dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse arbeidersbeweging ziet bui al hangen

Surinaamse arbeidersbeweging ziet bui al hangen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 25 okt – Surinaamse arbeiders hebben alle reden alert te zijn op de gevolgen van de internationale economische crisis. Dit zegt Robbie Berenstein, voorzitter van vakcentrale C­47. Het is een kwestie van tijd aleer de eerste klappen vallen. Bondgenootschappen zijn meer dan ooit van belang.

Vandaar het aanhalen van de banden met de Nederlandse vakbondsfederatie FNV. C-47 ziet de bui al hangen. “Als we alleen maar kijken naar de prijsdaling van onze exportproducten: aardolie, bauxiet en aluminium. Dat heeft zijn impact op de begroting”, zegt Berenstein. Het zal ongetwijfeld ook weerslag hebben op werkgelegenheid en de sociale voorzieningen.

In economische zin zal ook het een en ander te lijden zijn. Onder meer het toerisme zal minder binnenhalen. “Mensen kunnen minder besteden en dan is reizen een van de laatste dingen waar je aan denkt”, aldus Berenstein. De samenwerking tussen beide organisaties zal worden uitgebreid naar jongerenwerk, dienstverlening aan leden, organisatie van het vakbondswerk en training van kader.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Ziet de bui hangen….wiens schuld… eee !! kijk luister noh….vakbond en die hele regering mag ophoepelen…als jullie als dollomieten gaan rond hangen en land en volk lopen te bedriegen…..in plaats iets van Su te maken ga je pijn lijden ja…pijn van anderen….gewoon een stel niknutters in het land…doldriest bende…rot op !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 2. Ezels boeriki’s hoe wil jij je land opbouwen als de regering de bevolking maar een ding leert…..8.dec.8.dec. 8.dec. 8.dec. 8.dec. alleen dit: jaar in, jaar uit.

  Nemen ze even pauze komen begint het weer …..jaren ,80’80’80’80’80’80’80…hoe wil jij dat een doorsnee Suri zijn verstand gaat gebruiken.

  Hoe wil jij vooruit denken en werken…ben je bezig ’80….stop 8 dec…..en zo gaat het maar door tot Opa Ruro met zijn hele bende verstandloos(kinds) worden.


  Maak melding
 3. Ik wil niets afdoen aan de anlyse van Robbie Berenstein. Die klopt er is grote kans dat er minder werkgelegenhied zal zijn, dat er onprettige bezuinigingen gaan komen etc.

  Het is goed dat de vanbonden daar nu al bij stilstaan. Alleen de vraag is wat ze gaan doen. Staken bij elke bezuiniging? Hopelijk niet dat zou de schade alleen maar erger maken.

  De crises is eens te meer een reden dat overheid, werkgevers en werknemers gezamelijk naar oplossingen zoeken die draagbaar zijn voor iedereen. Strijd en koppigheid zijn nu zaken waar de bevolking niet bij gebaat is.


  Maak melding
 4. Dat worden dan weer scheepsladingen aan pakketen/geld van Surneds voor die gasten daar heer Robbie Berenstein!
  Laten ze maar aankloppen bij silver-back Vene voor hulp!
  Wij Surneds worden toch aan alle kanten tegengewerkt en opgelicht!
  We slikken dat we door zgn. familie, die het de normaalste zaak van de wereld vindt, schaamteloos een poot worden uitgedraaid!!
  We fungeren als flappentap voor die nietsnutten daar en doen alsof er niets aan de hand is!
  Het is een psygologisch onderzoek waard waarom wij ons met de ogen open laten pakken door die lapzwansen!


  Maak melding
 5. Mensen , mensen. Het is toch logisch, als de klanten in het buitenland weinig te besteden hebben, omdat de fabrieken niet volledig draaien, dan hebben zij ook weinig nodig. Het hele klote is, dat de wereld economie een cyclus is. Suriname is altijd afhankelijk geweest vanuit het buitenland en dat weten we allemaal. De na opeenvolgende regeringen van suriname zijn corrupt en houden zich aan stelen van stadsgelden en niet aan de werkelijke werk wat ze moeten doen. Voordat je gaat uitschelden wat de meneer zegt, moet je eerst goed de berichten volgen. Zelf China heeft last van, wie is dan Suriname ?

  Adjosie


  Maak melding
 6. Voorbereiding op slechte tijden.
  Vakbonden kunnen niet alleen bestaan in goede tijden. Als dat zo is, dan is het bestaansrecht van vakbonden met een enkele emmer water weg te wassen.

  De financiele crisis in de wereld heeft op alle economieen in de wereld een negatief effect.Zoals Berenstein zegt is de kans op vermindering van inkomsten op ellerlei gebieden, met name het toerisme, heel sterk aanwezig. Vakbonden moeten zich voorbereiden op dit soort zaken om goed in te kunnen spelen op zwakkere tijden. Als ze gaan protesteren of staken bij de eerste de beste tegenslag dan zijn we veel verder van succes.
  Goed gebruik van vakbondsverstand, resulteert op de lange duur op vooruitgang van volk en land.

  Das


  Maak melding
 7. Logisch beredeneert heeft heer Berenstein gelijk,maar kan Suriname wel een vuist maken tegen de naderende mindere tijden?Hoe gaan wij ermee om?Zijn Overheid ,Bedrijfsleven en Vakbond al in conclaaf met elkaar?om te bepalen welke maatregelen er getroffen moeten worden.Persoonlijk betwijfel ik dit,misschien zijn Bedrijfsleven en Vakbond reeds zover maar de Overheid die uit een samenraapsel en ondeskundig zooitje bestaat(enkeling uitgezonderd)lijkt me echt niet volwassen om naderende crises het hoofd te bieden.


  Maak melding
 8. Pinto wat heb jij dat goed gezien.Zeg dit ook aan snijders van de moederbond en playfair.

  En ook nog het volgende deze crisis kan suriname niet zomaar voorbij gaan.
  Ja de hele wereld klaagd en heeft ermee te maken dus ook suriname.

  Heel veel sterkte en voor de mensen die blij zijn zou ik zeggen kijk uit vooral als je (n)ergens werkt het kan rauw op je dak vallen

  Jack


  Maak melding
 9. Zoals gebruikelijk heeft de NDP-aanhang weer aans een nickname gejat. Het blijven respectloze achterbakse schoften.

  Vriendelijk verzoek aan de moderator of zij van de gene die zich in reactie 4 & 5 als neus heeft uitgegeven het IP adres willen publiceren ( dan ping ik dat zelf wel ff met wat tools) dan wel hem willen uitsluiten middels zijn IP adres.


  Maak melding
 10. De vakbonden zyn debet aan het economisch debacle in de wereld en in Suriname. Kyk maar naar de SLM. De vakbond weet bliksemsgoed dat er arbeiders afgevloeid moeten worden om het bedryf gezond te maken. Caribbean Airlines heeft het toch gedaan, en ze doen het toch beter dan BW? Waarom kunnen wy het niet in Suriname. Dit is ook het geval met de overheid. De vakbond weet dat 20% van het apparaat thuis zit en toch een salaris ontvangen. Zy hebben er onder het mom van werkgelegenheid ook aan meegewerkt. Samenwerking met de Nederlandse vakbonden? Zo wat. Ze hebben het toch ook moeilyk? Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding
 11. De vakbonden zijn mede de oorzaak waarom het slecht gaat in Suriname. ALs iemand een bedrijf wil beginnen zien de vakbonden direct een njan. Daarom investeert niemand in het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES