Clarence Seedorf niet naar EK

25

Clarence Seedorf ontbreekt volgende maand op het Europees kampioenschap voetbal. De middenvelder van AC Milan heeft bondscoach Marco van Basten maandagavond telefonisch op de hoogte gebracht van zijn besluit om niet in te gaan op een eventuele selectie voor het komende EK.

Dat liet de voetbalbond KNVB dinsdag weten. De reden van zijn afzegging is nog onduidelijk. Volgens het AD mist Seedorf het vertrouwen bij bondscoach Marco van Basten. Daarom heeft hij afgezegd voor het komende EK in Oostenrijk en Zwitserland. Seedorf is na Mark van Bommel (Bayern München) de tweede international die om persoonlijke redenen niet meer met Van Basten wil samenwerken.

Clarence Seedorf is de meest succesvolle Nederlandse clubvoetballer ooit. Met 3 clubs won de in Paramaribo geboren profvoetballer vier keer de UEFA Champions League. Hij maakte op 14 december 1994 zijn debuut in Oranje tegen Luxemburg. Lange tijd werd hij in Nederland vooral herinnerd door twee gemiste strafschoppen voor het Nederlands elftal en hij werd dan ook door veel mensen verguisd.


25 REACTIES

 1. een zeer knappe beslissing jongen ik had jou onderschat ik vond het venederend wat jij moest meemaken maar nu ben jij voor mij een bigie bang clarence joe bigie tang boeng brada lobie


  Maak melding

 2. Ai Clarence eindelijk een goed besluit naar van basten toe je mag met je hoofd omhoog lopen en ook ik ben trots op je.
  Joe bigie en a sa tang so.
  Power


  Maak melding

 3. Een zeer verstandig besluit om af te zeggen, want als oranje niet ver komt zou je hoe dan ook heel negatieve opmerkingen krijgen richting jouw persoon.
  Want het is nooit goed in hun ogen wat je ook doet of goed presteert, die eer en waardering zullen ze je nooit geven.
  En nu kan je met opgeheven hoofd trots zijn wat ik eigenlijk al was op je Clarence!!
  Power mi boi!!!


  Maak melding

 4. Hallo Clarence,

  Deze beslissing om niet mee te gaan noem ik een “kampioensbeslissing” te vergelijk met al die grote bekers door jou gewonnen. Klasse clarence seedorf. Je maakt alle surinamers trots met deze beslissing. Nu op naar Suriname om daar de jeugd omhoog te tillen!


  Maak melding

 5. Goede beslissing.Blij dat je niet meegaat, nu ga ik dus WEL het EK kijken.
  Dat gesjok over het veld zonder een beetje inzet irriteerde me mateloos. En dan ook nog zo’n air hebben.


  Maak melding

 6. Eerst huilend de bondscoach vanuit Italie te bedelen om a.u.b. opgenomen te worden in het Nederlands-elftal.Dat had je nooit moeten doen.Mooi dat de coach jou steeds heeft genegeerd om je maar 2 of 3 minuten op te stellen.Goed voor je.Wie denk je nou wel dat je bent.Het team helpen het optimale te halen,ha,ha,ha,laat mij niet lachen.Jij leeft in een waan.Jij denkt dat je alles bent met al je bekers.


  Maak melding

 7. hiep hiep hoera god bless you.
  laat van basten gaan kasten. op zouten met die van basten. clarence iets beter kon je niet bedenken voor ons. en nu sta je voor alle surinaamers hoog. 10+ clarence


  Maak melding

 8. Clarence, we zijn trots op je. Men ziet jouw belangrijkste functie als teambuilder over het hoofd.We hopen wel dat het ze mag lukken


  Maak melding

 9. Ook al zou jij, Clarence meegaan dan was het maar voor de gezelligheid op de bank. Die Marco zou je alleen maar geirriteerd hebben gedurende de hele toernooi.

  Clarence je heb al geschiedenis geschreven en er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De eer heb je in ieder geval aan jezelf gehouden en dat is zeer dapper van jou.

  Ik hoop van harte dat er weer kalibers als jou, Davids, Gullit, Rijkaard…. enz. enz. zullen oprijzen want anders is het niet zo spannend om als Surinamer naar die grote toernooien te kijken.


  Maak melding

 10. He, he, eindelijk heeft Clarence t licht gezien . Met zijn talent hoefde hij niet te leuren om in t Ned. elftal te kunnen spelen. van basten wordt opgedragen wie wel en wie niet in t Ned. elftal mogen ; Clarence heeft zich ruimschoots bewezen , en zit niet te wachten op de omhoog gevallen flapdrol van basten. Hij kan niet tippen aan Clarence, ondanks wat er over z,n kunnen wordt beweerd.Zo “geweldig” als ie was, nou ik kan t er niet vanaf zien.


  Maak melding

 11. Dit is een titanen beslissing Meneer Seedorf ik ben trots op je veel succes met een volgende EK als Oranje speler onder een andere coach


  Maak melding

 12. goed zo Clarence. Laat ze de pleurig krijgen. Nederland is altijd kampioen bij de voorbeschouwing. Het staat nu al vast dat ze weer geen kampioen gaan worden en jij moet niet meedoen met een kansloos team


  Maak melding

 13. Dat is best wel jammer want ik verwachte wel dat van basten jou wel zou opstellen omdat hij het ek nu wel wil winnen.Goed geen man overboord de een zijn dood is de andere zijn brood.


  Maak melding

 14. Voor mij is het EK-hoofdstuk (onder leiding van Marco Basten van afgesloten). Min of woorden van Clarence Seedorf.
  Suriname heeft deze sport ambassadeur nog harder nodig.

  Wij zullen zien hoe wijsneus Basten mag barsten het zal redden.


  Maak melding

 15. Van Basten zegt dat hij verrast is door de stap van Seedorf, maar in zijn hart lacht hij. Deze man is een pure dictator die geen tegenspraak dult van anderen.Wie denkt van Basten eigenlijk dat ie is, hij heeft een mooi doelpunt gemaakt tijdens de EK en dat was het?.Hij kan alleen maar dromen om de sportieve prestaties van Clarance. En nu doet hij zo hypocrietals, ik heb respect voor Clarance als mens en voetballer, maar tegelijker tijd dwarsboom je hem.
  Van Basten is gewoon een valse profeet


  Maak melding

 16. Beste Clarence vriend en landgenoot,

  Ik heb je zo vaak al gezegd je hoeft je niet te bewijzen wereldwijd ben je een wereldvoetballer behalve hier. Je wordt in Italië en Spanje op handen gedragen, je wordt geadoreerd door miljoenen voetballiefhebbers. Jouw houding jegens Suri’s en niet Suri’s is van hoogstaand niveau.

  Wat ik mensonterend vind is dat je in de Championsleague hele wedstrijden speelt en je bent ook een constante speler weinig blessures.

  In het Ned. 11 tal ben je een bankzitter of je speelt maar 10 minuten. Dit is voor een wereldvoetballer toch frustrerend, zou van Basten dit gepikt hebben?
  De opmerking van van Basten dat er op die positie bepaalde spelers goed presteren is klinkklare onzin. De spelers die hij bedoelt zijn heel vaak geblesseerd na herstel hebben ze nog geeneens een wedstrijd gespeeld voor de eigen club of ze worden al geselecteerd voor het Ned. 11 tal.

  Nu kan van Basten deze Neanderthalers hugo borst en Johan derksen grotbewoners uit limburg selecteren het Ned. 11 tal.

  Clarence mi boi ga naar Suriname op vakantie, ga white beach op een strandstoel liggen met een bacardi cola met veel ijs en een schijfje citroen en kijk op een groot lcd scherm naar de verrichtingen van het Ned. 11 tal tek fatu mi boi.
  En Clarence als je uitgevoetbald bent op professioneel niveau kom bij ons voetballen bij Jai Hind te Rotterdam (JHR) 1e klasse zondag alwaar Ramtahal rijkelijk vloeit red label blacklabel greenlabel en de nassi, bami roti de bezoekers doet watertanden.
  Misschien kunnen wij dan promoveren naar de hoofdklasse zondag.

  Maar aboeng tang boeng fijne vakantie.

  Kaaimansingh


  Maak melding

 17. Het initiatief van Clarence in het Para-gebied is van onschatbare waarde voor het thuisfront en nu al niet meer weg te denken binnen de Surinaamse samenleving.

  Clarence levert in konkreto een significante bijdrage het vormen van de Surinaamse jeugd en dat is veel meer waard dan een plek onder een van Basten. Moge de overgebleven landskinderen de eer helpen redden voor het Hooiland. Onder deze Micro heb ik er een zwaar hoofd in.


  Maak melding

 18. Ai…. A bung Gi Deng..
  die beesten zijn tog altijd ontevreden en ondankbaar….
  geniet lekker in SU van je Doekoe mang..
  en vergeet je su maties niet!!! die hebben je harder nodig dan beze bacrás (niet allemaal zijn slecht hoor, maar tog de meesten)
  ik/wij hebben jullie altijd je ge-support in alla sani en ik ben trots op onze sranan sporters……..Je Su maties hebben heel veel talent

  Zomaar Iemand…


  Maak melding

 19. seedorf heeft gelijk dat v.basten hem niet mag.hij is jaloers omdat hij niet zoveel heeft gewonnen als jou.samen met cruyff zeggen ze alleen maar negetieven dingen over seedorf.wie denken dat ze zijn.v.bastebn is ongeschikt als trainer.weet niet met mensen om te gaan.cruyff levert kritiek maar hoeft het zelf niet te doen.nederland zal bij een groot tournooi nooit meer een grote prijs winnen met v.basten of cruyff.ze zijn geen winnaars.alleen maar lossers.


  Maak melding

 20. Heej Kaimansing ie biegie. Tja go brada. En hij moet niet de fout maken om trainer te worden in nederland.
  Er valt geen eer te behalen aan de autochtone nederlandse voetballers met hun namaak-zelfverzekerd-gedrag (in amsterdam gogme genoemd)
  Neen hij moet een managerfunktie krijgen bij de eufa of fifa nadat hij stage heeft gelopen bij grootheden als Ferguson, Aime Jaquet, Arsene Wenger, michael platini, Guus hiddink.


  Maak melding

 21. Dit word Van Basten’s laatste tournament als trainer van Oranje. Dat is mijn voorspelling.

  Ik vind trouwens dat geen van de Hollandse trainers Seedorf ooit in de juiste positie hebben gespeeld.

  Anyway ik ben heel trots op Seedorf. Van all Surinamers/Hollandse Surinamers die professioneel voetballen heeft hij het meeste terug gegeven aan Suriname.


  Maak melding

 22. seedorf wij surinamers zijn trost op jou.wat je hebt laten zien is van hoog kwaliteit.cruyff en v.basten kunnen niet aan je tippen.v.basten is ongeschikt als trainer.
  hij mist van alles o.a. ervaring/mensenkennis/geen visie
  kinderachtig/heugelaar/jaloers en geen uitstraling.alleen ben ik een beetje teleurgesteld in jou omdat je keer op keer hebt laten vernederen door marco voordat je zo een besluit hebt genomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.