Typhoon verzorgt rapworkshops in Suriname

1

De Nederlandse rapper Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, zal van 2 tot 16 augustus in Suriname verblijven met de Nederlandse organisatie, Stichting Twisted. Op dit moment voert de stichting het project Twisted and United uit, waarbij cultuur –en talentontwikkeling centraal staat.

Bij dit project zal Typhoon rapworkshops geven aan Surinaamse jongeren en bijdragen aan een theaterproductie. Naast Typhoon zal onder andere cabaretier Jörgen Raymann een gastdocentrol vervullen.

Jongeren uit sociaal zwakkere milieus wordt een mogelijkheid geboden om hun talent om te zetten in kansen. Het gaat hierbij om talent op cultureel gebied met de nadruk op straatcultuur (rap, zang, dans, breakdance, graffiti, human beatbox etc). Gedurende een periode van twee maanden wordt een geselecteerde groep jongeren professioneel begeleid in het ontwikkelen van hun talent. Hun talent zal tot uiting worden gebracht in een theaterproductie die zij zelf zullen schrijven, regisseren, produceren en spelen. De theaterproductie, waarin de boodschap dat niet alles wat blinkt goud is centraal staat, zal in zowel Suriname als Nederland worden opgevoerd.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.