Zuid-Koreaans oorlogsmonument voor Surinamers

2

PARAMARIBO, 14 – Zuid-Korea werkt aan herdenkingsmonument voor Surinamers die hebben meegevochten om het land vrij te houden. Het komt dichtbij het Monument der Gevallenen aan de Waterkant. De productie geschiedt in Seoel. Suriname heeft wel om wat correcties gevraagd.

De drie soldaten die worden uitgebeeld zien er niet bepaald Surinaams uit. “We hebben gevraagd wat Surinaamse features aan te brengen”, zegt Jane Aarland-Nanhoe, topfunctionaris op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er komt een twee meter hoge sokkel in opdracht van de Koreaanse ambassade in Caracas, Venezuela. Het is het minste wat gedaan kan worden voor het handjevol nog levende veteranen.

“Wij zeggen dank voor de steun bij het herwinnen van onze vrijheid. Korea stond op het punt zijn vrijheid te verliezen”, zegt ambassadeur Soong-chull Shin. De driejarige oorlog tegen de communisten in Noord-Korea begon in 1950. In de interventiemacht van de Verenigde Naties hebben ruim honderd Surinaamse vrijwilligers deelgenomen.


2 REACTIES

  1. Hi, welke datum gingen de ruim honderd Surinaamse vrijwilligers naar Korea ? En, gebruikten ze dezelfde geweer als de Amerikanen? ( de M1 garrant?) mijn vader was n vrijwilliger . Wie was waarschijnlijk hun commandant? Dank.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.