‘Oranje’ artikelen in trek onder allochtonen

10

EK-gerelateerde artikelen doen het goed onder allochtonen. Naar schatting zullen Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen tijdens het EK 10,3 miljoen euro uitgeven aan Oranje vlaggetjes, slingers, etenswaren, t-shirts, electronica en overige EK-artikelen. Ook gespecialiseerde sportbladen als Voetbal International en Sportweek zijn met ruim 2,8 miljoen euro populair onder allochtonen. Daarnaast geven allochtonen ongeveer 2,9 miljoen euro uit aan pools die op het werk of door vrienden worden georganiseerd.

Dat blijkt uit een enquête van Foquz Etnomarketing onder 651 Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen van 15 jaar en ouder. De enquête is gehouden voordat Nederland van Italië won.

Een op de vijf allochtonen (22%) denkt dat Nederland Europees Kampioen 2008 wordt, 15% denkt dat Nederland niet verder komt dan de eerste ronde. Om het Nederlandse elftal te steunen trekt 15% van de allochtonen tijdens de Oranjewedstrijden weleens iets oranjes aan, 67% volgt de Oranjewedstrijden op televisie, 17% doet dat samen met de buren of in een kroeg.

Oranje etenswaren zijn vooral onder Antillianen in trek: 23% zegt deze etenswaren te kopen. Het oranje voedsel is onder Turken het minst in trek (13% zegt deze te kopen). Overigens denken Turken ook het minst vaak dat Oranje het EK 2008 zal winnen (12%). Hun voorkeur gaat merendeels (40%) uit naar Turkije.


10 REACTIES

 1. en niet te vergeten onze orange gekleurde roti,dat te koop wordt aangeboden in roti shop.

  de surinamers gaan altijd een stapje verder en proberen met hun orange roti mijn ingewanden ook te verkleuren.


  Maak melding

 2. ongelooflijk ik snap niet dat jullie nederlandse stichma over bevolkings groepen opnemen in jullie webkrant. Sterk polariserend, blanke nederlanders hebben er misschien baat bij, maar wij als suris niet. Ojee worden we weer over een hoop gegooid weer inetegreren we weer, gdam waar komt dat geld vandaan.
  Maar om terug tekomen weer doen we iets ongewoonlijks: we houden ons meestal niet bezig met de maatschappi. En toch zie daar die mensen doen ook normale dingen die buitenaardse wezens. EN DAN NEEMT U HET OVER IN UW KRANT, krijg de smaak van kijk blanke medelanders we doen ook mee.


  Maak melding

 3. ik ben geen allochtoon iemand die geboren is onder de ned vlag is geen allochtoon dat heb ik nog vandaag bekend gemaakt aan mijn werkgever


  Maak melding

 4. I couldn,t care less. Deze enquete is niet representatief voor mij. Ik pieker er niet over om een rooie eurocent uit te geven aan al die gekte, ik weet wat beters te doen met mijn geld. Ik hou me er niet mee bezig mee, en zal blij zijn als t over is , dus…… al die oranje prullaria kunststof waarvan enkele te dicht bij hitte/vuur in de fik kunnen vliegen of kleurstoffen, hmmmm , mij niet gezien . De commercie die vaart er wel bij.Ieder z,n meug , zei de boer. Als ik iets in oranje aandoe is t omdat ik t mooi vind , maar echt niet om de oranjegekte, al hoewel ik echt kan genieten van een goede wedstrijd.


  Maak melding

 5. Franswa, waar woon je? In de Centraal-Afrikaanse Republiek? Come back to earth, brother. Je praat weer over geld. So what? maak je niet druk. Na dit EK duurt het weer vier jaar. Dus je hebt even de tijd om weer tot jezelf te komen. Want stigmatisch ben je zelf bezig, of heb je dat nog niet door? Live and let live bro.


  Maak melding

 6. blaka bakra dude,

  wat ik bedoel: zolang we als wezens van een andere planeet beschouwd worden is het niet bevorderend voor integratie. Al gaat het over positieve dingen, bijv een onderwerp als steeds meer allochtonen studeren(wel of niet uitgedrukt in percentage). Zelfs dit zeggen zorgt voor stigma.Het noemen van ditsoort dingen daar zit het probleem.Watvoor smaak in de mond zou je krijgen als er gezegd zou worden in Suriname: steeds meer negers doen mee aan onze traditioneele oudjaarsviering.Waw die mensen zijn eigenlijk anders dan ons etc…ze zijn nu focuspoint
  anyways
  stay blaka my bakra


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.