zondag, april 21, 2024
HomeColumnsVerslag verkiezingen VS: 10 redenen

Verslag verkiezingen VS: 10 redenen

-

Does Travel - naar Suriname

Door Ian van der Kooye – 10 Redenen waarom Barack Obama deze verkiezingen zal winnen
1. Dankzij Barack Obama hebben miljoenen Amerikanen zich geregistreerd om te kunnen stemmen. Er zijn hier bejaarde mensen die hun hele leven nog nooit gestemd hebben en dit vanwege Barack Obama wel gaan doen of nu al hebben gedaan.
2. De Barack Obama beweging gaat niet alleen over de persoon Barack Obama. Het gaat over teruggeven van de Amerikaanse droom aan de Amerikanen. Het is een boodschap die vele Amerikanen in decennia niet meer gehoord hebben.
3. Barack Obama krijgt het meeste van zijn campagnegeld van gewone mensen. Hij krijgt relatief weinig geld van belangengroepen of grote bedrijven. Hij krijgt maandelijks meer dan 100 miljoen dollar van de man op straat. Daarmee krijgt hij niet alleen meer steun van de gewone man, maar ook meer financiële steun dan zijn Republikeinse rivaal.
4. John McCain heeft zo ongeveer de slechtste vicepresidentskandidaat ooit. Sarah Palin wordt gezien als het lachertje van deze verkiezingen en er zijn zelfs Republikeinen die het een schande vinden dat mevrouw Palin weleens hun president zou kunnen worden. Vanwege de hele leeftijd van McCain ziet men dit als een reëel risico. Inmiddels krijgt Barack Obama steun van toonaangevende Republikeinen, zoals Colin Powell.
5. Er is nog nooit iemand president van de Verenigde Staten geworden zonder te winnen in Ohio. Barack Obama staat daar momenteel 5 procentpunten voor op John McCain. De Republikeinen hebben nog nooit een president geleverd zonder te winnen in Florida. Vorige maand stonden zij hier nog 6 procentpunten voor. Inmiddels staan de Republikeinen met anderhalve procentpunt achter.
6. Amerikanen willen weer een toonaangevende positie in de wereld hebben. Ze beginnen te beseffen dat hun aanzien in de wereld in de afgelopen 8 jaar onder George W. Bush in vrije val is geraakt. Barack Obama is buiten Amerika vele malen geliefder dan John McCain.
7. Barack Obama kan mensen van alle gezindten, leeftijden, rassen en sociaaleconomische status bij elkaar brengen en inspireren. Hij is bijzonder charismatisch en zeer intelligent. Hij geeft mensen hoop op een beter leven.
8. Barack wordt omringd door excellente adviseurs. Hij zal waarschijnlijk niet snel grote fouten maken.
9. Amerikanen vinden dat Barack Obama de beste oplossingen heeft voor de financiële crisis. De economische toestand in het land is momenteel het belangrijkste thema van de verkiezingen.
10. Barack Obama is consciëntieus en consistent in zijn denken en handelen. Hierdoor blijft hij een geloofwaardig mens en een geloofwaardig politicus.

Ian van der Kooye – [bekijk hier alle columns van Ian]

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. In vergelijking met McCain heeft Obama ook fysiek een heel symphatieke uitstraling. Je mag hem gewoon op het eerste gezicht. McCain moet het uitsluitend van zijn dramatische oorlogsverleden hebben. Zijn uiterlijk heeft ie niet echt mee….


    Maak melding
  2. Ik hoop dat senator Obama het redt. Ik ben voorzichtig optimistisch. Het Bradley-effect ligt mogelijk op de loer. In de nacht van dinsdag op woensdag zal moeten blijken als het een gelopen race is voor de democraten en met name voor senator Obama.
    Terecht, dat sommige amerikanen zich zorgen maken over de runningmate van senator Mccain. Hij kan natuurlijk 100 jr. worden maar gelet op al de operaties die hij al heeft ondergaan zou het mij niet verbazen als hij- mocht hij gekozen worden- de 4 jaren niet uitzit. Nou, dan krijgen ze die Palin natuurlijk die overal haar kroost meeneemt.Hoe wil ze dan het land in deze moeilijke tijd leiden? Het lijkt er zelf op, dat de handicap van haar jongste kind haar goed van pas komt
    Over het oorlogsverleden van senator Mccain gesproken. Colin Powel heeft veel meer ervaring dan senator Mccain, dus aan hem zal senator Obama een goede adviseur hebben mocht hij gekozen worden. Volgens senator Mccain is uit de lucht geschoten worden al voldoende om president te worden. Dat senator Mccain ervoor heeft gekozen om anderen de voorkeur te geven om naar huis te gaan is natuurlijk heel mooi, een prachtig gebaar.Maar, senator Mccain wist ook wel dat gezien de positie van zijn vader het slechts bij mishandeling zou blijven, ze zouden hem beslist niet doden.In het andere geval zou hij ook voor zichzelf hebben gekozen. Kijk maar naar zijn vrouw; die krijgt een ongeluk, raakt gehandicapt en meneer verlaat haar voor zijn barbie. En het was wel de vrouw die voor hem klaarstond toen hij na zijn vrijlating naar huis terugkeerde. Toen was zij nog gezond en hij een wrak. Hij mag dan als held gezien worden in amerika maar dat is hij niet voor zijn vrouw van toen geweest.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES