vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit Suriname'President terug in Suriname na vruchtbaar bezoek aan China'

‘President terug in Suriname na vruchtbaar bezoek aan China’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Santokhi is na een vruchtbaar bezoek aan China, in de middag van zaterdag 20 april veilig gearriveerd in Suriname. Het staatshoofd kwam op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aan met een KLM-toestel en werd met militair eerbetoon ontvangen.

De president werd welkom geheten door onder meer de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden. 

Het staatsbezoek aan China markeert een belangrijke mijlpaal in de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en China. President Santokhi heeft gedurende dit bezoek verschillende hooggeplaatste Chinese functionarissen ontmoet, waaronder president Xi Jinping. Twee van de hoogtepunten van het bezoek waren de ondertekening van bilaterale overeenkomsten en samenwerkingsverbanden tussen Suriname en China en het aftekenen van de schuldherschikking. 

Na zijn terugkeer in Suriname kijkt de president terug op een succesvolle reis en is hij optimistisch over de verdere versterking van de banden tussen Suriname en China. De resultaten van het bezoek zullen ongetwijfeld bijdragen aan de verdere ontwikkeling en welvaart van Suriname. Verschillende Chinese bedrijven hebben interesse getoond om te investeren in Suriname.

Met het staatshoofd waren onder andere meegereisd de minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), first lady Melissa Santokhi-Seenacherry en een technische delegatie vanuit het Kabinet van de President.

In de komende dagen wordt de samenleving nader ingelicht over de resultaten van dit bezoek, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. Je kunt met de SLM vliegen naar het knooppunt Schiphol, maar als er geen directe aansluiting is dan moet je hotelkamers reserveren van rond de 200€.
    Of je vliegt met de KLM, verblijf je enkele uren in de transit om vervolgens door te vliegen naar China.

    Iets met tijdsverschil en duurzaam boeken.

    De ceremonie valt onder presidentiële protocollen. Zelfs als presidenten hun eigen jet hebben moet dit. Suri is geen bananenrepubliek.

    Wat een mens allemaal niet verzint om de eigen schaduwzijde te voeden.


    Maak melding
  2. Ja, mensen. Chan was naar China voor o.a. Aftekenen van schuldherschikking. Een erfenis die als een blok aan zijn been hangt en dat zien zijn tegenstanders niet. Ze wilden al vanaf dag één welvaart zien. Een Dubai in Zd Am. DUBAI staat onder water. Straks in de moessontijd Sur ook. Dan wordt Sur toch omgetoverd in Dubai zonder geldverspilling. Over de schulden wordt niet gesproken. Het volk heeft honger wordt er iedere keer gezegd. Melissa heeft met de pres van China gesproken. Met wie heeft de vorige F.lady gesproken? Je raadt het al.


    Maak melding
  3. Mooi hoor zo een WELCOME BACK HOME MR PRESIDENT! Toen de vorige president van de Republiek Suriname terugkwam van een zelfde reis(zijn laatste officiele reis als staatshoofd), was hij een veroordeelde misdadiger die alleen door zn hongerige achterban werd opgewacht(en misschien een deurwaarder en zn advocaat). Oja ook toen was de toenmalige first lady die als een soort cheerleader de boel mende.
    Note: Het is normaal dat als de President/Koning op staatsbezoek gaat of er komt een Staatsdelegatie dat de First Lady erbij is om haar echtgenoot/echtgenote te steunen door in het gevolg aanwezig te zijn. ook zij gedwongen overstap op het knooppunt Schiphol heeft hij goed benut(er is geen rechtstreekse vlucht Suriname China dat heeft de vorige president met zn gevolg ook ondervonden bij zijn trans Atlantische reizen. hij moest verplicht binnen de muren van Schiphol blijven want als hij 1 stap buiten deze zone had gezet werd hij ondanks zijn diplomatieke paspoort meteen opgepakt als zijnde een wanted) De meeste staatshoofden maken soms gebruik van de communicatieruimte om intussen wat overleg te plegen met parlementariers of hun achterban enz).


    Maak melding
  4. @yor,

    Het volk heeft honger, het is altijd dezelfde groep die honger lijdt of niet?
    Waarom is die groep niet zelfredzaam in barre tijden.
    In de jaren 70 was het ook slecht in Suriname, ik heb droge rijst met gestampte peper gegeten, heb het met waardigheid gegeten maar ben niet gaan roven !!!!


    Maak melding
  5. Wordt er ook nagedacht om Suriname te voorzien van beter personeel !
    Suriname heeft behoefte aan arbeidskrachten met verantwoordelijkheidsgevoel en personeel dat betrokken is.

    Aziaten staan bekend om hun loyaliteit, inzet en zorgzaamheid.

    Van BrainDrain naar BrainGain, maak het mogelijk.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  6. Aboi Koni
    Er is zoveel ophef over dat een paar mensen de pres was gaan ophalen van Zanderij.
    Ik vind het ook een beetje onzin, maar kan jij je nog herinneren toen Bouterse terugkwam uit China. Bussen vol mensen naar Zanderij om hem op te halen. Het leek alsof er een koning was aan gekomen. Was er wel geld hiervoor.
    Over efficiënter besteden van tijd; als deze horde mensen hun tijd efficiënter besteed hadden, hoefden ze vandaag de dag geen honger te lijden en hadden ze misschien een dak boven hun hoofd.
    Ook hoefden ze dan de Chinezen en anderen niet beroven.


    Maak melding
  7. Debby volk heeft geen eten en geen dak boven het hoofd. Vraag aan het volk om te gaan werken. Dan kunnen ze geld verdienen, kunnen ze eten kopen en een huis bouwen. Stelletje luilakken.


    Maak melding
  8. Tsja, de “massa” die hun kids moederziel alleen thuis liet om de veroordeelde drugsdealer en seriemoordenaar te verwelkomen, is nou niet echt het deel, dat je associeert met de vereiste waarden en normen, die een ‘normale’ opvoeder hanteert.

    Contrast met de ambtenaren die gewoon hun werk doen, en niet vanuit een underdog positie of krankzinnige verering, de president v suri conform protocol verwelkomen.


    Maak melding
  9. Hopende dat president Santokhi volgend jr herkozen wordt .
    Heeft het land nodig een stabiele ,eerlijke president met verstand zonder strafblad .
    Zo is het en niet anders


    Maak melding
  10. rob over wie heb je het? Ik heb nog niet gelezen dat de huidige president verteld heeft of het Surinaamse bedrijfsleven contracten heeft kunnen afsluiten. Dit was het hoofddoel.
    Ik heb ook niet gelezen dat de president iets heeft gezegd over herschikking van schulden
    Ik heb ook niet vooraf noch achteraf gelezen dat de president China bezocht om geld te lenen of investeringen uit te lokken
    Wat ik wel heb gelezen is dat de vorige president altijd zijn mond vol had over investeringen door China en investeerders uit andere landen. We weten intussen allemaal dat dit onzin was.


    Maak melding
  11. Dammer redactie dat je een gewone terechte opmerking weer verwijdert. Als ik aangeef dat zelfs de President niet met de SLM vliegt is dat de waarheid. Kunnen jullie daar niet tegen? Als dit zo is zijn jullie zelf ook corrupt bezig.


    Maak melding
  12. rob en weer schrijf je niets, wel woorden hoor, zelf zinnen , maar inhoudsloos. iedere rectie van je schrijf je wat jij wil wat jij vindt.
    Laten we wel wezen, de npd heeft niets maar dan ook niets opgeleverd voor het land.
    Of ABOP en VHP wel voor vooruitgang hebben gezorgd moete we afwachten. Achteraf kan je dit beoordelen
    Zelf de “topper” de voortvluchtige onschuldige😁😁😁😁 boefdraad gaf ruitelijk oe dat het geld van het volk verdwenen was. Het geld is “verdampt” riep hij.
    Als hij in de DNA stond brak het zweet hem aan alle kanten uit. Beelden te zien op Youtube
    Wat mij verder verbaast is dat je op Waterkant een open sollicitatie deed aan het adres van de huidige regering
    Wat mij verder verbaast is ndp toppers op de vlucht zijn. Onschuldig als ze zijn. ja toch onschuldig toch
    Wat mij verder verbaast is dat jij en met jouw nog een man of 3 hier nul komma nul er op vooruitgegaan zijn, terwijl iedere snotneus van de ndp in Suriname er op vooruit gegaan is. Doet dat geen pijn?
    Zoek op Waterkant dan zal je ten minste 2 foto’s zien van een ndpér die nu gewoon zijn zakken vult door hand en span diensten aan de VHP te verlenen.
    Ik schrok toen ik zijn foto al hier zag, maar ik kon het ook wel weer begrijpen. Zo zit hij in elkaar en zo valt ndp verder uit elkaar

    Vanavond zal ik niet meer reageren, morgen werken


    Maak melding
  13. robje g , niet alleen WAT maar velen hier vinden jou een nepper , jij zit alleen maar onzin te verkondigen in jou kelderbox , en telkens zit jij deze regering af te kraken , maar WAT en velen hier zien dat jij jou lover de gevluchte moordenaar ddb mist , en jij mist zijn stront hé , robje g langzaam zal jij uitdrogen in jou kelderbox , ach iedereen is jou gouw vergeten


    Maak melding
  14. konsensi -pony , natuurlijk werd het stemvee naar zanderij gelokt voor gratis vervoer en gratis vreten en ze moesten zeggen ;;; we want bouta ;;;; , dat stemvee kwam er achter dat ze een moordenaar aanbidden die honderden Surinamers heeft vermoord waarvan vele vrouwen en kinderen in [Moiwana ] , en zo verloor die nu voortvluchtige laffe hond de verkiezingen van 2020 , en jullie geilen nog steeds op die duivel ddb,
    pony wie heeft er vandaag gekookt , het vrouwtje of was het toch uiteten bij een chinees rest…..


    Maak melding
  15. Leuke reacties van voor en tegenstanders. Ik schaam me heel diep om te lezen dat weleens zo’n sterke leader nu spoorloos is. Dit komt noch het land noch zijn partij ten goede. We moeten de koers zetten in Su naar leiders die respect afdwingen.


    Maak melding
  16. Wat een land. De grote charismatische leider van de NDP is een gewone seriemoordenaar die nu op de vlucht is.
    Op zijn. China reis werd hij officieel door de krijgsraad veroordeeld voor moord. En dat heeft de NDP nooit kunnen verkroppen. Vandaar hun mislukte wraak – een mote van wantrouwen.
    De andere rotzooi is ook op de vlucht. Beide op de vlucht gefaciliteerd door al de miljoenen dollars die ze hebben gestolen. En nu hebben al die NDP stemmers honger. Dat zijn de vruchten van de paarse boom. Vruchten en de waarheid wrang


    Maak melding
  17. Wees gerust, de president komt tzt met een verklaring. Hij heeft niet met z’n duimen zitten draaien in China.
    Met voor de troepen uitlopen en laster verspreiden, maak je jezelf alleen maar belachelijk.
    Zij die de vruchten van de boom van het kwaad hebben gegeten, zijn vergiftigd voor het leven en de duivel die deze boom heeft geplant, is op de vlucht geslagen.
    Zijn volgelingen zijn ontroostbaar en radeloos. In dna is dat ook duidelijk te zien met hun domme acties.


    Maak melding
  18. Vruchtbaar bezoek president suriname aan de communistisch Republiek China.

    Heeft de president soms al zaadjes geplant. We zullen na een aantal maanden het zien.

    Zal goed zijn voor de Surinaamse etniciteit.


    Maak melding
  19. beste rob
    het is nie ik
    het is nie de rechter
    het is de topper van de ndp zelf die publiekelijk heeft verkondigd dat er honderden miljoenen zijn verdwenen.
    Boefdraad, de onschuldige voortvluchtige heeft dit in de
    ass em blee verkondigd.
    Wat wil je nu nog meer

    Enkele van deze zogenaamde toppers hebben recentelijk publiekelijk al, zei het op bescheiden schaal verontschuldiging aangeboden
    Volgens mij heb jij zelf hier op Waterkant geschreven dat ndp zijn best heeft gedaan en als je dan ziet wat dit heeft opgeleverd voor het land voor de bevolking dan krijg ik tranen in mijn ogen.
    Een ongelooflijke kloof tussen arm en rijk. Geen scholing geen huisvesting gezondheidszorg ver onder elke maat, een downgrading die meerdere!! malen heeft plaatsgevonden.
    Hoe ziek moet je dan wel niet zijn om nog te komen zeggen dat je regeermacht wil.
    Dat kan alleen als je te veel stront gesnoven hebt

    Ik vergeet de schurk Adhin nog
    die nadat hij betrapt was moest toegeven dat hij geld gestolen had van de banken ( dit is dus geld van de rijken)
    Hij probeerde te redden wat er te redden was door te roepen dat hij het geld geleend had om uien en aardappelen te kopen
    Lenen zonder toestemming = stelen!
    Kennen ze het verschil niet bij ndp
    Maar los hiervan
    . de governor gaf het hem zomaar of was Suriname skeer?
    Zo goed stond het land ervoor dankzij de schurkenbende ndp

    Is Santoki de juiste man?
    Nee en nog eens nee
    bouterse heeft gemoord. Je doet alsof je hem vervolgd hiervoor. het volk blij en vervolgens verraad je dit volk door de man thuis te laten zitten.WALGELIJK. Kijk als hij dit gewoon eerlijk had gezegd dan was dit te begrijpen. De president heeft besloten. Gemor. ok maar duidelijk
    Wat hij nu gedaan heeft is achterbaks en walgelijk.

    Suriname hoeft niet te wanhopen
    Het is een van de weinige gebieden met ruimte, met grondstoffen en ZONDER oorlog. Het is vreedzaam met hier en daar wat idiootjes die onrust willen zaaien door op de racistische toer te gaan, terwijl dit bij het volk zelf amper leeft
    Suriname is hot voor China VS en de EU

    Chan moet nu en wel zo snel mogelijk publiekelijk kenbaar maken dat hij besloten had tot huisarrest en dat hij het beter vond, zonder het goed te willen praten, dat niet met ons te delen
    Om stemmen te winnen kan hij hieraan toevoegen dat het een moeilijke beslissng was en hij oprecht van mening was dat dit het juiste was voor het land

    Zo lang hij dit niet doet vind ik hem een walgelijk sujet die na uitstel van de verkiezingen wegens bla bla bla in 2026 mag verkassen naar Guyana
    lopend over de (denkbeeldige ) brug


    Maak melding
  20. O, ben het effe kwijt. Leden van de rechterlijke macht worden toch voor het leven gekozen.
    Idioot, NDP ding weer. Ingrijpen in de scheiding der machten.


    Maak melding
  21. RobG 22 april 2024 Bij 10:24
    “Niemand gaat mij in de maling nemen met slogans als, ‘ wees gerust alles komt terecht ‘ en ‘ wo sit ing ‘.”
    =================================

    Ai boi, ruim 4 miljard Amerikaanse dollars foetsie en totaal niets voor in de plaats. Zelf de aardappelen en uien zijn nooit gevonden.
    RobG, je bent te dom om waar te zijn…niemand hoeft je in de maling te nemen, dat doe je zelf wel.
    Als je reageert probeer ook eens de ontwikkeling van het land te verklaren. En als je het niet weet zal ik het allemaal nog eens op een rij voor je zetten…


    Maak melding
  22. Ke pôti…blijft toch een treurig en heel kleinzielig paardje als je de “oranje helden” in elke reactie moet aanhalen. Zeker geen ene moer te vertellen thuis en hier op WTK…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES