woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVissers Suriname mogen zich wapenen tegen piraten

Vissers Suriname mogen zich wapenen tegen piraten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mrt – Vissers mogen binnenkort vuurwapens dragen op zee. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het is een noodmaatregel, bedoeld om het toenemend aantal roofovervallen de kop in te drukken. Het wordt een samenspel.

De autoriteiten blijven hun best doen orde en veiligheid te handhaven. Alleen, de middelen zijn er eenvoudig niet. “We moeten nu actie ondernemen, we willen de vissers medeverantwoordelijkheid geven. De Procureur-generaal gaat ermee akkoord ze uit te rusten met wapens. De staat blijft verantwoordelijk door samen met de vissers de veiligheid op te voeren”, zegt Santokhi

Wat voor soort wapens het worden, is nog niet duidelijk. De vissers klagen als tijden over geweld op zee, waarbij buit en boot worden meegenomen. Vaak hoort er ook mishandeling bij. Volgens Santokhi zal met de marine worden bekeken hoe de patrouilles op zee op te voeren. Ook zal vooral met de Guyanese politie strakker moeten worden samengewerkt. “De piraterij kan op zee worden bestreden, maar we moeten niet vergeten dat de piraten zich op het vasteland van Suriname en Guyana bevinden.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. De echte SHERRIF, die denkt dat je met wapens alle problemen kan oplossen.
  Straks ook wapens voor alle winkeliers/cabio,s/juweliers, enz..
  Een groot probleem is, dat zeker 90% v/d vissers buitenlanders (Guyanezen) zijn.

  Hoe dan?


  Maak melding
 2. Geachte redaktie,

  Dit is vervolgens wat je krijgt, wanneer je tedoen hebt met een impotente regercoaltie, die als staat geen prioriteit ziet in het er zelf werk maken, om de veiligheid van haar burgers te garanderen. Dus burgers mogen dat dan maar zelf doen.

  Dit neigt naar Amerikaanse toestanden in Suriname. En wie A. zegt, zal ook B. moeten zeggen, want what about de Chineze winkeliers, die regelmatig tekampen hebben met roofovervallen. Zal deze minister het durven om hun Nee teverkopen? De rechter zou deze winkeliers weleens in het gelijk kunnen stellen bij een eventueel proefproces, bij hun verzoek om ook wapens temogen dragen zoals bij de vissers.

  En die alleenstaande mevrouw in die rijke wijk op Elisabeths-Hof, die zich dagelijks bedreigt voelt door ongewenste nachtelijke bezoeken van vreemdelingen.

  Toeristische bureaus, die hun winsten zien afslanken, vanwege de diverse roofovervallen die plaatsvinden tijdens hun toeristische attracties ver buiten Paramaribo en ga zo maar door.

  Als een regering niet in staat is de veiligheid van haar burgers op zee tegaranderen, hoe staat het dan met de veiligheid van haar burgers aan wal.

  Stof om toch serieus over natedenken en misschien zelfs een gelegenheid voor burgers om aan tegrijpen, deze regering vragen testellen omtrent de ‘algehele veiligheid’ van de Staat Suriname.

  Want deze maatregel van de minister, lijkt ons een duidelijk teken aan de wand, waar het Surinaamsvolk met deze regering naar toedrijft of waar het volk nu infeite mee temaken heeft.

  Kon meki wi denki.


  Maak melding
 3. die vuile hypocriet sandoki op deze manier kun je iedere surinamer voor zijn eigen veiligheid zorg te laten dragen door vuurwapen bezit te legaliseren.dit is kiezen voor de goedkoopste oplossing maar hierdoor is het probleem nog lang niet van de wereld .wat je gaat krijgen is wildwest taferelen cawboy sandoki.de staat suriname moet zelf de veiligheid bij grenzen of te water ter hand nemen en kunnen garanderen.”we hebben de middelen niet”is slap gelul stel je prioriteiten bij dan komen de middelen onmiddelijk vrij.dit probleem is ontstaan door wanbeleid van jou justitie.


  Maak melding
 4. Dit is mannen taal van een echte minister.Ik wou de minister ook vragen ? Hoe hij tegen familieleden opziet die investeerders uit Nederland neppen ? En dat zijn voor broers,neven , of naaste famielies. Ook met geld grond huizen autos ect.Nederlanders van Surinaamse afkomst zijn bang geworden door de fam. Boeven .Oplichters vaak Hindoestanen die hun families uit Nederland neppen.


  Maak melding
 5. dr. no

  gelukkig zie je dit fenomeen niet bij de negroide bevolking het zijn keiharde werkers
  ze stelen niet, ze roven niet. ze frauderen niet, ze zijn ook niet in grote getalen aanwezig in gevangenissen.


  Maak melding
 6. aan brosoe kampoe: denk je dat die waardeloze opperstamhoofd de middelen aan hem zal vrijgeven om het justitieapparaat up te graden? i don’t think so, daarvoor is hij teveel een baviaan die op dure dienstreizen wilt gaan en aan feestjes het belastinggeld van de bevolking wilt verprutsen. zo een domme gierige president is hij, het zit gewoon bij hem in de genen, deze soort mannen zijn het regeren niet waard. welke andere minister deugt dan wel van het NF? gewoon wil je die man zijn zeilen neerhalen, gaat je niet lukken mister houtmierenkop. santokhi doet nog wat, die mensen die op jou lijken veel en veeel minder. ga een leven zoeken.


  Maak melding
 7. De echte criminelen hebben machinegeweren en hele zware wapens. Net als de binnenlandse criminelen die zeer zwaar uitgerust zijn.
  Daar kan je je als visser niet tegen wapenen met een waterpistooltje.

  Suriname moet preventief zijn vissers en territoriale wateren beschermen d.m.v. een marine vloot die continu surveilleert langs de kust tegen deze criminelen, drugssmokkelaars en uiteraard illegale bevissing. Deze mensen mogen wat mij betreft ook gelijk getorpedeerd worden.


  Maak melding
 8. Hierbij moeten we aantekenen dat het niet om lichte wapens, blaffers, baretta’s, pistooltjes gaat, maar om heuse zware kaliber wapens zoals m17 en anderssoortige mitrailleurs


  Maak melding
 9. Het klinkt mooi om niet waar te zijn, dat de vissers op zee vuurwapen(s) mogen dragen om de piraterij tegen te gaan. Wat de minister niet zegt is, dat alleen de Wet de orde moet handhaven. Maw. de straks door de minister bewapende vissers die veelal uit “buitenlanders” bestaan, dienen een jurisdische status te hebben. Bij optreden kan er zomaar ook onschuldige doden vallen en andere zaken komen ook bij kijken., waar men het volgens de wet door hen (vissers) verantwoord moet worden. Het in het bezit hebben van een “gedekte” wapen betekend nog niet dat je een “indringer” in je achtertuin dood mag schieten. In de praktijk worden dezen door het Recht ter verantwoording geroepen en gaan ook vaak de bak in. Het beleid van de minister is ad hoc., en ziet er niet helder uit. Het zal toch geen politieke propaganda zijn?.


  Maak melding
 10. baja raj afzo? dat je vene afrekent op zijn functioneren vind ik op z,n plaats maar als je zijn uiterlijk bijbetrekt vindt dicriminatie en dat is moraalloos en waardeloos.nf is sandoki en sandoki is nf dus medeplichtig allemaal een grote rot bende.maak je maar geen zorgen sandoki zal zijn eigen zeilen neerhalen mister badbehave.als santoli zo goed is en genoeg principe heeft waarom kiest hij dan samenwerken met jou verprutser president die volgens jou eigen zeggen het regeren niet waard is? bay the way voor mij lijken alle mensen op elkaar ik maak alleen onderscheid van het innerlijke mens.mister\miss bad behave je zou er beter aan doen terug te koppelen en te toetsen wat je uitkraait is waardeloos of wil je het op nemen voor sandoki alleen om het feit dat hij dus zoals jij zegt veel op jou lijkt? afin ik blijf bij mijn standpunt dat je als jutitie groepen die zich bedreigt of onveilig voelen moet gaan bewapenen maar zelf voor de rust en veiligheid dient zorg te dragen als staat.suriname zit niet op ”the wild wild west en cawboy taferelen” te wachten…


  Maak melding
 11. Vissers mogen binnenkort vuurwapens dragen op zee. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het is een noodmaatregel, bedoeld om het toenemend aantal roofovervallen de kop in te drukken.

  Ma dang wanneer mogen de burgers in Suriname zich wapenen tegen die rovers, verkrachters, boeven, inbrekers etc meneer Santokhi?


  Maak melding
 12. een goede iedee van deze minister het is nooit goed , ik kan mij nog herinneren in de jaren tachtig dat op de a de kom universiteit een aantal mensen daar rond liepen met wapens dat is een schande en niet vissers die zich beschermen tegen zee rovers niets mis mee als we het over bewapenig hebben moeten sommige mensen hier stil zitten en hun mond houden , surinamer hebben een probleem en dat is de gene die hard werken om van suriname een leefbaar land te maken die kraken jullie af en die gene die voor deze puinhopen heeft gezorg die word geeerd.


  Maak melding
 13. Als het erop aankomt zonder dat de vissers door de wet gedekt zijn omtrent de bewapening en status, en als er doden en of gewonden vallen, zal men anders kraaien. De de vissers beschermd moeten worden door de wet., en wij allemaal. Wil ze bewapenen geef ze dan een status, dan zijn zij ook door de wet gedekt. Klinkt raar maar we leven in een RECHT-STAAT.


  Maak melding
 14. Reactie no. 17,

  Zeker iets om over natedenken, goed punt.

  Zie met alle bescheidenheid, ook reactie no. 2.

  In elk geval,

  gewaarschuwd is deze minister nu wel zeker of zoals je zegt; dan maar wachten totdat de eerste doden vallen.

  Maar je weet intussen wat Frontpolitici zeggen:

  “Eerst zien en dan geloven”.

  Odi.

  Mischien eerst zien en dan geloven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES