Staatssecretaris Frans Timmermans bezoekt Suriname

26

PARAMARIBO, 25 okt – De Nederlandse Staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans is op bezoek in Suriname. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt vooral gefocust op bevestiging en versterking van de culturele banden tussen Suriname en Nederland.

Tijdens het bezoek zal vooral aandacht worden besteed aan cultureel erfgoed. “Suriname en Nederland hebben een bijzondere culturele relatie vanwege de historische banden en de gemeenschappelijke taal. Suriname is dan ook een prioriteitsland binnen het internationale cultuurbeleid van Nederland”, aldus Buitenlandse Zaken. De afgelopen jaren is vooral cultureel erfgoed gefinancierd.

Staatssecretaris Timmermans zal samen met minister Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling het Fort Nieuw Amsterdam in Commewijne bezoeken. Ook zal de heropening worden bijgewoond van de bibliotheek van het Cultureel Centrum Suriname. Beide projecten worden uitgevoerd met Nederlandse hulp. Ook staan besprekingen op programma met taalkundigen.

26 REACTIES

 1. Vanwaar al die “interesse” ineens? Staatssecretaris voor Europese Zaken? Met wie gaat deze man praten, met de Staatssecretaris voor Surinaamse zaken?

  Het valt nu wel erg op dat ze ineens wel erg veel belangstelling voor Suriname hebben. Om de 2 wkn. gaat er eentje naar Suriname toe.

  HET IS DUS HOOGTIJD OM ZE AAN TE SPREKEN OP DE SCHOFTERIGE MANIER WAAROP ZE SURINAMERS OP SCHIPHOL BEHANDELEN. (ANDERS WORD ER NIET GEPRAAT).

  En áls er gepraat wordt, dan moet Suriname evenveel (gelijkheidsbeginsel) eisen, en niet meer bang wezen, want dat is uit de tijd!
  Eisen ze dit, dan moet Suriname het ook EISEN, eisen ze dat, dan moet Suriname het OOK EISEN! We zijn gelijkwaardig aan elkaar, en de eisen moeten evenredig (evenredigheidsbeginsel) en gelijk zijn, dan pas gaat Suriname vooruit.
  Suriname mag zich nooit meer dingen laten opleggen, nooit meer, want ze hebben Suriname hard nodig, vooral nu, in crisistijden.
  Kan men niet nog een standbeeld van Henk Arron op Zanderij plaatsen? Of geef de Surinaamse airport de naam van de grootste held van Suriname; Henk Arron!


  Maak melding

 2. Aan de ene kant verafschuwd men Nederlanders en zijn ontwikkelinghulp, wat gebeurd er nu dan in hemelsnaam. Ik dacht dat men blij was om van deze hulp af te zijn.


  Maak melding

 3. wat voor cultuur geseur met deese mense
  Die witte man moet gewoon geld brenge
  Of gewoon moet hij wegwese
  Sranang is nu Afro kondre
  Liever gaan we gewoon pienaare
  Onse soort mense is de baas
  Klaar
  Die witte manne wille geen geld geve meer
  Dang wegweese met die soort
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding

 4. Doodziek zul je ook worden van al die bezoeken, die at the end of the day in helemaal niks resulteren.

  Wat schiet Suriname per definitie op met al die Neerlandse doekjes voor het bloeden?


  Maak melding

 5. Suriname is wel in de belangstelling van die witte mannen, elke maand reizen er wel zeker 1 op en neer, ze hebben bedoelingen dus laat ze Suriname oppassen. Jarenlang hebben ze hun kop niet laten zien en nu opeens komt de 1 na de ander, zeker omdat ze schijten door die crisis.

  Laat ze maar lekker blijven waar ze zijn, want Suriname, dat is toch die land die corrupt is, waarvan de mensen lui zijn, de mensen die een “WW” accent hebben, de mensen waarvan de eerste generatie in NL raar werden nagekeken alsof van een andere planeet kwamen, de mensen die worden gekort op hun AOW,WAO enz omdat ze voor 1975 op een gedeelte van NL aan de andere kant van de oceaan werkten en daarvoor nu benadeeld worden, (ik ben benieuwd of de mensen van Terschelling enz ook zo behandeld worden), de mensen van het land die ze nu om eigen belangen zoveel mogelijk bezoeken worden toch allemaal verdacht van drugshandel vandaar die 100% controle op Schiphol op alle donkere passagiers uit Suriname.

  En zo zijn er nog genoeg voorbeelden op om te noemen dus Suriname denk goed na met wat je doet, de Surinamers in Suriname moeten op de eerste plaats komen en niet die witte mannen, zorg dat de geschiedenis niet herhaalt, die mannen hebben hun tijd al gehad en ze hebben er een puinhoop van gemaakt.


  Maak melding

 6. Hey surinamers….waarom zoveel woede? NL en SU hebben idd een diepe relatie. NL helpt Suriname met allerei zaken en natuurlijk hoort er daarbij een tegenprestatie, want alleen de zon gaat voor niks op! wat is er mis mee? Nu is CCS ook al gerenoveerd met NL geld, what’s the big deal? In Nickerie is ook een politiebureau helemaal opgeknapt, is toch ook goed? Mensen om SU te helpen moet je naar alle middelen grijpen en dat doet SU heel goed! Advies voor jullie ( hier op het forum) Lees ff Globalisering, Economie en Buitenland!! Gr. Raadj


  Maak melding

 7. Arron is geen held man. Ben je je verstand kwijt.
  Arron is een crimineel en heeft het land de verdoemenis ingesleurd. zijn kloon – dikke lip – is nu president. Resultaten zijn uitgebleven. Allemaal een corrupte bende.


  Maak melding

 8. yvox

  Niet een standbeeld van aron moet op zanderij komen,,maar van Hindorie,,..

  Want meneer hindorie heeft er voor gezorgd,dat er meerderheid was in het parlement om de onafhankelijkheid te bewerksteligen..Dus dank aan deze man en niet de heer aron..
  ..

  Er wordt zoveel gezegd over de wit-man/vrouw die suri. bezoekt ,,waarom zegd men niets over de suri.parlementariër/minister die dagelijk het land verlaat en allerlei z.g.n. besprekingen voeren die niks oplevert.

  Kijk maar om je heen nu al zitten minstens tien leden in holland inclusief mevrouw amafo van TCT of hoe ze mag heten,wat heeft ze bereikt na twee weken de s.l.m. ligt toch op zijn kont te wachten op de genadeslag..

  Suris hebben vaak een grote mond ten op zichte van de buitenlanders,als je door de straten van het land loopt of rijdt dan staan de gebouwen waar een bepaalde soort mensen wonen op drie poten ,die zijn na de slavernij nooit hersteld of gerepareert..

  Jaarlijks sturen de suri/neds honderden miljoenen euries naar surbo en schepen vol met pakketten/medicijnen /vliegtuigen vol met suri/neds met vele honderden euros enz enz en nog ondankbaar..

  Het gaat u goed..


  Maak melding

 9. Dat ze de deur plat lopen in Suriname is geen zuivere koffie!!
  Met iedere vlucht van de KLM zit(ten) er wel zo’n hapsnurker(s) van de nederlandse overheid, die zonodig wat moet komen bespreken met die knopendraaiers die in Suriname de lakens uitdelen!!
  De nederlandse regering gaat zelfs naar landen die een stuk belangrijker zijn zoals Duitsland, Frankrijk en Amerika niet zo vaak!
  De overheden van die landen zouden doodziek worden als ze zovaak door nederlandse bewindslieden werden bezocht!
  Er wordt beweert dat Redi-Moesoe Vene nu op Zanderij woont/kantoor houdt zodat hij de stroom bakra’s beter kan verwerken!
  De gierigheid van die bakra’s is ook te zien aan de projecten die ze nu ondersteunen!
  De tijd van spiegeltjes en kraaltjes is weer helemaal terug!
  De uitdrukking ” De geschiedenis herhaalt zich” is zowaar als een koe!


  Maak melding

 10. no. 1 yvox
  Je bent zeker een buitenkind van Henk Arron?!
  Onder zijn bewindt was het ook een zooitje, wat ook de oorzaak is geweest van die coup!
  De enige neger die de afgelopen 50 jaar een standbeeld verdient is Frank Essed!


  Maak melding

 11. @Marcel, je begrijpt me verkeerd.
  Ik bedoelde dat Arron een standbeeld moet krijgen op Zanderij (airport) doordat deze man gezorgd heeft dat Suriname onafhankelijk werd.
  Via Zanderij komen nu allerlei regeringsleiders en semi regeringsleiders Suriname binnen om te kijken of ze Suriname opnieuw kunnen koloniseren met hun rare contracten. Dus, dankzij Arron’s regering is Suriname nu een land waar iedereen op aast!

  Het was toen zo, onafhankelijk per post krijgen van de PvDA, of zelf onafhankelijk worden.
  Dus onafhankelijk worden is achteraf bekeken een goede zet van Arron en Co geweest.

  Suriname nu is eigen baas op alles, en beslist nu ZELF met wie ze wel of niet zaken doet. Suriname heeft goudmijnen en bouxietmijnen geerfd, mooie rivieren, mooie oerwouden, en een vruchbaar land die iedereen te eten kan geven. (kost wel een beetje moeite om wat te zaaien…)


  Maak melding

 12. vraag aan de klagers wat doe jij zelf voor de ontwikkeling van jou land. alleen maar klagen en dom gelul hier op deze forum en de man die de republiek suriname naar de kloten heeft geholpen aanbidden, daar zijn jullie goed in, bouterse zocht hulp bij gadhafi en cuba en graneda zijn we daarmee opgeschoten geen moer weet wat we aan over hebben gehouden miljoenen aan schulden een lege schatkist en een sterke gulden die in waarde is gedaald de band tussen suriname en nederland zal nu en ook in de toekoms bestaan kijk alleen maar hoeveel geld de surinaamse toeristen brengen naar de surinaamse schatkist andere landen koesteren zulke bezoeken maar de arrogante domme surinamers zijn daar tegen omdat mensen uit die domme partij de ndp daar ook tegen zijn maar waneer die schoen gaat wringen dan is het de arme bevolking die daar last van gaat krijgen want bouterse en de rest hebben hun goed gevulde bankrekening in het buitenland en jullie die hier tegen deze bezoeken zijn zitten mss hier in nederland van een uitkering te leven van zelfde witte man waar je zo een hekel aan hebt , wat ik raar vind van de bouterse aanhang is dat zij een hekel hebben aan blanken maar van bommel mocht wel praten met mensen van ndp en ik hoor ze niet klagen over het bezoek van bosje aan nederland de zogenaamde bedel charme offensief. maar ik weet waarom ze klagen omdat nederland en ander beschaafde landen in de wereld niets moesten hebben van militaire dictatuur van bouterse en zijn moord partijen en dat is een doorn in hun oog. als je jou niet wil houden aan internationale verdragen wetten en regels en niet te vergeten de nationale wetten en regels. dan hoor je niet in de politiek dat laaste geld voor bouterse en zijn aanhang .


  Maak melding

 13. Met reactie nr 1 van yvox ben ik het eens, Suriname moet keihard worden want de tijd komt eraan dat NL Suriname nodig heeft en dan moet Suriname eisen stellen wat het land en zn inwoners ten goede komen en anders wordt er niet gepraat.

  Suriname kan beter zaken doen met China,India enz dat zijn landen die groeien en als Suriname de mogelijkheden heeft om mee te groeien dan moeten ze dat doen.

  Raadj de zon gaat inderdaad voor niks op en daar hadden de slavendrijvers vroeger aan moeten denken toen ze hele familie’s uit elkaar rukten, ze als slaaf lieten werken en er zelf van rijk te worden, of niet??


  Maak melding

 14. ZOZOZO!!!!
  Als ik de reacties op deze topic peil,zou je zweren dat Suriname ineens zo capabel is geworden dat ze zich in een situatie bevindt
  waarbij ZE harde eisen kan stellen.En voor het gemak vergeten we dat ondanks de zgn.”onafhankelijkheid” we ons zelf altijd afhankelijk hebben gemaakt van Nederland en denken we dat anderen zoals China ,India e.d.Het allemaal met liefde voor ons gaan doen,So friends keep on dreaming!!!!!
  Het moet allemaal beginnen met onze eigen fragiele economie te verstevigen door op de eerste plaats goeie regeerders!!die een goeie investeringsklimaat scheppen voor eerst de binnenlandse ondernemers en dan de overigen,dit allemaal ondersteunt door een efficient werkende Parlement waardoor alle neuzen in één richting wijzen.Hierdoor kun je dan volwassen gaan dealen met andere landen.EN een standbeeld voor Arron,please not!!!!,Door zijn ongeduld heeft ie Su.in het onbekende diepe gegooid,terwijl we nog niet klaar(Rijp) waren voor Onafhankelijkheid.


  Maak melding

 15. wat een gezuer over de nederlamders als het sommige mensen niet uitkomt dan is nederland en de nederlamders niet goed maar ze willen allemaal die vieze vuile nederlandse mannen die in paramaribo langs torarica rondlopen.Ik ken surinaamse vrouwen die geen surinaamse man willen maar er gewoon op uitgaan om een nederlandseman te vinden.ook de moordenaar Bouterse heeft met Nederland zaken gedaan,waar was de aanhang toen.Op schiphol worden ze onbeschoft behandeld de Suurinamers omdat jullie echt drugs het land inbrengen.kijk naar al die muziekanten en toneel spelers.wie in nederland woont moet niet kletsen over de bakra want in Nederland zelf kunnen jullie niets tegen die bakra zeggen jullie lachen alleen maar met ze.Alleen de marokaan en antliaan gaat tekeer met de bakra.de Surinamer huilt alleen maar.Surinamers zijn huilebalken en sufferts
  take it cole
  Jack.


  Maak melding

 16. afgeven op de bakra’s, maar achteraf flink met ze uitgaan, zuipen, dansen, neuken en de ganse boel. als je zegt dat ik generaliseert, ga en kijk maar hoe veelal zwarte surinamers met de blanke stagiares omgaan bij ’t vat of de andere uitgaansgelegenheden. en niet te vergeten, die witte “oude” mannen hand in hand met een zwarte rondvormige exotische uit de surinaamse rimboe. fawakka? en het zijn er niet bepaald weinig..


  Maak melding

 17. Hoe je het keer of wendt, het probleem moet bij de BRON aangepakt worden!
  Alles heeft te maken met grondstoffen!
  Suriname is van nature GEEN arm land en niemand mag in armoede leven in zo’n rijk land als Suriname.
  Als men in het verleden GOEDE afspraken gemaakt had over het beheer van de goud en bauxiet mijnen, dat was Suriname nu een welvarend land geweest!
  Men had met dat geld, de binnenstad van Paramaribo kunnen vernieuwen, betere scholen, ziekenhuizen en veel huizen en voor de armen en minder bedeelden kunnen bouwen, en ook voor de Surinamers die terug naar Suriname willen maar geen huis daar hebben. Dit schept vanzelf wekgelegenheid en van het een komt het ander. Wat heeft Suriname ZELF na AL DIE JAREN overgehouden van de goud en bauxietmijnen? Het geld is wel ergens heen, maar het is NIET bij de juiste mensen (het volk) terecht gekomen.

  Maar ja, sommige mensen hebben boter op het hoofd, en willen dat alles bij het oude blijft!
  Deze mensen hebben jarenlang gedaan alsof de Surinaamse mijnen hun privé eigendommen zijn en zullen ook alles doen om het zo te houden.
  Deze mensen zijn wat men noemt de Surinaamse staatsvijanden!


  Maak melding

 18. @raj, wat jij daar schrijft heeft te maken met armoede. Door armoede raken mensen hun normen en waarden kwijt, doordat ze bezig zijn te overleven. Dit gedrag zie je overal ter wereld, en niet alleen in Suriname!

  Juist daarom, moet de Surinaamse overheid het probleem bij de ‘bron’ (goud, bauxiet) aanpakken! Als DAT, goed geregeld is, loopt de rest vanzelf.
  Verder zijn Suri-Neds niet verplicht om Suriname te helpen, het land heeft potentie genoeg om het ZELF te doen!
  Ga jij geld geven aan een bedelaar die jouw geld vergokt? Of zorg jij dat die bedelaar wat te doen krijgt zodat hij niet meer hoeft te bedelen?
  Je kunt die bedelaar niet eeuwig blijven ‘geven.’


  Maak melding

 19. Raj,

  Ik deel je mening het is constant schelden richting nederland.
  Al die zwarte voetballers lopen met blanke meiden in suriname geilen de zwarte vrouwen op blanke mannen.


  Maak melding

 20. En ook voor die vieze witte mannen die alleen voor sex naar Suriname reizen moet een regel komen zodat Suriname geen land wordt van sex toerisme want dan wordt Suriname weer negatief op de wereld gebracht net als Thailand enz.

  Suriname moet streng optreden tegen deze dingen, Suriname is een land waar een gezin in de avond gewoon een frisse neus haalt en dan moeten ze niet geconfronteerd worden met hoeren en hoerenlopers, is toch belachelijk!

  Weet je wel wat voor ziekte’s het ook met zich mee kan brengen en dan vliegen die viezerikken terug en zit Suriname met de ellende, wie draait dan op voor al die medische kosten enz.


  Maak melding

 21. het probleem is waneer andere generaliseren noemen wij ze racisten en waneer wij generaliseren niet. ik vind die hele dicussie hier over een staatssecrtaris die suriname bezoek spijkers op laag water zoeken het slaat echt helemaal nergens die man is vrij om naar suriname tegaan en als suriname dat niet wil moeten ze dat zeggen en dan moet je ook niets van blanken aanemen en zelf jou dingen doen net hoe bouterse dat deed we kennen allemaal de gevolgen en het gelul over zwarte vrouwen met holandse mannen iedereen is vrij om zijn keuze te maken met wie hij of zij het wil doen maar een ding wil ik duidelijk maken is dat we moeten ophouden om dingens zo zwart wit te zien daar schiet je niets mee op . en tegen raj wil ik zeggen dat het niet alleen zwarte vrouwen of mannen met blanken omgaan ook hidustaanse vrouwen ook mensen in het algemeen zijn altijd opzoek naar een betere leven of toekomst, ik kan mij herinneren dat er vroeger een amerikaanse militaire basis in nederland was wat zag je dan gebeuren de militairen zwart of wit kregen ook aandacht van de vrouwen die daar woonden in het dorp en het waren witte vrouwen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.