Air France wil lijndienst openen naar Suriname

25

PARAMARIBO, 14 mrt – Air France wil ook op Paramaribo gaan vliegen. Dit meldt de Surinaamse burgerluchtvaartautoriteit, Casas. De voorbereidingen verkeren in afrondende fase en als alles meezit kan al in april van start worden gegaan. Binnenkort vertrekt een inspectiemissie naar Parijs.

Onder meer zullen faciliteiten van Air France worden bezocht. “In onze regelgeving is opgenomen dat, afgezien van de ingediende documenten, we ons ook zelf mogen gaan overtuigen dat wat op papier staat, ook in de praktijk wordt uitgevoerd”, zegt Casas-directeur Vivian Hanenberg tegenover de Ware Tijd. Tijdens het bezoek zullen daarom ook technische documenten worden doorgenomen.

In april moet al kunnen worden afgerond. Paramaribo wordt een tussenstop op vluchten vanuit Martinique en Frans Guyana naar Parijs. De hoogte van de ticketprijzen is nog niet bekend. Air France wordt de vierde luchtvaartmaatschappij op de Mid-Atlantische route. Tot voor kort was Martin Air de enige maatschappij die behalve KLM en SLM de route de moeite waard vond, sinds de liberalisering twee jaar geleden.


25 REACTIES

 1. Hoelang en hoeveel keer wil men praten over Air-France….wees wijs man en kom niet ieder keer en ieder jaar met het een en zelfde gelul.
  Doen !!!! en niet lopen bedotten.


  Maak melding

 2. alweer!!
  straks krijgen wij ook terug de paa en bwia.de klm zoekt een andere boro pasi om de reisburo’s te omzeilen.ik denk niet dat de vrije handel,bedoeld is om werknemers brodeloos te maken in de derde wereld.deze kennen geen ww of sociale uitkering.
  tegenwoordig moet men goed opletten in de derde wereld landen.want deze kunnen onmogelijk tegen de kapitalistische landen concurreren.


  Maak melding

 3. “The European Union questioned Air France-KLM as part of an investigation into possible price-fixing on flights to Japan.”
  Misschien moet ook de vluchten tussen Amsterdam and Paramaribo worden onderzocht.
  Goede ontwikkeling. Maar natuurlijk zou het beter zijn als een andere maatschappij naar suriname kon vliegen want de KLM-Air France is 1 maatschappij.
  Leuke vakantie voor Casas mensen. Al de documenten zijn het Frans dus ik zou zeggen gaan jullie maar leuk naar de Eifel Toren etc etc. voor jullie “onderzoek”.


  Maak melding

 4. voor een groep uit de surinaamse gemeenschap in ned. en sur. is dit pas een positieve ontwikkeling wanneer air france de tarieven handhaafd zoals ze dat in het verleden gedaan heeft met eventueel enige bijstelling maar zeker niet gaat aanpassen aan die van de andere drie maatschappijen.ik hoop van harte dat de betaalbaarheid en aanbiedingen en service weer zijn als van ouds zoals wij van airfrance kenden. dan ben ik zeker weer vaste klant bij airfrance.


  Maak melding

 5. Geachte directie van Waterkant.net,
  Over welke liberalisatie hebben we het eigenlijk?
  Er is helemaal geen liberalisatie op de Mid-Atlantische route, maar een monopolie.
  De feiten op een rijtje:
  Air France is de moedermaatschappij van de KLM. Het bedrijf heet nu officieel Air France/KLM en Martin Air is een dochtermaatschappij van de KLM.
  En wat is de positie van de SLM? Nou, das heel simpel: De SLM dreigt langzamerhand platgedrukt te worden door deze luchtvaartmonopolist Air France/KLM/Martin Air.


  Maak melding

 6. Volgens mij hoort KLM gewoon bij Air France en Martin Air hoort bij KLM en SLM kan ook niet zonder KLM.

  Concurrentie kan je gewoon vergeten. Het wordt weer een soort monopoly spelletje.
  Als blijkt dat deze maatschappijen onderling prijsafspraken maken moeten ze gewoon zwaar beboet worden.


  Maak melding

 7. Weer een truc van de KLM Als Nerlandse Surinamer een vlucht moeten maken van Ams.Parijs en daar na uren wachte bij aankomst in F.Guyana weer uren wachten zonder verzorging dan kan je beter 50 euro meer betalen als die fysieke marteling die je moet ondergaan.als een retour 300 euro kost voor een langverbijf dan is het wel rendabel.Ik denk niet dat dit gaat slagen? Omdat Surinamers niet van een dergelijke marteling gediend zijn.


  Maak melding

 8. Als ze niet van die woekerprijzen hebben als KLM, Martinair en SLM, dan zijn ze voor mijn part welkom. En die Vivian Hanenberg, moet hij perse naar Parijs om technische stukken te gaan inzien of wordt dat weer een snoepreisje?


  Maak melding

 9. Na wang ka baka. Mijn moeder zou zeggen a semme ka ma tra kleur fréfré.
  Waarom Air France die één bedrijfsvoering voert met de KLM?
  Bigi lip Vene doe er wat aan het vreet je landgenoten hun geld op zoals jij Suriname leeg zuigt voor al die import vreemdelingen.


  Maak melding

 10. Ik ben in zekere mate eens met Persoon KS en ook Pedro,
  Casas, Uw missie begint thuis,wat gaat Uw daar onderzoeken als U zelf nog veel moet bij leren,Wij als klein land proberen steeds het wiel uit te vinden
  Is het niet mogelijk dat er 1 man er naar toe afreisd om het reilen en zeilen waar tenemen, dokumenten laten door mailen(pc)en verder independent deskundigen bijhalen om U te helpen met onderzoekscholing en advies.
  Deze Mamoet maatschapijen hebben zeker allesinorde,dit van wege de zware en strenge regels binnen de EU en ook de FAA in de VS.
  Casas,Houd uw Geld in de Kassa voor training etc en niet voor buiten landse snoep reisjes under het omvan Onderzoeksmissie..
  Wat degelijk onderzocht moet worden door een onafhankelijke Lucht vaart commissie waarom de prijzen al die jaren zo hoog blijven ook toen de Luchtvaart benzine prijs veel lager was en operationele kosten.
  Want straks gaat men komen vertellen dat vanwege deze kosten de Ticket prijzen weer om hoog moeten. ra ra??
  In zekere matte zal het stijgen maar het geheel heel is niet evenredig met vergelijkbare gevlogen KM en Bezettings graad.
  Ik laat het voorlopig dan hierbij.
  Awara.


  Maak melding

 11. en wat voor kutstreek is dit nu weer vd klm-slm-martin air-air france???
  Jullie staan toch onder 1 paraplu of ben ik gek???
  Maar ja wij suries zijn nog dommer om met bovengenoemde maatschappijen vakantie te vieren, wij moeten met z’n allen gaan protesteren tegen de te hoge idiotige vliegprijzen. kom op met z’n allen …!!!
  wie o wie staat achter mij en massaal aanpakken die handel???


  Maak melding

 12. Ik vraag me af wat voor meerwaarde Martin air heeft op deze route.
  Ik zoek een ticket naar Su voor de periode 25april voor 2 weken.
  Deze zelfde periode heb ik vorig jaar betaald 685 all inn. Geboekt van de een op de anderedag dus niet gereserveerd.
  Als ik nu voor ongeevr hetzelfde geld wil vertrekken dit jaar schijnt het de grootste onmogelijkheid te zijn. Voor 900 zoveel kan ik 3 dagen later vertrekken en 3 dagen later terug MIJn baas ziet me al aan komen. Ik zit het onderwijs en moet het dus hebben van de school vakanties. Alle kinderen hebben 2 weken meivakantie dus mensen die hun kinderen willen meenemen moeten bloeden voor 2 weken.
  En niet een van de nu op deze route opererende maatschappijen hebben een ander tarief. Vorig jaar hadden ze het niet in de gaten.
  Onderwijs lijkt een leuk beroep maar als e met je kinderen wilt reizen moet je het heel jaar door op een houtje bijten.
  Je mag dus oordelen dat er niet een maatschappij van plan is ons het goedkoper te maken. Het is een keiharde buisness en iedereen wil er een graantje mee pikken.
  Onze emotionele band met ons land wordt hierbij misbruikt.

  Faith

  Ps
  Geweldig spreek woord hiervoor(kende ik wel in su maar was het vergeten)
  A semme ka ma tra kloroe fre fre


  Maak melding

 13. zullen wij met z,n allen 3 maanden lang niemand naar suriname gaat of naar ned komt en zo de maatschappijen laten merken, hoe wij over de prijs beleid denken, en dan zullen ze wel merken in hun portomoniee…..gewoon een keertje goed orga-niseren en laten wij zien, wat wij ook een vuist kunnen maken naar de nederlandse politiek en de vliegmaatschappijen dat de surinaamse gemeenschap in nederland NOOIT serieus wordt genomen…………


  Maak melding

 14. dit is weer een lage streek van de klm vroeger ook veel met air f gereist was een hele toer om elf uur vetrekken met de bus mensen ophalen en de volgende ochtend aankomen vertrekken naan naar ons buurland en dan weer overstappen een hele tour de prijzen moeten gewoon omlaag 500euro all in voor een ticket want je moet nog voor je verblijf betalen en daar vragen ze ook heel veel geld voor


  Maak melding

 15. laat ze die ticket gewoon duurder maken, want die vliegtuigen zij overvol, als je iemand moet gaan begraven betaal je bij de 900 in laag seizoen.

  maakt ze maar flink duurder. 1500 ongeveer,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.