Suriname kan goede partner hebben aan Canada

5

PARAMARIBO, 23 okt – Suriname zou een uitstekende handelspartner kunnen hebben aan Canada. Dit zegt de Canadese ambassadeur, Charles Court. Het betekent wel dat meer moeite moet worden gedaan om de kansen die er liggen in goud om te zetten. Werk aan de winkel dus.

Dat geldt met name het Surinaamse bedrijfsleven. Tot nu toe is te weinig gebruik gemaakt van mogelijkheden voor preferentiële handel met Canada. Dat kan via de Caricom, hoewel weinigen daar weet van hebben. “Nog voor de tijd dat Suriname zich aansloot bij de Caricom is een handelsverdrag getekend. Er komt binnenkort een nieuwe en Suriname kan dan ook aan boord komen”, zegt Court.

Van beide kanten moet worden nagegaan of meer kan worden verricht dan wat het tot nog toe is geweest. Goud, hout en wat voedingswaren is alles wat richting het noorden uitgaat. “Het kan veel meer worden, maar het bedrijfsleven moet meer gaan zien in Canada, voorbij de traditionele markten dus”, aldus Court. De Canadese overheid kan hulp bieden bij het zoeken naar niche markten en leveranciers.


5 REACTIES

 1. “Er komt binnenkort een nieuwe en Suriname kan dan OOK aan boord komen”, zegt Court.

  Suriname bedankt u op haar knieen. Zo goed?
  Of moet het andersom zijn?


  Maak melding

 2. oftewel die canadezen asen op Surinaamse goud.

  Suriname hou je verstand er bij en laat je eigen niet in de war brengen doordeze zogenaamde mooie praatjes van Canada.

  Het is een moderne vorm van grodstof jatten,verhuld onder het mom samen werken en handels relaties.


  Maak melding

 3. Zolang de goudput niet op is ..blijft canada Suriname aaien … en plunderen..
  Suriname heeft niks geleerd van de 300 jaar met Nederland …gehad …en wat is de resultaat nu…Nihil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.