Suriname bekijkt plan Venezolaanse gaspijplijn

16

PARAMARIBO/CARACAS, 18 mrt – Suriname is geïnteresseerd in het voorstel van de Venezolaanse president Hugo Chavez voor de aanleg van een pijplijn. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Wel wordt de tijd genomen voor het bestuderen van de economische haalbaarheid. Er vallen belangen te overwegen.

Venezuela wil met de gaslijn naar Suriname en Guyana goedkoper bieden. Nu wordt nog gas ingevoerd per zeetransport. Op het eerste gezicht lijkt het plan voordelig. “Echter, we moeten er rekening mee houden dat wij ook bezig zijn met onze eigen exploratieactiviteiten voor de kust, omdat als we geluk hebben, wij geen gasleiding nodig zullen hebben van een ander land”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname.

Dus wordt het plan ook doorgenomen met deskundigen van Staatsolie. Overigens heeft Suriname zelf plannen voor uitbreiding van het aanbod aan goedkopere energie. Onder meer worden de mogelijkheden bekeken van energieopwekking via waterkracht. Chavez had het plan al aangekondigd tijdens de PetroCaribe-top in 2007. De lijn moet in zee worden aangelegd met afslag naar buurland Guyana.


16 REACTIES

 1. Suriname bekijkt plan Venezolaanse gaspijplijn ::::::O dus Front moet weer gaan kijken…. vanuit Europaof USA is het waarschijnlijk goedkoper noh.

  Domme grap !!!!!!


  Maak melding

 2. Had ik het al niet een tijdje terug zien aankomen, dat Suriname, als doorvoerland van olie van Venuzuela naar Brazilie, zeer strategisch ligt. En dat Hugo Chavez Suriname nodig zal hebben voor het aanleggen van deze pijplijn naar Brazilie.

  Wel, het is nu de waarheid.
  Zo een deal met Venuzuela kan Suriname economisch verder vooruit brengen.

  Ik hoop alleen niet dat politiek en hebzucht onder de Surinaamse politici, strak roet in het eten gooit en de onderhandelingspositie van Suriname naar Venezuela toe verzwakt.

  Geopolitiek gezien, heeft Venezuela Suriname hard nodig voor haar eigen verdere economische opbouw en de Latijns-Amerikaanse integratie met Brazilie als industriele groeipool.
  Srika


  Maak melding

 3. Zo probeert Chavez zijn macht uit te breiden en andere landen afhankelijk te maken van meneer Chavez. Ik zou zeggen Suriname gebruik je eigen energiebronnen en niet op je luie krent zitten wachten totdat een ander voor je gaat doen.

  gr.ramsesV


  Maak melding

 4. Beste Gregory Rusje,

  Bekijk dat ding goed, kijk je ogen goed uit, stommerd. Want auto’s kunnen dan ook op LPG-gas gaan rijden, spaart het milieu.

  En wat d8 jij dan als jij omgekeerd aan Venezuela aardgas kan leveren ??? Jij zal je weer met je grundjari-mentaliteit deze geproduceerde aardgas uit Suri-bodem voor 1 appel en 1 ei “uitverkopen” aan die Eu of Usa ondernemers???

  Die ondernemers die jij zo trots als 1 boeriki, multinationals Ltd noemt??? Als dat gebeurt is met de IAMGOLD Ltd. voor 5% vuilgoud-opbrengst???? Doe geen boevige dingen hor, kijk niet teveel naar je
  zak(k)en, want dan kan het zijn dat je begint te plannen van hoe je het kan aanwenden voor buitenlandse multinationals als nu gebeurt met die IAMGOLD Ltd. ???

  Zijn die grundjarie-boyszzz en Girlszzz intussen al rijk geworden van de elke maand getoucheerde ondertafelgeld van IAMGOLD Ltd???
  Onbeschaamde boevenbende bij elkaar, ziekte als 1 epidemie heersend om je zak(k)en te vullen. Je denkt dat surinesen gel zijn? Immoreel gedrag nog immer voortdurend ??? Nu de arme mensen van hun domeingrond verdrijvend of occuperen????
  Vriendelijke groeten,……..


  Maak melding

 5. doe aub niet mee met chaves hij is bezig de economie van zijn land naar de kloten te helpen je heb niets aan deze opportinisten wij hebben ook zo iemand in suriname gekend zie de schade vandaag aan de dag chaves vediend miljarden dollars aan de olie maar hij bakt er niets van economies,


  Maak melding

 6. Zeker een hele domme no sabie grap. 😉

  Terecht dat ze eerst moeten kijken. Wat kost de lijning, het drukstation en het verdeelstation? Wie betaald de kosten? Tegen welke prijs gaat Ven leveren? Hoelang is die prijs gegarandeerd? Hoe groot is het gas verbruik eigenlijk in SME? He zal dit zich in de toekomst ontwikkelen? (Misschien vinden we een eigen gas bel niet onwaarschijnlijk).

  Kortom leuk berichtje waar Chavez weer positieve publiciteit mee krijgt en dat hem niets kost. Het is nog veeeeel te vroeg m van een serieus vrstel te spreken en het duurt als ze nu direct beginnen met berekenen, plannen etc minstens 5 tot 10 jaar voor er iets concreets staat.

  Kortom: Marketing stuntje van Chavez zonder waarde.


  Maak melding

 7. Nu dat amerika en zijn bondgenoten zijn gaan “nestellen” in Suriname moet de de NH minister zich gaan bedenken., logisch omdat mn. de vs “HUGO CHAVEZ” niet lust. Bedenken niet omdat wij zoveel vooraden hebben of zo., maar meer om wat de “bongenoten” ervan vinden. Het ziet er veel naar uit dat dit maar bij de planning blijft., tot andere tijden.


  Maak melding

 8. kan de regering niet naar mijn pijpleiding kijken wat heel veel kan produceren en van goede makelij, niet op te blazen door geen enkel terrorist. Massaproductie lagere kostprijs.


  Maak melding

 9. Ik denk dat Suriname het moet doen.
  Men heeft twee soorten vrienden, en de betere vriend al zal hij een dubbele agenda hebben is nog voor
  Suriname namelijk . Venezuela. Handel daarmee.
  Maar op de long term is het beter eens te vechten zoals het land Venezuela.
  Ga daar.
  Ik meen werkelijk dat de leiding gas er moet komen.
  Groet Ronald.


  Maak melding

 10. Suriname is gewoon een mottjo-meid voor sommige landen. Zonder gebruik te maken van voorbehoedsmiddelen gaat ze liggen en spreidt gewillig haar benen voor elk land dat haar gouden bergen beloofd.
  Geen wonder dat er zoveel verschillende, niet-op-elkaar-afgestemde-systemen, middelen en modellen het land niet vooruit helpen.
  Alleen het rapalje die gekwalificeerd zijn op het vakgebied “tjoekoe” spinnen er garen bij.


  Maak melding

 11. Kortom: Marketing stuntje van Chavez zonder waarde.

  Neus

  Noso wat weet jij…jij bent al een domoor en nu werkt jouw bovenkamer ook steeds minder.(troosteloos jij)


  Maak melding

 12. A-smerig-no-boeng
  Schelden doet geen zeer en bijkbaar heb je geen argumenten. 😉

  Discussies waardeer ik en zijn zinvol. Schelden zijn nutteloos en een teken van zwakte. 😉


  Maak melding

 13. Kortom: Marketing stuntje van Chavez zonder waarde.

  Neus
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

  Wat weet jij van Marketing.
  Wat weet jij van Chavez.
  Wat weet jij van Waarde.

  Gewoon een domoor Frontstront gedoe van jouw.
  Daarom tapu na bigi don.


  Maak melding

 14. De Surinaamse regering doet er goed aan om zich niet in te laten met de populistische retoriek en politiek van president Chavez.
  Hij is bezig Venezuela economisch naar de afgrond te helpen en door de beloofde gaspijplijn Suriname mee te sleuren in de ondergang.
  Venezuela behoort formeel tot de club van zeer rijke olie-exporterende landen (OPEC)maar sinds het aantreden van Chavez als president is brandstof op rantsoen gesteld en staan er dagelijks lange rijen automobilisten bij de tankstations.
  Wanneer de Venezolaanse economie door Chavez helemaal te gronde is gericht, zal Suriname natuurlijk ook geen gas meer kunnen krijgen van Venezuela, is Suriname liters aan gas, en vele miljoenen dollars aan leningen en een illusie armer gemaakt.


  Maak melding

 15. A-smerig-no-boeng
  Aanhoudend schelden doet ook geen zeer en bijkbaar heb je nog steeds geen argumenten.

  Discussies waardeer ik en zijn zinvol. Aanhoudend schelden is nog steeds nutteloos en een teken van aanhoudende zwakte.

  Daarnaast voel ik mij niet door jouw gedwongen mij CV hier op tafel te leggen. De lezers die mij kennen weten wel waarin ik mijn sporen verdiend heb. En jouw, ach je zwelgt toch in eigengelik zonder argumenten.

  Mijn reactie is niet Front of wat dan ook. Mijn reactie is puur op argumenten. Niet op onderbuik sentimenten en partij adoratie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.