donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijUniversiteit Suriname vormt nuchtere bollebozen

Universiteit Suriname vormt nuchtere bollebozen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 okt – De Anton de Kom Universiteit van Suriname wil meer sociaal bewuste wetenschappers vormen. De maatschappelijke werkelijkheid moet meer dan ooit de aandacht kunnen krijgen van het lokale intellect. Dit ideaal moet met behulp van Vlaamse universiteiten realiteit worden.

De Vlaamse Interuniversitaire Raad, Vir, helpt de masteropleiding Sustainable Development opzetten. De kijk op de maatschappij moet al in 2010 te merken zijn als de eerste Masters of Education worden afgeleverd. “We willen een nieuwe generatie wetenschappers afleveren aan de samenleving, die terug kunnen koppelen met de gewone man”, zegt projectleider Rinia Doelahasori.

Dat moet niet alleen resulteren in een heldere kijk op problemen. Het is vooral de bedoeling oplossingen te vinden waarin rekening gehouden wordt met de ‘gewone man.’ “Je kunt nu eenmaal geen beleid ontwikkelen van achter een bureau”, aldus Doelahasori. De zes Vir-universiteiten helpen bij meerdere projecten. Die zijn onder meer gericht op een flexibeler functioneren van de Surinaamse universiteit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

4 REACTIES
 1. Wat wetenschappers! De Surinaamse universiteit moet eerst zijn eigen mensen leren waarderen en respecteren. Meer dan 20 jaar werken Nederlandse blanken en Belgen in Surinaamse Universiteit en tot heden hebben we geen echte Wetenschappers in Suriname. Blanken lopen met de grootste deel van het geld weg en Surinamers kijgen de kruimels. Samenwerken bestaat! Plunderen wel! Al het materiaal van Bakhuisgebergte zit bij Jeffrey Sossa en Ted Schultz Chair, Department of Entomology National Museum of Natural History Smithsonian Institution, America. De Belg Bart de Dijn smokkelde zelf onze materiaal naar Amerika en ook voor Smithsonian. De afspraak was dat Suriname de helft zou terug krijgen. Ze willen Suriname niks geven. Ted Schultz schreef mij dat op het permit dat uigegeven door L.B.B niks staat dat Suriname wat moet krijgen.
  Ik ben de enige Entomoloog!
  Leest hier meer.
  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805
  or search.www.calodema.com


  Maak melding
 2. De vlaamse universiteiten denken eerst aan hun eigen belangen en het geld dat ze met de samenwerking verdienen…..wat heb ik gelachen bij het woord bollebozen…..wie dan (hahhhahha), ik kom echt niet meer bij. En die universiteit daar…die eet en vreet van alle walletjes..universiteiten in Amerika, Nederland, timboektoe, iedereen komt, en allerlei intentieverklaringen worden ondertekend en als men weggaat dan is het hele verhaaltje uit…. ondertussen leren de mensen daar niets.


  Maak melding
 3. vind wel dat de naam van de universiteit veranderd moet worden in universiteit paramaribo. a. de kom is geen wetenschapper.
  Deze naam is gegeven door analfabeten.

  Zou het vervelend vinden als de naam van de deze landloper op mijn bull zou staan.


  Maak melding
 4. no. 1 Dewanand.
  Dit is de modus operandi van deze gasten, daarom teisteren ze de wereld al honderden jaren!!
  Mensen als jou zijn roependen in de woestijn waar niemand van wakker ligt, omdat dit boven hun pet gaat!!
  Zorg er zelf voor dat dit niet jou leven gaat beheersen, want het is zwemmen tegen een tsunami!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES