zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieArbeidsonrust treft bananenindustrie Suriname weer

Arbeidsonrust treft bananenindustrie Suriname weer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mrt – De dreiging van stakingen hangen weer als een donkere wolk boven de bananenindustrie. Een deel van de arbeiders op Jarikaba, in het district Saramacca, hebben het werk spontaan neergelegd. Aanleiding is wat ervaren wordt als een schrale loonsverhoging. Ook in Nickerie dreigen acties.

De directie wil vijf procent geven. Bovendien wordt in Nickerie aangedrongen op erkenning van de nieuwe vakbond. “De arbeiders die erg laag verdienen, zijn heel ontevreden. Vooral de loonsverhoging heeft kwaad bloed gezet. Maar de bond heeft hen tot bedaren kunnen brengen, waardoor zij hun werkzaamheden normaal uitvoeren”, zegt vakbondsleider Dayanand Dwarka tegenover Dagblad Suriname.

De directie vermoedt meer motieven achter de acties in Saramacca. “Het gevolg van stokerij”, zegt bestuursvoorzitter André Brahim van de stichting Behoud Bananensector Suriname, SBBS. Of het komt uit het kamp van de vakbond bij het voormalige Surland, is niet duidelijk. Het staatsbedrijf ging enkele jaren terug kopje onder na een langdurige staking om loonsverhoging.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Daar gaan we weer.. vakbondsleiders weten hoe je een bedrijf moet runnen.. mijnheer Brahim geef de macht maar aan de arbeiders die weten het beter zie de geschiedenis va Surland toch en die arbeiders snel heel veel geld verdienen en vervolgens bedrijf kapot en niets meer.. “one step forward two steps backward” vakbondsleiders verdienen een standbeeld sorry ik bedoel de strop


  Maak melding
 2. Deze vagebonds leiders zijn nietsnutten. Zo help je SME naar de male moer XX zijn jullie. Jullie leren nooit wat uit de geschiedenis. De bananen export biging gro so mooi, dang now we biging baka nanga un rotsooi. Jullie zijn echt net als garnalen. STR in jullie hoofden.


  Maak melding
 3. Vakbonden in Suriname moeten keihard aan de ketting gelegd worden, ze schaden de nationale economie, daarmee de vooruitgang van Suriname…


  Maak melding
 4. er zijn zoveel machten in suriname.de besturen van de meeste vakbonden zijn parlementairs of ministers geworden.en de arbeiders is zich niet van bewust dat de heren over hun ruggen persoonlijke doelen willen bereiken.om hoge loonsverhoging te beloven aan de arme arbeiders met alle nare gevolgen van dien.nu is het niet het moment om met harde feiten op tafel te komen.want die zijn er genoeg.
  hoop dat dit snel opgelost wordt.


  Maak melding
 5. wat hebben de arbeiders met een verhoging van 2 tot 3 cent,het zijn alleen maar slaven drijvers,Brahim is een van ze,denken jullie maar aan kwestie Fernandes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES