zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinamers hebben het vaakst een baan

Surinamers hebben het vaakst een baan

-

Does Travel - naar Suriname

Onder de verschillende groepen niet-westerse allochtonen in Nederland hebben Surinamers het vaakst een baan. Dat bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS daalt het aantal werkloze allochtonen in Nederland snel. In een jaar tijd is het percentage niet-westerse allochtonen dat werkloos was gedaald van 12,4 procent eind 2006 tot 9,1 procent eind 2007.

De werkloosheid onder Surinamers slonk van 10,6 naar 7,6 procent. Onder Marokkanen in Nederland daalde de werkloosheid van 16,2 procent in 2006 naar 11,3 procent vorig jaar. Antillianen en Arubanen gingen van 15,4 naar 10,6. Bij de Turken daalde het cijfer van 14,2 naar 8,7.

Het werkloosheidspercentage onder niet-westerse allochtonen ligt nog wel hoger dan bij de autochtone bevolking. Daar nam de werkloosheid af van 4,4 naar 3,8 procent.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. Dit komt omdat Surinamers gemotiveerd zijn, beter Nederlands spreken en kunnen schrijven dan de rest van de andere Allochtonen.

  Suriname was óók een kolonie van Nederland en de generatie van NU is goed ontwikkeld.
  Surinamers integreren sneller dan de rest.


  Maak melding
 2. Dat het werkeloosheidspercentage bij de autochtonen lager ligt dan bij de allochtonen, spreekt voor zich. We moeten het niet onder stoelen of banken stoppen, of doekjes er omwinden maar gewoon ronduit zeggen dat discriminatie in dit geval een grote rol speelt, en het zal helaas altijd zo blijven. Ik zou er niks anders van kunnen maken, het is gewoon een feit. Ze zijn continu met statestieken bezig omtrent hoger en lager percentages aangaande werkloosheid tussen all. en aut. maar ze durven niet vooruit te komen wat de oorzaak is. Want er is een oorzaak. Elk weldenkend mens in deze samenleving weet wat er speelt.Dat moeten ze ook, net als de cijfers openbaar maken. Want aan potentie, kwaliteit en wilskracht bij de all. ligt het niet.


  Maak melding
 3. Bijna alle kantoren en bedrijven en overheidsinstanties hebben liever eerst blanken in dienst. En als die niet te krijgen zijn dan de zwarten. Ze zullen het niet openlijk zeggen maar ga eens zelf kijken in het bedrijfsleven wat voor personeel er zit in verhouding tot de bevolkingssamenstelling.

  Sterker nog ze nemen liever een blank persoon die 50 km verder woont waar reiskosten voor betaald moet worden dan een zwart persoon die aan de overkant woont.

  Dit is mijn eigen ervaring.


  Maak melding
 4. Hallo pataka,

  Ik werk al meer dan 20 jaar vast en heb nog steeds werk gelukkig, maar ik heb genoeg vrienden en familieleden die ermee geconfronteerd worden.

  In de grote steden is bijna 50% allochtoon tegenwoordig, maar de betere banen zijn altijd nog 95% door de blanken bezet, die van heinde en verre komen om in de stad te werken, dagelijks honderden kilometers file’s veroorzaken met hun SUV’s en Jeeps enz..enz.., omdat men toch liever een blanke collega kiest i.p.v. een zwarte die in de stad woont met zijn gelijkwaardige diploma’s.


  Maak melding
 5. Surinammers hebben vaker een baan omdat wij de taal machtig zijn,zowel spreken en schrijven.Het is de voertaal van ons, soms krijg ik ook de indruk dat wij het zelf beter spreken en schrijven dan die witte Nederlander zelf.En het woord Allochtoon vind ik een rotwoord.Wij Surinamers zijn geen Allochtonen, wij zijn gewoon Surinaamse Nederlanders punt uit, en dat geldt ook voor die Antilliaan.Wij zijn met z’n allen onder de Nederlandse vlag geboren,zelfs onze kinderen die hier geboren zijn noemen ze Allochtonen belachlijk.


  Maak melding
 6. zwarte komen gauw in aanmerking,om het vuilwerk van ze op te ruimen.te boenen van hoog naar laag zo dit dat.het zij zo illie wij spreken beter nederlands,,,,met hun merkwaardige ‘uitspraken zoals ( hij heb ze of hunnie’willen niet”’ wat een taal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES