woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse regering zet eigen aluminiumbedrijf op

Surinaamse regering zet eigen aluminiumbedrijf op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jul – Suriname krijgt een eigen aluminiumbedrijf. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Belangrijkste doel is het veiligstellen van het Surinaamse belang in de onderhandelingen over de laatste grote bauxietvoorraden. Met zeker één van de beide bauxietbedrijven zal worden samengewerkt.

Aangezien totnogtoe alleen BHP Billiton interesse heeft getoond, wordt een akkoord met dit bedrijf als meest aannemelijk gezien. “De verwachting is dat onze onderneming een joint venture zal aangaan met Billiton en enkele activiteiten zal ontplooien in West-Suriname”, zegt Rusland. Intussen wordt al gesproken met de multinational. Veel tijd is er niet. De voorraden van het moment lopen tot 2010.

Ook moet rekening worden gehouden met de situatie op de internationale markt. Het momentum, waarbij gretig geïnvesteerd wordt in mijnbouw, moet zoveel mogelijk benut worden. “Zonder uitverkoop te houden”, aldus Rusland. “Als Surinaamse onderneming willen we actievere deelname, we willen de voordelen vergroten en de ervaringen van het draaien van een bedrijf meenemen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. De zoveelste “mooie” verhalen van de minister van NH. Maar tot nu toe is er weinig of helemaal niets van te merken.Of is het: “joe abie taki mang en joe abie doe mang”. De laatste is de NH minister zeker niet.


  Maak melding
 2. de SURINAAMSE REGERING ZIT TE SLAPEN SINDS DE ONAFHANKELIJKHEID; en nu kom je ons vertellen dat je een eigen bedrijf gaat oprichten. als bouterse aan de macht was dan had hij al lang met een eigen bedrijf gekomen, want dankzij hem is wel een eigen aardolie bedrijf van suriname van de grond gekomen….het front is nooit aan het front geweest, wanneer het nodig was…nu de munitie op is, gaat men pas de hersens laten kraken….of heeft een buitenlands mogendheid een massa hersensspoeling laten plaatsvinden in het parlement dat jullie allemaal vergeten zijn; hoe je je geboorte land dient te besturen!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. minister Gregory Rusland
  laat de moet niet zinken maar doet u alles wat suriname gezond zouden kunnen maken.

  wij rekenen op u denkt niet dat u een vreemdeling bent maar een ras echte surinamer met goeie bedoelingen.

  sranan sa wini

  ik wil geen vergelijk maken met de aziatische landen.nog minder met nederland.
  en wil ook niet geloven dat de surinamers luie mensen,echt niet.

  wat wij nodig hebben is een goeie lijder die het volk goed kan motiveren.dan un sa si tori brada.


  Maak melding
 4. Suriname wil US$ 800 miljoen aluminiummaatschappij oprichten
  De bewindsman kan niet concreet aangeven hoe ons land de US$ 800
  miljoen gaat ophoesten.
  Zo schrijft dagblad suriname.

  De ene krant schrijft… wil opzetten, de andere schrijft …zal opzetten,
  weer een andere schrijft… zet ..op alsof het geschied is.
  Maar die 800 miljoen…als je dat weglaat dan lijkt het bericht mooier

  Maar ja weer een bericht van hoop afkomstig van landspredikant Rusland. (In ander nieuws…slm mag niet vliegen op de vs schrijft de west en adviseert mensen geen tckets te kopen voor een reis naar de vs hmmmm)


  Maak melding
 5. Geruststellend is het dat we weten dat Surinaamse bedrijven het onder de vlag van de overheid altijd uitmuntend hebben gedaan: Surinam Airways, Marienburg, Wageningen etc etc


  Maak melding
 6. kijk dat zijn nou goede berichten die ik graag wil horen.het is nu de idee in daden om te zetten.En ik hoop dat het geen fiasco wordt als west suriname.

  aapie


  Maak melding
 7. misschien moet die minister houtskool bedrijven opzetten dat zal beter gewaardeerd worden door sommige hier, en die fabrieken die als sneeuw voor de zon zijn verdwenen in suriname waar zeer bekende politieke figuren binnen de een zogenaamde domocratische partij rijk aan zijn geworden velen van die bedrijven zijn opgezet om te stelen van het land en die zelfde schurken staan aan de kant te vertellen hoe zij het beter gaan doen laten jullie mij niet lachen hoor echt niet over verstand gesproken de ene breekt af en de ander probeerd de schade te herstellen toch krijgt de veroorzaken een voldoende en de gene die bezig is die rotzooi opteruimen en een leefbaar suriname van te maken een onvoldoende over verstand gespoken ja .


  Maak melding
 8. Goed plan, het geld kan worden opgehaald door de kapitaalmarkt op te gaan. De honger in de wereld naar Alu is nog lang niet gestild.
  Go Su, Go Su


  Maak melding
 9. ro.avent, we hebben geen lijder nog, maar een leider.

  A. Kromodimedjo, Waarom ben je zo negatief? Maar ik begrijp dat dat bij de meeste mensen de koek al op is.

  Ik zou graag willen zien dat er daadkracht achter dit soort initiatieve zit. Ontwikkeling wordt je niet in de schoenen geschoven.

  Zet je beste beentjes voor.


  Maak melding
 10. daarna zo spoedig mogelijk privatiseren ter voorkoming dat het een financiele speelbal wordt van de politiek. Want surinaamse politici kunnen geen bedrijf managen


  Maak melding
 11. Helaas zijn er ALTIJD SURINAMERS die SLAP OUWEHOEREN en op alles KRITIEK leveren.
  Doet men niksdan klaagt men, geeft men aan en positief voornemen te hebben KLAAGT MEN OOK.. . ofwel “HET IS NOOIT GOED”.

  De beste stuurlui staan aan wal. Commentaar leveren is het makkelijkste dat er bestaat. De vraag is WELKE POSITIEVE ZAKEN MEN ZELF onderneemt. Als Bouterse dit, of als Bouterse dat,maar wat als JIJ (lieden als KROMOE ne So mie yere”) nou eens iets positeifs zou bijdragen ? Daar schieten wij wat mee op, niet het eeuwige commentaar.

  Aan zulke lieden heeft men NERGENS IETS.
  Bouterse zus of zo, jullie zouden eens moeten weten hoe de rekeningen van DDB & Co gevuld zijn met de “bedrijven” die zij hebben neergezet, en vraag niet om welk soort “bedrijven” het gaat, en intussen lachen zij JULLIE uit en hopen dat jullie straks massaal op hen stemmen zodat zij hun vorig avontuur een “mooi” vervolg kunnen geven.
  als er zoveel commentaar geleverd wordt, tracht dan zelf positieve ideetjes aan te dragen hoe het beter KAN, en niet SLAP OUWEHOEREN met enkel maar commentaar.

  P.s Voor de goede orde: Ik ben geen FRONT aanhanger, maar kijk enkel of er positieve initiatieven worden ontplooit en zie ook wel dat die er niet bijster veel zijn tijdens het FRONT regime dan enkel praten over stabiel zijn. Maar . . .ik kijk uit naar echte positieve zaken, want die BLIJVEN welkom.


  Maak melding
 12. beste landgenoten, surianmers (ook in holland).
  weer worden we voor de gek gehouden, allemaal mooie praatjes pure lulkoek.
  waar haalt suriname het geld vandaan ….
  num 3 ro.avent jou reactie is wel heel verbazend, maar heb je het nog steeds niet dor dat je met een dode mus word blijgemaakt…..

  king


  Maak melding
 13. Fantastisch Gregory!! Ik sta te springen en te juichen. Ware het niet dat de interim periode na Smalkalden zo lang is geweest dat het gedachte goed de tand des tijds niet meer heeft kunnen doorstaan. Met een bauxiet voorraad tot 2010 kom je nu met een barbarie. Wat betekent concreet een joint venture met Phb B.??
  Je krijgt korting op aluminium en eventueel mag je het op kleine schaal vekopen in de kleine Caricom tegen commodity marges van max. 2%.
  Wie hou je eigenlijk voor de gek. En ook al is de mosterd heel goed, het blijft nog steeds na de maaltijd.


  Maak melding
 14. dat 800 miljoen hoeft geen probleem te zijn, gewoon kapitaal raisen op de beurzen! men betaald grof geld voor aandelen van bedrijven in de mijnbouw deze dagen…wel denk ik dat in dat geval de surinaamse overheid een miniem aandeel in het bedrijf moet hebben want investeerders lopen niet warm voor overheidsbemoeienis. OF met moet het net als staatsolie alle vrijheid geven en garanderen.

  Natuurlijk komt weer het probleem van dat het dividend dan naar het buitenland gaat, maar waar wilt su 800 miljoen vandaan halen??? I dont see another way..but i love this idea! een ECHTE SURalco hahahaha


  Maak melding
 15. Dit is alleen maar toekomstmuziek. Laten ze maar eerst dat bedrijf opzetten, dan zien we wel wat er verder gebeurd. Ik zie het in elk geval niet al te positief in omdat 99% van alle staatsbedrijven failliet zijn gegaan.


  Maak melding
 16. Minister Gregory Rusland wil zijn “TOEKOMSTIGE FUNCTIE” als commissaris van van het op te zetten bedrijf “VEILIG STELLEN” net zoals velen bij S.L.M.


  Maak melding
 17. HAHAHAHAHAHAHA wat een idioot nu pas inzien en ik hoop dat hij het goed goed.

  Hij is dik en een goede haan is niet VET!!

  Dus denk eraan een commando en!!!!!!!!!


  Maak melding
 18. Suriname zit diep in de schulden. Financiering van een aluminiumbedrijf is niet zo eenvoudig. Multinationals als Alcoa en BHP stoppen enorm veel geld aan ontwikkelingen en verbeteringen van productie processen etc,. Het zoeken naar financierders op de kapitaalmarkt gaat ook niet zo eenvoudig. Er is nogsteeds geen sprake van stabiliteit in Suriname m.b.t. poltieke,sociaal/maatschappelijke en economische gebieden. Vraag is …is men wel instaat om de leningen af te lossen met een ambtenarenbestand van meer dan 30%.

  Suriname is nogsteeds een kleine speler in de wereld. Diverse andere landen die ook over voorraden beschikken zullen ook gepoogd hebben om het te doen. Suriname zal binnen de kortste tijd uit de markt worden geprijsd.

  Wat is het verschil tussen een droom en de realiteit? Door de dromen wordt de werkelijkheid vergeten!

  Lijkt meer op een verkiezingsstunt. Maar goed..hoe je draait of keert ..het is een goede strategie om kiezers aan je partij te binden.

  Voor het aanschaffen van equipment moet je terecht bij de multinationals die voor een leuke prijs hun afgedankte equipment aan Suriname zullen verkopen. Hiernaast hebben ze enorm veel patenten op hun producten/ontwikkelingen staan. Suriname heeft een kleine markt. Samen met het Caraibische gebied is dat groter. Deze landen hebben zelf geen geld om producten te kopen. Welke markt zal dan bediend worden?
  Amerika, Europa, Azie of Afrika? Denk eerder Afrika van Mugabe.

  In elk geval, veel succes!


  Maak melding
 19. euh,

  staatolie groot?
  word tijd dat jullie een echte raffinaderij bouwen! en de kennis en specialisme hebben om dit tot eindproduct te kunnen aanbieden aan de rest van de wereled.
  met kerosine kom je niet ver mijnheer die onder een paard hoort te hangen!minister Gregory Rusland


  Maak melding
 20. Laat Rusland me laten hoor, hoe lang zijn ze al aan de macht ?Sinds 2000 en 8 jaren na dato pas hierover beginnen ?

  Rusland heeft een PHD in Veeteelt,van mijnbouw of engineering of van bedrijfsvoering heeft deze man geen kaas gegeten. Hij schreeuwt 800miljoen maar de onderbouwing daarvan, ho maar.


  Maak melding
 21. Ik feliciteer de surinaamse regering met het initiatief om een eigen aluminium bedrijf op te zetten.Met stappen die leiden naar economische onafhankelijkheid is het nooit te laat. Integendeel nemen wij alle ervaringen mee.
  Onafhankelijk van wat de resultaten zullen zijn mag men reeds trots zijn .
  Ik ben ervan overtuigd dat de staat een ondernemer moet zijn en dat men even veel keren moet herstellen en doorgaan als de aantal keren die wij falen zonder te luisteren naar antinationale krachten die positieve initiatieven trachten de kiem in te smoren.

  Ik kijk met hoop en vertrouwen naar de volgende stappen

  Succes

  WHATEVER YOU CAN CONCEIVE YOU CAN ACHIEVE !!!!!!!!!!


  Maak melding
 22. En ook een eigen GOUD HOUT VIS alles wat kan stap voor stap gaat het lukken er zijn ook andere grond stoffen die waarde vol zijn waar niet op gefocus wordt zoals die men gebruikt voor het maken van de scherm van de GSM mobiele telefoon

  Als wij andere Aluminium of goud laten verwerken zeggen zij niet welke grondstoffen zij extra er bij vinden dus wordt er achter ons rug dubbel verdient

  En goud is of was vanaf Para te vinden wat heeft SURALCO mee gedaan zeker een beroeps geheim van gemaakt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES