Literaire Salon met Ronald Snijders

0

In het kader van de boekenweek brengt de Literaire Salon u op 21 maart Bernlef én Ronald Snijders. Boekhandel de Omslag en Dok staan deze avond garant voor literair en muzikaal genot van hoog niveau. Dit vindt plaats in Dok Centrum, vesteplein 100 te Delft.

Snijders werd geboren te Paramaribo, als zoon van musicus Eddy Snijders. Op zevenjarige leeftijd begon hij met dwarsfluit; later speelde hij ook gitaar, piano, percussie en saxofoon. Hij vertrok in 1970 naar Nederland om aan de Technische Hogeschool Delft civiele techniek te studeren. Snijders bleef daarnaast muziek maken en won in 1973 de persprijs van het NOS Jazzconcours in Laren. De Wereldomroep maakte in dat jaar een documentaire over hem. In 1975 koos Snijders definitief voor de muziek. Hij bleef wel in Delft wonen. Van 1986 tot 1991 studeerde hij musicologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij afstudeerde op een scriptie over Surinaamse kasekomuziek.

Naast musicus is Snijders schrijver. In de jaren negentig publiceerde hij een boekje over straattaal, een bundel korte verhalen, en een biografie over zijn vader. Snijders werd in 2001 Ridder in de orde van Oranje Nassau. Datzelfde jaar werd hij ook Ridder in de orde van de Gele Ster. Hij woont in Delft.

J. Bernlef is het pseudoniem van Hendrik Jan Marsman (St.-Pancras 1937), hij debuteerde als dichter met Kokkels (1960) en als prozaïst met Stenen spoelen (1960), waarvoor hij de Reina Prinsen Geerligsprijs ontving.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.