zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentGail Eyck wint Suriname Popular Songfestival

Gail Eyck wint Suriname Popular Songfestival

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 aug – Radiopresentatrice Gail Eyck is winnares geworden van het componistenfestival Suripop. Haar nummer Ala Ogri é tya wan bun (elk nadeel heeft zijn voordeel, red.) is “uit het hart gegrepen.”

Zanger en collega Bryan Muntslag wist publiek en jury in de NIS hal voldoende te charmeren voor de hoogste waardering. “Net als mijn vorige nummer voor Suripop komt dit lied voort uit mijn levenservaringen”, zegt Eyck. De tweede plaats was voor Ini Yu Brasa (in je armen, red.) van omroeper Harold Gessel. Het gospelnummer Opo Wiki Kari (Roep tot ontwaking, red.) van tekenleraar Michael Hofwijks was goed voor de derde plaats.

De vijftiende editie van het festival is mee gepresenteerd door Jörgen Rayman. “Een lang gekoesterde wens is uitgekomen”, zegt de gastheer van het NPS-programma Rayman is Laat. Het bestuur van organisator Stichting Kunst & Cultuur kreeg ook gouden speldjes opgeprikt. Het betrof een mini stemvork naar de vorm van de Suripop award. “Dit krijgen jullie van mij uit waardering voor dit grote werk”, aldus Rayman.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES