Dissidentie in invloedrijkste vakcentrale Suriname

3

PARAMARIBO, 11 feb – Binnen C-47, Suriname’s invloedrijkste vakcentrale, heerst dissidentie. De aanstaande bestuursverkiezingen worden aangegrepen om dit kenbaar te maken. Leden van belangrijke lidbonden willen de vakcentrale niet alleen weer de krachtige uitstraling teruggegeven van vroeger.

Het gaat om meer. “Er heerst ontevredenheid over de communicatie. Er is nauwelijks communicatie”, zegt dissidentenleider Willy Rodriguez tegenover Dagblad Suriname. Leden worden nauwelijks of niet geraadpleegd als nationale kwesties spelen. Van een mening of visie bij de vakbeweging, en met name C-47, is dan ook haast niets te merken. Dat moet gaan veranderen.

Modern leiderschap lijkt dan ook dringend nodig bij de haast veertig jaar oude vakcentrale. De dissidenten worden ondersteund door onder meer de vakbonden bij Staatsolie en RBBT bank. C-47 telt ruim vijftig vakbonden. Het is de eerste keer dat er meer dan één kandidatenlijst wordt ingediend bij bestuursverkiezingen binnen de centrale. Evenals de Surinaamse Partij van de Arbeid, is de centrale opgericht door wijlen Fred Derby.

3 REACTIES

 1. Het wordt tijd dat de wacht wisseling ondergaat. Van die arme Robbie hoor je nooit wat.
  Die man doet nog niet eens een kleine mier kwaad en wie lijdt er onder?
  De werkende klasse natuurlijk. Het is leuk om uit eigen gewin het arbeidersfront koest te houden, maar schieten werkers niets mee op.


  Maak melding

 2. Binnen iedere vakcentrale in Suriname heeft een ieder het recht, om conform de statuten en HR van die centrale, een kandidatenlijst in te dienen en dat mag geen punt van discussie zijn. De afgelopen jaren hebben wij gemerkt, dat vakbondsleiders zich in die mate bezighouden met partijpolitiek, waardoor er een belangenverstrengeling kan optreden. Als vakbondsleider zul je toch wel een keus moeten maken. Of je behartig de belangen van je partij of je behartigt de belangen van de vakbond.


  Maak melding

 3. Evenals de Surinaamse Partij van de Arbeid, is de centrale opgericht door wijlen Fred Derby.

  de spa is door de heer derby opgericht, maar niet c47.dit is door de heer bruma tot stand gebracht.wat de heer derby met de heer bruma toen gedaan heeft was niet eenvoudig.derby is een hele goeie vakbondsleider geweest maar een zeer gevaarlijke partij politieke leider.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.