Openbaar vervoer in Suriname wordt gesubsidieerd

2

PARAMARIBO, 12 jun – Het openbaar vervoer zal gedeeltelijk gesubsidieerd worden. Dit zegt minister Richel Apensa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. De subsidie geldt brandstof voor particuliere bussen. De eenzijdige tariefsverhoging van de buseigenaren wordt dan ook onnodig geacht.

Bovendien is de actie illegaal. Alleen de ministerraad mag beslissen over tarieven voor het openbaar vervoer. Dus moeten de tarieven terug naar het oude niveau. “Anders zal de regering genoodzaakt zijn maatregelen te treffen”, zegt Apensa. Wat voor maatregelen dat zijn, wordt niet gezegd. Het publiek wordt wel opgeroepen geen cent meer te betalen.

Veel burgers zijn verrast door de actie van buseigenaarsbond PLO. Die heeft van de ene dag op de andere een verhoging doorgevoerd van ruim dertig procent. Het intrekken van vergunningen, de geijkte sanctie tegen overtredingen van buseigenaars, gaat nu niet. De overheid houdt de vergunningen al tijden vast in aanloop naar een nieuw systeem.


2 REACTIES

 1. 84 cent per liter brandstof aan subside zegt de minister.
  Dat is gelijk aan verlaging van de government take voor alleen de bushouders die tegelijkertijd de grootste brandstofgebruikers zijn en dus een zeer groot deel van de governmenttake vertegenwoordigen.
  Maar …zegt de regering, de governmenttake …die gaat niet omlaag.
  Wel of je nou die governmenttake subsidieert met 84 cent of als je het verlaagt met 84 cent….het resultaat is precies hetzelfde.De governmenttake is omlaag.
  De automobilisten hebben nu het nakijken.
  In ieder geval een groot deel van die governmenttake gaat nu eigenlijk naar de bushouders.Als het zo doorgaat… krijgen de bushouders straks meer dan de govermenttake per liter aan subside.De olie prijs stijgt nog steeds.


  Maak melding

 2. Moeilijke zaak om dit te controleren wie, wat, hoe, waar.
  Dus einde van de rit…zitten de bushouders weer zonder de centen.

  Ze gaan jullie pakken ….din man disi na soso wij pakken ze din e plij.

  Partij mannen hoeven niet bang te zijn die krijgen zelfs vooruit betaald


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.