat natuurlijk als en tang op een mager varken.
  Zijn het weer de militairen, die gaan investeren in luchtvaartuigen of het democratisch gekozen en derhalve boven hen gestelde gezag?

  Stop met jou blinde haat.
  Probeer zaken met verstand en oorzakelijk te benaderen. Waar jij naar toe koerst zal een keer crashen!


  Maak melding
 10. Waarom moet Surinaamse regering heli’s kopen in India,(enz,enz).
  Ik dacht dat de Suri.se.kinderen in vrede wilde leven.
  Laat Suriname een paradijs blijven en geen Heli’s.
  Leef in Liefde
  GOD is Liefde
  Vrede is belangrijk..Sin…


  Maak melding
 11. als ze maar niet boven mijn huis vliegen
  zijn de helis wel voor het leger of is dat voor andere doel einde kijk uit dat ze niet op guanees grond gebied tiegrie vliegen anders boem weg heli gevecht heli zeker op pingo en buffels schieten


  Maak melding
 12. Een schuld van 100 miljoen dollar (SRD? lach)door., zeg maar Bouterse?., en hoeveel heeft dan de Front+ erbij toegevoegd nog een paar 100den?.


  Maak melding
 13. jullie zijn hypocriet.
  daarom wil ik jullie herinneren aan die 100 miljoen dollar schuld in brazilie wat gemaakt is ten tijden van de militaire regime van bouterse om wapens te kopen. klagen over drie helikopterse dat kunnen jullie wel maar waneer ik met keiharde feiten kom daar kunnen jullie niet tegen . ik vergeet de comentaren niet toen nederland kwam helpen bij de overstroming in suriname met hun helikopters. nu koopt deze regerng helikopters hebben jullie comentaar geen probleem. kom dan met een andere alternatief ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES