Kapel Korps Politie Suriname naar Nederland

44

De Kapel van het Korps Politie Suriname (KPS) komt deze maand naar Nederland, waarbij zij spelen op de Koninkrijkspelen te Amsterdam. Eveneens zijn zij uitgenodigd bij de opening en het defilé bij de intocht van de wereldberoemde “Vierdaagse” van Nijmegen om de deelnemende politiecollega’s en wandelaars te ondersteunen.

Daarnaast wordt op woensdag 9 juli 2008 in het Theater Castellum te Alphen aan den Rijn een “Multicultureel Politieconcert” gegeven door het Nederlands Politie Orkest en de Politiekapel van de KPS. Dit concert zal aanvangen om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) en ondersteund worden door artiesten en bekende Nederlanders. De Surinaamse zangeres Denise Jannah zal optreden met beide orkesten.

Dit initiatief wordt ondersteund door de Korpschefs van Amsterdam-Amstelland en Hollands Midden.


44 REACTIES

 1. Mie Gado, ik hoop niet dat een agent het in zijn hoofd haalt om bolletjes te slikken. Surinaamse zonen van hermandad zijn ook mensen met een karig salaris.


  Maak melding

 2. o gado weer een andere groep slikkers naar nederland.
  dit wordt zeker de bolletjes van cheriff

  mijne heren politie geef ons aub geen schande


  Maak melding

 3. Laten we het niet hopen, noch wensen. Want wat zal suriname een modderfiguur slaan in de hele wereld. Gewoon goed scannen en fouileren op zanderij. Zo’n schande kan suriname en surinamers all over the world niet gebruiken.


  Maak melding

 4. Zij zullen ook op Zanderij een Urinetest moeten ondergaan voor hun vertrek als ze geen bolletjes hebben ingenomen,de marrechaussee
  zal ook tegen hen gillen dat het een bulshit
  is.dus jongens un sap un srefie


  Maak melding

 5. Prik, je bent me voor geweest, hahaha. Zoals zo vaak merk ik dat jij de dingen zegt die ik ook denk.

  Anyway, we zullen onze fingers gecrossed houden dat dit goed gaat…


  Maak melding

 6. HAhahaha,
  Alle grapjes op een stok,
  Dat wordt Nostalgisch genieten van hun swingende nummers.
  Komop jongens positief blijven.
  Ik kijk er vol ongeduld naar uit.

  rico alva


  Maak melding

 7. STRAKS GAAT ER WEER eentje melden “Ja, die lui krijgen zo weinig betaald dus logisch dat zij bolletjes gaan smokkelen”.

  Nu maar eens afwachten of men zo koppig is om toch te smokkelen. . . denkende dat men de “politie uit SME” niet zal controleren.

  Ik zou zeggen “Niet 100% maar 1000% controleren”. Dan merken wij wel hoe goed de jongens van Santoki zich gedragen en of zij de eer van het korps en het land hoog houden..

  Ge weet het “Alle gezelschappen uit SME zij door de happenings v/d afgelopen tijd bij voorbaat VERDACHT” ofwel “Een gewaarschuwd mens geldt vor TWEE”.

  Veel plezier in NL met het orkest.


  Maak melding

 8. Ik wordt werkelijk s…..ziek van dat voortdurende negativisme. Kijk maar naar alle eerdere reacties:allemaal negatief. En dan zijn de mensen die reageren te laf om hun eigen naam onder de reactie te zetten.
  Wie weet of zij zelf niet behoren tot een of andere slikkersgroep of groepcokesmokkelaars. Met andere woorden: het houd de dief principe. Als ze tenminste begrijpen wat dit betekent, want vaak zijn ze te stom om voor de duvel te dansen en kunnen ze niet eens behoorlijk Nederlands schrijven.
  Waarom is iedereen die uit Suriname komt verdacht in jullie ogen? Bestaan er dan geen eerlijke en integere Surinamers?
  Ik zal het blijven herhalen in mijn reacties:Als je het allemaal zo goed weet, waarom blijf je hier hangen, genieten van een uitkering en alle voordelen van Nederland en ga je niet je tengels uitsteken in je eigen land om het te helpen opbouwen.
  Nogmaals, ik ben jullie spuugzat, ploerten!


  Maak melding

 9. Het zal toch niet waar zijn dat de zonen en dochters van Hermandad “uitgekleed” gaat worden bij de aankomst op “Skipie”. A go de wang sarie torie jere als dat gebeurd.


  Maak melding

 10. Waarom denk jij dat ze hier komen….voor wat hoort wat toch….het is gewoon fu bruja din edi.

  Kom jij in Su dan ga horen boi unu ply unu ply boi, if you zie fa din wit-man e djopo…trawan bar winti….Maar wees wijs boy’s….zelf de auto’s waarin jullie rijden is rood wit blauw gekleurd…uitleg overbodig toch.


  Maak melding

 11. Ik ben het eens met Pepe, waarom zo negatief. Als er culturele groepen zijn aangehouden wil dat niet zeggen dat iedere muziekgroep of artiest onder een kam geschoren moet worden. Jullie dragen op deze manier bij aan het neagtief beeld, alsof alle Suirnamers zich met bolletjes bezighouden. Ik denk het merendeel niet.


  Maak melding

 12. Pepe de Freitas…
  Ben jij de enige die niet door heeft dat we grappen aan het maken zijn? Zo maar yu e hati bron.Een beetje lol mag toch ook.
  Niet zo steigeren, man.


  Maak melding

 13. Nr.14

  Pepe gelijk heb je
  zie mijn eerdere posting(11).
  Maar maak je niet druk over al die gifspuiters,blijf zelf positief.
  Ik weet 100% zeker dat onze zonen van Hermandad een goeie indruk zullen achterlaten en Suriname waardig zullen uitdragen na al het negatieve dat ons is overkomen.


  Maak melding

 14. Van de vijftien reacties is er slechts één mildf te noemen. Zullen wij de zonen van Hermandad ook maar het voordeel van de twijfel geven? Gevangenisstraf voor wetsdienaars geeft zicht op ontslag. Ik denk niet dat de mensen zich oneervol ontslag uit staatsdienst kunnen veroorloven. Be positive!


  Maak melding

 15. Ik erger mij zo zoetjes aan die domme, negatieve en sarcastische opmerkingen van sommigen over het bezoek van de politiekapel aan Nederland. Hebben jullie niets beters te doen? Eindelijk wordt Suriname weer positief in het nieuws gebracht. Hulde aan de Surinaamse politiekapel en zet je beste deuntje voor voor Suriname.


  Maak melding

 16. hahaha Loes yu tjar den echte.
  De politie moet gewoon vlot meewerken met de 100% controle, als van ons, het volk, verwacht wordt mee te werken aan de 100% controle.

  Je weet zeker niet wat 100% controle inhoud.
  Het is alles en iedereen over een kam scheren en controleren.
  sorry …het is iedereen een gelijke “behandeling” op schiphol geven.
  En op schiphol krijgen alle brassbands de zelfde behandeling.Je kan er op rekenen dat ze door de mensen op schiphol over een kam geschoren zullen worden.

  Je kan nu ook komen op schrijven dat niet omdat een paar personen wekelijks met drugs gepakt worden we alles en iederen over een kam moeten scheren, maar dat is nogmaals precies wat 100% controle inhoud.Geen uitzondering.

  Het zou dan alle grappen aan de kant ook oneerlijk zijn als men nu de politie niet zou controleren.De politie controleert ons toch ook op JAP, dus dan moeten ze gewoon zelf vlot meewerken aan het onderzoek op JAP.De politie moeten er zelfs op staan gecontroleerd te worden.Ze controleren op schiphol toch ook surinaamse politici?Dus waarom niet een politieagent.Ze moeten gewoon effe meewerken aan het onderzoek ,net zoals van ons de burgers worden verwacht.Punt uit.
  Dus ongeacht of er hier gegrapt wordt, moet jullie niet komen doen alsof de politie nu gevrijwaard moet worden van de 100% controle.Nee lekker ook 100% controle voor alle agenten.


  Maak melding

 17. Minister Sandoppie, laat je “JONGENS” goed controleren op Zanderij. Geef “BIJZONDERE OPDRACHT” voor contole want je bent “gewaarschuwd” want anders moet je straks je biezen pakken als het waar blijkt te zijn.


  Maak melding

 18. Waarom zijn jullie zo negatief over je land (genoten) een blanke,Marokaan of Turk zal dit nooit doen.Wanneer gaan we een vuist maken als sranangmang.Pepe ik ben het met je eens.

  Djora


  Maak melding

 19. Als er stond de “Echte parbobrassband vertrekt naar Nederland”..zou niemand problemen mee hebben als iemand schreef 100% controle, als er stond
  “New systems vertrekt naar Nederland” zouden jullie ook gillen dat ze gechecked moesten worden.als er stond Parapas krioro vertrekt naar Nederland..bruuu.
  Dus waarom maken jullie nu een drama over de politie moet ook 100% controle onder gaan.Laat ze voelen wat hun controles inhouden, ze zijn onschuldig maar zo ook vele anderen die wel 100% controle moeten ondergaan.
  Dus houden jullie op met die drama.
  100% controle ook voor de politie geen uitzondering.


  Maak melding

 20. Ricardo Alvares,

  Je hebt meer dan gelijk en met weemoed denk ik aan de oude Alveres tijdens, zo op de voorgrond tijdens de millitaire parades.
  De tijden van weleer zullen ooit tergkomen en de Surinamer weer trots maken inplaats van dat negatieve.
  HOOP BRADA NANGA SISA.


  Maak melding

 21. Jullie schijnen te vergeten dat als Suriname weer slecht in het nieuws komt de Surned’s daarop worden aangesproken. Niet dat ik mij persoonlijk daar iets van aantrek maar het valt toch te begrijpen dat mensen hier daar huiverig voor zijn?

  Vergeet niet dat dit land veel kansen heeft geboden aan Surinamers die zich hier hebben gevestigd. Wie zijn kop gebruikt kan zich ontwikkelen en verder komen in de maatschappij. Het is zeer kortzichtig om dat te bestempelen als schoothondjes gedrag en weet ik veel. Wie bereid is te werken en kansen grijpt kan gewoon een respectabel leven opbouwen. Dat is nog altijd beter dan achterover te leunen en te wachten op easy money in de vorm van herstelbetalingen terwijl je aleen maar klaagt over je slachtofferschap!


  Maak melding

 22. Heel goed , maar vergeet niet, dat dit door alle bevolkings groepan van Suriname moet gebeuren . De Kapel van het Korps Politie Suriname moet door alle bevolkings groepen van Suriname vertegenwoordig zijn , anders gaan straks de Hollanders weer het idee krijgen , dat suriname alleen maar uit Creolen bestaat .


  Maak melding

 23. Waar is jullie gevoel voor humor gebleven, het vermogen de boel een beetje te relativeren, met lichte zelfspot naar jezelf te kijken? Of nooit gehad ook?

  Het beeld wordt bevestigd dat surinamers geen gevoel voor humor hebben, lange tenen die je met fluwelen handschoenen aan moet pakken.

  En dan zo emotioneel en beledigd reageren!

  Ieder zijn mening hoor en het is een typisch surinaams ding om hoog van de toren te gaan blazen en proberen anderen te intimideren als ze je boos maken. Word toch eens volwassen.


  Maak melding

 24. Mala, ik heb zo het idee dat je de Politie Kapel nooit hebt gezien anders had je een dergelijke opmerking niet gemaakt. Er zit er van alles bij. Ik verwacht dat zij dezelfde furore zullen maken als toen de TRIS kapel in de jaren 60 voor heel veel opschudding heeft gezorgd in Delft.


  Maak melding

 25. Fijn te merken dat zoveel mensen het met me eens zijn. Het was zeker niet mijn bedoeling wie dan ook te beledigen, maar iemand moet toch opstaan om het op te nemen voor het Land waar we allemaal geboren en opgegroeid zijn.
  Ik lees in sommige reacties dat de felle uitval moet worden gezien als een grapje. Dat kan men nu wel zeggen, maar ja, dat bleek niet uit de eerder gezette toon.
  In elk geval: De kapel van het KPS is zeer welkom in Nederland en -dames en heren – , laten we hen met een warm onthaal welkom heten, al laat de zomer het nu nog afweten.

  Pepe


  Maak melding

 26. Mala,
  Al die jaren heeft niemand zich druk gemaakt om de samenstelling van de politiekapel maar nu de groep naar nederland afreist moeten ineens alle bevolkingsgroepen erin vertegenwoordigd zijn. Als ze nou de capaciteiten daarvoor hebben lijkt dan niets uit te maken in jouw optiek. Heb je je wel afgevraagd hoe het komt dat er geen hindustanen in het voetbalteam van suriname vertegenwoordigd zijn? Omdat daar hun belangstelling niet ligt. Als het om criket gaat zal je ook meer hindustanen tegenkomen omdat hun belangstelling ook meer daar ligt. Kijk maar naar de voetballende surinamers hier, het zijn ook niet hindustanen. Ketwaru zou evt. meekunnen komen maar ja, die zit niet bij de politie. Houd toch een keertje op met dat hokjes denken. Denk je, dat de hollanders niet weten dat suriname uit meer dan creolen bestaat, dus uit verschillende bevolkingsgroepen? Wake up.


  Maak melding

 27. baldew we weten wel , dat je leuk bent , en ook grappig , maar hij heet Minister Santokhi ,en van mij mag hij straks ook President Santokhi genoemd worden , bij jou hebben de moordenaars en verkrachters nog niemand gemoord en verkracht he? wees maar blij ,anders zou je hem ook minister Santokhi noemen.


  Maak melding

 28. Glenn ijzer ,dit vindt ik een hele mooie tegen reaktie ,als het zo is , dan vraag ik je mijn oprechte excusses voor , en Anita ik ben niet met hokjes denken bezig , ik pleit juist ervoor , dat alle bevolkingsgroepen van Suriname samen met elkaar een vuist moeten maken , misschien zijn de twee zinnen beneden een beetje hard bij je aangekomen , maar daarmee bedoelde ik niet slechts, als ik met een Nederlander even in gesprek bent , en als de vraag komt van waar kom je ,en als je daarop antwoordt ik kom uit Suriname , dan hoor je ze meestal verbaasd vragen ,uit Suriname ? ik dacht dat je uit India kwam . dit bedoelde ik alleen maar ,maar als ik jou ook hebt gekwets , dan vraag ik je ook mijn excusses ,groetjes .


  Maak melding

 29. Beste Mala (nr 35) ik weet heur wel dat hij (de minister van Justitie & Politie) Chandrikapersad Santokhi heet. En ben nimmer `PRO BOUTERSE` geweest en zal het`NOOIT WORDEN OOK` en weet niet of de heer Santokhi wel geschikt zou zijn als president want in de 1e plaats moeten wij maar zien of de militairen nog ooit berecht gaan worden en-of aan hen geen `GRATIE` zal worden verleend door onze huidige president Venetiaan na eventuele veroordeling.
  Mij lijkt het een `SHOW PROCES `te worden en ten 2e waarom hij zijn eigen `CORRUPTE` partijgenoten niet laat berechten.


  Maak melding

 30. Iedereen gelijk behandelen op JAP en Schiphol dat is eerlijk.
  En ik hoop van ganser harte dat de hermandad van Suriname een goed voorbeeld stelt.
  Als de hermandad niet de 100% controle ondergaat, zullen er altijd negativelingen zijn die suggereren dat deze mensen wel drugs smokkelen vanwege hun positie.
  Dus 100% controle en er 100% clean uitkomen dat moet er gebeuren.


  Maak melding

 31. Nee beste Baldew , dan heb je mij inderdaad helemaal verkeerd begrepen ,ik bedoelde niet Bouterse met moorden en verkrachtingen , en ik zeg ook niet ,dat je pro Bouterse bent ,echt niet hoor , en trouwens ,wie ben ik , om dit te bepalen op wie en op welke partij iemand zijn of haar stem uitbrengt . Ik bedoelde allen maar , al het moorden , verkrachtingen enz ,enz die wij tegenwoordig allemaal in Suriname hebben . EN naar mijn mening probeerd deze Minister toch ,met het weinige middelen die hij tot zijn beschikking heeft ,toch iets goeds van te maken .


  Maak melding

 32. Ik snap niet waarom jullie allemaal zeuren, de goede niet nagesproken natuurlijk. Ik wordt moe van al dat NEGATIEVISME van jullie Nederlanders. Vooral de Surinaamse-Nederlanders. Hebben jullie niets beters te doen dan jullie afkomst alleen maar te verlochenen??? Jullie doen net als of alleen maar Surinamers zich bezig houden met drugs… Hebben jullie het wel door dat de Nederlanders naar suriname zgn op vakantie gaan, maar het feit is dat ze heroine smokelen naar Su en dat dus ten verkoop aanbieden. Ik denk dat jullie dat bliksemsgoed weten tochhhhhhh!!!!!!!!! Ik ben zelf Politie Agent in Suriname en laat me jullie vertellen dat jullie geen haar beter zijn hoor. wie gebruikt die drugs als het naar hier komt??? dat zijn toch jullie nederlanders of niet? Als jullie niet kpen dan bestaat er geen markt t.a.v. drugssmokkel. jullie zijn gewoon verwant en verwent ennu proberen julie je verantwoordelijkheid af te schuiven op andere mensen. Het s natuurlijk af te keuren wat de brassbands en groepen hebben gedaan, maar let wel drugs komt ook via andere landen Nederland binnen. Kijk maar wat de Turken en marokkanen in jullie land doen, niet te vergeten de Afrikanen en zo. dus ong libi mi switi sranang kondre anga rostoe yere. Weet je ik vid het erg dat jullie zo over de Politie praten, omdat ik zelf los van mijn andere diensten ook bij de Politiekapel zit. Ik word dus automatisch meegenomen in jullie NEGATIEVISME en STYGMATISATIE, maar goed. VERBETER DE WERELD, MAAR BEGIN BIJ JE ZELF…


  Maak melding

 33. Ricardo Alvares R.I.P.

  Ricardo was zoon van Rene Alvares (violist en uitvinder van de bazuinkoor muziek)behorend tot de familie Alvares van o.a. Bertulius Alvares (broer van Rene) en bekend als tamboer meester van het militaire kapel van weleer. De man met dee boa die voor de troepen uitliep.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.