zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSociaal project Amerikaans leger naar Suriname

Sociaal project Amerikaans leger naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mrt – Het Zuidelijke Commando van het Amerikaanse leger zal binnenkort het Beyond the Horizon project uitvoeren in Suriname. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Het betreft een voortzetting van eerdere operaties onder de New Horizon-missie.

Ook dit keer zullen vooral burgers profijt trekken van de activiteiten. Onder meer zullen scholen en poliklinieken gerepareerd of gebouwd worden. Ook bewoners van het binnenland zullen kunnen rekenen op hulp. Op Trinidad worden onder Beyond the Horizon al humanitaire programma’s, ontwikkelingsprojecten en medische missies uitgevoerd, zegt Fernald tegenover De West.

Beyond the Horizon is er ook voor paraatheidoefeningen met Surinaamse legereenheden. Vorig jaar heeft een Amerikaans legerschip een bezoek gebracht, waarbij medische hulp is geboden aan duizenden Surinamers. Beyond the Horizon geldt als grootschalige belangeloze operatie. De bedoeling is vooral de relaties met Latijns-Amerika en het Caribisch gebied te versterken.

opening
Fernandes Express
BODO Party

19 REACTIES
 1. dit is een duidelijke streling in de oren.maar de gevolgen zullen ook niet weg blijven.de situatie tussen david en goliath wordt verplaats.regeren betekent vooruit kunnen zien.suriname wordt zeker in de toekomst een kruitmagazijn van de americanen.wie niet horen wil zal het voelen.there is a time for everything.de tijd van putcher keert terug in suriname met the yankee dollars
  ik wist nooit dat de heer venetiaan zo achterlijk was,om de heer bouterse en de september kwestie in america hebben gemaakt dat bush en venetiaan is gaan lijden aan de ziekte van fobie en brengt deze ons terug in de tijd van roosevelt en churchill.zo een grote S.pijp als deze heb ik nog nooit eerder in mijn leven meegemaakt
  de minister van defensie heeft ook niet vertelt hoelang de amerikanen bezig zullen zijn met hun project in ons land.


  Maak melding
 2. we hebben die ellendige amerikanen niet nodig,stop die bedel-cultuur nou eindelijk een keer? werk verdomme aan je eigen ontwikkeling en dat is wat waardige surinamers ook willen fernald.tot nogtoe wanen wij ons veilig van aanslagen zoals in amerika en europa laten wij er zorg voor dragen dat we ons niet al te nauw bezighouden met het amerikaans of nederlands leger of commando maar een neutrale weg op gaan.vriendjes zijn met amerikanen brengt ons land onder de huidige omstandigheden mogelijk nare gevolgen.de olie prod.landen zijn het zat en bieden flink tegenstand, dus willen de am. uitwijken naar landen als su.
  sinds de overeenkomsten met suralco en alcoa tot heden hebben de amerikanen zich alleen om hun eigen zakken bekommerd en niks aantoonbaar gerealiseerd in suriname opvallend toch dat ze juist nu daar een draai aan willen geven.suriname heeft altijd een zakkelijke en neutrale standpunt gehad ook tijdens de vietnam-oorlog e.a..dat is s,lands waardigheid.vul je zakken of verrijk je zelf en je vriendjes,wat mij betreft,maar geef ons lands waardigheid niet weg.


  Maak melding
 3. de amerikanen komen bouterse op halen
  haha

  jezus
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Tjander-soso-taki-taki gaat ook mee i.v.b. Khan.(Khan kongkroe Tjander daarom Tjander stong faja now-now.


  Maak melding
 4. Overal waar de Amerikanen naar toe gaan is:DOOD EN VERDERF.
  Let wel alleen in die landen waar er niet zoveel BLANKEN zijn,dus mensen let op,straks worden er allerlei soorten proeven gedaan die de volksgezondheid zullen aantasten.

  Maar tja dan zijn die mongolen die zich regering noemt allang pleite met goed gevulde zakken,de bevolking laten barsten.
  Want als de VHP en NPS geld ruiken,zijn ze bereid hun moeders aan de duivel te verkopen.


  Maak melding
 5. Het is weer duidelijk dat je een paar gefrustreede mensen gaat hebben die nog niet door hebben dat de wereld totaal veranderd is. De Amerikanen komen om wat te halen en Suriname moet ervoor zorgen ook wat uit te halen. Goede zaak Ferdinand!!


  Maak melding
 6. die amerikanen komen hem,leren om minder te brouwen , soso begie den saby,al krijgen ze schijt in hun
  handen,houden ze het open.Labaria sa leer ding nanga den Aboma ini a Bosy.


  Maak melding
 7. het is nooit goed of nederland of het is de amerikanen altijd maar klagen ik vind dar suriname iedere hulp kan gebruiken geen probleem.wat willen die klagers hier hebben dat suriname van chavez of cuba of van bischop hulp krijgen dat is wel goed zeker.


  Maak melding
 8. Ben mee eens met no 4. De Amerikanen moeten maar opdonderen !!!! Werk zelf aan de opbouw van je eigen land en stop de bedel cultuur meneer VENE.


  Maak melding
 9. Amerika is bezig om die Venetiaan te aaien om in de achtertuin “iets groots” op te zetten. Ja wat wil je dan als je overal op de bedeltoer gaat. Men zeg vaak dat als je een gekke voor de gek houd dat geen zonde is. Triest, maar je moet erom lachen dat de regeering dit niet heeft willen zien.


  Maak melding
 10. laat die amerikanen opdonderen ja en laat cuba en chaves suriname komen helpen oke lijk me een goed iedee een zimbabwe van die landen kunnen we steun krijgen en niet te vergeten libie, wat grote gelul suriname heeft altijd hulp van het buitenland gehad geen enkele regering kan zeggen dat het niet waar is zelf de meest corupte regering onderleiding van bouterse en bosje hebben ook hun hand opengehouden voor steun dus waar kletsen somige mensen hier over , ik lees dat iemand schrijf dat overal waar de amerikanen gaan dood en verderf is , ik wil die zelfde mensen herinneren dat het niet die amerikanen waren die naar suriname kwamen in 1980 toen toen die zogenaamde leiders van jullie onze landgenoten heeft afgeslacht het waren niet de amerikanen die het surinaamse leger leerde hoe ze hun eigen mensen moesten onderdrukken het meest laffe van die mensen die schelden ove deze regering van vene is omdat bouterse en zijn klik weten dat als zij een nonsens in suriname uithalen dat zijn dagen geteld zijn, het is meer vrees dan wat anders daarom vertellen die aanhangers hier die onzin


  Maak melding
 11. nr.13.O wat hebben die amerikanen toch geen “goede” bedoelingen met het Iraakse volk om van de dictator af te zijn. Middels “nep” sateliet fotos heeft men de hele wereld bedonderd over de WMD die Saddam zou bezitten en binnen de kortste keren op elk doel van de wereld kan worden gericht. Wat hebben ze daar van gemaakt, dood en verderf en niets anders.Onthullingen wat de amerikanen daar doen en hoe ze het volk vernedern staven dit. Zelf beweren de Irakezen dat zij slechter zijn geworden dan in tijde van toen. Zo kan je ook een heleboel landen als voorbeeld noemen waar deze “gasten” bezig zijn of waren. De ellende is nog niet in zicht., daarom zijn er bij velen twijfels.


  Maak melding
 12. Wat ik in het betoog van Du mis is dat suriname zichzelf moet helpen. De ene weldoener moet oplazeren voor een andere weldoener. Er bestond vroeger toch een surinaams spreekwoord “Mekie wie jepie wie srefie”? Waar is de daad ervan gebleven? Wie te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken en graag verslaafd raakt aan hulp wordt een speelbal van de weldoener.


  Maak melding
 13. Ai bajaaaaa DOMBO-DU,als jij goed op de hoogte was van de jaren 80,had je moeten weten dat die duivelse Amerikanen klaarstonden om Suriname binnen te vallen,doordat Nederland daar sterk op tegen was is het niet gebeurd,wederom het aapje wil ook een pijpje roken.
  Sluit jij je ogen wat de Amerikanen door de tijden heen hebben geflikt?Joe kaw joe,denk maar aan de Indianen en de zwarten,KKK, en inderdaad,Irak,Afganistan en ja ook Zuid-Afrika hebben die duivels wapen geleverd aan die witteman om de zwarten af te maken,heb jij ooit gehoord dat Amerika stelling nam tegen het Apartheidsregiem???????????Denk ook aan Hirosjima en Nagasaki, atoombommen,was zeker Bouterse noh?
  Daar heb je die haatzaaier weer met zijn Bouterse gedoe,Your Hate Will Kill You DOMBO-DU.
  Jij zit zo vol haat dat jij je ogen sluit voor alle onheil wat de Amerikanen in de wereld brengen.

  A.Kromodimdjo,het is dweilen met de kraan open,die DOMBO-DU ziet en denkt alleen maar wat er in 1982 gebeurd is,whawhaaaaaa die dommie gooit alles maar op Bouterse whawhaaaaaa Bouta eh spoekoe ing.


  Maak melding
 14. van af het begin was viniala een konte likker. daarom moet de sur. bevolking zelf in opstand komen tegen deze achterlijke president. maar vergeet niet suribevoking heeft hem zelf daar gezet. en de rest zegt we zullen wel ff zaken doen met deze dome neger.maar die geene die hem daar heeft gezet moeten zich afvragen alsze zelf geen sukkels zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES