woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMilieu voorwaarde bij goudwinning Zuid-Suriname

Milieu voorwaarde bij goudwinning Zuid-Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 feb – Zorg voor het milieu weegt zwaar mee bij de pogingen een oplossing te vinden voor het goudzoekersvraagstuk in Zuid-Suriname. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Met traditionele manier van goud mijnen komen de kleine goudzoekers niet klaar bij Rosebel Goldmines.

Voor het Canadese bedrijf is het een te groot risico. De goudzoekers met hun eigen technologie toelaten op de bedrijfsconcessies staat gelijk aan opzettelijke vernietiging. “Het bedrijf zal daar voor verantwoordelijk gesteld worden”, zegt Rusland. Ook internationaal is een dergelijke aanpak niet te verkopen. Dus moeten andere manieren worden gezocht om de goudzoekers toch aan een stukje brood te helpen.

Eerder werden de goudzoekers uit naburige dorpen al toegelaten. Dat heeft aardig wat milieuschade opgeleverd. “We erkennen het recht van de mensen op een bestaan”, zegt bedrijfswoordvoerder Roy van Aerde. Maar dat moet gestructureerd gebeuren. “Er zijn systemen ontwikkeld om goud te winnen op een verantwoordelijke manier”, aldus Rusland. De besprekingen moeten die richting op.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Inderdaad wordt het tijd dat deze eigen-nest-bevuilers eens een keer tot de orde worden geroepen. Dit anarchistische gajes heeft alleen maar oog voor die nuggets en verder niets. Het zal ze een rotzorg zijn als het milieu met alles erop en eraan wordt vernietigd. Ik vraag me wel eens af of ze weten dat ze in Suriname wonen. IAMGold (of Rosebel zo u wilt): hou je poot stijf!! Deze mensen zijn nog erger dan ratten. Ze moorden en stelen zelfs onder elkaar voor een ons goud. De (georganiseerde) porknokkers niet te na gesproken natuurlijk.


  Maak melding
 2. milieu…..dat woord kennen goudzoekers niet.
  het is een verschrikking als je ziet wat er tot nu tot vernield is. men moet dat maar eens filmen en uitzenden. maar ja voor de meeste surinamers is het een, ver van je bed show (behalve de waterkant bezoekers). de surinaamse regering praat te veel en doet niets. dus beste meneer rusland doe geen moeite, neem je steekpenning en stel alles uit zo lang je kunt.


  Maak melding
 3. “Met traditionele manier van goud mijnen komen de kleine goudzoekers niet klaar bij Rosebel Goldmines.”. Men ging eerst goud mijnen en daarna kijken en wachten wat voor schade het mijnen heeft toegebracht aan het natuur. Heeft men wel eens een haalbaarheids studie gemaakt? Als ik dit zo leest, denk ik van niet. Nu moet men hals over de kop maatregels treffen om de schade af te wenden.
  Beter laat dan nooit!!!!. Ik wens dhr. Roy van Aerde veel succes.

  Mvg: Hojot


  Maak melding
 4. mensen internationals slopen een land.
  En venetiaan is de grootste viezerik landverkoper de zuid amerikaanse mugabe.

  Op curacao heb je een asfaltmeer met levensgevaarlijke dampen dit hebben ze danken aan shell.
  Heeft shell dit opgeruimd????

  Dit staat suriname ook te wachten het grondwater is ook al vervuild met kwik en ga zo maar door.


  Maak melding
 5. de deal gaat niet door; het geldt en goud blijf liever in de bodem als er betere condities komen en anders halen de achter generaties het zelf naar boven!!!


  Maak melding
 6. “Milieu voorwaarde bij goudwinning Zuid-Suriname”
  >>>>>>>>>>>>………….>>>>>>>>>>>>….Als men voldoende goud verkoopt is dit geen probleem…wees wijs man.(weer een leugen en bedrog) stelen van de arme man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES