Afvloeien personeel bauxietsector Suriname op til

5

PARAMARIBO, 11 feb – Het afvloeien van personeel in de bauxietindustrie gaat over niet al te lange tijd definitief van start. Billiton Maatschappij Suriname, BMS, legt zijn personeel binnenkort een regeling voor. Als die niet geaccepteerd wordt, is het tijd voor het aanvragen van toestemming tot ontslag.

Dergelijke aanvragen gaan naar het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. “Als verantwoordelijke maatschappij zal BMS thans ook gedwongen zijn additionele kostenbesparende maatregelen te treffen om de operaties door te laten gaan tot in het jaar 2010”, stelt het management. De bauxietmijnen zijn nog goed voor ruim een jaar productie.

Dan houdt BMS het voor gezien. Tot het kosten besparen worden ook de personeelslasten gerekend. “Naast het efficiënt maken van processen en het concentreren op onze kernactiviteiten, behoort helaas het afvloeien van een deel van de werknemers tot de onvermijdelijke maatregelen.” BMS telt enkele honderden arbeiders. De regering overweegt alternatief werk.

5 REACTIES

 1. Opzouten met die verderfelijke club.

  Wij moeten naar andere bestaansmiddelen/in-dustrieën gaan uitkijken.
  Mogelijk kan de landbouw en of ICT soelaas bieden.
  Er zijn weinig mensen uit de baxiet-sector, die langdurig genieten van hun pensioen.
  Velen sterven binnen de kortste keren een misterieuse/geweldadige dood.
  Heb een neef in Holland wonen, die er vanuit de potroom te Paranam voor geneeskundige hulp belandde.
  Hij woont er nog steeds en heeft zijn gezichtsvermogen nooit meer mogen beërven.
  Hetzelfde staat onze goudkoorts’ers te wachten.
  Nu al komen in die gebieden kinderen met een afwijking ter wereld. Miskramen en impotentie zijn ook het rechtstreekse gevolg van het chemicaliëngebruik/misbruik.


  Maak melding

 2. heeft men niet opgemerkt dat bij elke onderhandeling met de bauxietindustrie wordt er gedreigd met de afvloeiing systeem van personeel.

  laat deze beginnen met de dure buitenlandse staf functionarissen.want 10 arbeiders bij deze bauxietindustrie verdienen samen het salaris van een buitenlandse staf functionaris.

  ook dit is mogelijk in deze moderne tijd.meneer venetiaan slaapt gij nog?


  Maak melding

 3. Als dit gebeurt is het een weer een tegenslag voor Vene.Want het het gaat hier om meer dan alleen de banen van hardwerkende surinamers die ten onder gaan maar voor een groot gedeelte de productie van het BMS dus een daling van belastingen die het bms afdraagt.
  Zo bewijst front maar weer geen beleid te voeren op basis van inhoud maar beleid op basis van corruptie en holle rhetoriek als het gaat om langsbelangen.
  Na 2010 is het bye bye BMS en de zogenaamde ALMSUS is niks anders dan een a4tje die nogsteeds niet van grond is gekomen.


  Maak melding

 4. waarom hebben de toenmalige nationalisten en revolutionairen niet de boel genationaliseerd. dokter koso is bezig die weet precies hoe en aan wat mensen zijn gestorven sleep billinton en alcoa maar voor het gerecht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.