Clarence Seedorf wint Millenniumschoen Award

6

Voetballer Clarence Seedorf heeft gistervanavond in Amsterdam de Millenniumschoen Award 2008 gewonnen. Hij kreeg deze prestigieuze prijs uit handen van minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) voor zijn persoonlijke betrokkenheid bij het thema sport en ontwikkelingssamenwerking.

De Millenniumschoen Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse topsporter, trainer of coach die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor sport en ontwikkelingssamenwerking. Naast Clarence Seedorf waren Peter Winnen, Lydia La Riviere-Zijdel, Lornah Kiplagat en Kalusha Bwalya genomineerd.
In 2006 won oud-profvoetballer Aron Winter de Millenniumschoen Award en in 2007 atlete Lornah Kiplagat. Zij overhandigde vanavond -samen met Koenders- de trofee aan Seedorf.

Seedorf dankt de uitverkiezing aan zijn niet aflatende en gepassioneerde inzet voor armoedebestrijding in ontwikkelingslanden, nu ook weer in de aanloop naar het WK voetbal in 2010 in Zuid-Afrika. Zo heeft hij een eigen stichting in het leven geroepen naast zijn overvolle topsportagenda, is hij actief betrokken bij `Goal 4 Africa`, bij de Innovatie en Inspiratiegroep Sport en OS, en bij diverse andere concrete projecten in Suriname en Zuid-Afrika.

De uitreiking had plaats op 24 oktober tijdens het slotevent van de Dag van de Verenigde Naties: ‘UN me’.

6 REACTIES

 1. Het moest er uiteindelijk van komen voor een topsporter, die zich wereldwijd inzet om met name de jeugd nieuwe kansen te bieden.

  In Suriname gaat om FUWIVA(Future With Values, waarbij de jeugd in de wijde omtrek van Para tot aan randje Paramaribo en Commewijne toe wordt gestimuleerd om het niet sec op het voelbalveld goed te doen, maar evenzeer op straat en in het onderwijs-/schoolgebeuren.


  Maak melding

 2. Clarence,

  Proficiat! Geweldig en volledig verdiend. Hier kunnen Van Basten en Van Marwijk inderdaad nog een puntje aan zuigen. Je bent niet alleen een aanwinst voor Suriname, maar voor de hele wereld.Ook voor Nederland, al wordt dit niet onderkend hier door de nationale coaches.
  Keep on going strong!

  Radjindre Ramdhani


  Maak melding

 3. Dit is gewoon een bevestiging van,hoe groot deze Djadjamang werkelijk nou is.Een trotse Blakamang met z’n Hart op de juiste plek.Gaat zo Voort heer Seedorf en laat je niet afleiden door de Hypocriete voetbal-elite van Nederland.


  Maak melding

 4. ik ben echt trots op die jongen ben ook een grote fan van.hij verdient het.gefeliciteert nog,en onthoudt het goed wat Ai sa si net zij
  verder zou ik zeggen ga zo door jongen,wat betreft basten en van marwijk,kanje ze niet kwalijk nemen omdat ze gewoon domme jongens zijn,dat weet tog iedereen.grt.ray.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.