zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname maakt flinke sprong op Fifa-ranglijst

Suriname maakt flinke sprong op Fifa-ranglijst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jul – Suriname heeft een aanzienlijke sprong gemaakt op de ranglijst van de wereldvoetbalbond, Fifa. Waar in juni nog plaats honderd en vijf en veertig bezet, heeft nu een verschuiving plaatsgevonden naar de zeven en tachtigste plaats. Suriname is nooit eerder zo hoog genoteerd.

Volgens de Fifa is de recordnotering te danken aan de prestaties in de kwalificatierondes voor het Wereldkampioenschap 2010. Recent nog is Guyana aan de zegekar gebonden met twee overwinningen. Suriname wordt gerekend tot de grootste ‘movers’ van juli. “Tsjaad, Suriname en Rwanda hebben hun hoogste positie ooit op de wereldranglijst gehaald”, aldus Fifa op zijn website.

opening
Fernandes Express
BODO Party

16 REACTIES
 1. En nu maar hopen dat in de toekomst SU de WK kan deelnemen! EN dan in de voorronde poule tegen Nederland moet strijden.

  EN dan kunnen we alle Suri’s eindelijk stiekem dromen dat de SuriNeds bij de oranje elftal zonder reden niet willen spelen, en dan winnen we 1-0 van het Oranje team!

  Ik hoop dat ik dit kan meemaken! Mijn Suri vlag heb ik alvast al klaar :)))


  Maak melding
 2. de vele negatieve beoordelen door onze eigen mensen ten spijt.

  op de wereldkampioen rekent ik niet maar als het moet gebeuren dan gebeurd het wel.

  voor een klein land als suriname is dit geen slechte prestatie
  sranan sa wini


  Maak melding
 3. Surinamers hebben het op vele internationale voetbalvelden bewezen. Met de juiste instelling en coaching eindigen onze voetballers op een droomplaats.
  Lanti, sta niet aan de zijkant. Vergoed die jongens. Zij werken voor de image van het land. Het is nog niet te laat.


  Maak melding
 4. AI A switie jere! alleen t nieuws al, als suriname zich kwalificeert voor wk 2010 dan ga ik al op straat feesten voordat de wk begonnen is!!!! En mensen Keep the good Faith we komen dr wel!

  kijk maar naar de 4 over gebleven pouls, waarvan de sterkste landen doorgaan naar de wk. en suriname zit in een pool met haiti, el salvador en nog een caraibisch eiland. Dus ik denk dat de kans nog nooit zo groot is geweest dat SR naar de wk gaat!!!! Mexico en US, de twee landen die suriname altijd eruit trappen, sr komt ze niet tegen dit keer!!


  Maak melding
 5. Ik ben bang dat met name onze voeding vooralsnog niet op niveau is om tegen die robuuste Europeanen op te botsen. Hopelijk worden er desnoods ad-hoc, voldoende middelen gereserveerd.


  Maak melding
 6. De hoogste tijd om de ‘nationale selectie’ verder te versterken en begeleiding radicaal te moderniseren…
  Kennelijk hebben we hier te maken met een gouden lichting ‘amateurs’ in een land met geen enkel profvoetbal, dit moeten we zorgvuldig koesteren, proffessioneel begeleiden en verder versterken…
  NederSurinamers moeten aan toekomstige selecties gevoegd worden en dan niet de 2e of 3e garnituur, alleen de beste…
  Dubbelpaspoort nu!..


  Maak melding
 7. Het is allemaal wel mooi en aardig dat Suriname gestegen is naar de 87 ste plaats,maar er moet nu wel direkt ingerepen worden om er voor te zorgen dat ons land ook die 87 plaats houd en verder nog stijgt!!Als we tevreden blijven met zulke resultaten en er vervolgens niets meer mee doen,dan zal ons land snel weer afglijden naar de 145 plaatst!dan kunnen we helemaal weer van voor af aan beginnen wat al niet gemakkelijk is!Met al dat talmen en denken dat het wel goed komt,komen we er nooit!De Surinaamse bonds coach vroeg onlangs aan de KNVB wat het geheim is tot succes voor het behalen van een WK tournooi.De KNVB antwoorde:”Willen jullie de WK wedstrijden halen?Dan moeten jullie NU beginnen en niet morgen!!!


  Maak melding
 8. @ 6. Heb je – als je in Suriname woont – gekeken naar “Suriname Vandaag” van donderdagavond 3 juli? Het vraaggesprek met de heer Giskus (voorzitter SVB) en de juriste mevrouw Kandhai? Zo ja, dan weet je waar het probleem ligt: bij de beleidsmakers. Druk blijven uitoefenen op de leden van de DNA en het kabinet kan enige soelaas bieden. Het moet in de nabije toekomst mogelijk zijn (prof)voetballers een dubbele nationaliteit te geven via een versoepelde regeling, zelfs tot de tweede generatie. De Suriprofs brengen geld in het laatje van Suriname, laat Suriname nu maar eens iets terug doen. En wat de betaling betreft: als Suriname de eindronde haalt, vloeit er al $ 4 miljoen in de kas van de SVB. Maar eerst die dubbele paspoorten. Overigens schep je daarmee wel een precedent, want er zijn meer Surinamers met een buitenlands paspoort die een toegevoegde waarde kunnen zijn voor Suriname zelf. Dus niet alleen voetballers.


  Maak melding
 9. @ Suriboy 19. Even de dingen op de juiste plaats zetten. Er zijn 3 poules van 4 landen, waarvan de eerste twee zich plaatsen voor de volgende ronde. Stel dat Suriname tweede wordt in de poule, dat strijdt men met totaal 6 andere landen voor 3 plaatsen op het WK. En wie zegt dat daar de VS en Mexico niet bij zijn? Overigens ter jouwer informatie: het andere land is Costa Rica (en dat is géén eiland).


  Maak melding
 10. Goed nieuws!!!!!!!!!!!!!!

  Vrijag 4 juli 2008. Portpaspoort in aantocht voor Nederlandse Surinamers, eindelijk!!!!!

  Surineds prof voetballers van Nederland voeg, stel je beschikbaar indien een beroep op je wordt gedaan. Volg het voorbeeld op van Marvin Eemnes(Middelsbrough), Serginho Green (Feyenoord) en Royston Drenthe(Realmadrid) die bereid zijn voor Suriname te spelen. Met amateurs waarvan de meeste onder 23 jaar zijn hebben Guyana verslagen die 2 jaar lang geen wedstrijd verloren had en wat nog meer glans geeft is dat Guyana gebruik heeft gemaakt van Prof.voetballers die spelen in het buitenland. Het heeft Guyana niet mogen baten onze jongens mentaal kapot te maken in Guyana. Suriname zit nu in een wat gunstige groepsfase en doorstromen naar de laatste 6 is vrij groot en dan nog binnen de eerste drie en hup naar Africa.


  Maak melding
 11. Een ding mag wel gezegt worden van de Guyanezen.Hoewel ik een pest hekel aan ze heb,ze hebben wel een prachtig mooi groot stadion voor Caraibische maatstaven!Ziet er ook zeer professioneel uit met al die kleuren.De Andre kamperveenstadion stelt totalitair niets voor t.o.z met dat van hun.Hebben ze nog tenminste iets waarop ze zich kunnen beroepen en ons naar hartelust kunnen uitlachen…..


  Maak melding
 12. als de minister chandrikapersad santokhi dit voor de uitgeleende buitenlandse rechters in orde kan maken.

  dan is dit van de surinetsvoetballers een koud kunstje.
  a’no so dan.


  Maak melding
 13. Lucky Suriname!!!

  Het feit is dat in de return de Guyanezen vrij veel kansen hebben gemist volgens de samenvatting die ik heb gezien. Op die zondag was ik op Curacao, en heb de wedstrijd van Haiti tegen het Nederlands Antilliaans elftal meegemaakt. De realiteit is dat de Surinaamse amateurs in werkelijkheid niet beter zijn dan Haiti en de Nederlandse Antillen. Alhowel de verdediging het goed doet, is er een groot tekort aan overleg, spelopbouw en balbezit in het Surinaams elftal. Bottom line, dit Surinaams elftal zal geen enkele wedstrijd in de volgende poule winnen. Het is zaak dat de surned profs nu, en dan ook NU aan de selectie worden toegevoegd alvorens het te laat is. Gebeurt dat niet dan zijn we in oktober wederom op plaats nummer 145.


  Maak melding
 14. blaka bakra…mijn fout, ik heb dat fifa artikel niet helemaal gelezen, maar ik bedoel in de pool van suriname is er geen mexico, us.. niet dat ze niet meedoen. En denk dat met een verbeterd elftal suriname wel poolwinnaar kan worden. en mogen suriname doorgaan ipv trinidad zoals laatst:P


  Maak melding
 15. Trouwens… heel raar dat er maar 3 landen van de concacaf aan de wk mogen meedoen. van de comebollanden(of hoe dat zuidamerikaanse voetbal federatie heet) doen er meer mee terwijl noord-amerika (de concacaf)+ de guyana’s heel wat landen meer zijn dan de 10 overige zuid amerikaanse landen…..

  En misschien is het makkelijker voor suriname om in de concacaf mee te spelen maar volgens mij in de zuid amerikaanse comebol, zouden ze verplicht zijn hun best beter te doen dus mogelijk een beter team; meer concurrentie lijdt tot meer inzet..


  Maak melding
 16. Suriname discrimineert haar eigen mensen!!! Waarom mogen voetballers met Surinaamse roots, die in het buitenland wonen niet voor het nationaal elftal uitkomen???? In de hele wereld is het de normaalste zaak!!!Buiten Suriname loopt er veel meer talent rond. Sorry hoor, maar met de huidige selectie mogen we blij zijn om Guyana te verslaan want zelfs van Curacao en Frans Guyana kan er niet meer gewonnen worden!!! Trouwens in Suriname lopen er heel veel goede Braziliaanse voetballers rond!!!Geef ze gewoon een Surinaams paspoort.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES