Geld voor nauwere samenwerking Suriname-Nederland

8

Nederland en Suriname gaan nauwer samenwerken op het gebied van taal, cultuur, onderwijs en gezondheidszorg. Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders (PvdA) heeft de komende vier jaar acht miljoen euro beschikbaar gesteld, onder meer voor kennisuitwisseling meldt Novum Nieuws.

Op 1 juli wordt in beide landen een loket geopend, waar organisaties projectvoorstellen kunnen indienen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het loket wordt beheerd door adviesbureau Berenschot in samenwerking met het Instituut voor Kaderontwikkeling en Onderzoek in Suriname Nikos.

De traditionele samenwerking tussen beide overheden moet plaatsmaken voor een nieuwe vorm van samenwerken, van samenleving tot samenleving.


8 REACTIES

 1. suriname voorwaarts
  mijn mening is,dat als belgië en suriname hun identiteit als natie willen blijven behouden men alvast een andere naam voor de nederlandse taal om de tafel moeten gaan zitten om naar een oplossing te zoeken.
  de overheersing mag niet de kans krijgen om te blijven domineren.


  Maak melding

 2. Lees ik het goed?
  Het geld wordt beschikbaar gesteld voor kennisuitwisseling.
  Wie heeft al de kennis? Juist, ja. Nederland.
  Met andere woorden: het geld zal via een omweg terugvloeien naar Nederland. En dat bedoelen de critici met ontwikkelingshulp.


  Maak melding

 3. jaaaaaaaa meneer John , u heeft het helemaal goed gelezen . het gaat inderdaad over geld beschikbaar stellen voor kennisuitwisseling , nou ik ga u eerst even vertellen wie er allemaal kennis hebben aan ons Surinnaamse kant nl: 1 President en alles weter Elio Vanier van de openbare vervoers ordenings dienst in Surinaame, 2 Vice-President en alles weter Toet , 3 Minister van Binnenlandse zaken en alles weter Alex. 4 Minister van Buitenlandse zaken en alles weter Datravisie , en ga maar zo door .

  En aan de Nederlandse zijde nl:
  1 Connexxion , Ziekenhuizen , Azivo ziektenkosten verzekering ,Doktoren , Specalisten , Brandweer , POlitie, enz ,enz ,enz . Surinaamer ik verzoek ,hebt respecht voor deze mensen , en ontvang ze met openarmen , en niet maar steeds roepen , wij kunnen het zelf[is de regering weer bezig te bedelen} mensen de hele wereld heeft mekaar nodig ,als de Nederlanders , of anderen bv afhankelijk is van rijst van ons ,of van de bananen van ons , dan zijn wij ook afhankelijk van de Nederlanders ,of anderen ,want wat wij niet zelf kunnen en anderen wel , dan hebben wij dan de anderen voor nodig {de hele wereld heeft makaar nodig}


  Maak melding

 4. Nee John, dat zie je verkeerd. Iedereen praat maar over geld. In Suriname is geen geld voor dit soort projecten, dus zal het van een ander moeten komen. Wees blij, dankbaar, dat er een deel van de kennis in het buitenland gedeeld wil worden met Suriname. En geld is geen macht, KENNIS is macht. Maar ja, die visie deelt niemand met mij in Suriname. Zo stom zijn ze wel. Je moet je koloniale denken maar eens in je nachtkastje stoppen. Naast dit pispot.


  Maak melding

 5. Su. heeft alles maar kan niks…rara hoe kan dat ?
  Zij maken jouw lui en vormen de boel voor corruptie.

  Tik you ai luku tamara you laty.


  Maak melding

 6. een ieder mag op deze site zijn ongezouten mening geven betreft een item en zo hoort het.het is klein geestig en laag van mensen die proberen hun manier van denken aan anderen op te leggen.dan zit je hier verkeerd,sluit je dan aan bij een club ,neem een voorbeeld aan pae manjol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.